Visby trea på Europalista

torsdag 2 juni 2016 - 11:01 | 0 Kommentarer

Visby har utsetts till tredje vackraste byn/staden i Europa av resesajten Skyscanner. Enligt sajten har Visby en välförtjänt plats på Unescos världsarvslista som Nordens bäst bevarade medeltida stad.

På listan över Europas vackraste byar och småstäder blir Visby endast besegrade av Colmar i Frankrike, som tar förstaplatsen, och Manarola i Italien på en andraplats.

Både Visby och Fårö finns med på Skyscanners lista över Sveriges tio mest magiska platser. Fårö hamnar på en andraplats, efter Marstrand, och Visby placeras på en sjätteplats av sajten.

Det är lätt att hålla med om att Visby är charmigt, men undvik staden i midsommarhelgen och juli. Redan i mitten av augusti är det betydligt lugnare där och hyfsat lätt att hitta boende till rimliga priser. Fast det är klart att gillar man party är Visby häftigt i juli då alla Stockholms brats intar staden innanför murarna.

"Är du en festprisse så fungerar Visby som ett utmärkt alternativ till Ibiza under högsäsongen då staden helt plötsligt blir extremt krogtät", skriver man i motiveringen till topplaceringen. Själv gillar jag mera de lugna dagarna då det är nästan tomt i gränderna och man kan njuta av rosorna som klättrar längs husväggarna.

 

visros2

Europas 10 vackraste byar och småstäder

1. Colmar, Alsace, Frankrike

2. Manarola, Cinque Terre, Italien                         

3. Visby, Gotland, Sverige

4. Cesky Krumlov, Tjeckien

5. Rothenburg ob der Tauber, Bayern, Tyskland

6. Giethoorn, Overijssel, Nederländerna

7. Mundal, Fjarland, Norge

8. Gruyeres, Fribourg, Schweiz

9. Pucisca, Bra, Kroatien

10. Albarracín, Aragonien, Spanien

Visby hamn

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar