Visa alla inlägg skrivna augusti 2017

söndag 13 augusti 2017 - 21:20

BRUNCH

Har lillasyster här på besök. Idag åt vi Ålands mest instagramvänligaste brunch. Tsarevna i Eckerö har en alldeles fantastisk brunch med mycket röror och vegetariskt och efterrättsbuffén är fruktansvärt god Som en brunch ska va. Simon tyckte att det var aningen mer åt det "flickigare hållet" inte en brunch han skulle gå till med grabbarna. Men jag och lillasyster Peppi var i brunch-heaven. Vi gav den 10/10. 

 

IMG 1071Jag är redo att börja ÄTA! 

IMG 1072Mycket grönt och gott! 
IMG 1070

Efterättsbordet var riktigt mums. 

IMG 1044

Tsarevna ligger i samma byggnadskomplex som Eckerö post- och tullhus. I den stora byggnaden har Ålands slöjd- och konsthantverk en sommarutställning som heter Kalevaland. Det är olika tolkningar av Kalevala. Peppi hitta en intressant kreation. 

IMG 1058

Efteråt for vi ännu en sväng ut till Degersand, där finns Ålands kanske finaste sandstrand. Tyvärr inget badväder idag som jag hade velat. Hoppas på soliga dagar ännu så jag får doppa mig. 

 

 

torsdag 10 augusti 2017 - 22:09

Preggostatus

Det här inlägget hade jag egentligen tänkt skriva för jättelängesen men kom av mig. Har knappat uppdaterat alls hur min preggostatus är/varit hittills. Mest för mig själv men vet att andra som är i samma situation gärna läser sånt här (åtminstone gör jag det). 

Vi börjar i den sämre ändan. I början mådde jag skit. Eller riktigt i början kände jag knappt av något alls och jag var ju i Ylläs och skidade en vecka vetandes om att jag var preggo men mådde hur bra som helst. Men efter resan slog illamåendet ner som en bomb. Det började redan på flyget från Helsingfors till Mariehamn. I planet satt jag brevid en fotbollsspelare från HJK, dom hade match mot IFK Mariehamn på Åland följande dag, och han STANK parfym. I vanliga fall hade jag väl tyckt att de dofta gott men nu var jag gravidkänslig. Jag undrar om inte det här var en av sakerna som verkligen triggade igång illamåendet. Följande dag började jag spy och jag spydde i ungefär två månader.

Nåja jag ska nog inte skylla på fotbollsspelaren, det hade säkert hänt ändå men tycker de var lite komiskt. Där satt man omringad av snygga fotbollsspelare men jag ville bara spy. 

Det var verkligen illa att må illa. Under vintern hade jag läst och följt med det som Linn Jung skrev om sin graviditet och illamåendet och jag tänkte ju genast att nej nu är jag också där. Jag var dessutom mitt uppe i det sista med gradun och jag växlade från att sitta på soffan och skriva till att springa till toaletten och spy. Men jag klarade det, både gradun och illamåendet fick ett slut och när sommaren kom började jag sakta men säkert må bättre. 

I juni kände jag mig som en människa igen och livet var så mycket bättre och nu började jag också fatta att jag ska få en baby och inte bara må dåligt. 

Det var verkligen tungt både fysiskt och psykiskt att spy och må illa. Det tar på krafterna. Man fattar nog inte hur det är innan man varit där själv. Som tur var mitt illamående övergående och jag lider verkligen med dem som mår illa en längre tid eller hela graviditeten. 

I juli har jag mått bra. Jobbar 80 procent alltså fyra dagar i veckan vilket är helt perfekt för då har jag alltid en extra vilodag. Magen växer för varje dag och nu börjar jag känna mig lite mer osmidig i mina rörelser. På kvällarna orkar jag int ta av mig strumporna ( ite lathet också) så jag lyfter upp foten åt Simon så får han ta av dom. Lite som att han ryktar hovarna på en häst. Simon skratta åt mitt hästskämt.

Simon: Du är nog rolig du, hur ska det bli sen när du är i vecka 39?

Jag: Då är jag väl som FLODhäst! (hahah)  

 

Så att sånt håller vi på med. Life of preggo. 

tisdag 8 augusti 2017 - 23:43

Konstig augusti

Två lediga dagar for i ett huj. Idag maxa jag verkligen lediga dagen och städa på förmiddan, plocka svamp på dan och for ut å segla på eftermiddan. Avsluta dagen med en megagod kantarellsmörgås. Mindre bra var fästingen jag fick plocka bort från vristen. Nackdelen med den härliga naturen här är att vi har mycket fästingar.

IMG 1010

IMG 0999

Augusti och sensommar är nog bland de bästa som finns. Än har vi rätt så varmt här och jag hoppas på många fina dagar framöver. För mig betyder augusti alltid nystart på nåt sätt. Den tiden på året då man tar fram kalendern och börjar planera hösten. Den här tiden på året för mig brukar innebära att man börjar anmäla sig till höstens kurser och betalar kåravgift, men inte i år. Det är lite konstigt på nåt sätt att för första gången sen man var sju år inte har en skola som börjar till hösten. 

Av ren vana köpte jag en ny kalender nu till hösten. Men istället för att fylla den med kursstarter anteckande jag rådgivningstider och när mammaledigheten börjar. Det är ju en hel del planerande och mycket hålla reda på med sånt också. Bra så, men känns ändå som att jag skulle vilja ha något annat ännu att få planera och se fram emot i höst. Vet bara ännu inte vad. Måste hitta på nåt.

IMG 1005

IMG 1006

Hej hav. Jag som är uppväxt mitt i skogen (typ) har noll koll på sjöliv. Men man lär sig hela tiden. Sover nog bra inatt efter två timmar i skogen och två timmar ute till havs. 

 

 

måndag 7 augusti 2017 - 20:27

Att vara tacksam

Hej! Ny vecka igen. Känns inte så för mig eftersom jag börjar veckan med två lediga dagar. Megaskönt att bara få slappa. Hade vila fara ut till Seglinge eftersom min lillasyster e här den här veckan och jobbar som simlärare men jag hitta inga bra färjturer att åka med så jag tror lämnar tyvärr. Hon kommer hit sen när hon har jobbat klart. Bra med lite syster här.

Och på tal om syskon min lillabror och hans flickvän har varit här i några dagar de åkte hem idag. Roligt att ha dem här. Vi var bland annat till Uppsala i lördags och shoppa lite. Vi har bockat av lite grejer på listan till babyn. Var till Babyworld helt crazy stort ställe med bara barn- och babygrejer! Vi köpte en Stokke-stol med tillhörande babysitter. Hoppas det är bra investering. Vi köpte barnvagn begagnad så det kändes ok att lägga lite mer pengar på en sitter och stol istället. 

Preggo-status just nu är riktigt bra. Magen växer, babyn sparkar och jag har bara pikulite foglossning ibland. Dom dagar jag är ledig ser jag till att inte göra för mycket så att jag får vila och återhämta mig. 

Känns som att man har mycket att vara tacksam för just nu. Har haft nära och kära här på besök i flera omgångar och jag får må bra. Jobbet fixade sig också och vi förbereder sakta men säkert på att bli tre här i slutet av hösten. 

IMG 7115Lite den känslan man har just nu.. OCH jag har just bakat en blåbärssmulpaj!