måndag 29 augusti 2016 - 10:12

Svartsjuk - hans bästa vän är en kvinna.

"Vad säger du om vänskap mellan män och kvinnor? Jag har precis börjat träffa en man vars bästa vän är en kvinna, men jag känner mig skeptisk till den typen av relation och börjar därför känna av lite svartsjuka även om jag känner starkt för mannen i fråga..."

 

Tack för din fråga! Ska ge dig mitt bästa svar och hoppas det hjälper dig en bit på traven. Slänger in några vackra blombilder jag fotograferat för några år sen, för att lätta upp stämningen.

 

Jag tycker att män och kvinnor kan vara vänner, utan att det skulle vara något sexuellt eller någon baktanke med relationen.  Män är inte från mars och kvinnor från venus.  Vi är människor som kan finna varann och komma bra överens. Ser det istället som  positivt  att han har en bästa vän. För mig känns  ensamheten  mer skrämmande, än människor som är kapabla till att ha  goda relationer  med andra.

 

1000501 10151670169573880 207731526 n

När man känner känslan av svartsjuka kan man känna sig instängd och kvävd av sig själv. Som denna ros.

 

Men ibland kan man känna svartsjuka. Ibland är den befogad, oftast obefogad.

I just detta fallet så kan det mycket väl vara så att det är obefogad svartsjuka som är boven i dramat. Det är alltså varken mannen eller hans bästa vän som är orsaken till det du känner. Man måste se längre än så.

Vad är det  inom dig  som gör dig skeptiskt till att män och kvinnor kan vara vänner? Vad får dig att känna denna känsla?

 

Det finns olika orsaker till svartsjuka. Kanske är det en  inre otrygghet,  på grund av något du varit med om tidigare i livet. Kanske har du varit med om  otrygga relationer  och är rädd för att det ska ske igen. Ibland känner man att man  inte är värd  att älskas,  pga dåliga självkänsla,  och har då svårt att förstå varför en annan människa väljer att vara med en.

Den  gemensamma nämnaren  när det kommer till svartsjuka är  rädsla  och  otrygghet. Och det måste du själv arbeta med. Förändring sker inte över en natt. Att förändra  beteenden  och  tankesätt  är något vi får arbeta med en bra tid för att bli trygga i oss själva. Men det är så värt det.

 

1235998 10151805040853880 1960376893 n

Öppna upp och våga kom till insikt om de känslor du känner. En av alla steg till förändring.

 

 

Hur kommer man över sin svartsjuka?

1.   Förbättra din självkänsla. Bli snällare mot dig själv, inse ditt värde och acceptera dig själv och dina känslor.

2.   Kom till insikt att du är svartsjuk och att det är något som kommer inifrån dig själv. Berätta för någon eller skriv ner dina känslor. Det kan göra att du ser på situationen från en annan synvinkel.
3.   I vilka situationer blir du svartsjuk?  Vad är det inom dig som väcker känslan?  Känn in hur du känner och vad det är som får dig att känna just så. Ta  distans,  låt alla tankar och känslor komma och gå. Vi tror oftast på allt vi tänker och känner, när det i flesta fall är felaktiga föreställningar om oss själva. Och hur  jobbigt  det än är att vara i tanken och känslan, så överlever du. Mitt i allt kommer du bara mer i  kontakt  med dig själv och den egentliga orsaken till känslan/beteendet.

4.   Bakom varje beteende och känsla finns det ett  behov  som vill bli tillgodosedd. När man känner då en negativ känsla som svartsjuka så måste man ser längre inom sig själv vad det är inom sig som orsakar detta. Är du rädd för att bli lämnad eller inte vara tillräckligt älskvärd?
5.   Släpp allt gammalt bagage när du går in i en ny relation. Har någon behandlat dig illa förr, så betyder det inte att alla vill dig illa. Känn tillit.
6.   Förändra dina tankar. Som jag skrev så ska man inte tro på allt man tänker. Tyvärr blir det lätt en  ond cirkel  hur vi tänker. Men det går att bryta för att bli mer  trygg och harmonisk  i sig själv. 
7.   Lär dig kontrollera hur du reagerar när du känner en känsla, som till exempel svartsjuka.

