Kroatien i augusti

fredag 12 augusti 2016 - 09:30 | 0 Kommentarer


Det finns både för- och nackdelar med att resa till Kroatiens riviera i augusti. Fördelen är att det är varmt, både i luften och i vattnet. Vackert är det ju året runt så i det fallet spelar säsongen inte så stor roll.
Nackdelen med augusti är att alla andra också vill hit till Makarska, fram för allt kroaterna själva. Därför är det rätt trångt på de smala stränderna, och på vägarna. Man får räkna med långa bilköer. Och priserna ligger på högsäsong, så speciellt billigt är det inte att äta och dricka här. Å andra sidan är det alltid billigare än hemma för oss finländare.
Brela är ett av de mindre ställena på Makarska, här finns inte speciellt mycket att göra, men det var exakt det vi ville ha, sol, bad och lugn. Det är bara en timmes resa till Split och aningen längre till någon av de vackra öarna här utanför.
Jag valde Brela bland när för strandpromenaden, här kan man springa så långt man orkar varje morgon längs vattnet, bara det är ju helt underbart. Tänk att det blivit så att en av de bästa stunderna på dagen är när man får snöra på sig skorna och dra iväg på en joggingtur medan solen stiger över bergen. Då känner jag att jag har semester på riktigt.image7image8

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar