Hemlös katt

torsdag 23 februari 2017 - 19:38 | 6 Kommentarer

Som jag nämnt tidigare så började vi i höstas fundera på att ta en katt. Barnen har förstås tjatat länge, men vi har alltid kunnat avfärda det med att "pappa är allergisk". På höstlovet blev ämnet brännhett igen och vi började googla allergivänliga katter och tänkte att vi åtminstone kan testa och se hur Anders reagerar på en sådan katt. Vi fick kontakt med så många snälla och hjälpsamma människor via bloggen och instagram och vi fick även hälsa på hemma hos två olika ragdollfamiljer. Det som hände var att Edvin - inte Anders - fick allergiska symptom (nysningar, snuva och röda ögon). Reaktionerna kom snabbt, redan efter ca 30-45 minuter. Vi var helt oförberedda på det här eftersom Edvins farmor och farfar har en katt och den har han aldrig reagerat på. Så vi tog en paus i kattfunderingarna och tänkte att vi kanske tar upp tråden igen i vår och kollar på andra raser.

Men.

De senaste veckorna har en katt smugit runt vårt hus. Agnes har ringt mig flera gånger och berättat om katten som varit så kramgo när hon kommit hem från skolan och hon har knappt kunnat ta sig in genom dörren utan att den har smitit in. Häromkvällen satt den ute på terrassen och jamade och vi gav vika och tog in den och gav den lite mat. Sedan dess dyker den upp vid ytterdörren så fort den blir hungrig.

 

 

Skarmavbild 2017 02 23 kl. 19.07.36

 

 

Och hungrig är den verkligen. Här sitter den och stirrar på kylskåpet med intensiv blick och försöker berätta åt oss att den nog behöver lite mera mat. Sedan lägger den sig under matbordet eller på fotpallen och sover några timmar. Idag var den inne i fyra timmar och Edvin reagerade inte på något sätt, inga nysningar och inga röda ögon. 

 

 

Skarmavbild 2017 02 23 kl. 19.07.3

 

Jag har förstås satt ut bilder i olika lokala FB-grupper för att se om någon ägare skulle höra av sig, men jag fick veta att katten har setts här i trakten sedan tidig höst och även andra personer har försökt lokalisera ägaren tidigare, men utan framgång. Så det verkar som om det är en hemlös katt, kanske en övergiven sommarkatt (det finns sommarstugor en bit härifrån). Väldigt tam och snäll och gosig är den åtminstone, inte det minsta skygg eller rädd. Känner någon igen katten får ni kontakta mig! Annars lutar det kanske åt att vi tar hand om den...om inga allergiska besvär dyker upp hos någon i familjen vill säga.

 

Redan första gången jag såg den reagerade jag på att magen såg ganska rund ut på sidorna. Kattungar på kommande, tänkte jag genast. Och flera andra har kommenterat samma sak när de sett bilderna. Har också läst att magen kan svälla upp om katter har mask, men den ser i övrigt väldigt välmående ut. Pälsen är fin och glansig och den är inte undernärd. Mycket märkligt att den kan vara i så fint skick om den inte har någon ägare tycker jag.

 

Så ja, vi fortsätter att ge den mat och under tiden försöker vi ta reda på om det finns någon ägare till katten. Ni lär få höra hur det går och vad som sker. Barnen är förstås redan mycket fästa vid katten och önskar att den ska få stanna här, men så mycket vågar vi inte hoppas på ännu. Fast visst vore det en fin historia om den kunde bli vår katt...nästan lite "meant to be" i så fall.

Kategorier:

Husdjur Sigge

6

Kommentarer

 • Maria

  24.02.2017 06:54 (7 månader sen)

  Godmorgon. Nu har Katarina svarat på sin blogg, under inlägget igår om rosorna. Trevlig resa! Mvh Maria


 • Kattvän

  24.02.2017 09:58 (7 månader sen)

  Vilken tur ni har haft. Ser ut som om katten gjort sitt val :-).


 • Maria

  24.02.2017 12:06 (7 månader sen)

  Hej! Katarina hade svarat åt dig på sin blogg, angående Gtg! Svaret finns under gårdagensinlägg om rosor! Har ej svarat och tacka henne ännu, kanske du vill göra det själv? Trevlig resa! Hälsn. Maria

  • Anna-Lena

   24.02.2017 17:15 (7 månader sen)

   Tack, det ska jag göra! :-)


 • Annina

  05.03.2017 16:52 (7 månader sen)

  Hej! Jag har för mig att du bor i Sundom och Sundom boende har en katt som liknar den så kan vara en idé att ringa dit och fråga före ni tar katten :)

  • Anna-Lena Nyfors-Norrgård

   05.03.2017 17:57 (7 månader sen)

   Vi ska testa det. Har dock efterlyst ägare i alla möjliga Sundom-grupper på FB utan resultat.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.