fredag 2 december 2016 - 15:54

Tejpad gran

Jo, det blir en gran även i dagens inlägg...nämligen en variant som passar trångbodda. Har du inte plats för en riktig gran som kräver några kvadratmeters utrymme, så kan du köra på en tejpad gran istället, lite som ett väggord. Själv skulle jag göra så att jag tejpar den på till exempel en fanerskiva som jag sedan lutar mot väggen. Då är den lätt att återanvända från år till år istället för att klistra den direkt på väggen och sedan dra bort den igen efter bara någon vecka. Storleken på den här modellen från Clas Ohlson är 60x100 cm.

 

Skarmavbild 2016 11 30 kl. 21.58.2

 

 

Hittar den just nu bara i den svenska webbshopen, inte i den finska, men den finns i alla fall i butiken här i Vasa såg jag. Vill du ha tips på andra alternativa granar så kan jag tipsa om det här inlägget jag skrev för några år sedan.

torsdag 1 december 2016 - 16:08

Diskborstgran

När jag ändå är inne på ämnet granar tänkte jag köra vidare på det ännu ett tag. Jag fick nämligen syn på de här snygga "flaskborstgranarna" på Clas Ohlson igår. Förlåt, benämningen gör dem inte rättvisa, för de är verkligen riktigt fina även om materialet påminner lite om en flaskborste. 

 

 

granar3 

 

Granarna finns i tre färger och två storlekar, 15 cm och 30 cm. Jag har inte tänkt köpa något nytt julpynt i år, men det var faktiskt nära att jag hade köpt en eller två av dessa. Tyvärr fanns den stora svarta som jag helst ville ha inte i butiken, så det blev inget köp den här gången.  

 

 

Skarmavbild 2016 12 01 kl. 16.01.2

 

För den som tycker att ni har sett något liknande tidigare så är det antagligen Tine K:s granar ni tänker på. Inte helt olika, eller hur? Fast kanske ännu mera flaskborstkänsla över de här, så jag tycker nästan Clas Ohlsons variant vinner den här fighten.

 

Bilder: Clas Ohlson och Tine K.

onsdag 30 november 2016 - 20:52

DIY: Granskog

Ni minns granskogen i papper jag bloggade om för några dagar sedan? Det blir ju aningen dyrt att fylla bordet med många granar á 30-40 euro, så den idén gick bort. Men kolla här - så här kan man ju göra istället!

 

granar

 

En liten rund träplatta som fot, borra ett hål och stick ner en liten gren i den. Utnämner härmed detta till årets bästa julpysseltips!

 

Bild: WT Wonen

tisdag 29 november 2016 - 21:53

Pappersstjärnor

Ifjol bloggade jag om "Moravian stars". Då hade jag i flera år letat igenom hela internet i jakt på en sådan stjärna, när jag äntligen hittade en variant på Jotex. Köpte dock ingen då av någon anledning, kanske främst för att jag egentligen inte har någon lämplig plats för en dylik stjärna. 

 

Skarmavbild 2016 11 29 kl. 10.10.55

 

Nu finns den här vita pappersvarianten på Granit (tipstack till Frida). Den verkar dock inte ha någon belysning, men är ändå snygg tycker jag. Speciellt så här i grupp tillsammans med några andra. 

 

 

Skarmavbild 2016 11 29 kl. 10.10.44

 

 

Undrar om man kan vika Moravian stars själv...fast kanske bäst att inte ge sig på ett sådant försök, även om jag just nu är väldigt sugen på att göra något juligt papperspyssel. För några år sedan vek jag den här stjärnan (eller snöflingan) som fortfarande är en favorit. Har ni tips på något relativt enkelt papperspyssel får ni gärna lämna en kommentar!

 

WP17765 DSC 9900w

 

EDIT: Carolina kommenterade på FB och skickade en länk till ett inlägg som visar hur man viker en Moravian star. Såg väldigt avancerat ut och tog tydligen tre kvällar i anspråk, vilket jag inte alls betvivlar. Här hittar ni länken ifall ni vill testa.

måndag 28 november 2016 - 21:36

På tal om granar...

