Artikel från
VLBLOT 981697 Foto: Marcus Landgärds
Publicerad 12 juni 2017 kl 20:00

Victor blev musikproducent

Victor Sågfors från Vasa har uppnått sin dröm: Han får jobba med det han älskar, nämligen musik. Hans karriär tog fart när han som minst anade det.

Pedersörebördiga Victor Sågfors började spela gitarr och komponera egna låtar när han var 14 år gammal. Under de senaste två åren har han gått från att skriva musik som hobby till att kunna leva som musikproducent.

– Jag har alltid varit inriktad på att jag ska kunna försörja mig på musik på ett eller annat sätt. Musikproducerandet känns väldigt naturligt för mig. Jag måste helt enkelt få skapa, säger Sågfors.

Karriären började ta fart när hans gamla lärare på folkhögskolan i Lappfjärd, Janne Hyöty, frågade om Sågfors ville komma till Sugerhouse Publishing och testa på att producera J-pop (japansk pop).

– Just då var jag i ett skede i livet när jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. När Janne frågade mig tänkte jag, varför inte? Jag provade på att göra J-pop och jag tyckte om det direkt. Det kändes som jag upptäckte en ny värld när jag började producera J-pop.

Under det senaste året har Sågfors producerat låtar åt några av de största banden i Japan. Den största låten Sågfors skrivit heter "Dream Master", framförd av Hey! Say! JUMP. Låten kom in på bandets album och i dagsläget har skivan sålt platina (250 000 skivor) i Japan.

– Att skivan sålde platina var ett viktigt bevis för mig själv. Det ger mig övertygelsen att jag är inne på rätt spår. Man jobbar mycket hårt i den här branschen och det är sällan det verkligen händer någonting.

På söndag reser Sågfors till Japan för att producera musik med låtskrivare från Japan och Korea. Det blir hans andra besök i Japan.

– I Japan finns många duktiga låtskrivare som jag fått jobba med. För mig är det mycket motiverande när jag får jobba med producenter från hela världen som inspirerar mig både personligt och musikaliskt.

Victor Sågfors

  • Jobbar som musikproducent.
  • Från Kållby i Pedersöre.
  • Jobbar på Sugerhouse Publishing i Vasa.
  • Producerar J-pop och K-pop.
  • Har sålt guld och platina i Japan.
  • Gitarrist i bland annat Hipster Slayer och Opus Symbiosis.

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Resor

rom3

Lifestyle

Skarmavbild 2017 10 22 kl. 18.26.29
VLBLOT 688196

Bristande kunskap om "pappadepression"

Nyblivna pappor som blir deprimerade riskerar att falla mellan stolarna. De vanliga metoderna för att upptäcka depressioner hos nyblivna föräldrar fungerar dåligt på män, enligt en ny svensk studie.

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

livingroom4
cropVLBLOT 1055739

Lapplands flygplatser väntar sig ny supervinter

Nya rutter och fler avgångar i vinter innebär en allt livligare trafik på flygplatserna i Lappland. På sina håll är charterflygen redan så många att skidorternas fullbokade hotellkapacitet sätter stopp för ökningen.

Läs hela artikeln här »
170623 skam 484072 a001nh 716551 3

Facebook visar amerikanska "Skam"

Den amerikanska versionen av den norska succéserien "Skam" kommer att sändas av Facebook rapporterar NRK.

Läs hela artikeln här »
cropOM J220219Y

Kennedy-dokument ska offentliggöras

President Donald Trump säger sig vara villig att släppa delar ur den hemligstämplande utredningen om mordet på USA:s tidigare president John F Kennedy. Därmed blir tusentals sidor tillgängliga för allmänheten.

Läs hela artikeln här »

Kultur & konst

resizedimage800532 DSC02719
29327645 l

Veckans blogglista: Podcast

Hör upp alla poddälskare - detta är listan för er! Ge dina bästa tips och ta del av andras, för att få ny inspiration i höstmörkret.

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

Hus & hem

Skarmavbild 2017 10 21 kl. 09.14.15
fredagspodd 637832

Hanna och Amanda lägger ner Fredagspodden

Systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell lägger ner sin podcast "Fredagspodden" för att satsa på något nytt, skriver Aftonbladet.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

SetWidth800 20170614 111839 1
cropj200764y 137284

Nio miljoner människor dog av föroreningar 2015

Föroreningar dödade sammanlagt nio miljoner människor 2015, avslöjar en färsk undersökning. Undersökningen publicerades i den uppskattade medicinska tidskriften Lancet.

Läs hela artikeln här »

Mode & skönhet

resizedimage800530 bakgrund2
cropVLBLOT 1035863

TV4 stoppar Äntligen hemma

TV4:s folkkäre programledare tas ur tjänst och alla hans program stoppas efter att vittnen trätt fram och vittnat om sexuella trakasserier.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

Skarmavbild 2017 10 20 kl. 07.16.16

Hälsa & träning

resizedimage800567 jagosanna 1
gumbo tidningen 416890

Exotiska grytor med mycket smak

Gör en smakresa till Amerika och ­Afrika! Vår matjsajt foodly.fi kombinerar våra fina finländska ­råvaror med internationella kryddor.

Läs hela artikeln här »
emeliefanny3

Sevendays presenterar: Fanny & Emmis podcast

I den nya podden "Fanny & Emmis podcast" kommer Emmi Svenlin och Fanny Storvall prata om elitidrott, livet och aktuella ämnen. Lär känna personerna bakom podden ännu bättre här!

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

resizedimage800529 DSC 7484
sarah 160680

"Från dagis, genom skolåren, i studion, på tv, på Ica ... Överallt."

Även svenska kvinnor, kända och okända, vittnar om sina erfarenheter av sexuella trakasserier. Bland dem som trätt fram finns artisten Peg Parnevik, författaren Katarina Wennstam och skidesset Anja Pärson.

Läs hela artikeln här »

Pyssel & DIY

handen pa hjartat muggar Sevendays fi Spira 4

Nöje

Skarmavbild 2017 10 19 kl. 08.54.54

LINNEA PORTINS KRÖNIKA

linnea u
Linnea Portin

Jag med, och du med

Facebookflödet svämmar över av “Me too”-inlägg. Dessa ord publiceras för att uppmärksamma hur förekommande sexuella trakasserier är — “me too” syftar på att “jag med [har blivit sexuellt antastad]”. Idén med kampanjen är att genom metoden många bäckar små ge människor en uppfattning om problemets vida omfattning. Och visst blev det en stor å. Flodvågen är här nu.

Läs hela krönikan här »