lenas
Publicerad 15 september 2015 kl 11:30

Sevendays presenterar: Healthy Living

Sevendays nyaste bloggare Lena Törnrooos är personlig tränare, utbildad journalist och bor just nu i Danmark med sin fotbollsspelande sambo. Lär känna henne här.

Namn: Lena Törnroos, 27 år
Bor: Danmark
Gör: Personlig tränare, utbildad journalist
Blogg: Healthy Living

 

LENA OM: SIG SJÄLV

- Jag är Lena, 27 år, från Vasa. Jag har en fotbollsspelande sambo, viket är orsaken till att vi just nu bor på Jylland i Danmark. De senaste åren har vi också bott i Tyskland och Holland så det är flera år sedan jag på heltid bodde i Finland. Eftersom familj och vänner finns i Vasa så rör jag mig ändå en hel del där. Jag är utbildad journalist och personlig tränare. Mitt stora träningsintresse har funnits där sedan barnsben och jag gillar allt från gymträning till volleyboll, tennis, kajakpaddling och egentligen allt där man får röra på sig. Jag gillar också att underhålla mig med mode, shopping och inredning. Jag är en serienörd deluxe, men läser helst boken före jag ser filmen. Resor, god mat och gott sällskap kommer också högt på prioriteringslistan i livet.

 

 

LENA OM: SIN BLOGG

Vad handlar din blogg om?
- Som namnet "Healthy Living" säger så handlar bloggen om allt som går under kategorin att leva hälsosamt. De stora rubrikerna är träning och kost. Utöver det kommer jag att skriva om allt från vardagsmotion, träningsmusik och lunchlådetips till träningsaccessoarer, härliga mellanmål och sömntips. Jag tycker träning, kost och välmående är otroligt roligt och intressant och jag vill dela med mig av den inställningen. Jag vet att många tycker att det pågår en hälsohets just nu, men jag vill tvärtom försöka dra ner på allvaret kring träning och kost. Istället för att hetsa folk vill jag hjälpa till att hitta balansen i vardagen där träning och bra kost är viktiga beståndsdelar.

 

Hur har din bloggbana sett ut?
- Jag började blogga när jag flyttade till Helsingfors för att studera år 2007. Då var min blogg en allmän vardagsblogg för att uppdatera familj och vänner om vad jag hade för mig. I något skede slutade jag med den och jag har bara bloggat privat för egen del fram till nu. Träningsintresset har alltid funnits där och nu med en PT-utbildning och en del erfarenhet i bagaget känns det självklart att satsa på en hälsoblogg.

 

Varför ska man läsa just din blogg?
- Om du vill ha en liten knuff i rätt riktning med träningsmotivationen, om du vill få tips på ett nyttigare mellanmål eller om du vill ha svar på träningsfrågor som du kanske länge funderat på men inte fått klarhet i. Eller om du bara vill få en dos feelgood inom området hälsa och välmående.

 

 

LENA OM: BLOGGANDE

Vilka är dina favoritbloggar?

- Förutom att jag alltid läser många av bloggarna här på Sevendays (bland annat min svägerska Sonja Sparvs blogg) så läser jag naturligtvis en hel del träningsbloggar. Favoriterna varierar, men jag gillar bland annat Ida Warg och Stefft. När det kommer till modevärlden så är jag ett fan av min vän Hannas blogg som är otroligt snygg. Janni Delers blogg inspirerar mig också på det området.

 

Vad gör en blogg till en bra blogg?
- Snygg översikt och snygga bilder. Det är ju förstås lite beroende på bloggens tema, men om jag läser en nischad blogg, alltså inte en vardagsblogg, så vill jag kunna navigera lätt till de ämnen jag vill läsa om och kunna få en översikt vad inläggen handlar om. Vardagsbloggar är bra då de är personliga och ärliga och tyvärr är jag journalistiskt yrkesskadad så jag måste erkänna att för mig är en bra blogg en blogg som är språkligt bra skriven.


- Jag tycker den finlandssvenska bloggvärlden för tillfället är väldigt mångsidig och jag kan inte säga att jag för tillfället är speciellt trött på någon diskussion. Kanske det har att göra med allt oroligt som händer i världen, dessutom denna gång allt närmare oss. Jag tror att det gör att blickarna och diskussionerna med all rätt är vända åt det hållet istället för åt andra, i det här sammanhanget, mindre viktiga samtalsämnen. Bloggar är ett väldigt mäktigt verktyg och överlag tycker jag att fler med större bloggar borde försöka påverka samhällsfrågor, om än små sådana, på sin hemort som till exempel näringsfattig mat på dagis eller dåligt kösystem på skatteverket. Jag tror bloggare har större chans att påverka än många föreställer sig och jag skulle gärna se att fler försökte. Jag skulle också gärna läsa mer livsskildringar i bloggform. Verkliga historier ur livet av människor som upplevt saker som man själv inte kan föreställa sig.

 

Gå direkt till Lenas blogg här.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Nya blogginlägg

lev

Utmaning #levlokalt

Sevendays och Foodly vill slå ett slag för lokala råvaror och närproducerade produkter. Därför startar vi utmaningen #levlokalt. Antar du den?

