söndag 23 april 2017 - 20:58

DIY: Taklampa i tyg

Enkla DIY-projekt är något av det bästa jag vet. Inte för att jag gör sådana själv speciellt ofta, men jag blir alltid lika imponerad och inspirerad när jag stöter på något fiffigt som någon kreativ själv har kommit på. Nu senast snubblade jag över den här fina taklampan i Helena Nords blogg. Liknande lampor har vi sett många av de senaste åren, ofta med en tresiffrig prislapp. Här kommer du undan med ungefär 20 euro.

 

 

DIY lampa IKEA solsken 900x1348

 

 

Lampan är tillverkad av insektskyddet Solig från Ikea. Här kan du läsa mera om hur du går tillväga för att tillverka en likadan lampa. Enklare än så här blir det nog inte!

 

Bild: Helena Nord/Mormorsglamour

onsdag 19 april 2017 - 22:49

ESC-uppladdning

I påskhelgen snöade vi in totalt på alla ESC-bidrag. Vi sträckkollade alla tre avsnitt av De Eurovisa och favoritlåtarna gick sedan varma på Youtube. I fjol bloggade jag väldigt aktivt om hela ESC-spektaklet (eftersom jag låg hemma med bruten fot i flera veckor). I år vågar jag inte lova att det blir lika många inlägg, men lite måste jag ändå säga om årets startfält. 

Förra året var enligt min åsikt ett av de bästa ESC-åren på väldigt länge. Det fanns säkert minst 10 låtar som kammade hem full pott från mig. Jag hade så många favoriter att jag nästan fick lite ångest av att välja vilken jag skulle rösta på. Så här ett år efter är det nog fortfarande Australiens Dami Im (pampig ballad) som är min favorit, tätt följd av Frankrikes Amir (glad och medryckande)Israels Hovi Star (pampig ballad) och Österrikes Zoë (glad och medryckande). Jag ni ser den röda tråden - jag faller oftast för de pampiga balladerna eller de glada feelgood-låtarna när det gäller ESC.

I år är det såå mycket tunnare där uppe i toppen. Många medelmåttiga 7:or finns det däremot gott om. Det finns faktiskt inte en enda låt som är riktigt, riktigt bra. Eller jo, det finns några som blivit mina favoriter, men de är inte speciellt "ESC-aktiga". För en ESC-låt bedömer jag egentligen utgående från lite andra kriterier än andra låtar har jag kommit underfund med. En ESC-låt ska växa på slutet, det måste vara en tonartshöjning, den får gärna vara lite "ohipp", dvs. det behöver inte vara en låt som skulle platsa på coolaste nattklubben, utan det funkar bra med en glad och trallvänlig dänga som lika gärna kunde härstamma från 1984 eller 1998. Har man dessutom lyckats slänga in en liten folkmusikinfluens från ursprungslandet blir det extra poäng från mig. 

Någon låt som uppfyller alla dessa kriterier finns egentligen inte alls i årets startfält - ingen som är så bra att den förtjänar en 10:a i betyg i alla fall. Många halvbra försök finns som sagt. Det finns otroligt många låtar som inte når riktigt hela vägen fram, de lyyyyyfter inte på slutet. Vet inte hur många gånger jag blev besviken när låten närmade sig 2.30 minuter och det ännu inte smällde till. Snudd på frustrerande! Det var också något som påpekades flera gånger av panelen i De Eurovisa. Hur svårt kan det vara liksom?

Nåja, med det sagt så är det dags att avslöja vilka mina favoritlåtar är. För några som satt sig på hjärnan finns även i år. Dock faller de inte in under klassificeringen "traditionell ESC-låt" om man nu ska skilja sådana från andra "vanliga" låtar. Min favoritlåt är definitivt ingen klassisk ESC-låt, utan den är en sådan låt som kunde spelas på vilken radiostation eller nattklubb som helst just nu. Sådan musik som vi lyssnar på här hemma - om och om igen. (Har ofta tänkt på hur tur det är att vi har exakt samma musiksmak alla fyra i vårt hus för när vi snöar in på en låt spelar vi den minst 30 gånger per dag flera veckor i sträck). Den låt som vi lyssnat allra mest på är Belgiens alldeles underbara, sköna City Lights. Årets absolut vackraste låt. Mycket modernt sound. Den lyfter inte speciellt mycket, men den är istället så otroligt skön rakt igenom att jag inte saknar lyftet på slutet.