 

 

Sist men absolut inte minst. Det finns ingen  kärlek  i svartsjuka, och det är  inte  ett sätt att visa man bryr sig om en annan.
Känn tillit  till att personen du träffar och känner tycke för, känner detsamma för dig. Det är ju därför människan väljer att träffa dig.

 

All kärlek och lycka till er, gott folk. Puss och kram.

1391755 10151866807763880 1135048120 nKänn tillit att du är älskvärd och duger som du är. Acceptera dig själv och dina känslor. Släpp allt gammalt bagage.

söndag 28 augusti 2016 - 14:34

Den vackraste stormen

Det var en mäktig och vacker storm igår. Låter bilderna tala för sig själv, plus en kort snutt av

The Cardigans vackra låt  "You're the Storm".

 

"you're the storm that I've been needing
and all this peace has been deceiving
I like the sweet life and the silence
but it's the storm that I believe in"

 

IMG 7053

IMG 7074

IMG 7036

söndag 28 augusti 2016 - 11:22

Så här fotograferar du norrskenet!

Denna vecka har flera personer frågat mig:  "Hur fotograferar du norrsken?"  och självklart vill jag hjälpa er. Nu ska jag visa er fyra favoriter av alla norrskensbilder jag fotograferat, samt ge er de bästa tipsen hur du fotograferar som mig. 

 

Vad behöver du?

- Stativ.

- Fjärrutlösare.

- Kamera och ljuskänsligt objektiv (till bilderna i detta blogginlägg har jag använt mitt 24mm pancake objektiv)

- Varma kläder! Du vill inte förstöra en fin upplevelse med att frysa.

 

resizedimage800533 IMG 5895

Var inte mörkrädd när du fotograferar eller upplever norrsken. Ofta tar jag mitt pick och pack och åker iväg till en vacker plats. Denna gång stod jag ensam i mörkret vid piren och njöt av norrskenet. Plötsligt körde en bil nära och två människor steg ut. Jag hojtade  "Vackert väder inatt!"  och fick en välbekant röst som svar. Det var bara mina vänner. 

 

När vet jag när det är norrsken?

Jag brukar se ut genom fönstret eller kika på vädret när katterna ska ut till natten. Men tycker du det är  tråkigt  att se ut genom fönstret, kan du  förutspå norrskenet  genom att gå in på sidor som  Aurora Forecast.  Jag ser till kp-index och dess siffror. En  1:a  betyder att det är låg aktivitet och du kan med gott samvete krypa under täcket för att sova. Är  kp-index 5  så ska du släppa allt vad du gör, klä på dig och springa ut. Förutsatt att det inte är molnigt, eller du bor i södra Finland, så har du ett dansade norrsken ovanför dig. 

 

Till exempel: Har vi vackert väder i morgon  kväll/natt  så ber jag er alla att gå ut. Tacka mig i förhand. ;-)

 

IMG 8132sevendaysLåt gärna omgivningen också ta del av fotot och testa olika vinklar. 

 

Okej, nu är det norrsken, hur ska jag få till en bild?

Se till att ha  skärpan  på manuellt och så skarpt som möjligt. Det kan vara svårt att få till den bästa skärpan i mörker, men jag försöker hitta en ljuskälla långt bort och fokuserar in skärpan på den.

ISO  har jag på 200 eller högst 400, inte mer  (men det beror ju på objektivet hur ljuskänsligt det är),  bländaren  så öppen den bara går och lång exponeringstid  (testa dig fram!).  Då får man med det dansande norrskenet och det är därför det är viktigt med stativ och fjärrutlösare så inte bilden blir skakig.

Medan kameran fotograferar så får du passa på att se upp mot himlen och  njuta  av det vackraste universum har att erbjuda. Lyssna om du hör norrskenet eller testa om du vågar vissla. Förr i tiden var folk rädda för att vissla under norrskenet, men jag är rebell och har provat på det! ;-)

 

resizedimage800533 IMG 5903

Enligt den samiska mytologin ska man inte vissla under norrskenet. Berättelser från Nordamerika och Skandinavien menar att det är farligt att inte visa respekt för norrskenet. Jag har visslat, dansat och sjungit under norrskenet. Men respekt visar jag alltid. 

