Världens bästa klädhängare

måndag 5 september 2016 - 21:17 | 7 Kommentarer

Under helgens loppis var det många som frågade varifrån våra klädhängare är köpta. Och vet ni, det är faktiskt ett ämne jag tänkt blogga om i säkert två år - ända sedan jag upptäckte dessa fantastiska sammetshängare. Hittade den här bilden som jag fotat i april 2015, så det är verkligen på tiden att jag delar med mig av det här tipset! 

 

 

DSC 6117w

 

 

Det började med att jag var på jakt efter tunnare hängare eftersom det hade blivit liiite trångt i garderoben. Då hade vi enbart tjocka trähängare som jag hade inhandlat i minut och parti när vi inredde vår walk-in closet. Jag var missnöjd med dem av två anledningar - de var dels för tjocka, klumpiga och utrymmeskrävande och dessutom var de så hala att de flesta koftor, toppar och skjortor halkade av och hamnade på golvet. För att spara utrymme hängde jag två, tre plagg på samma hängare, vilket förstås resulterade i att jag glömde att jag ens ägde de plagg som var gömda under andra plagg. Låter det bekant?

 

 

DSC 7650w

 

 

Här har ni lösningen på samtliga problem!

 

 

sammetshangare

 

 

Tunna, smidiga sammetsgalgar som dessutom inte kostar många euro. De första jag köpte var en enkel variant från Clas Ohlson, men efter ett tag upptäckte jag Biltemas variant som även har "byxhängare" som ni ser på de här bilderna. (Klicka på länkarna så ser ni skillnaden, svårt att förklara i text).

 

 

DSC 7614w

 

 

Jag gillar Biltemas hängare snäppet mer eftersom de är lite stadigare. Dessutom kostar de hälften så mycket som Clas Ohlsons. Och finns i många fina färger.

  

 

DSC 7657w

 

 

För ett par veckor sedan hittade jag en tredje variant på Jysk och de påminner väldigt mycket om Biltemas, men är kanske aningen mjukare och mera böjliga. Betalade 4 euro för 10 stycken där, så det kan verkligen ses som ett fynd om man som jag känner för att byta ut samtliga hängare i sin garderob. För det är precis vad jag har gjort under de senaste åren. Varje gång vi åkt till Biltema har jag köpt med mig några förpackningar och nu börjar de flesta trägalgar vara ersatta med dessa. Trähängarna använder jag fortfarande till tunga ytterplagg, men sammetshängarna klarar till exempel stickade koftor hur bra som helst.

 

 

DSC 7662w

 

Ingen risk att något plagg glider av hängarna längre. Biltema har dessutom några smarta tillbehör som man kan komplettera med, t.ex. en axelkudde (som jag inte testat) och en slags krok som gör att man kan fästa två eller fler hängare i varandra och på det sättet spara ännu mera utrymme.

 

 

hhhh horz

 

Så varsågoda - det var dagens - nej månadens - bästa tips från mig!

Kommentarer

 • Linda

  06.09.2016 09:19 (1 år sen)

  Precis det där har jag också funderat på - klädhängare. Jag håller nämligen också på att inreda en walk-in-closet, och har konstaterat att: a) jag har för mycket kläder b) jag har för breda klädhängare c) inga kläder hålls på klädhängaren. Värst är det med maxiklänningar - mycket material nedtill och lite material opptill att "hänga med". Skjortor i glatt material är lite problematiska. Drömmer lite om att sortera alla kläder efter märken på klädställningen och få in hela vinter- resp. sommargarderoben på en gång utan att måsta hänga dubbelt. Får se hur jag lyckas! :)

  • Anna-Lena Nyfors-Norrgård

   06.09.2016 14:53 (1 år sen)

   Lycka till med inredningen av din walk-in-closet! Den är det bästa rummet i vårt hus tycker jag! :-)


 • Josefin Thors

  06.09.2016 11:07 (1 år sen)

  Måste nog införskaffa mig såna jag med! :)


 • Ida

  06.09.2016 14:50 (1 år sen)

  Jag började med de här från Granit: https://www.granit.com/product.html/galge--metall-10-pack?category_id=124 men sedan hittade jag dessa från Jysk: http://jysk.fi/sailytys/henkarit/henkarit-price-star-rauta-10kpl-pkt-laj helt fenomenala, just eftersom de tar så lite plats..

  • Anna-Lena Nyfors-Norrgård

   06.09.2016 14:55 (1 år sen)

   Ja, de ser väldigt tunna ut, men halkar inte kläderna av hängarna då de är i metall? Det är det jag gillar med sammetshängarna, att inget glider runt utan allt hålls bra på plats.


 • Ida

  06.09.2016 15:43 (1 år sen)

  Nej jag tycker de hålls bra på plats, pga konstruktionen, d.v.s. det lilla guppet där mot kanten :)

  • Anna-Lena Nyfors-Norrgård

   06.09.2016 16:12 (1 år sen)

   Ja, precis, det hjälper säkert till mycket! Bra tips! :-)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.