Visa alla inlägg skrivna juli 2017

tisdag 18 juli 2017 - 19:28

Tre inredningsdrömmar

Tänkte dela med mig av tre inredningsdrömmar som jag har. Vi har ju nyligen köpt lägenhet men det blev väldigt lite nytt införskaffat eftersom vi hade ganska bra med möbler och grejer och jag gillar den stil vi har just nu. Men drömma kan man alltid göra. 

Det första jag drömmer om är en dagbädd. Som vi bor nu ryms det inte en dagbädd här men i framtiden när vi har ett stort fint hus kanske. Tänker mig något i den här stilen:

 

a78968a9d46ff2fdfe7fe090ec1b9009Bild lånad från Pinterest. 

Eller så här. Den ska gärna vara så bred att man kan lägga sig ner och sova på den. Jag har aldrig hittat nån billig dagbädd som jag gillat. Alla som jag sett är designexemplar i och för sig vore det inte helt fel med en sån men då får jag nog spara lite pengar. Eller så gör man en själv, synd bara att jag inte alls är händig. 

1a150037d4b4b546a123a0b500e6f3e6

Bild från Pinterest

Nummer två är lakan från Marimekko. Har man en sån här säng behöver man aldrig bädda man vill ju int gömma undan dessa fina lakan. Men dom är väldigt dyra. 

bf3b627933fc8038c67b4a399a091e52Bild

086dd7f74948ce8ff5ad05db750c7b18

Bild

Tänk att bädda ner sig i den sängen. Myyys. 

 

Nummer tre är kanske en ganska otippad grej nämligen ljuslyktor. Man har väl lyktor i mängd och massor men dom här är speciella. Det är Iittalas fire-serie som jag gärna skulle vilja ha. Dom finns i två storlekar och jag vill ha båda. Vill minnas att dom är lite dyrare och därför har jag aldrig kommit mig för att köpa en. 

 

d0ab00dd55ba156d4ad87df6609b1b93 2

Bild från Pinterest

76defce693cbcb3bf534cd273a213145Bild

Jag tycker dom är så speciella att dom blir snygga. Har aldrig sett nån som har en sån hemma. Hoppas man fortfarande kan köpa dem. Vet att dom såldes på Iittala outlet i Vasa förr åtminstone men här på Åland har jag aldrig sett nån. 

Det är mina inredningsdrömmar just nu, drömma kan man alltid. Just nu är prio ett att skaffa grejer till babyn så marimekko-lakan och dagbädd faller långt ner på prioriteringslistan. Det vi behöver är barnvagn och babygym. Men det är skoj det också

söndag 16 juli 2017 - 20:30

Ett preggo i Sthlm

Tack för alla fina grattisar och lyckönskingar om graviditeten! Bara på en vecka har det börjat synas mer och för någon dag sen var det som att en tydlig mage som ploppa fram. Så nu börjar man nog också misstänka att jag kan vara gravid och  inte bara lönnfet ;) 

Det känns som att det är jätte många andra omkring en som också har babynyheter! Så roligt <3 Kanske för att man själv ska få barn så märker och tänker man på det ännu mer. Jätteroligt hur som helst. 

Idag har jag vilat hela dan legat på soffan och tittat på Vi på Saltkråkan och ätit godis. Vi var hela dan i Stockholm igår och sånt tar på krafterna speceillt när man är lite preggo. Vi som bor på Åland har ju Stockholm bara några timmar ifrån. Sällan har jag mycket ärende dit så det blir inte så ofta att man åker över men när man väl far stannar man gärna hela dan. Det gjorde vi igår. Åkte tidigt på moron och kom hem på kvällen. 

Jag var i behov av lite nya kläder som jag ska rymmas i nu när magen har börjat växa och Simon och en kompis skulle handla kostym. Jag var inte särskilt intresserad av kostymshopping så jag mötte upp min kompis Lena som bor i Stockholm. Vi sökte efter en H&M som hade mamma-kläder och vi gick igenom tre (!) H&M innan vi hitta en som sålde kläder för gravida. Men nu är jag utrustad med nya gravid-leggings eller infinitypants som jag kallar dem eftersom de ser ut att bara fortsätta i all oöndlighet. Hitta lite annat smått och gott också. 

COS min favoritbutik hade rea men jag köpte bara ett plagg därifrån, en kjol som jag kan ha på på mig nu i sommar. Hann också en sväng via Åhlens baby- och barnavdelning och oj vad mycket fint det fanns där! Måst absolut dit en sväng igen innan babyn föds. 

Det var varm dag och jag gick ganska långsamt så att mitt sällskap fick alltid vänta på mig. När vi skulle börja bege oss mot cityterminalen och hem sådär en timme innan bussen skulle gå protestera jag och tyckte vi nog hann med nån butik ännu. Sällskapet förklarade sådär försiktigt åt mig att vi behöver nog börja röra på oss redan nu för att jag går ganska så långsamt. Jahapp då var man där, det långsamma preggot här hej. 

Det var en fin dag. Stockholm var fullt av turister. Jag och Lena satt en stund i Kungsträdgården och sen for vi på fika till Sturekatten. Hade hört talats om det och tänkte att det ska vi prova på.

