reb
Publicerad 15 maj 2015 kl 09:10

Sevendays presen­terar: Rebecca Johnnys­dotter

Rebecca Sjöblom är 18 år, pluggar media och kommunikation, gillar vin, fina personer och gammal arkitektur. Lär känna Sevendays nya bloggare här.

Namn: Rebecca Sjöblom, 18
Bor: Vasa
Gör: Studerar till medieassistent
Blogg: Rebecca Johnnysdotter

 

REBECCA OM: SIG SJÄLV

- Rebecca Sjöblom heter jag och är 18 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Närpes, men bor sedan ett år tillbaka i Vasa. Här bor jag på 23 kvm och roterar runt prylar flera gånger i veckan vilket hänger ihop med min stora passion för inredning. I denna stad studerar jag "media och kommunikation" och drömmer om att inom en snar framtid kunna jobba som formgivare/illustratör. Förutom att studera och drömma är jag väldigt förtjust i matlagning - det med fokus på frukost och vegetariska recept. Fotografering, kompishäng, träning, mode och olika äventyr är sådant som inkluderas i min vardag och sådant som jag dokumenterar och som slutligen hamnar här.

Älskar fredagar efter klockan åtta, minimalistisk konst, att trycka in alldeles för många personer i min lilla lya, långa frukostar och överexponerade instagram-flöden.

 

REBECCA OM: SIN BLOGG

- Jag har varit mer och mindre aktiv med bloggandet sedan sju år tillbaka. 11-åriga Rebecca bloggade nog främst om vad hon hade gjort under dagen, om skolan, lekar och kompisar. Ämnen har ändrats sedan dess, under åren har jag haft perioder när jag fokuserat endast på mode och på noveller. Nu på den senare tiden har jag bakat in mer åsikter, kultur och matlagning - och en massa vardagliga bestyr. Har hoppar runt bland olika portaler men jag ser nu fram emot denna nystart. 

Mitt mest minnesvärda blogginlägg jag skev på kvinnodagen 2013 när jag precis väckt intresse för politiken. Det var då jag fick klart för mig att jag kunde kalla sig feminist även fast jag inte kämpar aktivt och går i demonstationer. Det räcker att kalla sig feminist om strävar efter ett jämställt samhälle. De lärde jag mig av mina kloka läsare. I dag är jag medlem i Svenska kvinnoförbundet och jämställdhet är väldigt viktigt för mig.

 

REBECCA OM: BLOGGANDE

- Jag har två stycken favoritbloggar som jag följer successivt. 1. Sandra Beijer som förutom är bloggare också skriver noveller, förra året kom hon ut med sin första bok "Det handlar om dig" och nu håller hon som bäst på att skiva sin andra roman. Snygga män, pasta carbonara, kloka ord och förkärleken till New York är vad denna författarinna delar med sig av. 2. Flora Wikström har jag följ under en lång period. Hon är så kreativ, smart och bra. Precis en sådan blogg som får en att le och tänka till lite extra. Hon har ett kontor i Gamla stan i Stockholm där hon frilansar, illustrerar och redigerar. 

Något som är genomgående i dessa bloggar är att brinner för ett jämställt samhälle, de tar magiska bilder och har en väldigt kreativ personlighet. Man kan sitta och studera deras texter och faktiskt känna efteråt att man lärt sig något.

 

Klicka här för att komma till Rebeccas blogg.

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Resor

rom3

Lifestyle

Skarmavbild 2017 10 22 kl. 18.26.29
VLBLOT 688196

Bristande kunskap om "pappadepression"

Nyblivna pappor som blir deprimerade riskerar att falla mellan stolarna. De vanliga metoderna för att upptäcka depressioner hos nyblivna föräldrar fungerar dåligt på män, enligt en ny svensk studie.

Läs hela artikeln här »

Hus & hem

livingroom4
cropVLBLOT 1055739

Lapplands flygplatser väntar sig ny supervinter

Nya rutter och fler avgångar i vinter innebär en allt livligare trafik på flygplatserna i Lappland. På sina håll är charterflygen redan så många att skidorternas fullbokade hotellkapacitet sätter stopp för ökningen.

Läs hela artikeln här »
170623 skam 484072 a001nh 716551 3

Facebook visar amerikanska "Skam"

Den amerikanska versionen av den norska succéserien "Skam" kommer att sändas av Facebook rapporterar NRK.

Läs hela artikeln här »
cropOM J220219Y

Kennedy-dokument ska offentliggöras

President Donald Trump säger sig vara villig att släppa delar ur den hemligstämplande utredningen om mordet på USA:s tidigare president John F Kennedy. Därmed blir tusentals sidor tillgängliga för allmänheten.

Läs hela artikeln här »

Kultur & konst

resizedimage800532 DSC02719
29327645 l

Veckans blogglista: Podcast

Hör upp alla poddälskare - detta är listan för er! Ge dina bästa tips och ta del av andras, för att få ny inspiration i höstmörkret.

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

Hus & hem

Skarmavbild 2017 10 21 kl. 09.14.15
fredagspodd 637832

Hanna och Amanda lägger ner Fredagspodden

Systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell lägger ner sin podcast "Fredagspodden" för att satsa på något nytt, skriver Aftonbladet.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

SetWidth800 20170614 111839 1
cropj200764y 137284

Nio miljoner människor dog av föroreningar 2015

Föroreningar dödade sammanlagt nio miljoner människor 2015, avslöjar en färsk undersökning. Undersökningen publicerades i den uppskattade medicinska tidskriften Lancet.

Läs hela artikeln här »

Mode & skönhet

resizedimage800530 bakgrund2
cropVLBLOT 1035863

TV4 stoppar Äntligen hemma

TV4:s folkkäre programledare tas ur tjänst och alla hans program stoppas efter att vittnen trätt fram och vittnat om sexuella trakasserier.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

Skarmavbild 2017 10 20 kl. 07.16.16

Hälsa & träning

resizedimage800567 jagosanna 1
gumbo tidningen 416890

Exotiska grytor med mycket smak

Gör en smakresa till Amerika och ­Afrika! Vår matjsajt foodly.fi kombinerar våra fina finländska ­råvaror med internationella kryddor.

Läs hela artikeln här »
emeliefanny3

Sevendays presenterar: Fanny & Emmis podcast

I den nya podden "Fanny & Emmis podcast" kommer Emmi Svenlin och Fanny Storvall prata om elitidrott, livet och aktuella ämnen. Lär känna personerna bakom podden ännu bättre här!

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

resizedimage800529 DSC 7484
sarah 160680

"Från dagis, genom skolåren, i studion, på tv, på Ica ... Överallt."

Även svenska kvinnor, kända och okända, vittnar om sina erfarenheter av sexuella trakasserier. Bland dem som trätt fram finns artisten Peg Parnevik, författaren Katarina Wennstam och skidesset Anja Pärson.

Läs hela artikeln här »

Pyssel & DIY

handen pa hjartat muggar Sevendays fi Spira 4

Nöje

Skarmavbild 2017 10 19 kl. 08.54.54

LINNEA PORTINS KRÖNIKA

linnea u
Linnea Portin

Jag med, och du med

Facebookflödet svämmar över av “Me too”-inlägg. Dessa ord publiceras för att uppmärksamma hur förekommande sexuella trakasserier är — “me too” syftar på att “jag med [har blivit sexuellt antastad]”. Idén med kampanjen är att genom metoden många bäckar små ge människor en uppfattning om problemets vida omfattning. Och visst blev det en stor å. Flodvågen är här nu.

Läs hela krönikan här »