 

 

 

 

Har den en chans att vinna ESC? Jag vet faktiskt inte. Den är lite udda i ESC-sammanhang. Lite för modern kanske. Men för mig är det här garanterat den låt som kommer leva vidare efter ESC. En annan låt som faller in under samma kategori är Islands bidrag "Paper". Här får jag starka Robyn-vibbar - det är coolt, modernt och snyggt. Inte lika bra som Belgiens, men en 9:a ger jag Island.

 

 

 

 

Sverige och Finland då? Ja, Finlands låt är den överlägset bästa de skickat på många, många år. Jag ger den en stark 8:a. Den kunde gärna ha lyft liiite mera på slutet den också, då hade jag höjt min poäng. Robin Bengtsson charmade mig inte alls i deltävlingen, jag blev snarare riktigt störd över användningen av ordet "fucking" i titeln. Kändes bara så onödigt (jag har barn som sjunger med i alla låtar och vill veta vad allt betyder...) och dessutom strider användningen av ordet emot ESC-reglerna. Så han kunde lika gärna ha sjungit "freaking" från första början. Eftersom Robin och jag inte fick en speciellt bra start så har jag aldrig riktigt fastnat för hans välpolerade och välproducerade "I can´t go on". Fast jag hör ju såklart att det är en bra låt, frågan är om det är för välproducerat och snyggt att det nästan blir snudd på tråkigt. Han lär åtminstone vara en av förhandsfavoriterna, så mycket möjligt att det går riktigt bra för honom.

 

På tal om förhandsfavoriter - han som toppar den listan är Francesco Gabbani från Italien. Och här kan vi väl tala om en klassisk ESC-låt, den enda i sitt slag i årets startfält. Känns inte speciellt modernt, men det svänger bra. Jag blir glad av den här låten och det är ett gott beyg! Han har en skön Eros Ramazzotti-röst och han sjunger på italienska = pluspoäng. Första gången jag såg bidraget avfärdade jag det som ett fjantbidrag (har man en gorilla med på scen hamnar man lätt i fjantfacket). Men sedan läste jag på lite om textens betydelse och Francesco plockade ytterligare några pluspoäng. Låten är full av ironi och dolda budskap om oss västerlänningar och vårt sätt att leva. Ironi är något jag defintivt gillar! Så gorillan är förlåten. Här kan ni läsa mera om låtens budskap. Texten är dessutom smart uppbyggd på det sättet att man slängt in några bekanta ord även för oss som inte förstår italienska. Vi kan sjunga med i fraser som Singing in the rain, sex appeal, Nirvana, Namaste, Allez. Francesco har till och med lagt in några enkla, halvskojiga dansmoves - något som våra barn redan lärt sig. Så han har verkligen alla ingredienser som kan krävas av en ESC-vinnare. Långt ifrån världhistoriens bästa låt, men en mycket sannolik vinnare i år.

 

 

 

 

Pampiga ballader då? Jo, det är ett balladtätt år i år, men nästan ingen av dem lyfter tillräckligt för att de ska hamna på min topplista. När jag tänker ballad ska det vara Adéle, Sarah Dawn Finer eller Celine Dion-stuk på dem för att det ska räknas. Det måste osa power, det funkar liksom inte med något slätstruket. Tyvärr finns det ingen riktig ordentlig powerballad i årets startfält, men den vackraste av dem är Bulgariens "Beautiful Mess" med 17-åriga Kristian Kostov. Hans största konkurrenter på balladfronten är Australiens Isaiah och Irlands Brendan som inte heller är dåliga. Ser fram emot att höra dessa tre live!

 

 

 

 

Om jag ska välja en av låtarna som lyckas mixa traditionell folkmusik med lite hippare beats så blir Ungern årets vinnare. Mycket skönt gung i den låten, även om den nog inte hamnar så högt upp i resultatlistan.

 

 

 

 

Att sticka ut ur mängden är alltid bra och det gör definitivt Portugal som också ligger högt uppe bland förhandsfavoriterna. Dock inte på min lista, men jag förstår absolut varför man fastnar för låten. Själv skulle jag dock inte orka höra den låten speciellt många gånger efter ESC och det är ändå ett viktigt kriterie för att en låt ska få högt betyg av mig. Den är vacker och speciell, men kanske aningen för tråkig för mig. Men den ligger nog bland topp 5 i finalen skulle jag tippa.

 

 

 

 

Jag kommer garanterat att hitta fler favoriter ju mer jag lyssnar på låtarna, vissa behöver ju växa till sig lite. Men efter några första genomlyssningar är det alltså Belgien som får mitt hjärta att klappa hårdast. Men vinner gör nog Italien.

 

Avslutningsvis en liten hälsning till "De Eurovisa". Jag älskar programmet och jag sitter ofta och nickar instämmande till det som sägs, men om jag fick bestämma så skulle jag önska att det är samma personer som bedömer alla låtar, inte att panelen byts ut i varje avsnitt. Jag tycker inte bedömningen blir jämn och jämförbar då och det skulle göra den slutliga topplistan mera relevant om det är samma personer som delar ut poäng till alla låtar.

That´s it for now. Ett "litet" inlägg om ESC. Jag har svårt att hålla mig kortfattad i det här ämnet. Kanske blir det fler inlägg även i år. Jag skulle nästan gissa att det blir så :-)

måndag 17 april 2017 - 22:07

Påsken 2017

Påsken 2017 kan sammanfattas med lata dagar, mycket god mat och umgänge med familj och vänner. Det blev inte många bilder knäppta under helgen, men lördagens lunch här hemma förevigade jag åtminstone. Främst för servetternas skull - man måste ju dokumentera att det var just det här året som servetter föreställande påskharar slog igenom riktigt stort.

 

 

DSC 2696

DSC 2801

DSC 2703

 

 

Jag fick ett kul tips på instagram. Om ni kikar på bilden här ovanför och fokuserar på äggen längre bort i bild så kan man nästan tro att det är påskkärringar med hucklen istället för harar. Så det tycker jag får bli nästa års påsktrend! Bara att svänga servetterna andra vägen på tallriken och rita ett häxansikte istället. 

 

 

DSC 2779

DSC 2768

DSC 2722

lördag 15 april 2017 - 11:30

Påskdukningar

Jag är ingen dukningsmästare och jag är inte den som planerar servetter och dekorationer långt på förhand, utan det blir mest enligt devisen man tager vad man haver (förutom på barnkalas då jag gärna kör enligt ett visst tema). Jag gillar främst sånt som är enkelt och stilrent där dukningen inte tar över hela bordet. Inga opraktiska dukningar där dekorationerna upptar all bordsyta eller där man har höga, maffiga blomuppsättningar som gör att man inte ser personerna på andra sidan bordet. Det enkla är oftast det vackra.

 

 

Simple easter table setting2

Easter breakfast table setting

Easter table settings

Birds nest napkin rings for Easter

Easter table settings with egg and candle

Easter table setting natural

Easter table setting in pastel colours

Easter table

Paskdukning i gult och beige

Foto: Jenny Martinsson

 

 

Om jag ska kora årets påsktrend när det gäller dukningar är vinnaren given. Den här servettvikningen med ett ägg och kaninöron har vi sett både här och där de senaste veckorna. Och det är inte så svårt att förstå att den blivit en hit - det här är en dekoration som faller både barn och vuxna i smaken. Lite lekfull, men ändå snygg och inte alltför barnslig. Att den dessutom är enkel och snabbfixad gör inte saken sämre. Funkar nog lika bra med en pappersservett om man inte har tygservetter.

 

 

Easter bunny napkinFoto: Helena Lyth

 

Själv har jag lyxen att sätta mig till färdigdukade bord de flesta dagar den här påskhelgen, så jag behöver inte bry mig desto mera om att fixa i ordning snygga dekorationer. Men dagens lunch äter vi hemma, så kanske jag testar kaninvikningen då. Här hittar du steg-för-steg-instruktioner.

Glad påsk till er alla!

 

Bilder: Elisabeth Heier, Uncommondesigns, Stylizimo, Helena Lyth, The budget decorator, @pinkepanki, Hemtrender, Maren Baxter.

måndag 10 april 2017 - 22:40

Påsklistan 2017

För några veckor sedan körde vi igång "veckans blogglista" här på Sevendays. Den här veckan handlar listan om påsk och jag har förstås fyllt i den.

 

När någon säger "påsk", tänker jag:
Gult och grönt, värmande solstrålar, kopiösa mängder halväckligt godis, påskbrasa, påskhäxor, videkissor, fjädrar och ägg. Och slask. Det var alltid slaskväder när jag var påskhäxa som liten. 

 

WP14862 IMG 3177wwe

 

 

Jag firar påsken för att:
Man kan kanske inte säga att jag "firar" den, men jag njuter av fyra dagars ledighet och så känns det defintivit som att våren börjar på riktigt när påsken är här. Så det om något är väl värt att firas lite.