IMG 0591

 Vi satt på Sturekattens innergård. Mysigt ställe. 

Det är nog en liten lyx att kunna åka över till Stockholm så där bara när man vill. Nu har jag storstadskvoten fylld för ett tag framöver och kan bra lunka på här hemma på Åland tills jag behöver lite storstad igen.

tisdag 11 juli 2017 - 20:19

Halva tiden har gått

Det här inlägget har jag funderat länge på när jag ska skriva. Om jag ska skriva det och i så fall vad jag ska skriva. För det är så att det hände en grej i våras mitt i allt graduskrivas och köp av lägenhet. Jag blev lite chockad behövde tid för mig själv att reflektera. Det som hände är inget negativt, tvärtom något positivt. Ett positivt besked på en sticka, en graviditetssticka. 

IMG 0542Om man tittar riktigt noga kan man kanske se att en preggomage är på gång. 

Så det är läget just nu. Två ska bli tre i december om allt går bra. Halva tiden har redan gått och nu har jag börja känna av sparkar och det känns mer verkligt. Det syns int riktigt ännu på mig att jag är gravid. Av den orsaken har jag inte varit så bra att berätta vet int riktigt hur man ska hantera såna här saker. Det är ju ingen hemlis, int längre i alla fall. 

Orsaken till att jag behövde lite tid att smälta nyheten för mig själv (och tillsammans med Simon såklart) är att det här kom som en överraskning. Egentligen har jag alltid hoppats att det skulle hända precis så här, bara hända. Men jag  blev ändå tagen på sängen. Min plan var ju att börja jobba på riktigt nu när skolan är klar. Spara pengar, semester, och därefter planera framtiden. Men tydligen kan man planera hur mycket som helst och det blir ändå som det blir. Och jag är riktigt glad över att det blev som det blev. 

 

 

lördag 8 juli 2017 - 11:23

Kobba Klintar

Första jobbveckan avklarad. Lite segt var det nog att stiga upp på mornarna speceillt eftersom Simon har semester. Men jag tröstar mig med att journalistjobbet aldrig är tråkigt. I torsdags börja jag dan ute på Kobba Klintar. 

IMG 0520

IMG 0511

IMG 0521

IMG 0512

IMG 0515

Ni som åkt färja på väg in till Mariehamn har säkert sett Kobba Klintar. Båken och Lotsstugan syns bra från färjan. Det var första gången jag var på Kobba Klintar, åk dit om ni kan det är jättefint!

Tycker sommarvädret int riktigt har kommit igång ännu hoppas de vänder snart. Simon är ute och seglar idag och jag ska på 30-års fest ikväll. 

Ser fram emot nästa vecka för då är det Champions League-kval på WHA. IFK spelar mot Legia Warszawa från Polen. Matchen är slutsåld men jag lyckades få biljetter i sista minuten. Det blir spännande! 

söndag 2 juli 2017 - 20:49

Jobbstart!

 Då har en ledig månad nått sitt slut. Kan inte annat än konstatera att det varit välbehövt och skönt att få koppla av. Ingen gradu, inget jobb utan bara vara. Hann besöka Tärjär och fick besök hit av tärjärbor i två omgångar. Idag åkte mamma och pappa hem efter att ha varit här en vecka ungefär. Nästa gång vi får gäster är slutet av juli, hoppas jag!

Jag avsluta lediga-juni med att premiärsegla! Första gången ut på vattnet med Ingeborg ( namnet på segelbåten Simon har döpte henne) för min del. 

IMG 0493IMG 0494Blev ingen jättelång seglats. Två timmar ungefär var vi ute. 

 Jag har aldrig haft en riktig semester den här långledigheten är det närmaste semester jag hittills haft. Jag har alltid undrat hur de månne känns när man ska tillbaka på jobb efter fyra veckors ledighet. Jag tycker det känns helt okej och ska bli skönt med lite rutiner och sen att få pengar in på kontot igen (en betald semester skulle ju absolut vara att föredra framom fyra veckor utan att ha fått nåt in på kontot). Men man kan inte få allt.

Tycker fler borde bli bättre på att mer vara ledig mer. Under  studietiden hade jag kanske en vecka under sommaren då jag inte jobbade. For direkt från universitetsstuder till sommarjobbet. Försökte alltid börja jobba så tidigt som möjligt i maj och jobbade ibland ända in i september. Sen direkt från sommarjobb till studier igen plus att jag alltid också jobbade de dagar jag inte hade skola under läsåren.

 När jag ser tillbaka på studietiden hade jag kanske kunnat vara bättre på att ta tillvara lediga dagar och inte hela tiden planera in jobb, skola eller föreningsverksamhet. Men man vill ju så mycket hela tiden och det fanns alltid nått man borde göra. Nu ser jag fram emot att komma hem från jobbet och slänga mig på soffan och låta känslan av att det inte finns några skolarbeten som borde göras infinna sig. De ni! 

 Så imorgon ska jag jobba för första gången med en färsk examen i bagaget. Tror absolut inte att det kommer att kännas annorlunda på något sätt än när jag jobbade tidigare. Det enda är att jag inte har någon gradu och skola att jämra mig över åt arbetskompisarna. Men jag tog min examen och det är jag stolt över.