tisdag 22 augusti 2017 - 12:36

5 orsaker att testa på menskoppen!

Jag har inte köpt mensskydd på flera år, även om jag blödit varenda evigaste månad. Eller över tjugofyra menser om man vill räkna tid på det sättet, för jag tappade räkningen där.

Ni som har hängt med ett tag vet att jag inte tycker det är pinigt att tala om mens, och när det kommer till menskoppen så är jag frälst. Fortfarande.  Och man skulle ju kunna tro efter att jag bloggat om detta ämne x-antal gånger, så skulle jag bli utan att säga. Så fel.

 

Här är 5 orsaker att testa på menskoppen!

 

menskoppcarro4

 

1. Du sparar in enormt mycket pengar. Om vi tar och räknar menskydd för ett år, alltså tolv menser, så blir det att kosta ungefär 84 euro. Om du undrar hur jag räknar så hittar du detta här. En menskopp håller sig gott och väl i 10 år, även om man säkert vill byta oftare mestadels på grund av estetiska grunder, och kostar 30 euro.

 

2. Hälsosammare för kroppen och fiffin. Menskoppen torkar inte ut slemhinnorna och låter underlivet behålla sina naturliga fukt. Den är gjord av medicinsk silikon, som är hypoallergent och giftfritt.

Har du testat att lägga en tampong i ett vattenglas, för att se hur det ser ut i glaset efteråt? 

Nå, jag har testat göra det åt er, och tampongen gick loco efter en halv minut.  (och innan någon påpekar att vatten inte är samma som blod, så är det ändå mycket av tampongen som lossnar, och inget som tilltalar mig)

 

tampongivatten carro

 

3. Ett lukfritt mensskydd. Eftersom blod börjar lukta först i kontakt med syre, så luktar inte detta mensskydd. Den är lätt att tömma och rengöra, och eftersom man inte behöver tömma den hela tiden så kan man gott gå en hel dag på stan utan att oroa sig för toalett med handfat bredvid toalettstolen.

OBS! Koka den inför och efter varje mensperiod, eftersom det framför allt är mest hygieniskt och rättvist mot dig själv. Rengör de små hålen med en tandpetare.

 

4. Du behöver inte oroa dig för att tömma den hela tiden. Jag anser mig vara en som blöder rikligt, och jämfört från förr då jag fick hålla koll på tiden och knipa fast för att inte läcka för varje fotsteg, får menskoppen mig att glömma att jag har mens. Jag använder den dygnet runt, utan problem. Beroende på storlek, kan menskoppen samla in olika mycket vätskor.

Min kopps volym är 30 ml, och de rikligaste dagar behöver jag tömma den en eller HÖGST två gånger, medan jag annars halvt glömmer bort den de lugnare dagarna. Jag använder storlek 2. Vill du läsa hela min storleksguide klickar du här.

 

5. Du lär känna din kropp. Först efter att jag började använda menskopp fick jag ordentligt koll på hur mycket jag blöder, och hur min menscykel ter sig. Även hur jag är skapt. Det finns olika sätt hur man får menskoppen på plats, beroende på vad som är bekvämast för dig.

Den här vikningen är min favorit.

 

Och så är den miljövänlig, går prima att använda i väntan på mens och så har du alltid mensskydd hemma.

 

Menskoppviktorvilma

 

tisdag 22 augusti 2017 - 06:00

Delar marken med denna lilla krabat.

Det börjar märkas att vi byggt huset på det som för ett år sen ännu var så gott som orörd mark. Det enda som hänt åt marken, var att den blivit gallrad fem år tidigare. Och den där mink-farmen som existerade där för evigheter sen. Nu blommar det som aldrig förr, och man ser liv från djur som vi delar marken med.

 

Genom gruslager växer vilda hallonbuskar, svampar i alla färger och formen. Inga flugsvampar, men något som skulle passa in på en utomjordisk planet i skrikande gul färg. Det finns gott om lingon och blåbär, bara ett par meter från husknuten. 

