Quanto costa?

tisdag 2 maj 2017 - 18:40 | 2 Kommentarer

Pengar (eller snarare bristen på dem) är ju ett ämne jag gärna skriver mer om, så jag tyckte Sevendays lista denna vecka kändes ovanligt trevlig att fylla i. Och förlåt att det är så jävla mycket listor atm, men så är det ibland.

Pengar för mig är: stress. Stress för att jag oftast har för lite av dem, stress för att jag vet jag är så dålig på att handskas med dom, stress för att JAG HATAR KAPITALISMEN.

Det här lägger jag mest pengar på: Hyra och mat, lätt. Utöver såna livsnödvändigheter så skulle jag säga böcker. 

Det här lägger jag minst pengar på: Teknik och fordon. Fy satan vad ointresserad jag är av sånt. Fast iofs funderar jag på att köpa ny telefon nu snart, men det är mer av tvång, min håller på att ge upp, batteriet håller cirka noll minuter. Men har aldrig ägt en bil, har aldrig betalat för en tv. Jag har alltså ärvt tv-apparater hela livet, inte stulit. Ville bara förtydliga.

En vanlig månad tjänar jag: jag jobbar ju inte heltid längre, utan fyra dagar i veckan så min lön ser ju ut därefter också. Jag vet inte hur koscher det är med faktiska siffror så om vi säger så här: jag tjänar mindre än vad du tror. Men ibland får jag frilansuppdrag och då får jag ett par hundringar extra och det är jättekul för då känner jag mig lyckad som människa!!!

18318539 10154743493244107 195846315 o

Mina tre spartips: 1. Ha fest och panta flaskorna folk lämnar efter sig.
2. Ta reda på vilka matbutiker i din närhet som inte är så noga med att låsa in sina sopor och dumpstra.
3. Sluta va fattig!!!
HEHEHEHE. Nej, jag har inga bra spartips eftersom jag inte är bra på att spara. Jag vet också att inga spartips hjälper om det inte finns nåt att spara på. Du behöver inte känna dig skyldig för att du inte har ett tryggt sparkonto eller nåt att falla tillbaka på. Jag vet att det inte alltid är så enkelt.

Om jag var ekonomisk oberoende: skulle jag sluta jobba och typ instagramma for a living, köpa bostäder, köpa mig nån slags makt alternativt ge massa pengar till bra skit och annars bara chilla. 

Mina ekonomiska mål är: att äga det jag bor i nån gång. Att åtminstone periodvis leva på att skriva. Att kunna andas ut. 

Jag tycker att ekonomi är: orättvist, tråkigt men nödvändigt att prata om. Men också lite äckligt eftersom jag tänker på typ Blondinbella och Birgitta Ohlsson och deras typ av "feminism" som går ut på att ha pengar.

2

Kommentarer

 • J

  02.05.2017 20:38 (5 månader sen)

  Jag är också jätteless på "alla" bloggerskor som pratar om hur viktigt det är att spara pengar när de i själva verket tjänar sina pengar på att kränga allt möjligt genom bloggen till just sina, i många fall, betydligt mindre bemedlade läsare. Typ Blondinbella just som har nya kläder VARJE dag eller Hannah och Amanda och deras kosttillskott. Jag tjänar helt ok men gillar tyvärr kläder, vin, resor, alltså livet och det är svårt att få allt och endå spara. Men man lever bara en gång osv.

  • Ellen Strömberg

   09.05.2017 20:07 (5 månader sen)

   Jepp jepp, det känns lite ihåligt när t ex Blondinbella med ena handen förmanar om att spara och med ena hetsar till att konsumera. Sen tycker jag många gånger spartipsen (inte bara hennes men överlag) är världsfrånvända på ett sätt, som att det är upp till var och en om man är fattig eller inte. Många har ju inget att spara på. Ever heard om klasssamhället? (inte riktat till dig, utan till random bloggare:D)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.