torsdag 29 juni 2017 - 17:30

Podd: Stilsnack

Några läsare har hört av sig och frågat var man kan lyssna på Jannice Wistrands och Katarina Althins podd som jag bloggade om här. När det inlägget skrevs var podden ännu namnlös och inget avsnitt hade publicerats, men nu kan ni hitta podden "Stilsnack" här. 

 

 

stilsnack podd2

 

 

Jag sitter just nu och lyssnar på det första avsnittet som handlar om "den vita inredningen och det svarta klädträsket". Det är ju en rätt slående beskrivning på många av oss kan jag tänka mig. Stilsnack finns även på Instagram @stilsnack.

lördag 10 juni 2017 - 09:31

Ny podd: inredning & mode

Gårdagens bästa inredningsrelaterade nyhet måste vara den här - en av mina all time favoritbloggare Jannice Wistrand startar en podd tillsammans med stylisten Katarina Althin.

 

 

althin wistrand podd 892x669 2

Foto: Maria Potter

 

Jag ska erkänna att jag inte är någon större poddfantast, jag lyssnar väldigt sporadiskt på enstaka poddar och har inte hittat någon som jag slaviskt måste följa varje avsnitt av. Tycker de flesta är för flamsiga och skrattiga och då stänger jag genast av, men den här podden hoppas jag hålls på en seriös och informativ nivå. För mig som är intresserad av både mode och inredning känns kombinationen åtminstone helt perfekt. Både mode och inredning handlar om att skapa visuella helheter och jag tror det är rätt vanligt att om man är intresserad av det ena är man också intresserad av det andra. Kul med en podd som tar upp båda ämnena samtidigt.

I podden kan vi se fram emot "...inspirerande och informerande samtal om kläder och kroppsformer, inredning och Feng Shui. Vad säger kläderna om dig och hur påverkas du av röran på diskbänken".

Jannice skriver att de vill reda ut vanliga och vardagliga frågeställningar om klädstil och heminredning för kvinnan mitt i livet. Mode och inredning ska vara lättillgängligt och kul och deras mål är att dela med sig av sina kunskaper inom sina respektive expertområden. Ser mycket fram emot det första avsnittet som kommer någon gång i sommar!

tisdag 24 mars 2015 - 10:20

Inred­ning i podd­format

Efter att jag började jobba med "den forna poddrottningen" Linn har jag blivit lite påverkad av det här med ljud. Hennes och Nadias Snack-podd var den enda podden jag hade lyssnat på tidigare, men nu har hon fått mig att bli en riktig poddoman. Mina finlandssvenska favoriter är "Magnus & Peppes podcast" som handlar mycket om medier, journalistik, feminism och dagsaktuella ämnen - just nu ur LA-perspektiv vilket gör den ännu intressantare. Och förstås Sevendays egna stjärnskott Janina & Carola i "Två bloggare - en podd".

 

Men inredningsfreak som jag är så har jag förstås hittat en podd med inredningstema också, nämligen "Kom in" som görs av proffsiga Hildur Blad och Sara Zetterström. Men kan man faktiskt snacka om inredning i en podd? Jo, absolut! Man kan prata om allt från badrum, tapeter och inredningstidningar till möbelmässor och belysning.

 

 

podd

 

 

Båda två är bloggare som jag följt med under en längre tid. Hildur ligger bakom bloggen Fixa & dona och Sara bloggar på Little Miss Fix It. Nu kom jag in i deras podd ganska sent - de har redan hunnit spela in över 50 avsnitt - men jag har lyssnat tillbaka ganska långt och rekommenderar podden åt alla som har intresse för trender, design och inredningsrelaterade nyheter. Framförallt gillar jag två av de nyaste avsnitten där de intervjuar varandra och berättar hurdan utbildning och arbetserfaranhet de har och hur de kommit dit de är idag inom inredningsbranschen. Här hittar du avsnittet om Hildur och här finns Saras avsnitt.


Har ni tips på någon annan inredningspodd? Lämna gärna en kommentar i så fall!