Pissmyror bygger nya bon, och talgoxarna festar på god mat varje dag. Vilket djur som flyttade på stenen den där ena kvällen, är  fortfarande  ett  mysterium.

 

Denna lilla krabat är i alla fall inte en misstänkt. Den fick dock min puls att höjas för en halv sekund.

 

grodan 1

 

Vid första ögonkast kan det vara svårt att se vad det är, och var den är. MEN DET ÄR JU EN LITEN GRODA!

Den hoppade över mina fötter när jag tittade till fågelmaten, och jag blev överlycklig över att det var världens minsta groda istället för en mus. Jag betraktade den fascinerat, och medan den satt på en sten och solade sprang* jag efter kameran.

 

Lyckligtvis var den kvar när jag hittat tillbaka, men började hoppa runt när jag skulle fotograferade den. Till slut fick jag till en bild, och lät den sen hoppa iväg i lugn och ro. Hoppas den ska fortsätta gilla läget på vår tomt.

Speciellt efter att grävmaskinen ska dit en sista vända, och bergsvärmen blir borrad inom några dygn.

 

 

* Rättelse: Jag sprang inte. Jag smöööög, tystare än en mus, för att inte skrämma grodan.

 

måndag 21 augusti 2017 - 20:54

Solförmörkelse

Just nu är det solförmörkelse på gång. Tyvärr är det USA som får njuta av det nu, så man kan bara se det via live-tv, men misströsta inte eller något sånt. Jag har bilder från sist det var solförmörkelse här i landet.

 

Det var en dag jag sent kommer att glömma. Den tjugonde mars, 2015, var dagen jag skulle få uppleva mitt livs första solförmörkelse, och jag hade förberett mig noga.

Svärfar hade gett mig svetsglas så jag kunde se solförmörkelsen via glaset. Kamerans batteri var laddat, och jag klädde på mig varmt för att orka en förmiddag ute på terrassen. Så där satt jag, med katterna vid mina fötter, och fotograferade.

 

Vad det var härligt. Här är bilder, med klockslag.

 

IMG 9072 1

IMG 9074

IMG 9092

IMG 9096

IMG 9098

IMG 9103

 

måndag 21 augusti 2017 - 12:00

Vad finns i min handväska?

I början av juli-månad fick ni följa med till min bil, för att se hur det riktigt ser ut i röda faran. Idag så ska ni få ta en titt i min handväska. Lovade mig själv att visa exakt ALLT som fanns i den idag, utan att gömma undan t.ex rymningsbenägna halspastiller täckta av damm, eller snoropapper.

 

Blev själv lite överraskad över innehållet, och lite tacksam över att den verkade vara rätt så städat ändå. Efter det här inlägget har jag dock kastat några saker, för man behöver ju städa upp lite mellan varven.

(ps. alla svärtade ord som är en länk, tar er till andra blogginlägg på min blogg där jag skrivit om väskor och roliga resor.)

 

iminhandvaska 1

 

Det här är alltså min vardagsväska. Från att ha varit en väskoholic som kunnat använda en handväska varje vecka på ett år, så äger jag idag tre. Denna, som är en större modell, och en mindre variant av samma märke för festliga tillfällen.

Och så kameraväskan.

 

iminhandvaska 2

 

Det här är alltså resultatet efter att jag tömt väskan på allt innehåll. Nu ska ni få höra lite bakgrundhistoria om vissa saker.

 

iminhandvaska 3

 

1. Namnskylten som är tänkt ska vara på mina arbetskläder. Det var ett magnetiskt fäste, som var värdelöst, eftersom jag var och varannan dag tappade mitt namn. Nu har jag alltså bara namnet kvar, medan magneten är spårlöst försvunnen.

2. En lila färgpenna. Vet inte varför den är i väskan, men kanske jag har användning av den någon gång.

3. Min nyckelknippa. Stenen är tigeröga, som ska ge en klarhet och pengar i livet.

4. Kvitton från min senaste Vasa-vistelse då jag shoppade sockor och mjukisbyxor från Stadium, och färger till min printer från Gigantti.

