tisdag 5 september 2017 - 13:28

Septemberfeelis i Grekland

Jag klarade det, min sjudagars jobbputki är över. Den var redan över i söndags och då hade jag sån voittaja-feelis när jag gick hem från redaktionen på kvällskvisten. 

Jobbar man helg så får man två dagar ledigt. Det har jag haft nu och ska tillbaka på jobb imoron igen. Trodde jag skulle vara mer slut dom här dagarna än vad jag varit. Jag passade på att boka in lite möten och annat tjafs så jag har fått en hel del saker "undan" vilken är skönt. 

Behövde ett läkarintyg till flyget nästa vecka så det är nu fixat. Är nog ändå liiite nervös över hur det ska bli att vara utomlands och gravid ifall ifall det skulle bli nåt. Men jag får lita på läkaren som sa att det har varit en mycket normal graviditet hittills. Så jag håller tummarna för att det blir en mycket bra och normal vistelse i Grekland också. De e ju bara en vecka. Jag tänker ligga på solstol och röra på mig så lite som möjligt. Hitta en hel hög med pocketböcker på Emmaus som jag köpte så det blir det jag tänker göra nästa vecka, läsa under ett parasoll. 

pvkpga2001 2 34Parga, dit ska vi. Någon som varit där och vet om det är bra? 

Har länge varit sugen på att resa till Grekland. Skulle gärna åka till Mykonos någon gång men Parga är säkert också bra. Hade det int varit för att våra vänner ska gifta sig där hade vi nog aldrig kommit oss iväg. Jag och Simon är sämst på att resa iväg vi två. Kan räkna på en hand hur många gånger vi vartit på resa bara han och jag under åren vi varit tillsammans. Vi har alltid prioriterat annat istället. Men nu bär det av! Dessutom med ett helt kompisgäng! Skoj

 

Ha de bra! 

 

tisdag 29 augusti 2017 - 11:12

0 motivation

All höstpepp jag hade för nån vecka sen har nu hux flux förvandlas till höstdepp, typ. Har 0 motivation just nu. Inte så bra när man ska jobba hela sju dagar i sträck den här veckan. Har jobbat en dag så sex more to go, wohoo. 

Jag som tidigare skrutit på att jag haft ett så fantastiskt jobbschema fick se mig nu när jag så vad hösten innbar. Jag vill ju jobba så det känns dumt och surt att klaga men det var ganska tufft schema inplanert för min del tycker jag. Jag hoppas jag orkar. 

Namnlos design 2

Sen är det inte längre sommar här på ön. Vaknade upp till regn idag. Börjar ha svårare att röra på mig. Bébébumb gör det svårt att vända sig i sängen och om jag lyckas vända mig blir jag kissnödig. Nå för att nu nämna nåt positivt som hänt här så fick jag mammalådan i helgen. Blev helt lyrisk så mycket fint fanns där <3 Och bara jag orkar mig igenom en och halv vecka jobb så far vi till Grekland sen. Så nog händer det ju bra saker också. 

 

Ha det bra! 

torsdag 24 augusti 2017 - 14:04

Äntligen en sänggavel

Jag har länge drömt om en sänggavel till sängen. Redan när vi bodde i Vasa gick jag och drömde om en sänggavel men det kändes för dyrt att skaffa som studerande. När vi sen flytta till Åland och bodde i hyreslägenhet hade sovrummet snedtak så de gick inte. Men nu, nu har jag tagit tag i saken och köpt en gavel till sängen.

IMG 1137

Den är inte samma färg som själva sängen men det syns ju int när man har överkast på. Det kändes som att sängen blev mer en riktig säng nu när gaveln kom till. Perfekt höjd är den också, tittade på en som var tio cm högre men den hade nog känts som en tron. Nu behöver vi ännu en taklampa till sovrummet och kanske något ovanför själva sänggaveln. Har alltid varit emot att ha tavla eller hylla ovanför sängen eftersom jag är rädd att den ska falla ner mitt i natten. Det kanske finns nåt annat lättare man kunde ha där så att väggen känns mindre tom?

Annars då, jag har frilansvecka / några lediga dagar den här veckan. Skönt att ta de lite lugnare. Ska precis sätta igång och skriva ut intervjuerna jag gjort. Har haft rådgivningsbesök i veckan och också gjort ett sockerbelastningstest på sjukhuset. Usch det var inte kul att göra det jag va yr hela dan efteråt. Som tur hade jag bra värden och ingen graviditetsdiabetes. 

IMG 1122Har tagit så otroligt lite magbilder. Borde ta mer för min egendel för klart att det är roligt att se tillbaka på det sen och se hur man såg ut. Men nu först har magen börjat synas ordentligt, riktigt så att den ploppat fram. Har fortfarande fått må bra och det är jag tacksam för. Lite små krämpor men inget som jag lider stort av. 

 

Ha det bra <3 

torsdag 10 augusti 2017 - 22:09

Preggostatus

Det här inlägget hade jag egentligen tänkt skriva för jättelängesen men kom av mig. Har knappat uppdaterat alls hur min preggostatus är/varit hittills. Mest för mig själv men vet att andra som är i samma situation gärna läser sånt här (åtminstone gör jag det). 

Vi börjar i den sämre ändan. I början mådde jag skit. Eller riktigt i början kände jag knappt av något alls och jag var ju i Ylläs och skidade en vecka vetandes om att jag var preggo men mådde hur bra som helst. Men efter resan slog illamåendet ner som en bomb. Det började redan på flyget från Helsingfors till Mariehamn. I planet satt jag brevid en fotbollsspelare från HJK, dom hade match mot IFK Mariehamn på Åland följande dag, och han STANK parfym. I vanliga fall hade jag väl tyckt att de dofta gott men nu var jag gravidkänslig. Jag undrar om inte det här var en av sakerna som verkligen triggade igång illamåendet. Följande dag började jag spy och jag spydde i ungefär två månader.

Nåja jag ska nog inte skylla på fotbollsspelaren, det hade säkert hänt ändå men tycker de var lite komiskt. Där satt man omringad av snygga fotbollsspelare men jag ville bara spy. 

Det var verkligen illa att må illa. Under vintern hade jag läst och följt med det som Linn Jung skrev om sin graviditet och illamåendet och jag tänkte ju genast att nej nu är jag också där. Jag var dessutom mitt uppe i det sista med gradun och jag växlade från att sitta på soffan och skriva till att springa till toaletten och spy. Men jag klarade det, både gradun och illamåendet fick ett slut och när sommaren kom började jag sakta men säkert må bättre. 

I juni kände jag mig som en människa igen och livet var så mycket bättre och nu började jag också fatta att jag ska få en baby och inte bara må dåligt. 

Det var verkligen tungt både fysiskt och psykiskt att spy och må illa. Det tar på krafterna. Man fattar nog inte hur det är innan man varit där själv. Som tur var mitt illamående övergående och jag lider verkligen med dem som mår illa en längre tid eller hela graviditeten. 

I juli har jag mått bra. Jobbar 80 procent alltså fyra dagar i veckan vilket är helt perfekt för då har jag alltid en extra vilodag. Magen växer för varje dag och nu börjar jag känna mig lite mer osmidig i mina rörelser. På kvällarna orkar jag int ta av mig strumporna ( ite lathet också) så jag lyfter upp foten åt Simon så får han ta av dom. Lite som att han ryktar hovarna på en häst. Simon skratta åt mitt hästskämt.

Simon: Du är nog rolig du, hur ska det bli sen när du är i vecka 39?

Jag: Då är jag väl som FLODhäst! (hahah)  

 

Så att sånt håller vi på med. Life of preggo. 

söndag 16 juli 2017 - 20:30

Ett preggo i Sthlm

Tack för alla fina grattisar och lyckönskingar om graviditeten! Bara på en vecka har det börjat synas mer och för någon dag sen var det som att en tydlig mage som ploppa fram. Så nu börjar man nog också misstänka att jag kan vara gravid och  inte bara lönnfet ;) 

Det känns som att det är jätte många andra omkring en som också har babynyheter! Så roligt <3 Kanske för att man själv ska få barn så märker och tänker man på det ännu mer. Jätteroligt hur som helst. 

Idag har jag vilat hela dan legat på soffan och tittat på Vi på Saltkråkan och ätit godis. Vi var hela dan i Stockholm igår och sånt tar på krafterna speceillt när man är lite preggo. Vi som bor på Åland har ju Stockholm bara några timmar ifrån. Sällan har jag mycket ärende dit så det blir inte så ofta att man åker över men när man väl far stannar man gärna hela dan. Det gjorde vi igår. Åkte tidigt på moron och kom hem på kvällen. 

Jag var i behov av lite nya kläder som jag ska rymmas i nu när magen har börjat växa och Simon och en kompis skulle handla kostym. Jag var inte särskilt intresserad av kostymshopping så jag mötte upp min kompis Lena som bor i Stockholm. Vi sökte efter en H&M som hade mamma-kläder och vi gick igenom tre (!) H&M innan vi hitta en som sålde kläder för gravida. Men nu är jag utrustad med nya gravid-leggings eller infinitypants som jag kallar dem eftersom de ser ut att bara fortsätta i all oöndlighet. Hitta lite annat smått och gott också. 

COS min favoritbutik hade rea men jag köpte bara ett plagg därifrån, en kjol som jag kan ha på på mig nu i sommar. Hann också en sväng via Åhlens baby- och barnavdelning och oj vad mycket fint det fanns där! Måst absolut dit en sväng igen innan babyn föds. 

Det var varm dag och jag gick ganska långsamt så att mitt sällskap fick alltid vänta på mig. När vi skulle börja bege oss mot cityterminalen och hem sådär en timme innan bussen skulle gå protestera jag och tyckte vi nog hann med nån butik ännu. Sällskapet förklarade sådär försiktigt åt mig att vi behöver nog börja röra på oss redan nu för att jag går ganska så långsamt. Jahapp då var man där, det långsamma preggot här hej. 

Det var en fin dag. Stockholm var fullt av turister. Jag och Lena satt en stund i Kungsträdgården och sen for vi på fika till Sturekatten. Hade hört talats om det och tänkte att det ska vi prova på.

IMG 0591

 Vi satt på Sturekattens innergård. Mysigt ställe. 

Det är nog en liten lyx att kunna åka över till Stockholm så där bara när man vill. Nu har jag storstadskvoten fylld för ett tag framöver och kan bra lunka på här hemma på Åland tills jag behöver lite storstad igen.