Bloggar

 

bild 1sv

Linn Jung

Tvåbarnsmor. Lycklig kvinna. Feminist och journalist. Ilsken, snäll och lat. Vasabo med söderlängtan. Finlandssvensk. Kär i Sami. Prematurmamma. Ganska fantastisk. Hemma från Karis. Läs mera om Linn här.

annalena2

Anna-Lena Nyfors-Norrgård

Inredningsälskande tvåbarnsmamma som har en förkärlek för vackra kuddar. Inredning och trender, lyx och budget, prylar och vackra ting är huvudingredienserna i Anna-Lenas blogg. Läs mera om Anna-Lena här.

 anna rgb sv

Anna Riska

Anna älskar att fotografera och förevigar allt som inspirerar - resor, inredning och bröllop. Allt från sommarbröllopet i en gammal lada till välkomandet av en liten baby i familjen.

caroline

Caroline Eriksson

Caroline är en feminist som är bosatt i Petalax och jobbar inom äldreomsorgen. Hon tycker om att fotografera, att skapa musik och att yoga. Åsikter, självutveckling, feminism och katter är ingredienser i hennes blogg. Läs mera om Caroline här.

erik gray

Erik Riska

Vasa Sports egen Erik Riska bloggar om livet som ishockeyproffs. Matchreferat, nervositet, spänning och uppladdning. Följ med hela Sport-laget ända in i omklädningsrummet. Hockeyliv i all sin enkelhet. Läs mera om Erik här.

mariemariasv

Marie Håkans

Marie är en Vasabo som skriver en blogg om livet som hemmamamma, kaffeträffar och barnkläder varvat med inredning och planer för deras husbygge. Marie gillar färska bullar, lediga lördagar och ett glas vin på en solig terrass. Läs mera om Marie här.

anna ny gray

Anna Granér

Anna bloggar om matlagning - främst ur småbarnsmammans perspektiv. Såsen bränner fast och spenaten slokar. Alla dagar är inte långkok och brysselkål.

karolinasv

Karolina Åsmus

Karolina studerar till lärare, har rötterna i Jakobstad, men är bosatt i Vasa. Hon älskar diskussioner, god mat och vardagsmys. I hennes blogg får du ta del av allt från studieliv och vardag till tips och debatter. Läs mera om Karolina här.

 

resizedimage150150 jens1sv

Jens Lindstedt

Jens Lindstedt är en tvåbarnspappa som lägger stor vikt vid matlagning, familj och hälsa. Han bloggar om livet och vardagen, med stort fokus på mat i olika former. Recept på både vardagsmat och lyxigare rätter, tillbehör, smårätter tips och trix bjuds det på i hans blogg. Läs mera om Jens här.

resizedimage150150 croppedimage230230 lena2

Lena Törnroos

Lena är licensierad PT och tycker allt med träning och hälsa är intressant. I bloggen delar hon med sig av sådant som gör träningen och hälsovardagen lite roligare. Lena är utbildad journalist, hemma från Vasa, men bor just nu i Stockholm. Läs mera om Lena här.

 

simone gray

Simone Envall

Simone älskar vackra saker och hennes blogg fokuserar på mode, inredning och snygga vardagsbilder. Simone tipsar om trender och visar vilka prylar som finns på hennes önskelista. Hon är sambo, radhusägare och matte till en söt liten hund. Läs mera om Simone här.

linda gray

Linda Holm

Linda är trebarnsmamma med passion för ekologi och nära föräldraskap. Hon skriver om vardagen i familjelivet med fokus på en mjuk föräldrastil och giftfria val. Kolloidalt silver, plastbantning och vacciner är ämnen som tas upp i hennes blogg. Läs mera om Linda här.

ingela2 sv

Ingela Åström

Ingela gillar inredning och matlagning och dokumenterar gärna dessa intressen. Hennes blogg handlar om kök och rum både hemma, i trädgården och på sommarstugan. Läs mera om Ingela här.

croppedimage230230 michaela sv

Michaela Finne

Michaela är den eviga optimisten som brinner för att inspirera andra. Alltid på gott humör. Extremt driven. Pratglad. Familjekär. Gillar media och kommunikation. Hennes blogg är en peppblogg i positiv anda. Läs mera om Michaela här.

resizedimage150150 croppedimage230230 profilbild 230x230

Sandra Neuman

I Sandras blogg är det växter, grönsaker, höns och snittblommor som har huvudrollen. Sandra jobbar som florist och tänker på trädgård nio av årets tolv månader. Följ med in på gården där Sandra står med jordiga händer, smutsiga knän och munnen full av spenat. Läs mera om Sandra här.

sarah gray

Sarah Nedergård

Sarah är sångerska, musikalartist och studerar talterapi. Ibland undrar hon själv hur det går ihop. Sarahs blogg innehåller en salig blandning av showbiz, dammråttor, inspiration och önskan om att göra världen till en bättre plats. Läs mera om Sarah här.