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

2017.06.08 Jonas Bergqvist DSCF3159
croplinateir 8 499160

We see you-kampanjen släpper ny låt

För att fira årsdagen av We see you-kampanjens början släpps nu låten "The story will be told".

Läs hela artikeln här »
cropVLBLOT 725945

Wasa Teater drog mest publik i Svenskfinland

Österbottningarna var flitiga teaterbesökare i fjol. Wasa Teater var den största finlandssvenska teatern mätt i publiksiffror i fjol.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

resizedimage800533 DSC 0607a
VLBLOT 1016798

Publikens berättelser sammanvävs till ett drömspel

Öden och berättelser från hundra år korsar varandra och kretsar kring en familj och ett hus.

Läs hela artikeln här »
43526326 l

Veckans blogglista: Boklistan

Läsning både minskar stress, håller hjärnan skarp och gör dig till en mera empatisk person. Fyll i Sevendays blogglista om böcker och ge dina bästa tips! Vilken bok ska man läsa i höst och vad skrivs det alltför lite om?

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

blomkalsoppa2
cropVLBLOT 1012879

En festival för djur, natur och människan

Susanne Broända och Antti Vaaramaa förbereder inför evenemanget Rock the Earth: it's cool to care som går av stapeln i september. De hoppas på att föra människor närmare naturen för att öka välbefinnandet, samt att hjälpa djur och natur.

Läs hela artikeln här »

Mat & dryck

odla smorgasgront sevendays fi spira 8
cropVLBLOT 1015830

Dags för sista allsången

”Allsång på Skansen” är snart över för i sommar. Återkommer Sanna Nielsen som programledare nästa år? Det vet hon inte.

Läs hela artikeln här »
croparkiv vbl 070815 03 578883

Elvis hyllas 40 år efter sin död

I dag har det gått 40 år sedan Elvis Presley, som än i dag anses vara en av rock- och popmusikens mest framträdande superstjärnor, dog.

Läs hela artikeln här »

Nöje

Skarmavbild 2017 08 16 kl. 08.51.58

Kultur & konst

Skarmavbild 2017 08 15 kl. 08.16.26

Mode & skönhet

Skarmavbild 2017 08 15 kl. 08.40.05

Kultur & konst

Skarmavbild 2017 08 15 kl. 07.40.55
170413 leifgwpersson 432179 a001nh 830117 2

GW Persson gör kriminaldrama

Döden präglar Discoverys hösttablå, både som underhållning och på allvar. Christine Meltzer konfronterar sin dödsångest och Leif GW Persson skriver en naturalistisk kriminalserie – med Robert Gustafsson i huvudrollen.

Läs hela artikeln här »
cropOT 520788 3

Fyra gripna för "Game of thrones"-läcka

Fyra personer har gripits i Indien för att ha läckt det fjärde avsnittet av "Game of thrones".

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

Skarmavbild 2017 08 14 kl. 07.57.11

Lifestyle

resizedimage800600 IMG 2511

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

Resor

resizedimage800600 IMG 1998
pernilla1 henrijuvonen 180502

Hon är Svenskfinlands Youtubedrottning

17-åriga Pernilla Böckerman har över 100000 följare på Youtube.

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

img3
cropOM emmygalan 01nh

HBO vill betala hackare

Efter hotet om att läcka ännu mer material från HBO har tv-bolaget nu gått med på att betala hackarna.

Läs hela artikeln här »
35607660 m 218212

"Glow" får en andra säsong

Netflix-serien "Glow" är klar för en ny säsong.

Läs hela artikeln här »
31046557 m 341527

Därför har "Despacito" gjort sådan succé

"Despacito" har tagit världen med storm. Men vad är det som gör att så många tycker om låten?

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

resizedimage679382 8a75105cefed631a 800x800ar
cropOT 1014398

Världens äldste man har dött - blev 113 år

Världens äldste man, Yisrael Kristal, har avlidit vid 113 års ålder. Det rapporterar den israeliska dagstidningen Haaretz.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

SetWidth800 20170614 111839
cropSYD 231878 3

Din Instagram avslöjar hur du mår

Deprimerade personer publicerar en annan typ av bilder på Instagram, jämfört med friska. Forskarna hoppas nu att metoden ska användas för att upptäcka psykisk sjukdom så tidigt som möjligt.

Läs hela artikeln här »

Barn & familj

Skarmavbild 2017 08 11 kl. 08.30.38
VLBLOT 1013765

Worldcon är en dundersuccé

Det var trångt i Mässcentrum i Helsingfors under första dagen av Worldcon, världens äldsta science fiction- och fantasyevenemang.

Läs hela artikeln här »
cropOT 1001562 3

Game of Thrones skaparna hackade

Peter Dinklages eller Emilia Clarkes telefonnummer och det senaste avsnittet av Game of Thrones läcktes av hackare under helgen. Och det är bara början om man får tro hackarna själva.

Läs hela artikeln här »