En skithög

tisdag 4 april 2017 - 19:17 | 2 Kommentarer

Varje vecka får jag mängder av nyhetsbrev och mejl om nya inredningskollektioner och produktlanseringar. Jag skummar igenom de flesta, majoriteten hamnar i papperskorgen, men ibland hittar jag något jag gillar och kanske skriver jag ett blogginlägg om det.

En av mina bloggfavoriter, Martinreda, gör tvärtom. Han bloggar om det han inte gillar! På ett humoristiskt sätt sågar han en hel del av inredningsbranschens försök att få oss att konsumera mera. Tanken att skriva liknande "dissinlägg" har faktiskt slagit mig också, för ibland får man se sådana huvudlösa produkter att man inte riktigt tror det är sant. Senast i raden är "Pile of shit".

 

 

timthumb 2

 

 

”Pile of Shit är saken du vill ha men inte behöver” står det bland annat i pressutskicket. Det definieras inte ens riktigt VAD det är, men av bilden att döma kan man använda 500 euros "skithögarna" till allt från ljusstake, skedhållare, kakfat och underlägg för tepåsen. Hmm... Martinredas analys av prylarna kan ni läsa här.

En annan grej Martin bloggade om för ett tag sedan var Kakan Hermanssons keramikkrukor som hon tagit fram i samarbete med Artilleriet. Jag skrattade högt när jag läste hans underhållande text, för jag tänkte precis i samma banor när jag såg bilden. Ibland känns det som om inredningsvärlden köper varje nylansering rakt av med hull och hår utan att reflektera över det överhuvudtaget.

När jag ändå är inne på Martin måste jag samtidigt passa på och tipsa om hans alldeles nystartade inredningspodd "Designterapin". Lite jobbigt ljud ibland, men väldigt underhållande när han kritiskt analyserar olika fenomen som dyker upp i bloggar och på instagram tillsammans med sin parhäst Peter. Inredningsananasen avhandlades till exempel i det första avsnittet. Tänk att vi fortfarande måste tala om den år 2017...

 

Bild: Straightdesign 

Kategorier:

Trender

2

Kommentarer

 • Martin

  04.04.2017 21:16 (6 månader sen)

  Hej och tack för alla fina ord! Precis vad jag behöver idag. Stora kramar! /m

  • Anna-Lena Nyfors-Norrgård

   04.04.2017 21:21 (6 månader sen)

   Tack för all rolig läsning du bjuder på i din blogg! Och podden likaså! :-) Kram!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.