 ellen profil1sv2

Ellen Strömberg

Jakobstadsbon Ellen Strömberg har bloggat sedan hon var i 13-årsåldern. I sin blogg "Blejk, Fejt och Fab" skriver hon om allt från vardagsliv och djur till popkultur och feminism. Läs mera om Ellen här.

 lasse gray

Lars Hedman

Lasse är journalist med hörselskada på båda öronen. Han har hjälpt sin bror med utvecklingsstörning och är aktiv i taltidningsföreningen för synskadade. Vill kämpa för jämlikhet för alla. Läs mera om Lasse här

 liisa gray

Liisa Mendelin

Liisa är teologen som skriver om världs­förbättring, feminism och konsumtionskritik – när inte livet kommer emellan. Då blir det i stället text om humörsvängar, frustrationer och glädjerus. Läs mera om Liisa här.

resizedimage150150 hanna1sv

Hanna Stigzelius

Hanna bor i en förort till Helsingfors med sin man och två barn. Hennes blogg är en positiv och kreativ mammablogg som innehåller tips om hur man överlever vardagen med två små barn. Hanna gillar inredning, matlagning, bebisar och att baka och pyssla. Läs mera om Hanna här.

 uffe gray

Ulf Lassander

Uffes blogg fokuserar på matlagning med råvaror av hög kvalitet. Skaldjur är en vanligt före-kommande ingrediens i hans kök. Uffe är ofta på resande fot och även där ligger fokus på att upptäcka det lokala köket. Läs mera om Ulf här.

 annab gray

Anna Betlehem

Anna är en gymnasiestuderande tjej med stort intresse för foto, musik och annat fint. Bloggen är en vardagsblogg fylld med dokumenterade minnen. Läs mera om Anna här.

resizedimage150150 julia1 sv

Julia Holmqvist

Julia studerar till estenom och hennes blogg handlar om studierna inom skönhetsbranschen och livet i Finlands soligaste stad Vasa. Hon vill inspirera och utmana dig att våga testa nya saker inom make up. Så damma av sminkborstarna och sätt igång! Läs mera om Julia här.

 elinh gray

Elin Hassel

Elin är en lärarstuderande träningsnörd som bor i Vasa. Hon bloggar om träning, livet och hennes tävlingsatsningar i bänkpress. Läs mera om Elin här.

johan gray

Johan Hagström

Johan är en fotobiten Nikonist sedan 10 år. Han fotodokumenterar olika happenings, konserter, aviga och roliga objekt i närområdet samt sånt som inte hinner undan. Alltid emellanåt också med lite text. Läs mera om Johan här.

 resizedimage150150 iisa1sv

Iisa Smeds

Iisa är en mode- och matintresserad tjej. I hennes blogg hittar du modetips, recept, outfitbilder och vardagsinlägg, ofta i videoform. Läs mera om Iisa här.

erica2

Erica Hjerpe

Erica är en stavhoppande tjej som bor, studerar och tränar i Vasa. Siktar högt bland molnen men har fötterna stadigt på jorden. I bloggen får ni följa hennes vardag där passionen för idrott kombineras med studieliv, resor, vänner och familj. Läs mera om Erica här.

 profilbild sv

Ella Grangärd

Ella är en fotogalen tjej från Vasa. Hon går sista året i gymnasiet och gillar träning, resor, design och arkitektur. Läs mera om Ella här.

josefin2

Josefin Thors

Josefin Tatiana är en modetjej som drömmer om ett yrke inom modebranschen. Hon bor med sin sambo i Åbo och studerar mode och dräktform­givning. Förutom olika outfits bloggar hon även om resor, shoppingtips och glimtar ur sin vardag. Läs mera om Josefin här.

nathalie sv

Nathalie Aurén

Nathalie brinner för allt som har med hälsa och välmående att göra. På bloggen delar hon med sig av sina erfarenheter kring mat utan gluten, mjölk och vitt socker. Hon skriver om hälsa och sin egen hälsoresa. Läs mera om Nathalie här.

sonja2

Sonja Sparv

Sonja studerar till ergoterapeut i Umeå och älskar inredning. Hennes blogg handlar om vardagen och studielivet som finlandssvensk i Sverige. Läs mera om Sonja här.

 

rebecca2

Rebecca Sjöblom

Rebecca är bosatt i Vasa och studerar media och kommunikation och drömmer om en karriär inom tidningsbranschen. Matlagning, inredning, träning och stil är sådant som står henne nära hjärtat. Att få utlopp för kreativiteten är a och o för Rebecca. Läs mera om Rebecca här.

ronja sv

Ronja Strömvall

Ronja är en glad och sprallig bloggare som går andra året i Vasa Gymnasium. Hon älskar resor, träning, god mat, långa promenader, glada människor och kärlek. Ronja bloggar om sin vardag, outfits och träning varvat med djupare inlägg och en massa foton. Läs mera om Ronja här.

ulrica fellman

Ulrika Fellman

Ulrika är en naturintresserad friluftsmänniska. Beteendevetare till utbildningen och hemma från Pedersöre. Ulrikas blogg handlar om att hitta ut och att hitta rätt. Att njuta av naturen utan att ta kål på den och att växa och må bra i en allt mer förvirrad värld. Läs mera om Ulrika här.

resizedimage150150 annamey sv2

Anne-May Wisén

Anne-May jobbar som journalist på ÖT​ och hennes blogg handlar om resor, om ställen hon besöker men också om olika fenomen i rese­branschen. Stort och smått, allt ryms med. Läs mera om Anne-May här.

tom johanson

Tom Johansson

Bloggen "Friidrotten idag" skrivs av tidningsjournalisten Tom Johansson. Det är dock sonen Filiph som innehar huvudrollen i bloggen. Han går i idrottsgymnasiet i Vörå och satsar på långsprint. En av avsikterna med bloggen är att öka intresset för friidrott. 

 

anci3

Anci Jylhä

Anci, 50+ och mitt i livet, delar med sig av sin livserfarenhet och betraktar omvärlden med nya ögon. Det blir en färd genom landskap av tankar, analyser och betraktelser kring vardagen, ledarskap, mental träning och samhällsfenomen. Läs mera om Anci här.

bq12

Jonas Bergqvist

Jonas är en skådespelare som jobbar på Wasa Teater. En matglad gitarr- & kameraägare, som bor i Sundom med sin familj. Häng med bakom kulisserna. Läs mera om Jonas här.

carolinasv

Carolina Prost

Carolina studerar till civilingenjör i bioteknik vid Umeå universitet. Under höstterminen pluggar hon vid Univeristy of Minnesota i Duluth. I bloggen delar med sig av upplevelserna som utbytesstudent i USA. Läs mera om Carolina här.

nina sv

Nina Överholm

Nina är en kreativ, jordnära mångpysslare, som tycker om att skapa vackra saker, äta gott och se plantor spira. Hon samlar på DIY-idéer, fjädrar och blommiga klänningar. Älskar livets lugna stunder men säger inte nej till ett äventyr då och då. Läs mera om Nina här.

LL 161019 4126 sv


Teknikdagis

Felix Rantschukoff och Jonny Smeds är två pryltokiga killar som inte kan få nog av teknik. I sin videoblogg testar de olika tekniska prylar för att du ska veta vilken din nästa leksak ska bli. Läs mera om Teknikdagis här.

alexandra sv

Alexandra Grahn

Alexandra är en 25-årig österbottning som bor på Åland. Hon har en förkärlek för åländska klippor och god mat. Bor i en lägenhet Mariehamn i med sambon Simon. Jobbar som journalist och bloggar om livet på ön. Läs mera om Alexandra här.

 

mariah1sv

Maria Hagberg

Maria studerar svenska vid Vasa universitet och bloggar om sin vardag som studerande. Dessutom delar hon med sig av glimtar från sin uppväxt med en missbrukande förälder. Läs mera om Maria här.

 emmisv

Emelie Svenlin

Emelie är en glad och sprallig tjej som studerar i idrottsgymnasiet i Vörå, skidar i ungdomslandslaget, gillar att sjunga, har en förkärlek till allt som är rosa och älskar kläder. Hennes blogg handlar om allt från vardag till mode och träning. Läs mera om Emelie här.

catzosv

Catariina Salo

Catariina skriver öppet och personligt om hur det är när två kvinnor vill ha barn tillsammans. Och om mänskliga rättigheter, samhällsfenomen och feminism. Till vardags sysslar hon med teaterinformation och journalistik, på fritiden äter hon pizza och klappar sin katt. Läs mera om Catariina här.

kajsasv3

Kajsa Viitamäki

Kajsa Viitamäki från Vasa tror att böcker gör människor till bättre människor. På Sevendays bloggar hon om allt som rör böcker, litteratur och läsning. Läs mera om Kajsa här.

seb1sv

Sebastian Holmgård

Sebastian är bosatt i Jakobstad med fru, son och bulldog. Han är pappaledig och bloggar om föräldraskap, jämlikhet och mansroller. Överlevnadsguider för småbarnslivets utmaningar och putslustiga limericker utlovas också. Läs mera om Sebastian här.

hannahsv

Hannah Kastus

Hannah är bondhustrun som står med fötterna på jorden och huvudet bland molnen. Hon bloggar om vardagen på bondgården i ord och bild. Livet på landet. Tankar, drömmar och funderingar. Läs mera om Hannah här.

 

 

 

Jessica rgb

Jessica Nybacka

Jessica studerar till sjukskötare, men har jobbat över 10 år inom vården. Bor i Korsholm tillsammans med make och två barn. Bloggar om hälsa, olika sjukdomar, den mänskliga fysiken, träning och välmående. Läs mera om Jessica här.