Artikel från
darin press3 photo karl nordlund 794821 Darin. Foto: Kari Nordlund.
Publicerad 20 april 2017 kl 08:10

Darin uppträder i Vörå i sommar

Skivaktuella Darin ger sin enda spelning i Finland på Norrvallas sommarfest i juli.

På torsdag morgon blev det klart att skivaktuella Darin från Sverige är årets huvudartist på sommarfesten på Norrvalla i Vörå den 7 juli. Jessica Havulehto på arrangören Folkhälsan Utbildning är mycket nöjd:

- Det här känns riktigt, riktigt bra. Darin kan säkert locka en bred publik, han har haft en lång karriär och alla vet vem han är - han fungerar över generationsgränserna.

- Han känns också som en sympatisk person som passar bra på en sommarfestdag med picknick på Norrvalla. Jag tror det blir riktigt skön stämning. Nu hoppas vi bara på soligt väder.


Publiken på Norrvallas sommarfester brukar röra sig kring 2000-3000 personer. Rekordåret var 2015 då svenska eurovisionsvinnaren Måns Zelmerlöw stod på scenen. I år hoppas Havulehto att man också kan locka publik över språkgränsen.

- Darin har ju pressdag i Finland i dag så han kommer att vara mycket i finsk media nu. Eftersom Norrvalla sommarfest också blir hans enda spelning i Finland hoppas vi att vi kan dra publik också längre ifrån till Vörå.

Darin Zanyar fick sitt genombrott i den första säsongen av tv-programmet "Idol" i Sveriges TV4 år 2004 där han kom tvåa. I början av 2005 släppte han sitt debutalbum "The Anthem" där hans första singel - hitlåten "Money for nothing" skriven av Robyn - ingår. Under sin karriär har han släppt sju album, sex på engelska och ett på svenska.

Det var för två år sedan som han bestämde sig för att ta en ny väg i sitt artisteri med låttexter på svenska och mer organisk musik. Nu är han aktuell med ett nytt album på svenska som kommer senare i år. Den första singeln "Ja må du leva" från den kommande skivan släpptes den 31 mars.

Zoom

Foto: Jonny Smeds  Josefin Sirén.


Utöver Darin uppträder även Vöråbördiga Josefin Sirén, som släpper sin första singel "Hold Me" den 28 april, på sommarfesten (läs mera om henne här).

- Hon bor nu i Stockholm och skriver sina egna låtar. Det är roligt att också kunna presentera en ny lokal, talang, säger Havulehto.

Sommarfesten bjuder också på en artist för de allra yngsta i familjen, Arne Alligator.


Från klockan 18 på kvällen blir det rockabilly-party på Norrvalla. Då är åldersgränsen 18 år. På scenen står då Vörjeans - med Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård från humorgruppen KAJ - samt grupperna Stompin Shoes och Danny T & The Sirens.

Zoom

Foto: Pressbild  Vörjeans – Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård – gör en barnförbjuden spelning på Norrvalla.


Havulehto säger att man i år satsa på mera kringprogram på sommarfest, så att alla i familjen säkert ska hitta något som tilltalar.

- Vi utökar med fler företag och försäljare. Och eftersom vi har rockabilly-tema har vi också en bilutställning dit alla sorters entusiastfordon, allt från veterantraktorer till motorcyklar, är välkomna. Vi kommer att dela ut pris i olika kategorier, bland annat "bästa raggarbil".

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.

Hus & hem

livingroom4
cropVLBLOT 1055739

Lapplands flygplatser väntar sig ny supervinter

Nya rutter och fler avgångar i vinter innebär en allt livligare trafik på flygplatserna i Lappland. På sina håll är charterflygen redan så många att skidorternas fullbokade hotellkapacitet sätter stopp för ökningen.

Läs hela artikeln här »
170623 skam 484072 a001nh 716551 3

Facebook visar amerikanska "Skam"

Den amerikanska versionen av den norska succéserien "Skam" kommer att sändas av Facebook rapporterar NRK.

Läs hela artikeln här »
cropOM J220219Y

Kennedy-dokument ska offentliggöras

President Donald Trump säger sig vara villig att släppa delar ur den hemligstämplande utredningen om mordet på USA:s tidigare president John F Kennedy. Därmed blir tusentals sidor tillgängliga för allmänheten.

Läs hela artikeln här »

Kultur & konst

resizedimage800532 DSC02719
29327645 l

Veckans blogglista: Podcast

Hör upp alla poddälskare - detta är listan för er! Ge dina bästa tips och ta del av andras, för att få ny inspiration i höstmörkret.

Läs hela artikeln här »

Prenumerera på Sevendays nyhetsbrev

Hus & hem

Skarmavbild 2017 10 21 kl. 09.14.15
fredagspodd 637832

Hanna och Amanda lägger ner Fredagspodden

Systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell lägger ner sin podcast "Fredagspodden" för att satsa på något nytt, skriver Aftonbladet.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

SetWidth800 20170614 111839 1
cropj200764y 137284

Nio miljoner människor dog av föroreningar 2015

Föroreningar dödade sammanlagt nio miljoner människor 2015, avslöjar en färsk undersökning. Undersökningen publicerades i den uppskattade medicinska tidskriften Lancet.

Läs hela artikeln här »

Mode & skönhet

resizedimage800530 bakgrund2
cropVLBLOT 1035863

TV4 stoppar Äntligen hemma

TV4:s folkkäre programledare tas ur tjänst och alla hans program stoppas efter att vittnen trätt fram och vittnat om sexuella trakasserier.

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

Skarmavbild 2017 10 20 kl. 07.16.16

Hälsa & träning

resizedimage800567 jagosanna 1
gumbo tidningen 416890

Exotiska grytor med mycket smak

Gör en smakresa till Amerika och ­Afrika! Vår matjsajt foodly.fi kombinerar våra fina finländska ­råvaror med internationella kryddor.

Läs hela artikeln här »
emeliefanny3

Sevendays presenterar: Fanny & Emmis podcast

I den nya podden "Fanny & Emmis podcast" kommer Emmi Svenlin och Fanny Storvall prata om elitidrott, livet och aktuella ämnen. Lär känna personerna bakom podden ännu bättre här!

Läs hela artikeln här »

Människor & samhälle

resizedimage800529 DSC 7484
sarah 160680

"Från dagis, genom skolåren, i studion, på tv, på Ica ... Överallt."

Även svenska kvinnor, kända och okända, vittnar om sina erfarenheter av sexuella trakasserier. Bland dem som trätt fram finns artisten Peg Parnevik, författaren Katarina Wennstam och skidesset Anja Pärson.

Läs hela artikeln här »

Pyssel & DIY

handen pa hjartat muggar Sevendays fi Spira 4

Nöje

Skarmavbild 2017 10 19 kl. 08.54.54

LINNEA PORTINS KRÖNIKA

linnea u
Linnea Portin

Jag med, och du med

Facebookflödet svämmar över av “Me too”-inlägg. Dessa ord publiceras för att uppmärksamma hur förekommande sexuella trakasserier är — “me too” syftar på att “jag med [har blivit sexuellt antastad]”. Idén med kampanjen är att genom metoden många bäckar små ge människor en uppfattning om problemets vida omfattning. Och visst blev det en stor å. Flodvågen är här nu.

Läs hela krönikan här »