Granar är som sagt ett av mina favoritpynt för de känns juliga, men är ändå inte too much. Pappersgranar gillar jag extra mycket och häromdagen fick jag upp ögonen för den här modellen från FabGoose.

 

 Skarmavbild 2016 11 27 kl. 21.06.33

 

 

Snygga, eller hur? Det är ett DIY-kit som man alltså själv ska knåpa ihop. Kul idé, men jag kan tycka att de är aningen överprissatta för en "halvfärdig" produkt som kräver en hel del pysslande innan den är klar. Men oavsett det så är de himla snygga och jag skulle gärna ha en hel granskog på mitt julbord i år.

 

 

Billede 09 11 2016 11.15.28

Billede 09 11 2016 10.47.24

fabgoose1

 

 

Eller så kan man söka på "origami christmas tree" på Youtube och inspireras av alla duktiga och kreativa papperskonstnärer. Där finns de mest avancerade kreationer, men det är kanske bäst att börja med en av de enklasta varianterna, som den här.

 

 

 

Bilder: FabGoose

söndag 27 november 2016 - 19:58

My week: 47/2016

Ok, dags att bläddra igenom mobilen och tömma den på den gångna veckans foton. Här är några av bilderna jag knäppt under veckan.

 

1. Lunch med Linn och Sofie (och Foppa utanför bild). Sofie är min nya kollega som jobbat hos oss ett tag nu, kanske en månad. Hon jobbar med ett nytt, intressant projekt som ni kommer få se mera av under nästa år.

2. Jag fick världens överraskning när JAG vann första priset i Voga Stylings utlottning på galan! Jag som inte vunnit något sedan jag vann Korsnäs Lions Clubs julgris "Knorrlund" när jag var typ tio år. Jag vann alltså en personlig stilguide, som innehåller ett förberedande möte med en stylist (Sandra), en genomgång och "detox" av garderoben, fyra timmars shoppingtid med stylisten samt sminkning, styling och fotografering. Jag är supertaggad att boka tid redan nu, men det känns ändå vettigare att vänta tills vårkläderna börjar droppa in i butikerna. Är inte så sugen på det glittriga utbudet som finns i butikerna just nu.

3. På tal om styling så insåg jag efter den här bilden hade tagits att det var dags att klippa luggen igen. Har varit lat och gått med hästsvans och snedlugg de flesta dagar den här hösten, så att kamma luggen rakt ner ledde till att mina ögon knappt syntes. Funderar annars på att klippa håret lite kortare, men kommer aldrig till skott. Klipper det istället lite själv varje dag... inte så bra strategi...

4. Den här veckan påbörjade jag jobbet med Sevendays jultema som ingår i VBL och ÖT nästa fredag. Då kan ni se fram emot en massa DIY och pysseltips producerade av våra duktiga bloggare. Vasspyssel, ekologisk julklappspaketering, recept på julgodis och julsenap och en hel del annat.

 myweek 472 kopia

  

5. Och så har jag äntligen hittat en sådan yllekappa jag efterlyste för ett tag sedan. Rätt grå färg, rätt längd och riktigt varm och skön. Tack för tipset Josefine och Linn Ö!

6. På fredag var jag med på Vasabladets 160-års jubileumskryssning till Umeå tillsammans med några hundra prenumeranter och ett gäng kollegor. På bilden ser ni Mika, Patrik, Anna och Ann-Louise vid vårt bord där vi bland annat sålde den numera prisbelönta Mickes fisk-boken och julkorten (som nu snart är helt slutsålda!)

7. Sen blev det lillajul och vi hade inte hunnit pynta huset överhuvudtaget, bortsett från julstjärnorna. Som tur var vi bortbjudna till våra vänner och där var det minsann juligt med tomtegröt, glögg, pepparkakor, julklappar och hela köret.

8. Idag har vi ägnat större delen av dagen åt att städa och pynta. Årets adventsljusstake blev en enkel variant med blockljus och siffror. 2013 års stora hit - pappersgranarna - är numera klassiker som jag alltid plockar fram till jul. Märkte annars att granar verkar vara mitt favoritpynt. Jag hittade granar i glas, trä, stearin, plast och papper i vår julpyntlåda.