 

Jag fotograferar alla foton  utan blixt och i RAW.  Det är mitt personliga val, något jag är van med och tycker om. Dock behöver du se till att du har en dator och program som klarar av att öppna RAW-format.

Våga testa dig fram och ha roligt! Det finns inga rätt eller fel när det kommer till foto eller konst. Jag ser det som en möjlighet att vara kreativ och ett sätt att uttrycka mig på.

 

 

Jag fotograferar inte efter en instruktionsbok,

utan med mitt hjärta.

 

IMG 8131sevendaysDenna bild är speciell eftersom jag också fick med ett stjärnfall på bild. 

fredag 26 augusti 2016 - 14:00

Vi grälar inte. Varför?

Jag kan ärligt inte minnas när det varit ett   gräl  mellan mig och kärleken. Betyder det då att det alltid är en av oss som ger med sig? Böjer sig och blir en toffel? Uppoffrar behov och känslor för att vara den andra till lags? För det är Karolinas uppfattning om hur ett förhållande ser ut där man aldrig är oense.

 

Varför grälar inte jag och kärleken?

1. Vi kommunicerar.

2. Kommunicerar mera.

3. Förstår varandra utan att behöva prata. Och..

4. Har accepterat varandras brister. För ingen är ju perfekt, även om vi är rätt så nära. (+ en lång lista till men tar upp några delar i detta blogginlägg)

 

thumbnail IMG 5356Här var jag och kärleken riktigt nyförälskade. Rolig bild på många sätt. Men vet ni vad? Än idag är vi förälskade och lyckliga. Skillnaden är att den kärlek vi känner idag är så mycket större och kraftfullare. 

 

 

Kärlek är inte en tävling där man måste vinna eller förlora mot den andra. Kärlek, för mig, betyder att man är ett team. Pratade med ett 90-årigt par där de sa att  kärlek är fint,  för man har varandra och kan hjälpa varandra. Där man även kan bli tvungen att  kompromissa  för att båda ska vara nöjda, för hej! Man är inte ensam i ett parförhållande. Och är den andra olycklig så blir man själv det. Ni vet, man vill ju inte tvinga andra att göra sånt som inte känns bra.

 

Även om man självklart kan bli irriterade på varandra ibland, så är det sist och slutligen en fis i rymden. Inget så märkvärdigt att  jag känner behovet  av att gräla med personen jag älskar mest i hela världen. Som jag vill allt gott till. Han är ju min bästa vän. 

Man kan ju prata med varandra som vuxna personer.  

 

Skulle vi dock gräla över minsta småsak eller behandla varandra illa, fysiskt eller psykiskt, då skulle det bästa vara att man lämnade situationen. Snabbt. Är ju själv ett skilsmässobarn och har haft fler än ett förhållande, så vet med facit att ibland är det bäst att lämna.

Men vi behandlar inte varandra illa, för vi vill varandras bästa. Och det känns konstigt att ens behöva skriva en förklaring varför man inte skulle vilja behandla sin partner illa.

 

Hur vi då  uppfattar lycka  och  hur man ska leva, är så individuellt som det bara går. Därför går det inte att hytta finger och säga hur andra ska leva eller känna sig.  Bara för att det inte är precis som man själv har   eller  vill ha det, så betyder det inte att andra alternativ är sämre. Bara för att ett par fungerar på ett annat sätt (än ditt), så betyder det inte heller att det är ett sämre förhållande. Man måste ta distans  från sig själv när man ser på omvärlden och hur andra lever. Hur man möter livets  med- och motgångar  är upp till var och en.

 

Alla ser vi ju på livet på olika sätt och har sina egna historier. Livet är ju trots allt i färger.

Vill ni läsa en ordentlig kärleksförklaring till min sambo så kan ni läsa den här: Det bästa med kärleken.

 

 

Vet ni varför skilsmässostatistiken bara stiger? För inte så länge sen var det fult att ta ut skilsmässa. Även hur förjävligt det var så stannade man kvar. Idag vet folk bättre.