 

DSC 5213w

 

 

Det bästa påskgodiset är:
Som sagt, jag tycker inte att påskgodis är speciellt gott. Jag äter hellre en Fazers blå än en chokladhare med odefinierbar smak. Men om jag måste välja så får det kanske bli de här äggen (som också är så snygga att de funkar som påskpynt).

 

Easter candies

 

 

Mitt påskpynt ska vara:
Det kan vara allt från pastelligt rosa, grönt och turkos till naturfärger som beige, brunt, vitt och svart. Ifjol hade vi blågul Minion-påsk eftersom den sammanföll med Agnes födelsedag.

 

Colourful Easter

DSC 5236w

Blue Easter in boys room

Minion eggs

 

 

Det sämsta med påsken är:
Att den är så kort att man knappt hinner få fram pyntet innan påskhelgen är slut. 

 

Easter livingroom

 

 

Det bästa med påsken är:
Att den inte är förknippad med så många krav och måsten eller orubbliga traditioner. Man får umgås med familj och vänner under avslappnade former. Och man får äta en massa gott dagarna i ända! Och däremellan slappa på soffan eller ta en promenad i vårsolen.

 

Easter food

 

 

Min åsikt om påskhäxor:
Dem gillar jag förstås! Vi brukar ha besök av närmare 30 häxor varje påsk (yes, jag har inhandlat godiset redan). Det är alltid lika roligt att se hur de är utklädda (väldigt kreativa utstyrslar nuförtiden jämfört med när jag var barn.) Jag är urdålig på att luska ut vem som döljer sig bakom alla lager av kläder, rödmålade kinder och fräknar. Här är mina egna häxor för några år sedan.

 

Paskhaxor

 

 

Det här är min påsktradition:
Förutom att äta mycket ägg så försöker vi också varje år besöka en påskbrasa någonstans. Ingen aning om var vi hamnar i år, men säkert hittar vi en här i närheten.

 

Paskbrasa

 

Fyll gärna i listan du också och lämna en kommentar till den här artikeln så länkar vi vidare till din blogg.

söndag 9 april 2017 - 10:22

Hållbart kök

Jag fortsätter på temat kök idag eftersom jag nyligen fick ett önskemål om att blogga om olika köksalternativ. Det kan jag definitivt göra, men det är ett så brett ämne att jag inte riktigt vet var jag ska börja och sluta. Jag har pinnat massor av bilder i min köksmapp på Pinterest, men om jag själv skulle bygga nytt hus och välja kök nu vet jag ändå inte alls vad jag skulle köra på.

 

Ljusgrått med mässingshandtag och marmorskiva? Vitt, modernt och avskalat utan handtag? Eller kanske helsvart med vita och bruna accenter? De två första alternativen är sådana vi sett väldigt mycket av under det senaste året och oavsett hur snyggt det är så känns det inte längre så unikt när man sett flera tusen bilder på så gott som identiska kök.

 

 

kitchen

Foto: Jesper Florbrant, Inger Marie Grini, Jonas Berg

 

Så jag skulle nog försöka undvika det som alla andra gör, dvs. det som är trendigast just nu. Lättare sagt än gjort, jag vet... Man inspireras av det man exponeras för och då är det lätt hänt att man hoppar på någon av de rådande trenderna medvetet eller omedvetet. Jag skulle garanterat hämta inspiration från trendköken, men ändå försöka göra det lite annorlunda, lite mera personligt, istället för att plocka in precis varje trend. 

 

Frida Ramstedt renoverade nyligen sitt kök och hon tänkte mera ur hållbarhetssynvinkel än ur trendsynvinkel, vilket jag tycker är det man borde sträva efter. Vad funkar även om 10-15 år? Kommer vi att vilja ha ett svart kök då? Kommer marmorskivan fortfarande att vara snygg? Och är mässingen endast en kortvarig trend eller vågar man satsa på den? Att försöka hitta något som är tidlöst är verkligen ingen lätt uppgift.

 

 

silestone lagoon trendenser cosentino 58e28a202a6b22506a00dc2

Foto: Frida Ramstedt/Trendenser

 

Frida valde vitt som bas och plockade in en ljus träfärg som mjukar upp och tillför värme. Rostfri diskbänk och en bänkskiva av kompositmaterial. Jag skulle säga att det här köket är rätt tidlöst, det finns inte så mycket som skvallrar om att det är byggt år 2017 och på det sättet är det också svårt att tidsbestämma det till ett visst årtal om 15 år - om ni hänger med i mitt resonemang. Så mitt bästa tips när det gäller kök är nog att tänka långsiktigt och kanske skippa det allra trendigaste. Trender kan man istället plocka in på andra ställen som är lättare och billigare att förnya än ett kök.

