Mitt bästa inredningstips

onsdag 5 oktober 2016 - 20:18 | 2 Kommentarer

Ibland får jag frågan vad mitt bästa inredningstips är och svaret är alltid detsamma: sprayfärg. Så simpelt och enkelt, men det ger verkligen maximal effekt med minimal insats. De flesta prylar i vårt hem som är "målningsbara" har bytt färg minst en gång, ofta flera. I början var allt vitt hos oss, men när jag insåg att ett hem är så mycket snyggare med kontraster målade jag om småprylar som ljusstakar, brickor, tavelramar och prydnadssaker. Då blev det mycket svart. Sen när koppartrenden slog igenom förnyade jag genom att använda kopparfärg. Den trenden var inte speciellt långlivad och efter att ha haft de här prylarna liggande i ett skåp det senaste året gick jag loss på dem med den svarta färgburken ikväll. Fyra ljusstakar och en gammal Blossa-glöggflaska, som till exempel kan användas som ljusstake eller vas med några spretiga kvistar i.

 

 

DSC 8319w

 

 

 

När jag tittade på bilden nedan insåg jag att allt som är svart här har varit någon annan färg från början. Vägghyllan var shabby chic vit från början, fönsterlampan var silverfärgad och lampfoten och krukan i bakgrunden var vita. Det är verkligen jättestor skillnad på hur en pryl ser ut i vitt och i svart.

 

 

 

DSC 8329w

 

 

Så det är absolut mitt bästa tips om man vill få till stånd en förändring utan att det ska kosta skjortan. Tänk på formen på en pryl snarare än färgen. Den principen tillämpar jag alltid på loppis. Sällan räknar jag med att hitta något som är snyggt och användbart rakt från loppishyllan, utan jag visualiserar hur det skulle se ut i en annan färg. Man måste bara ta på sig "förvandlingsglasögonen" så kan man göra riktiga fynd - även i sina egna skåp.

Kategorier:

DIY Makeover Sprayfärg

2

Kommentarer

 • Sanne

  09.10.2016 19:10 (1 år sen)

  Så brukar jag också tänka, har varit fram med sprayburken några gånger:-)För tillfället är jag ut efter en gammal sängstomme som jag ska göra en daybed av:-)

  • Anna-Lena Nyfors-Norrgård

   09.10.2016 20:29 (1 år sen)

   Låter som en bra plan! Hoppas du hittar det du söker! Det är dessutom mycket roligare när man har något som ingen annan har exakt likadan av :-)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.