9. Igår kväll hade vi ännu barmark, men det har snöat konstant hela natten och dagen - till barnens förtjusning. Själv är jag väl inte riktigt lika glad över snön, men jag måste medge att den definitivt bidragit till att höja min julstämning några nivåer. På tal om julstämning så läste jag nyligen ett tips på hur man kan fixa den på bara några minuter: Lägg in några färdiggräddade pepparkakor i ugnen på 150 grader i några minuter och låt sedan ugnsluckan stå öppen. Garanterad juldoft i hela huset efter det!

lördag 26 november 2016 - 14:23

Lillajul

Trevlig lillajul på er alla! Hos oss är det inte speciellt juligt ännu fast jag hade tänkt plocka fram pyntlådorna redan förra helgen. Julstjärnorna hänger åtminstone på rad i vardagsrummet och utöver det kör vi på massor med tända ljus för att skapa den rätta stämningen. Men ingen lillajulgran eller annat pynt ännu, vi har helt enkelt inte hunnit. Imorgon kanske!

 

DSC 9426

DSC 3

DSC 9372

DSC 9396

DSC 9575

DSC 9600

 

Nu ska vi göra oss klara för traditionellt lillajulsfirande med goda vänner. Barnen siktar på att lyckas fånga tomten i år, så det lär bli en tuff match för honom att hålla sig gömd... Ha en skön lördag kväll!

torsdag 24 november 2016 - 23:22

Fuska eller inte?

Häromdagen fick jag syn på de här servetterna på Hemtex. Sex stycken färdigvikta servetter. Bara att veckla ut och placera på festbordet. Lite kul tyckte jag (eftersom jag verkligen har noll kunskap i servettvikning). Jag är defintivit för sådana här idéer som kan underlätta ens liv på något sätt, även om det kanske vid första anblick känns lite onödigt.

 

servetter

 

Jag vände och vred på paketet ett tag och var nära att köpa dem, men tyckte ändå de var aningen för dyra. Tänkte att det knappast kan vara helt omöjligt att vika liknande servetter själv. Vände mig till Youtube som såklart stod till tjänst med mängder av how to-videon. Återstår bara att se om jag verkligen tar mig tid att göra det...man sparar ju trots allt minst en halvtimmes tid och säkert ett antal nervsammanbrott om man köper de färdigvikta...

 

 

onsdag 23 november 2016 - 12:49

För Pokemon-fantasten

Pokemon-febern verkar fortfarande råda och speciellt hos lite yngre barn fylls önskelistorna med Pokemon-relaterade prylar. Därför tänkte jag tipsa om den här lampan som jag såg på Jannice Wistrands blogg Add Simplicity. Den perfekta DIY-julklappen till små Pokemon-fantaster!

 

 

pokemon ikea hack fado 5 708x708

 

Jannice har utgått från Ikeas Fado-lampa som målats med hobbyfärger. Mer detaljerade instruktioner kan ni läsa här. Jag älskar såna här enkla DIY-projekt!

 

tisdag 22 november 2016 - 10:28

Finnes: lediga jobb

Det här inlägget tänkte jag skriva redan för en vecka sedan, men av någon anledning har jag glömt det. Men jag hinner ännu - eller rättare sagt NI hinner ännu. Hinner söka jobb hos oss alltså. Vi har nämligen två lediga försäljningsjobb just nu, ett i Vasa och ett i Jakobstad.

Söker du jobbet i Vasa är det alltså stor chans att du får jobba mycket med mig, Linn, Michaela, Anna och resten av gänget. Jobbet handlar om att sälja reklam- och marknadsföringslösningar till våra företagskunder. Du kommer att jobba både med Sevendays och med våra andra sajter och tidningar. Ditt eftermiddagskaffe kan du dricka här:

 

 

15146806 10154625314095761 617414573 o4 

 

Gillar du försäljningsutmaningar? Pratar du flytade finska och svenska? Är du insatt i digital marknadsföring? Är du utåtriktad och gillar att träffa kunder? Då tycker jag definitivt du ska söka jobbet!