lördag 10 september 2016 - 23:44

5 fördelar med lägenhet jag saknar

Gårdagens inlägg om egnahemshusets förträfflighet gav kanske sken av att jag inte gillar lägenheter speciellt mycket. Ja och nej, fördelarna med hus är för mig fler än fördelarna med lägenhet i centrum. Men det finns ändå ett par saker jag saknar.

 

#1 Duschen

I lägenheten är det bara att duscha så länge man vill. Ingen varmvattenbehållare som blir tom där inte. Fast pris dessutom, vad är bättre än det?

dusch

#2 Gångavstånd till jobbet

Jag kanske åkte bil till jobbet 2-3 gånger per år när vi bodde i lägenhet. Det blev uppfriskande 5-minuters promenad varje morgon före jobbet istället. I nuläget sitter jag i bil ca en timme per dag.

gang

#3 After work

På tal om gångavstånd. En bastuöl eller en på Ernst efter kvällspasset? Lätt som en plätt när man bor nära. Inte SÅ lätt när man har bil och ska köra i mörkret.

ol

#4 Tomt i kylskåpet

Inga problem inne i stan. Där finns butiker som har öppet till 24. Behändigt när man blir snål på blåbärspaj med vaniljsås elva på kvällen och grädden är slut.

shopping

#5 Underhåll

"Tjena, Jonas från A22 här, dörren kärvar och så droppar kranen. Kan du fixa idag? Du får gå in med egen nyckel jag är på beachen. Kthxbye".

vaktmastare

 

lördag 10 september 2016 - 00:27

5 saker varför egnahemshus rockar

Här är del ett av två där jag funderar kring fördelarna med egnahemshus över lägenhet och tvärtom. Först ut är egnahemshuset. Det är ingen toplista utan bara fem saker som jag tycker är kickass. Har du gjort samma bostadsbyte som jag gjorde? Dvs från lägenhet till hus. Hur ser din lista ut?


#1 Utrymmet

Det går att göra något utan att vara tvungen att flytta på en massa saker först. Var sak har sin plats.

activities

#2 Privatliv

Det kändes som om man alltid var iaktagen i höghus. Det blir inget mer "Jasså, det är specialpris på wc-papper?" när man packar ur bilen efter veckohandlandet.  

spying

#3 Egna regler

Grilla på gården? Duscha efter 22? Baka bröd mitt i natten? Fritt fram!

whateva

#4 Garaget

I våras höll jag på och spraymålade effektpedaler, utomhus, på grus. Det var inte så roligt att stå där med sprayburkar och bli iaktagen. Nu kan jag gå ut och göra vad som helst när som helst.

garage

#5 Tystnaden

Normalt leverne är ok. Men en efterfest som håller på ända tills man ska stiga upp är ett helvete att lyssna på.

Ingen som smäller i dörrar när barnen precis somnat. Tyst och skönt, sålänge man vill. Sen får man leva rövare om man vill när som helst.

dance


fredag 1 juli 2016 - 00:06

Vinnare i 1G3B-tävlingen

Konfetti 201020377841

Jajja, rätt svar var KONFETTI! Vi har 4 kg konfetti i lådan som ska fördelas jämnt över publiken i något skede under spelningen. Ett stort grattis till Frida-Maria som gissade rätt! Ditt namn är på gästlistan på lördagen. Väälkumin i dansin!

 

Tusen tack till alla som deltog med sjukt roliga gissningar. 

tisdag 28 juni 2016 - 16:15

Tävling: Kva je i loådon?

JBQ 4301

1G3B har en stor låda som innehåller något som vi ska använda i scenshowen på lördag. Vad som är i den tänker jag inte berätta rakt av. Istället får det bli en tävling! Gissa vad som är i lådan i kommentarsfältet här nedan. Första som gissar rätt vinner en inträdesbiljett till spelningen. Hophopi. KVA JE I LOÅDON?!

Biljetten är personlig och kan inte säljas eller ges vidare.

JBQ 4296

söndag 26 juni 2016 - 09:08

1G3B Tomatkarnevalteaser

Vi har gjort en teaser inför 1G3B's spelning på tomatkarnevalen nästa helg. Ses vi där?

torsdag 16 juni 2016 - 00:54

Sommarnaglar

En bra sak med sommarledigt är att det inte spelar någon roll om jag är orakad ett par dagar eller får mina naglar målade. Ingen tråkig pjäs där det inte passar med röda naglar och skäggstubb. Så skönt att bara få vara och njuta av dagarna. Idag fick jag mina naglar målade, jag behövde inte ens välja färg.

2016.06.15 Jonas Bergqvist JBQ 4258

Det mesta är ju nog på naglarna så det gör inget att litet hamnar brevid. Sålänge vi har roligt så spelar det inte så stor roll. Ikväll i butiken var det ett par som viskade och funderade varför en stor karl har rosa naglar. Jahaja, jag bryr mig inte. Jag tycker de är fina. 

 

2016.06.15 Jonas Bergqvist JBQ 4253

#karalack 

torsdag 9 juni 2016 - 22:50

Det här med familjeparkering

Jag ska samla ihop en hel massa människor och sitta på lur vid Minimanis familjeparkering. När någon lat slusk parkerar där och går in slår vi till medan hen handlar. Det ska vara blåsorkester, varför inte hela jäkla Närpes skolmusikkår med drillor och allt. Tjugo fotografer, minst tre blixtar var ska de ha. Nicke Aldén och Patrik Back ska vara där, Joakim Strand ska stå på ett podium med en löjligt stor bukett. Det ska flyga drönare som filmar allt från alla håll och kanter.

Och när hen kommer ut vecklar vi ut en enorm skylt: GRATTIS MILJONTE FAMLIJEPARKERAREN! Och det regnar guldkonfetti. Orkestern spelar och Joakim håller tårdrypande tal! Minimanis chef kommer med ett presentkort på tiotusen euro. Sen får journalisterna säga att vi måste ta en bild MED DIN FAMILJ? VAR ÄR DIN FAMILJ?!!

Nån längre bak kanske ropar TALA HÖGRE, VI HÖR INTE?!

Sen blir det bara platt pannkaka och alla går tysta därifrån. Pengar och blommor blir hen utan. Så får hen stå kvar där ensam och skämmas, den jäveln.

 

http://i.gifntext.com/65440-people-what-a-bunch-of-bastards.gif

 

måndag 29 februari 2016 - 12:27

Pimp my herrloge

Ibland får man tillfälle att skoja lite extra. Som idag när vi dekorerade lite i herrlogen med en snygg affisch.

lördag 13 februari 2016 - 23:31

Att improvisera

Pust! Jag överlevde fredagens Ernst UnderBar improvisation. 10 minuter före föreställningen var jag ett vrak. Jag drack hur mycket som helst men var ändå kruttorr i munnen och halsen. Hjärtat slog i 120 och det gick inte att stå still. Men sen när vi kom igång... Det var helt vansinnigt roligt att få släppa loss. Jag minns inte ens allt vad vi gjorde för jag var så förvirrad hela tiden. Publiken var helt fantastisk och var med på noterna från första början och stödde oss på scen med goda förslag, skratt och applåder.

Ibland kunde jag inte hålla mig för skratt när jag var på scen. T.ex när jag var en psykolog och tog emot en vilsen Dennis Hansson som bröt ut i sång om hur det var när han var litet barn. Han kom in i någon sorts flow och allt bara klickade, både musik och koreografi. Teaterns filmkamera fångade hela kvällen så vi hoppas på att få lägga ut en timelapse eller föreställningsstillbilder från kvällen inom en snar framtid.

Jonas Bergqvist Sevendays JBQ 1188Hattar, skägg & glasögon

Jonas Bergqvist Sevendays JBQ 1189Mössor, peruker och glasögon

Jonas Bergqvist Sevendays JBQ 1190Dyrt stativ, check. Dyr kamera, check. Dyrt tejp mellan kamera och stativ, check.

Jonas Bergqvist Sevendays JBQ 1192Jakob fixar frisyren

Jonas Bergqvist Sevendays JBQ 1196Acke, Dennis, Tobias och Tim diskuterar teknik fem före publikinsläpp.

Jonas Bergqvist Sevendays JBQ 1198Lina Teir kompade hela kvällen

Jonas Bergqvist Sevendays JBQ 1204Sånguppvärmning

Jonas Bergqvist Sevendays JBQ 1207MysDennis myser i teknikbåset

 

Jag fick blodad tand och vill absolut försöka få igång någon form av improvisationsverksamhet på Wasa Teater. Tusen tack till alla som kom på vår första föreställning, det blir definitivt flera.

Jonas Bergqvist Sevendays JBQ 1217


Do the obvious!

 

torsdag 11 februari 2016 - 18:21

Fioldebut med 1G3B

På tal om att slänga ut sig i det okända. Förra sommaren när setlisten för 1G3B's tomatkarnevalsspelning tog form kläckte jag ur mig: "Ja kan spiel fiol åp om jag hade konan". Jag råkade nämligen ha en rekvisitafiol i källaren som inte blivit använd på ett tag. "Om et lär de så mickar vi" svarade Francis Ford Kokkola. Sagt och gjort så blev det fiolövning i veckorna fyra. Än en gång fiick mina stackars grannar smakprov på österbottnisk finkultur i form av gnällfiol. Spelningen kom och fiol spelades med hedern i behåll.

Idag släpptes första videon från spelningen. Fler är på kommande, håll till godo!