Fem fåraktiga kollar på Norge

fredag 8 juli 2016 - 10:08 | 0 Kommentarer

Norrmännen är bra på crazy idéer. Den senaste i raden är att låta fem får visa hur de ser på Norge.

I sommar ska fåren visa vad Norge har att erbjuda i fem olika delar av landet – från ett fårs synvinkel.

Två miljoner får går runt in i skogarna och i bergen i Norge. Deras uppgift är att hjälpa till att skydda kulturlandskapet. De kan ströva omkring var som helst, också i städer och byar. Norska får lever helt klart det goda livet – en upplevelse som nu ska delas.

Fem får kommer att ha en egen kamera och det gemensamma instagram-kontot #sheepwithaview, samt en sida på visitnorway.com.

De fem upptäckarna har noga valts ut för sin personlighet och för en unik syn på livet.

Heidi from Oslo är en stadsflicka som lever på en urban gård i Oslo. Hon är artistisk och kreativ – den typ som föredrar kaféer och gallerier.

Erik från södra Norge är avslappnad och njuter av södra Norges vibe. Hans favoritsysselsättning är att hänga på stränder och bli vän med andra djur på Kristiansand zoo.

Frida från Fjordnorge är en aktiv utforskare, som vill nå så många mäktiga bergstoppar som möjligt. Hon älskar en bra selfie och är hängivet metal-fan.

Lars från Trøndelag är ett traditionellt får som gillar när saker och ting förbli som de brukar vara. Det är enkelt att se att han är en foodie, det är därför han har sina betesmarker vid den “gyllene rutten”.

Kari från Nordnorge är ett aktiv och sportig och ligger sällan still. Hon älskar bra surf och att bli vän med de lokala renarna.

far

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar