söndag 23 april 2017 - 04:22

Ni bara låtsas som det regnar

Här kommer sju bilder från de senaste dagarna. Rätt fina dygn bakom nog.

IHQL3441

Under fredagseftermiddagen lyssnade jag på lite braig musik medan jag städade och fixade. Years & Years lyssnade jag tydligen på, på den här bilden. Dom tycker jag om.

ICRN2661

Testade också lite kläder och gick runt i hatt och klänning. Den klänningen använder jag verkligen året om. Favoriternas favorit. Önskar jag hade den i alla färger.

VBGU6495

Tejpade upp min lilla kalender på en av garderobsdörrarnna istället för att ha den på tapeten. Söker ännu efter November. Outfiten till vänster tänker jag nog ha någon dag när det passar sig. En härrli marimekko-tröja och en jeans-klänning från Monki.

UOGR3780

Tog lite mera bilder medan jag inväntade sällskap. Bra naturligt ljus måste man ju ta vara på. Så konstigt förresten att mitt hår blivit så långt plötsligt. Kul med omväxling förstås men saknar nog min korta blonda septemberfrilla.

EPTF9869

Vi åt sedan lite godis, kollade lite läskig film och hade det mys. Himla bra fredag ändå. Rätt sällan någon får mig att se på filmer som är ens närapå läskiga, men plötsligt händer det.

JPIV9301

På lördagsmorgonen sovs det länge. For sen på jobb före 4. I den där sinnesstämningen var man dårå.

VXPJ9495Lördagskvällen spenderades med Hanna och Emilia. En kväll som den var det verkligen sÅ behövligt. Livsviktigt med människor som verkligen bryr sig och gör så att man känner sig omtyckt och uppskattad. Som stöttar en när nånting känns konstigt och fel. Vi gick igenom gamla bilder som vi tagit tillsammans och pratade om allt najs och onajs som hänt sen jag såg dem sist. Tycker så mycket om dem, ja det gör jag.

Rubriken inspirerad av Veronica Maggios låt som känns lite sann nu.

fredag 21 april 2017 - 17:22

fredagstoner

GLFN2503

VUIZ0606

Är på jakt efter ny musik att lyssna på. Kommer ju inte åka snowboard mera i vinter så kan välkomna vår och sommar påriktigt nu. Vår är samma sak som nya spellistor för mig. Har samlat ihop lite sjuttiotal och lite soul och sånt. Hade ett svagt minne av Miriam Bryants Instagram-post som handlade om någon ny låt, så sökte den och turligt nog hade den redan kommit ut. Idag alltså. Rocket heter den och tjugofem repeats senare är den riktigt bra. Ett fredagstips från mig till er. 

Här hittar ni låten, eller så söker ni upp den själva. Inte så svårt det heller. Kram!

fredag 21 april 2017 - 01:54

att komma hem

Hejsan. Tio dagar sen sist. Skriver massor för tillfället. Inget som passar här just nu tyvärr, men. Publicerar kanske grejer sedan i efterhand någon gång, hoppas jag. Kom förresten hem från Levi idag och varit där sen lördag. Om någon av er råkar följa mig på instagram vet ni ju det redan. 
.
RKKZ5754

 

IMG 5313

MPYJ6112

anteckning 21 april 2017 01:25
är borta i sex dagar
färdas hundratals kilometer
fram och tillbaka
saknar en, flera
jag kommer hem
duschar med ett blått knä
påminns om lugnet jag glömt
hör mina egna tankar igen
tänker klart 
öppnar ett tomt dokument
skriver tusen ord
om ingenting
hänger upp en affisch
tar ner en annan.
städar en bokhylla.
packar upp en väska.
kramar om en katt
och en hund
tänker
att det måste ta ett tag
innan jag reser bort igen
att hemma är där
jag bör vara nu

 

tisdag 11 april 2017 - 00:40

musiken slutade aldrig

Hellou. Kom hem lite före midnatt igår och stannade uppe en stund för att söka ny musik och kolla lite klipp från livespelningar. Det är verkligen något jag älskar att dona med utan syfte, bara för att jag tycker så mycket om det. Jag kan sitta i timtal och kolla igenom konsertvideor på youtube. Idag när det regnade så mysigt låg jag i sängen med datorn i famnen och kollade fler. Här är sju.

1. Alicia Keys - If I ain't got you. Alicia känns som en sån äkta och genuin artist. Jag blir så varm inombords av att se hur mycket hon njuter av musiken. Speciellt i denna video syns det. Att John Mayer slinker in på scenen efter ett tag gör det bara bättre. Den här videon, och hon, och artister som dem, får mig att inse varför musik är det bästa som finns. 

2. Seinabo Sey - Fri till slut. Seinabo Sey i kombination med en Håkanspelning på Ullevi och en lika fin som smärtsam favoritlåt kan inte bli annat än magiskt. Önskar jag hade sett detta live. önskar önskar önskar.

3. Nick Jonas - Jelous. Denna låt har jag alltid tyckt så mycket om och får alltid sådan feeling av sån här gospel. Den här versionen blir man bara så glad av. Påminner mig om att jag också så snart som möjligt när jag hinner borde fortsätta på mitt körsjungande.

4. Veronica Maggio - Gjord av sten. En sån skön version av Veronica Maggios "Gjord av sten". Denna akustiska finns även på spotify. Perfekt när man vill höra på lugn musik.

5. Seinabo Sey - You. Alltså Åhhh. Denna låt har jag lyssnat på så otroligt många gånger de senaste två veckorna. Kan just nu för en gångs skull inte relatera helt till låtens text, som tur, men visst berör den iallafall. Refrängen tar så ont ändå. Oskar Linnros har ni på piano. världens bästa Oskar. 

6.Valborg - Håkan Hellström. En till konsertfilm från Ullevi. Valborg är en sån där låt som man nog aldrig kommer sluta lyssna på. Den är så lugn och så bra och så fin och jag älskar den något otroligt. Förknippar den så starkt med sommaren. Båtturer. Sena kvällar. Sommarkvällar.

7. Lianne La Havas - Say a little prayer. Låten stötte jag på första gången för många år sedan när jag såg serien Glee för första gången. Artisten är så otroligt duktig och den här version är så så så bra. Tycker hon har en så fin utstrålning. 

lördag 8 april 2017 - 14:11

Stockholm håller andan

IMG 2

dsc 8688 53ea80adddf2b316bd21adf2

picmonkey collagedss 53ea839f9606ee25d8233b9b2

dsc 8910 53ea80ffddf2b319250e2bed2

Jag cyklade till stan igår. kvällssolen lyste mig i ansiktet och i mina lurar ljöd Thomas Stenström som sjöng "Stockholm håller andan". Ungefär sju minuter senare satt jag på en säng med telefon i handen och läste om det som hade hänt på drottninggatan. Nån sa till mig då att jag inte får låta det skrämma och begränsa, eftersom det är det som de vill, men det är svårt att låta bli. Jag cyklar hem innan tolv. När jag kommer hem kollar familjen nyheterna. Det första jag frågar är om de ringt alla.

Trots att detta är så fruktansvärt värmer det i hjärtat när man ser vilken medmänsklighet som också finns. Folk hjälper varandra. Ställer upp. Är osjälviska. Jag vill länka till ett inlägg skrivet av Elaine Eksvärd. Det var några meningar i slutet som gav mig rysningar i hela kroppen:

"Jag såg även klippen från dådet. Alla de som instintikt sprang från dådet för att söka skydd. Jag förstår dem. Sen alla de som instinktivt sprang efter lastbilen för att rädda de drabbade. Dessa människor var fler. De är Sveriges stolthet och hjältar. Jag bara hoppas och önskar att jag har den osjälviska instinkten i mig jag med"

torsdag 6 april 2017 - 23:50

creativity is everything

IXEA3918

WUIR3114

NNWS6384

Det har hänt rätt fina saker de senaste dygnen. I tisdags sov jag i stan och for sedan direkt på onsdag och filmade en hel del. Även om jag hade sovit allt för lite den natten och dessutom kände mig väldigt sjuk hela dagen var det roligt. Redigerade hela kvällen, och idag fortsatte vi. Bilderna ovan är tagna idag innan vi for hem . Så där glad är jag när jag får vara riktigt kreativ och skapa någonting. Det känns som att det är det jag lever för. 

Ikväll har det varit en sån där spontan och mysig kväll. Vårsolen lyser sent på kvällen, man kör utan destination, äter godis och lyssnar igenom några skivor i bilen med en vän som funderar på lika många saker som en själv. Imorgon ska jag stiga upp ungefär samma tid som jag somnade igår. Blir jobb hela dagen och på kvällen firar vi en bästa vän. 

onsdag 5 april 2017 - 23:00

en fotografering tre veckor tillbaks

DSC 2993pp

DSC 3018d

DSC 3036f

DSC 3050gJag fotade Josefin för ett tag sedan. Har ju inte hunnit med så mycket bildredigering nu under de senaste månaderna men gick nyss igenom dessa och började på lite. Det blev en hel del bilder så ska visa fler i ett annat inlägg men här är iallafall några. Kan möjligtvis vara den roligaste fotograferingen vi styrt upp. Älskade den blåa dörren, hur dessa bilder ser ut i svartvitt samt att Josefins kläder passade så bra till miljön vi fotade i.

måndag 3 april 2017 - 22:17

om kommunalvalet

Vi hade en lista som snurrade här på sevendays förra veckan som handlade om kommunalvalet. Jag fyllde inte i den. Dels för att jag inte riktigt hann tänka på det, men också för att jag inte kunde skriva "om jag skulle ställa upp som kandidat" när jag faktiskt är kandidat nu i år.

Jag har inte skrivit ett enda ord om det här hittils. Det är förstås många som frågat om det. Som uppmuntrande konstaterat att jag är kandidat, och så vidare. Jag har inte riktigt vetat hur jag skulle ta in det här i bloggen men jag känner att någonting måste jag ju ändå säga. 

Jag blev i början av året tillfrågad och jag har ju faktiskt försökt börja göra mer sånt här utan att tveka och tänka så mycket, så jag bestämde mig för att ställa upp - med syftet att lära mig och se hur det går till. Med tanke på att jag skrivit studenten och haft mycket annat på gång nu har någon större kampanj inte varit aktuell för min del. Konstaterade för några veckor sedan att jag är en rätt blygsam kommunalvalskandidat. Jag tycker ändå att det är rätt viktigt att som ung engagera sig i politiken lite iallafall. Vill man ställa upp en ny gång och köra större kampanj så vet man ju då iallafall vad det innebär.

Jag har alltid varit väldigt intresserad av jämlikhet och jämställdhet. Velat lära mig om samhällets strukturer, sådant som gör att saker är som de är. Redan i början av högstadiet googlade jag och läste mycket om jämställdhetsrelaterade frågor. Om skillnaden mellan könen och deras rättigheter, samt mellan människor från olika ställen och kulturer. Jag lärde mig om olika läggningar, vad det innebär att vara ickebinär, om transpersoners rättigheter, om fördomar, om människors olika privilegium och liknande saker. Sådant tycker jag är intressant. Sådant tycker jag är viktigt. Det är sådant jag skulle vilja jobba för. Även språket i Finland är någonting som berör mig mycket. Jag kommer från en helt svenskspråkig familj men finskan har jag läst sen lågstadiet och så länge jag bor i Finland kommer finskan självklart alltid vara aktuell. Jämlikhet/jämställdhet och språk är då ganska naturligt 'mina frågor'.

Vill ni rösta på mig så är min nummer 275. Då blir jag glad! men det viktigaste är att ni röstar överhuvudtaget!

 

måndag 3 april 2017 - 21:08

Allt som var dött väcks till liv, det kan också vi

Det är tredje april idag och jag tänkte fylla i sevvans vårlista. resizedimage800533 DSC 2319

Mitt bästa vårtecken: tygskor, ljus morgnar, ljusa kvällar, födelsedagsplanering, skolstress, villastädning.

resizedimage800800 IMG 3399Låt som ger mig vårkänslor: Musikfrågan är alltid den jobbigaste och roligaste. Med över 200 spotifylistor varav hälften är vårlistor är det omöjligt för mig att säga EN låt. Oftast är det dock plattorna som släppts under våren som jag förknippar med våren. Hela Maggios senaste album "Den första är alltid gratis" kommer jag alltid förknippa med våren. Likaså med Ulrik Munthers album "Allt jag ville säga". Samt "17 år" av Maggio, samt "25" Oskar Linnros, samt Adams-Rays "Svart vitt och allt där emellan" - skiva, samt Lalehs gamla låtar, samt Håkans "Aprilhimlen" och såklart "Valborg", samt Thomas Stenströms "Forever young" osvosvosvdedc744a05a62d0511c77677e274d26f

Den här våren läser jag: På inträdesprov, och alla bloggar ni hittar här till höger samt boken "Stanna" av Flora Wiström

CJDH6961ddInför våren längtar jag alltid efter: Att cykla. Balkonghäng. Att gå barbent. Alla våriga fester, och typ Valborg.resizedimage8001066 IMG 38

Min bästa våroutfit: Jag kan nog bättre än såhär, men hittade bara dessa bilder nu. Signaturen är klänningar, tunna jackor, tygskor eller Dr. Martens. Alltid Dr. Martens dock, året om.

resizedimage8001199 DSC 2735

resizedimage8001199 DSC 4922

resizedimage8001199 DSC 3798

Mat som jag förknippar jag med våren: Terassfrukostar och glass är det enda jag kommer att tänka på.

IMG 4485

resizedimage800800 IMG 4443

Våren doftar: Vet inte vad det är för någon lukt, men våren luktar väl lite pollenallergi. Våren luktar träd. resizedimage8001066 IMG 6525

Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag: Det faktum att jag sällan har kunnat njuta fullt ut av våren eftersom det oftast varit rätt stressigt i skolan osv. Denna vår går jag inte i skolan alls men det är ju förstås annat som stressar nu.

torsdag 30 mars 2017 - 00:20

några hundra kilometrar senare

OUPO1271

Hej Hej från ett kallt och snöigt Hyrynsalmi!

WQPX4628

XNKB9554

Jag spenderade två-tre timmar i stan imorse med en fining. For sedan via fammos för att också krama henne hejdå. Vi satte oss sedan i den packade bilen och började köra norrut.

JDNR4276

GHGM6394

Jag som älskar långa bilturer har verkligen njutit av dagen. Lyssnat på bra och inspirerande musik på samma gång som jag suttit med datorn i famnen och skrivit massor. Så härlit att kunna fylla hårddisken med personliga och konstnärliga texter igen efter allt studentläsas o skrivas. Har även tagit en del bilder och testat min Gopro femma ordentligt.

KQJP6398

Vi spenderade en vecka i Hyrynsalmi med kusinerna också förra året. Åkte snowboard och slalom. Jag läste på geografistudenten då eftersom vi var lite tidigare på året innan skrivningarna. Skönt att jag inte behöver göra det nu. Jag ska så njuta av snowboard-åkningen, fixa en massa bra content och försöka att inte tänka så mycket på det jag missar hemma i Vasa. Timing is not my friend förstår ni.

EXGD8444

HIYJ2760Nu ska vi väl gå i bastun och sen sova, för jag är verkligen trött trots att jag inte själv kört en enda kilometer. Ha de fint!