Här kan ni se fler bilder på hur Fridas kök blev. Och missa inte filmerna där man kan följa med hela renoveringen. 

 

 

lördag 8 april 2017 - 10:12

Harmoni

Idag vill jag bara titta på lugna och harmoniska bilder och därför passar den här lägenheten perfekt. Här finns ett av de finaste köken jag nånsin sett.

 

 

Dream kitchen

 

 

Likadana köksluckor som vi har, men i en helt underbar, lite obestämbar nyans. Skulle mycket väl kunna tänka mig att måla om våra luckor i den här färgen sen när jag tröttnar på vårt vita kök. Nyansen heter Light Grey no. 17 och kommer från Farrow & Ball. Trots sitt namn så är den inte speciellt grå, utan mera grönbeige.

 

 

Dream kitchen b

 

 

Egentligen har jag alltid tänkt att jag skulle välja ett mer modernt kök om jag skulle bygga nytt hus nu, men inget av de moderna, avskalade köken som snurrar på bloggar och Pinterest nu har fått mitt hjärta att hoppa till lika mycket som det här. Perfektion i mina ögon! Nu bor jag dock inte i en lägenhet med breda fönsternischer och vackra taklister, men inspireras kan man alltid ändå.

 

 

Dream kitchen a

 

 

Köket är alltså mitt absolut favoritrum i den här lägenheten, men även övriga rum bjuder på en hel del inspiration. Som hallen till exempel med sin storblommiga tapet.

 

 

Kitchen and hallway

Hallway with blue wallpaper

Hallway wallpaper

 

 

Vardagsrummet är en "mix av gammalt och nytt" (inredningsvärldens mest uttjatade mening, men faktum är att en blandning av gammalt och nytt är en vinnande kombination i de flesta hem).

 

 

Living room b

Gammalt skap

Sofa + sofa table

Living room a

Corner book shelf

 

 

I vardagsrummet fastnar min blick lite extra på bokhyllan i hörnet. Jag som egentligen inte är någon bokhylletyp tycker att den här lösningen är perfekt där i hörnet. Och trots att jag inte är en bokhylleyp älskar jag att titta på hur man stylat hyllorna och plocka upp idéer till stilleben från sådana bilder.

 

 

Bed room

Bedroom window

 

 

Inredningen och färgskalan är harmonisk och vilsam för ögat och det känns som ett genomgående tema i hela lägenheten. Full poäng från mig!

  

Bilder: Entrance Mäkleri
Foto: Anders Bergstedt

onsdag 5 april 2017 - 14:48

Påskinspiration

I helgen ska vi påskpynta tänkte jag. För varje år som går försöker jag föreslå att vi ska ta fram mindre pynt än förra året - säsongen är ju trots att extremt kort och man hinner knappt få fram pyntet innan det ska plockas bort. Men barnen brukar inte låta sig övertalas - nej, allt som finns i pyntlådan ska fram varje år! 

 

 

Eggs and feathers

 

 

Själv gillar jag främst påskpynt i form av ägg och fjädrar. Gärna i naturfärger, även om knallgult eller pasteller också brukar hitta sin plats hos oss. Ägg- och fjäderpynt finns i obegränsat antal varianter och stilar, det är bara att välja hur avancerat man vill göra det. Enklast är nog att rita mönster med en tuschpenna - snyggt, enkelt och stilrent.

 

Bilden till vänster: EmmaBee

painted eggs

Felt marker decorated eggs

agg malade med tusch

 

 

Med washi tejp fixar man också snabbt snygga ägg.

 

 

Washi tape eggs

 

 

Vill man lyxa till det lite mer kan man använda sig av fejktatueringar i guld och silver. Brukar bland annat finnas på de stora klädkedjorna.

 

 

tattoo eggs2

 

 

Glitteräggen här nedanför fixar du enkelt genom att pensla lim på nedre delen av ägget och rulla det i glitter. Är man riktigt varsam med äggskalen kanske man lyckas plantera små blommor i dem, men där gissar jag nog att mitt tålamod skulle sättas på prov.

 

 

glitter eggs and flowers in eggs

 

 

Du kan också ta det ett steg längre och försöka knacka hål i sidan av äggen och peta in lite småägg och halm. Ursött, men en hel del pysslande innan man är klar gissar jag!

