Rum i rummet

måndag 29 maj 2017 - 08:18 | 4 Kommentarer

I gårdagens inlägg var jag inne på det här med att inreda en liten lägenhet och jag tänkte fortsätta på samma tema idag. Jag har själv aldrig bott i en etta och kanske just därför tycker jag det vore jättekul att inreda en minilägenhet. I teorin låter det som en enkel grej, men jag kan tänka mig att det sist och slutligen är betydligt svårare att inreda ett litet hem än ett stort hus. 

 

 

compactliving3

 

 

Hemligheten ligger i att lyckas skapa rum i rummet, eftersom sovrummet och vardagsrummet ofta ska samsas i samma utrymme. Sovdelen vill man förstås gärna försöka separera lite från vardagsrumsdelen och till det ändamålet fungerar en vikskärm utmärkt, som t.ex. Jassa från Ikea eller Snidad från Ellos (adlink).

 

 

compactliving4

 

 

En stor, skön soffa och några flyttbara sittmoduler är perfekt när man snabbt vill kunna möblera om vardagsrummet enligt behov. 

 

 

compactliving5

compactliving1

 

Tipstack till Husligheter. Foton: Bosthlm

Kommentarer

 • Julia Holmqvist

  29.05.2017 08:46 (5 månader sen)

  Jättebra tips! Jag avskärmade min säng i ettan med en stor bokhylla från JYSK med såndär fyrkantiga "hål" som hyllor (minns inte modellen, orkar inte googla). Det gav både en avskärmning + lite luftighet. Tycker det är viktigt att det man avskärmar med har hål i sig precis som dedär vikskärmarna :)

  • Anna-Lena

   29.05.2017 10:24 (5 månader sen)

   Ja, de hyllorna är superbra för det ändamålet också! :-)


 • livingwithmycamera

  29.05.2017 21:52 (5 månader sen)

  Vi har ju i princip en etta men med sovalkov. Det gör det kanske lite enklare. Sovalkoven är exakt lika stor som en dubbelsäng och så är det fritt på sidorna ( går inte att ha nattduksbord - det är ett minus men det har jag redan löst på mitt vis ) Själva rummet som fungerar som allt i allo ( kök, matsal o vardagsrum) är ganska lätt möblerat men jag har såå suktat efter de där jassa- skärmarna men inte riktigt hittat något behov för dem som kunde berättiga mig till att snålköpa en ;)

  • Anna-Lena Nyfors-Norrgård

   30.05.2017 08:29 (5 månader sen)

   Tycker ni har löst inredningen helt super i ert hem, det ser verkligen jättefint och praktiskt ut! Jag är också sugen på en Jassa-skärm, men har inte heller någon plats för den... Om jag inte byter ut den snirklade Ellos-skärmen jag har i vardagsrummet, men jag tror inte Jassa gör sig lika bra där tyvärr pga färgen.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.