lenas
Publicerad 15 september 2015 kl 11:30

Sevendays presenterar: Healthy Living

Sevendays nyaste bloggare Lena Törnrooos är personlig tränare, utbildad journalist och bor just nu i Danmark med sin fotbollsspelande sambo. Lär känna henne här.

Namn: Lena Törnroos, 27 år
Bor: Danmark
Gör: Personlig tränare, utbildad journalist
Blogg: Healthy Living

 

LENA OM: SIG SJÄLV

- Jag är Lena, 27 år, från Vasa. Jag har en fotbollsspelande sambo, viket är orsaken till att vi just nu bor på Jylland i Danmark. De senaste åren har vi också bott i Tyskland och Holland så det är flera år sedan jag på heltid bodde i Finland. Eftersom familj och vänner finns i Vasa så rör jag mig ändå en hel del där. Jag är utbildad journalist och personlig tränare. Mitt stora träningsintresse har funnits där sedan barnsben och jag gillar allt från gymträning till volleyboll, tennis, kajakpaddling och egentligen allt där man får röra på sig. Jag gillar också att underhålla mig med mode, shopping och inredning. Jag är en serienörd deluxe, men läser helst boken före jag ser filmen. Resor, god mat och gott sällskap kommer också högt på prioriteringslistan i livet.

 

 

LENA OM: SIN BLOGG

Vad handlar din blogg om?
- Som namnet "Healthy Living" säger så handlar bloggen om allt som går under kategorin att leva hälsosamt. De stora rubrikerna är träning och kost. Utöver det kommer jag att skriva om allt från vardagsmotion, träningsmusik och lunchlådetips till träningsaccessoarer, härliga mellanmål och sömntips. Jag tycker träning, kost och välmående är otroligt roligt och intressant och jag vill dela med mig av den inställningen. Jag vet att många tycker att det pågår en hälsohets just nu, men jag vill tvärtom försöka dra ner på allvaret kring träning och kost. Istället för att hetsa folk vill jag hjälpa till att hitta balansen i vardagen där träning och bra kost är viktiga beståndsdelar.

 

Hur har din bloggbana sett ut?
- Jag började blogga när jag flyttade till Helsingfors för att studera år 2007. Då var min blogg en allmän vardagsblogg för att uppdatera familj och vänner om vad jag hade för mig. I något skede slutade jag med den och jag har bara bloggat privat för egen del fram till nu. Träningsintresset har alltid funnits där och nu med en PT-utbildning och en del erfarenhet i bagaget känns det självklart att satsa på en hälsoblogg.

 

Varför ska man läsa just din blogg?
- Om du vill ha en liten knuff i rätt riktning med träningsmotivationen, om du vill få tips på ett nyttigare mellanmål eller om du vill ha svar på träningsfrågor som du kanske länge funderat på men inte fått klarhet i. Eller om du bara vill få en dos feelgood inom området hälsa och välmående.

 

 

LENA OM: BLOGGANDE

Vilka är dina favoritbloggar?

- Förutom att jag alltid läser många av bloggarna här på Sevendays (bland annat min svägerska Sonja Sparvs blogg) så läser jag naturligtvis en hel del träningsbloggar. Favoriterna varierar, men jag gillar bland annat Ida Warg och Stefft. När det kommer till modevärlden så är jag ett fan av min vän Hannas blogg som är otroligt snygg. Janni Delers blogg inspirerar mig också på det området.

 

Vad gör en blogg till en bra blogg?
- Snygg översikt och snygga bilder. Det är ju förstås lite beroende på bloggens tema, men om jag läser en nischad blogg, alltså inte en vardagsblogg, så vill jag kunna navigera lätt till de ämnen jag vill läsa om och kunna få en översikt vad inläggen handlar om. Vardagsbloggar är bra då de är personliga och ärliga och tyvärr är jag journalistiskt yrkesskadad så jag måste erkänna att för mig är en bra blogg en blogg som är språkligt bra skriven.


- Jag tycker den finlandssvenska bloggvärlden för tillfället är väldigt mångsidig och jag kan inte säga att jag för tillfället är speciellt trött på någon diskussion. Kanske det har att göra med allt oroligt som händer i världen, dessutom denna gång allt närmare oss. Jag tror att det gör att blickarna och diskussionerna med all rätt är vända åt det hållet istället för åt andra, i det här sammanhanget, mindre viktiga samtalsämnen. Bloggar är ett väldigt mäktigt verktyg och överlag tycker jag att fler med större bloggar borde försöka påverka samhällsfrågor, om än små sådana, på sin hemort som till exempel näringsfattig mat på dagis eller dåligt kösystem på skatteverket. Jag tror bloggare har större chans att påverka än många föreställer sig och jag skulle gärna se att fler försökte. Jag skulle också gärna läsa mer livsskildringar i bloggform. Verkliga historier ur livet av människor som upplevt saker som man själv inte kan föreställa sig.