 

 

fagelbo i agg

 

 

Ägg och fjädrar är som sagt min grej - och varför inte kombinera dem båda genom att limma små fjädrar på äggen?

 

 

Feather eggs

 

 

Glaskupor är en annan sak jag är svag för och där passar det perfekt att uppdatera innehållet till lite mera påskbetonat. Lite som ett fågelbo.

 

 

Peace Easter eggs

 

 

Stort och maffigt är snyggt. Det behövs inte mera än så här för att skapa påskstämning.

 

 

White eggs on a branch in big vase

 

Bilder: House beautiful, Good Housekeeping, Frugal Mom, Shöner Wohnen, EmmaBee.

tisdag 4 april 2017 - 19:17

En skithög

Varje vecka får jag mängder av nyhetsbrev och mejl om nya inredningskollektioner och produktlanseringar. Jag skummar igenom de flesta, majoriteten hamnar i papperskorgen, men ibland hittar jag något jag gillar och kanske skriver jag ett blogginlägg om det.

En av mina bloggfavoriter, Martinreda, gör tvärtom. Han bloggar om det han inte gillar! På ett humoristiskt sätt sågar han en hel del av inredningsbranschens försök att få oss att konsumera mera. Tanken att skriva liknande "dissinlägg" har faktiskt slagit mig också, för ibland får man se sådana huvudlösa produkter att man inte riktigt tror det är sant. Senast i raden är "Pile of shit".

 

 

timthumb 2

 

 

”Pile of Shit är saken du vill ha men inte behöver” står det bland annat i pressutskicket. Det definieras inte ens riktigt VAD det är, men av bilden att döma kan man använda 500 euros "skithögarna" till allt från ljusstake, skedhållare, kakfat och underlägg för tepåsen. Hmm... Martinredas analys av prylarna kan ni läsa här.

En annan grej Martin bloggade om för ett tag sedan var Kakan Hermanssons keramikkrukor som hon tagit fram i samarbete med Artilleriet. Jag skrattade högt när jag läste hans underhållande text, för jag tänkte precis i samma banor när jag såg bilden. Ibland känns det som om inredningsvärlden köper varje nylansering rakt av med hull och hår utan att reflektera över det överhuvudtaget.

När jag ändå är inne på Martin måste jag samtidigt passa på och tipsa om hans alldeles nystartade inredningspodd "Designterapin". Lite jobbigt ljud ibland, men väldigt underhållande när han kritiskt analyserar olika fenomen som dyker upp i bloggar och på instagram tillsammans med sin parhäst Peter. Inredningsananasen avhandlades till exempel i det första avsnittet. Tänk att vi fortfarande måste tala om den år 2017...

 

Bild: Straightdesign 

måndag 3 april 2017 - 22:33

Dubbelkalas 2x10 år

Mest för min egen dokumentations skull tänkte jag skriva några rader om helgens kalas. Vi firade Agnes redan förra helgen, men nu i helgen var det kompiskalas som stod på agendan. Vi har alltid ordnat alla kalas hemma hos oss - "aldrig på något roligt ställe" som Agnes uttryckte det. I år ville hon ha kalaset på lokalen och disco skulle det vara.

Först var jag väl lite motsträvig - tycker det är enklare att ordna allt hemma - men sen gav jag efter. Speciellt när listan på sådana som "bara måste få komma" översteg 20 personer och det var helt omöjligt att tänka sig att välja bort någon - då tyckte jag lokalen lät som ett utmärkt förslag. Sedan föddes idén att ordna kalaset tillsammans med en kompis, så det var två nyblivna 10-åringar som firades samtidigt.

 

 

IMG 20170401 174201

kalas2

IMG 20170401 164103

IMG 20170401 164114

 

 

Fyra vuxna är definitivt bättre än två när det gäller kalasförberedelser - allt gick snabbt och smidigt på dagen D. Mycket praktiskt med dubbelt så många händer som kunde hålla koll på serveringen eller agera lekledare.

 

 

IMG 20170401 174852w2

IMG 20170401 164204

 

 

Jag tror alla var nöjda efter dagen, både födelsedagsbarnen, gästerna och vi föräldrar. Tjejerna hade  roligt under planeringen - de filade på inbjudningslistan i evigheter, de gjorde spellistor på Spotify, de planerade program och de övade välkomsttalet som de skulle hålla från scenen. Lite fnittrigt var det förstås med mikrofoner och allt, men de klarade det galant trots rätt stor publik. 

 

 

kalas

 

Summa sumarum - ett mycket lyckat 10-årsparty!