 

iminhandvaska 4

 

5. Varför köpa dyra vattenflaskor, när man kan återanvända en bra flaska? Jag har alltid en vattenflaska med mig, vart jag än går.

6. Fick en god orsak att kasta lite saker nu, eftersom det här är något jag aldrig använder. En shoker. Hade väl haft planer på att vara hipp och i modet, men den här shoker-trenden var obehaglig för mig. Klarar inte av att ha något spänt runt halsen, och den här har legat i handväskan i evigheter.

7. 20 cent...

8. ... som egentligen borde vara i min plånbok. Plånboken som har hängt med i evigheter och börjar se sina sista dagar. Men det är så svårt att hitta stora och snygga plånböcker (för jag har ju så mycket pengar), att jag vägrar släppa taget om denna.

9. Tuggummipåsar. En tom och en halvfull.

10. Min nuvarande bullet journal. Jag fastnade verkligen för det, och ser nu fram emot min födelsedag då jag får en "äkta" bujo, istället för detta häfte för 80 cent. Inte för att det inte funkar, men jag arbetar inte så bra tillsammans med rutor.

 

iminhandvaska 5

 

11. En billig variant av Tangle Teezer, köpt från Wasaline, eftersom jag glömt min riktiga hemma. Köpte den 19 december, 2015, då vi hade en svinrolig dag i Umeå. Vill du läsa om den dagen, och få ett gott skratt: klicka här. Tangle Teezer är för övrigt det enda som får någon ordning på mitt hår.

12. Som med den där shokern, så lämnade även klockan att ligga i väskan. Tänkte att det skulle vara en snygg och behändig accessoar, men jag tycker bara klockan är i vägen och så kollar man ändå tiden på...

13. ..telefon. Den som är med mig vart jag än går. Typ.

14. När jag fann flera fyrklöver 24 juni, gick jag till butiken för att köpa två lotter. Har inte ännu extracheckat dem om jag vunnit något.

15. Snoropapper. För man kan alltid behöva servetter.

 

 

måndag 21 augusti 2017 - 06:00

Vi har bara varandra.

Förutom igår, då vi hade en behövlig vilopaus efter en mycket rolig lördagskväll, så har jag och Fredrik haft ett otroligt flow vid huset. Huset som vårt liv har kretsat kring ett år nu. Ett hem, och en fast och trygg punkt, att fortsätta vår framtid tillsammans.

 

Första tiden spenderade vi med att först och främst finna den där platsen. Sen hitta huset som fyller våra behov och krav. 

Jag har nästan förträngt evighetsarbetet med bygglovspappren. Hur jag satt vid kommungården och halvt fick spunk då jag upptäckte att ett papper ännu inte var ifyllt. Oron som dök upp inför undantagstillståndet, och det riktigt mötet som gav oss godkänt.

Sen den dagen vi fick godkänt, har vi bara tutat och kört. Inte tittat tillbaka. Förrän nu.

 

Det är som först nu vi faktiskt har vågat se tillbaka på den tid som gått, och gett varandra en klapp på axeln för att säga "Vad vi är duktiga". Man måste våga ge sig själv den där bekräftelsen.

För även om inte allting blev som vi tänkt oss, och livet ville lite annat, så har vi gjort det riktigt bra. Bara jag och Fredrik.

 

Vi har bara varandra.

 

19.8.2017 1

 

Och det är inte så "bara" att få vara tillsammans med denna karl. Det är helt underbart.

 

Förutom en dörröppning vi glömt bort, så har vi gipsat fast alla väggar. Spacklat nästan alla väggar. Och så övar vi på lite kreativa lösningar för att få ett så funktionellt hus för våra behov.

Det du ser Fredrik göra på bild är att fixa till ett speciellt hörn till vardagsrummet, som vi ska hitta en snärtig list till, så vi har extra uttag för bakhögtalare till tv'n. För det tänkte vi inte på när vi gav det sista godkännandet på elritningen.

 

19.8.2017 2

 

Det är så många tips jag skulle vilja dela med mig av, när det kommer till husbygge, men det här är i alla fall ett: rita ut mer eluttag än du tänker att du behöver - för du kommer ändå att behöva dem.

Vi löste detta problem på detta sätt. Även om det sist och slutligen aldrig var ett stort problem.

 

19.8.2017 3

 

För om det är något jag har kommit fram till det här året, så är det är sist och slutligen ganska lite som är värt att stressa upp sig för. Har man inte makten över en skild sak, så är det att endera släppa taget och gå vidare. Eller så finner du lösningar som får dig att fortsätta framåt. Vara lite kreativ.

Jag har lärt mig att släppa taget.

 

Och när jag står där och målar väggarna vita, så tänker jag tillbaka på den tid som varit - och den som är på kommande, och jag är förväntansfull. Tacksam. 

Tacksam att vi bara har varandra. Att vi har det så bra.

 

 

När vi skulle börja bygga hus sa många att "Oj vad ni kommer att gå varandra på nerverna!",

men saken är den att jag har blivit lite mera nykär. Hur bra är inte det? 

 

söndag 20 augusti 2017 - 20:42

Det är kärleken jag vill ta vara på.

Det har varit en av de bästa, samtidigt som en av de märkligaste helgerna på länge.

Den bästa, eftersom jag har fått skratta så tårarna sprutat och det är bara bra.

Den märkligaste, eftersom det är så massor av olika sidor av människor jag fått skåda, speciellt via den virtuella världen vi kallar internet.

 

Och vet ni vad? Jag blir matt.

 

Jag blir matt av den här attityden att det enda rätta sättet att leva, är den stig man själv har valt att gå på. Lever någon annan på något annat sätt, så ger man inte upp innan man känner att man vunnit en envis dragkamp om rätt och fel.

Att man är förlåtande, men glömmer aldrig.

Dömer alltid.

Hur man snabbt normaliserar svinaktigt beteende, och inte ser allvaret i att män sitter och skriver hagga och fitta till kvinnor. Offentligt och via privatmeddelanden.

Hur människor mister älskade människor.

Hur man påminns om hur skört detta liv kan vara.

 

Samtidigt som jag kunde ge efter för allt elände, så blir jag stärkt.

 

Stärkt när jag ser människor på instagram som vandrar på Stockholms gator och skriker från tårna att ”BB är för alla”.

Som sätter ner foten för något som borde vara en självklarhet, men inte är det.

Jag blir stärkt av att se alla människor som fortsätter leva utan rädsla.

Står upp för andra människor, som de känner och aldrig har mött.

Som dansar, går på konserter, möter andra människor och omfamnar dagen och sig själva.

Som tillåter sig känna glädje, även hur eländigt en situation kan vara.

Som vågar prata med sina medmänniskor, även när det kan handla om tunga saker. Som inte känner behovet av att ha utan alla svar, utan istället sitter bredvid och lyssnar. Finns till.

 

För det är då vi verkligen kommer tillsammans. Då vi vågar se varandra, acceptera varandra för den vi är och gå sida vid sida. Så olika, men ändå lika.

 

 

Även hur matt jag kan bli ibland av denna värld och detta liv, så är det kärleken jag vill ta vara på.

Alltid.

Kärlek.

Kärleken.

 

Du är kärlek.

 

11999714 10153403780583880 4769083518509489627 o

Norrskenet som påminner mig om det fina i livet. Fotograferat 9 september, 2015.
Snart möts vi igen, Aurora.

lördag 19 augusti 2017 - 12:05

Festa med bloggare.

Rubriken kanske låter som någon slags tävling. "Skriv en kommentar, och vinn en fest med bloggare".

Nå, detta är inte en tävling, men det var jag och många andra Sevendays-bloggare som samlades igår för en sommarfest. För de som var med från starten var detta tredje sommarfesten i rad vid Faros. För mig var det andra.

 

Jag hann precis i tid. Tycker inte om att vara den som är sen, och höll på att få nippran när jag körde via Söderfjärden som skulle vara den "snabbaste vägen", eftersom bilarna framför mig bromsade in i varje kurva. 

Men jag hann, och möttes av detta härliga gäng.

 

faros 1

 

Jämfört från förra året då det blixtrade och dundrade ett tag, så var det behagligt väder igår, och vi kunde ha vårt välkomsttal och drink på terrassen.

 

faros 2

 

Något bubbligt med en jordgubbe i.

Sen tappade jag lite fokus eftersom en trut flög riktigt nära de närmsta borden på terrassen. Den betedde sig så mystiskt att jag visste det var något som var fel. 

 

På ena bakbenet hade den fast ett fiskeflöte (sa mina bordsgrannar, jag var utan glasögon och trodde den brutit benet), och den hade verkligen ha behövt ha hjälp. Var som fem före att starta en räddningsaktion, innan fågeln gav upp hoppet att de personer den flög nära skulle hjälpa den, och flög vidare.

Sen såg jag inte fågeln på resten av kvällen, och tänker på den ännu idag.

 

faros 3

 

Så istället för att rädda fåglar, gick vi ner i restaurangen vid Faros för att börja äta. 

Mina bordsgrannar var Linnea och Alfred, som var  förra   årets  bordgrannar  också,  och Sandra, Linda och Nina som var "nya" bordsgrannar. Riktigt härliga personer att vara nära en kväll, som vågar skoja.

 

faros 4

 

Det bjöds på trerätters middag, och märks att jag sällan är på restaurang.

Då denna rätt serverades först med endast det vita och gröna, tänkte jag att "på fina ställen serveras små portioner", och var fem före att hugga in innan en rödbetssoppa serverades.

Första gången i mitt liv jag åt rödbetssoppa, så det var en upplevelse.

 

faros 5

 

Förutom all grillad korv jag ätit vid huset, så har jag annars ätit ytterst lite kött det här året.

Slog därför till på stort och valde kött igår, med rotfrukter och nypotatis och världens godaste svampsmör. SÅ GOTT.

 

faros 6

 

Den glutenfria efterrätten var så god att det var svårt att tro den var glutenfri. Kladdkaka med bär och glass. Allt försvann. Jag gillar restauranger som klarar av att göra verkligt god mat, vare sig det handlar om kött, glutenfritt eller veganskt. Igår fick jag smaka allt.

 

faros 7

 

Efter maten for vi ut för att ta frisk luft och njuta av utsikten. 

Det är bara kvällar som dessa som jag hinner fundera en halv sekund hur det vore att fortfarande bo kvar i stan. Hur skulle jag tillbringa min lediga tid? Vad skulle man göra? Svar: Kanske stå vid Faros brygga och ta såna här vackra bilder.

 

faros 8

 

Vi delade upp oss i olika lag, och hade frågesport om bloggvärlden. På den fjärde frågan var det mitt namn som var svaret. Vårt lag förlorade annars, men det är väl inte det viktigaste att vinna hela tiden heller. Huvudsaken är att man har roligt.

 

faros 9

 

Det här är  nästan  en sann bild. När Anna-Lena fotograferade Julia och Jennifer, såg jag potential till en prima bloggbild. Dock hann Anna-Lena lägga ner telefon, innan jag fick till en bild, så hon fick ta upp den igen för att låtsas ta en till bild. He he.

 

Vi satt utomhus och umgicks tills det började regna och jag tyckte det var dags att åka hem. Hade byggt på huset sen tidig förmiddag, och längtade hem till sängen. 

En riktig rolig kväll, och en liten paus från vardagen. Sånt kan verkligen behövas ibland. 

 

Tack Sevendays och Faros för gårkvällen.

torsdag 17 augusti 2017 - 12:05

Ett hem man längtar att komma hem till.

"Halloj en fråga, vad tycker vi om heltäckningsmatta i xxx (här censurerar jag lite, för lite överraskningar får ni tåla)?"

 

Hade det här varit jag, innan jag träffade Ida vid Vasa Färg, hade jag säkert fått kalla kårar och tänkt "hujedamej" när detta sms plingade till i telefonen. Men det här var jag, efter att jag träffat Ida. Förstod att hon hade full koll på vad hon pratade om. När det kommer till färger och inredning så vet hon precis vad vi vill ha.

 

Det är som en baktanke med att köksinredningen är relativt neutral med små överraskningar, eftersom resten av huset som verkligen kommer att spegla min och Fredriks personlighet.

 

16.8.2017 vasafarg 1

 

Igår var det alltså andra dagen denna vecka jag och Fredrik var till Vasa. I morgon ska jag ensam igen, och sen har jag väl fyllt på all Vasa-energi för en god tid framöver. Det är som både positivt och negativt med att bo långt ifrån stan. 

 

Gårdagens besök förde oss raka vägen till Vasa Färg. Såna besök är alltid positiva.

 

16.8.2017 vasafarg 2

 

Möttes av en tjoande Ida som hade vår vackra pärm jag berättat om tidigare. En alldeles egen, med vårt namn på. Alla färger, allt material, ALLT som ska till huset. 

Och igår fylldes den på med nytt.

 

16.8.2017 vasafarg 3

 

Vårt möte tog sammanlagt tre timmar. Tre timmar som gick i ett huj. Det bästa med Ida är att vi inte bara pratade om färger, utan pausar med att prata om livet överlag. Efter att det här huset är klart så vill jag fortsätta umgås med Ida. Så pass härlig är hon.

 

Samtidigt satt jag och pajade om heltäckningsmattan mellan varven. Den, liksom mycket annat Ida erbjudit oss, får det att pirra i magen. Det blir så bra!

 

16.8.2017 vasafarg 4

 

Även om vi i princip nästan bestämt oss klart för hela huset, så bevisade Ida än en gång igår att hon verkligen vet vad jag & Fredrik är ute efter. Vi vill ju ha ett hem som speglar våra personligheter, och hon lyckas ta vara på det i färgplaneringen. Hon vågar bryta mot norm-reglerna och kommer med idéer som kan verka halvt galna - men passar oss perfekt.

 

Vi vill inte ha ett "tråkigt" hem, och hon vill knappast heller hjälpa oss att planera ett tråkigt hem.

Det här kommer verkligen att bli ett hem som är vårat eget. Som man längtar efter att komma hem till.

 

16.8.2017 vasafarg 5

 

Så här såg det ut där vi satt i tre timmar, förutom de gånger vi tog bensträckare för att springa och känna på material. 

Hem åkte vi med flera spackel, akryl och flera burkar Coloria-färger.

 

Det enda negativa med denna process är att för tillfället känns det som att mycket av det vi kommer att göra med huset, vill jag hålla halvt hemligt. Bara så att ni får härma oss efter att allt är klart, och inte samtidigt. ;)

Jag vill att husvisningen ska vara något som folk faktiskt kör långa vägar för att se. För även om många tror man får se mycket via bloggen, så är det ingenting emot att uppleva det i verkligheten.

 

 

Men jag undrar en sak, som kanske går lite emot vad jag just skrev.

Hur känner ni för videobloggar?

 

Skulle ni vilja följa med en dag på bygget i videoformat, och hur lång ska en passlig video vara? Vad vill ni se? Mycket prat och funderingar av mig, eller mera arbete och musik? Personligen vet jag att jag gillar och är duktig på att filma och klippa, så det är inga problem att fixa mer videor om ni vill ha det.

 

 

torsdag 17 augusti 2017 - 06:00

Tantsnusk och magi.

Böcker för mig är:

Det som fångar all min uppmärksamhet medan jag läser. Kan som inte börja läsa en bok och pausa den någon vecka, för att sedan fortsätta. Jag är den som sträckläser en bok och lyckas leva mig in i den.

Just nu läser jag:

I förrgår läste jag instruktioner hur man byter färg till printern, och igår läste jag ritningar på inredning så förstärkning kom på de rätta platserna i de sista väggarna i huset. Det är som mest ritningar för tillfället.

En perfekt läsplats är:

Soffan, sängen, toaletten, badkaret.... VAR SOM HELST. 

En bok alla borde läsa:

Supersvårt egentligen att ge ett boktips nu, eftersom böcker är något man kan ta till sig när man är redo för det. T.ex skulle jag jättegärna tipsa om alla Harry Potter böckerna, eftersom de var mig kära som liten och fick mig att tro att magi var på riktigt. Tror du verkligen inte på lite magi i vardagen, så är det inte den bok du ska läsa. Men läs ändå. ;-)

Pappersbok eller e-bok:

Jag har försökt mig på e-bok, även testat mig på ljudbok men sist och slutligen är det pappersboken jag föredrar. Ljudboken skulle fungera perfekt för mig, så länge jag inte skulle leva in mig för hårt i det också, och mister fokus på att göra något annat. Då kan jag lika gärna bara ligga still och bläddra i en bok.

En bok jag kan läsa flera gånger om:

Alla böcker av Grottbjörnens folk.

Min favoritförfattare:

Jean M. Auel, eftersom jag älskade hennes tantsnusk om Ayla som lever tillsammans med neandertalare (Grottbjörnens folk).

Det här skrivs det alltför lite böcker om:

Jag tror inte det skrivs för lite böcker. Jag tror man läser för lite.

Den bok som berört mig mest är:

Som jag tidigare nämnde så beror det på var jag själv är i livet. Och det finns inte bara en. Det kan vara allt från barnböcker till böcker om kärlek och elände. 

I höst ser jag fram emot att läsa:

De sista ritningarna för hur vi ska få köket på plats, och skruvat ihop vår nya soffa (som vi inte köpt, men bestämt oss för). Sen kommer jag att ta tag i alla böcker som finns av serien Sagan om is och eld. Tänkte tydligen spendera hela första tiden som nyinflyttad i huset genom att läsa alla Games of Thrones böckerna.

 

Har du en favoritbok?

 

resizedimage800533 selmalagerlof

 

Den senaste boken i min samling: Nils Holgerssons underbara resa genom Sveriga, av Selma Lagerlöf.

onsdag 16 augusti 2017 - 12:00

3D-bild av vårt kök.

Vi sålde vår själ till Puustelli, och fick 3D-bilder på köpet. Även om jag tycker att jag besitter en väldigt bra fantasi, så kan det ändå behövas lite bilder för att få ett hum om hur det egentligen kommer att se ut när köket är på plats.

 

puustellikok 1

 

Som typ här. Nog vet jag ju, på ett ungefär, var alla skåp ska stå. Drömmer om hur jag sitter på en barstol och ser på när Fredrik lagar mat. Har Mr Fantomen som går runt och vill ha en fläskbit, när han nu inte badar i badkaret, som han börjat göra morgon & kväll.

 

puustellikok 2

 

MEN SE! Nu blev det ju lite lättare. 

Det här är alltså vår senaste 3D-bild, med till och med köksön's skiva på plats.

Fantomen fick jag klippa dit själv.

 

 

SÅ VACKERT ALLTING ÄR!

 

Mikron är bortgömd i skåpet närmast, i vänstra hörnet. Diskmaskinen är i högra hörnet, vid fönstret bredvid diskon. Så nu vet ni alla det om ni tänkte komma till oss och äta. Dit ska disken.

Det är även massor av förvaring vid köksön, och det är just det här med förvaringen som jag längtar så mycket efter. 

 

Vi har fortfarande lite oklarheter hur vi ska göra med området mellan nedre- och övreskåpen. Vilken färg? Vilket material? Men det lär klarna upp idag när vi får umgås med Ida från Vasa Färg.