 

Gå direkt till Lenas blogg här.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Lifestyle

Skarmavbild 2017 10 18 kl. 08.42.10

Kultur & konst

resizedimage800533 OK3A5728
lassemaja 873007

Bornebusch om "LasseMaja": "Mitt i prick"

Josephine Bornebusch gör långfilmsdebut som regissör i den nya "LasseMaja"-filmen. I mer än två månader har hon befunnit sig på Irland för inspelningarna.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

mossa av mormorsrutor spira 5

Nöje

Skarmavbild 2017 10 18 kl. 08.39.44

Hälsa & träning

Skarmavbild 2017 10 18 kl. 08.49.30
170623 skam 484072 a001nh 716551 2

"Skam" ger sig ut i Europa

Den hyllade norska tv-serien "Skam" ynglar av sig i en rad europeiska länder.

Läs hela artikeln här »
cropVLBLOT 1053676

Filmen ”Ikitie” en publiksuccé

”Ikitie” (Den eviga vägen), som hade biopremiär den 15 september, har lockat mer än 100 000 personer till biograferna.

Läs hela artikeln här »
29327645 l

Veckans blogglista: Podcast

Hör upp alla poddälskare - detta är listan för er! Ge dina bästa tips och ta del av andras, för att få ny inspiration i höstmörkret.

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

LINNEA PORTINS KRÖNIKA

linnea u
Linnea Portin

Jag med, och du med

Facebookflödet svämmar över av “Me too”-inlägg. Dessa ord publiceras för att uppmärksamma hur förekommande sexuella trakasserier är — “me too” syftar på att “jag med [har blivit sexuellt antastad]”. Idén med kampanjen är att genom metoden många bäckar små ge människor en uppfattning om problemets vida omfattning. Och visst blev det en stor å. Flodvågen är här nu.

Läs hela krönikan här »

Lifestyle

resizedimage800414 Screen Shot 2017 10 17 at 11.53.12
VLBLOT 195783

Giftfri vardag målet 2020

Kläder som kliar, en kudde som luktar starkt och mascara som får tårarna att rinna. I våra hem utsätts vi dagligen för en cocktail av okända kemikalier. Men få finns med i produkternas innehållsförteckning och som konsument är det svårt att göra medvetna val.

Läs hela artikeln här »
skorna 969392

Skorna delar nätet - vilken färg är de?

Människor världen över kunde inte enas för två år sedan om en klänning. Det ena lägret sade vit och guld, det andra blå och svart. Nu förbryllar ett par skor på samma sätt.

Läs hela artikeln här »
cropj060427y 107766

Lady Gaga till Sverige i februari

Lady Gaga återupptar sin Europaturné i början av nästa år och kommer till Stockholm och Globen den 15 februari.

Läs hela artikeln här »
people 2565450 960 720

Kvinnor berättar om sexuella trakasserier under #metoo

I spåren av Harvey Weinsteinskandalen svämmar internet över av berättelser om sexuella trakasserier, och på Twitter trendar hashtaggen #metoo.

Läs hela artikeln här »

Lifestyle

Skarmavbild 2017 10 17 kl. 07.48.44

Lifestyle

resizedimage800800 IMG 0033

Mat & dryck

resizedimage800533 lchf nuggets 1

Lifestyle

Skarmavbild 2017 10 16 kl. 16.53.05

Människor & samhälle

ellen ny header blogg mia vit6

Barn & familj

Skarmavbild 2017 10 16 kl. 10.47.44

Mat & dryck

IMG 0862

Hus & hem

kitchen1
28508797 l

Veckans blogglista: Ordning och reda

Är du pedantisk och tokig i att organisera, eller låter du saker bli som de blir? Fyll i veckans blogglista, som handlar om hur du strukturerar upp vardagen och hur städad din garderob egentligen är.

Läs hela artikeln här »

Nöje

Skarmavbild 2017 10 15 kl. 12.04.33

Hälsa & träning

Skarmavbild 2017 10 15 kl. 12.03.30

Barn & familj

Skarmavbild 2017 10 13 kl. 23.09.19