 

1780898 10153835582833880 2174795699118406540 n

fredag 26 augusti 2016 - 10:19

Hör mig sjunga!

Det är på dagen fem år sedan jag hade min sista spelning som trubadur. Det betyder inte att jag slutat sjunga, bara att jag slutat ta betalt att spendera en lördagskväll med att sjunga i fem timmar. Samtidigt är det lika många år sen jag på riktigt lagt ut en video av mig själv när jag sjunger, förutom enstaka sekunder på Instagram. Det sistnämnda tycker jag är lite mer ledsamt. 

 

Men nu,  gott folk,  har jag nu börjat sjunga med kända människor och okända människor från hela planeten. Hur är det möjligt?
Jo, jag har laddat ner appen  Smule Sing!  Och nu innan det här börjat låta som ett sponsrat blogginlägg så vill jag understryka att jag får absolut inte pengar att skriva detta. Men kanske jag får någon ny människa att sjunga med?

 

Smule Sing!  är alltså en karaoke app där man får sjunga  alla möjliga låtar  med människor från hela världen. Eftersom jag inte betalar för appen så kan jag välja att göra  duetter  med människor som spelat in färdigt och valt vilka delar de vill sjunga. Man kan välja att filma sig själv eller bara spela in ljud med olika effekter. Själv väljer jag endast att sjunga med människor jag ser och ingen autotune för det går inte ihop med min röst. Medan man spelar in sig själv så ser man sångtexten man ska sjunga. 

 

smulesingcarro

Till  vänster  ser du hur det ser ut på min sida och de låtar jag väljer omvärlden att se. Till  höger  ser du hur det ser ut när man sjunger och de effekter man kan välja. Själv tycker jag om studio-effekten. Ungefär samma effekt jag hade när jag haft spelningar förr i tiden. Och som sagt, man kan sjunga allt från  jesus-sånger  till  Justin Bieber  som är ber om förlåtelse för sina synder.

 

Det är dock  lite  creepy-varning att dessa människor, även jag, inte har någon aning om vem som väljer att sjunga med en. Det kan ju vara vem som helst. Typ Donald Trump.

Men de jag sjungit med har ändå skickat hjärtan och fina kommentarer till mig. Så genom musiken får man även gemenskap och glädje.

 

 

Laddade upp några klipp på  Instagram  och  Facebook, och herregud vad folk klickade på gilla-knappen. Tack alla snälla! Det är så himla roligt att sjunga. Våga bjuda på sig själv och bara ha skoj. För det är vad det handlar om. Dessutom kommer jag lite ur min  bubbla  med att bara hålla rösten för mig själv. Minns  första videon  jag någonsin la upp av mig själv på internet när jag sjöng. Jäklar vilken handsvett jag hade av nervositet. När man gör något kreativt som att måla eller sjunga så ger man samtidigt så mycket av sig själv.

  

Idag blir jag bara svettig av då jag dansar med musiken jag sjunger.

 

 

Vill ni höra mig sjunga, så klickar ni

   --->   HÄR   <---

 

Mitt användarnamn är  carolinesjunger  och det var ett passande namn.

 

Skarmavbild 2016 08 26 kl. 10.23.2

onsdag 24 augusti 2016 - 14:54

Magiska norrsken

Något positivt med att det blir mörkt om kvällarna och nätterna är hur otroligt vackert det kan vara. Sent igår kväll dansade norrskenet över byn, och jag fick bråttom ut för att fotografera. Det är lika magisk känsla varje gång jag står under natthimlen och får skåda ett av det vackraste universum har att erbjuda.

 

Och mer text än så här behövs inte för att presentera norrskenet. Det här är magi och kärlek.

 

IMG 6

IMG 3

IMG 4

IMG 5

onsdag 24 augusti 2016 - 08:00

Här ska vi bygga hus

För en tid sen såg jag och kärleken på håll ett nygift par i Vasa. När de gick sina första steg ur kyrkan och åkte iväg i en bubbla, filmade en drönare de nygifta. Sen den dagen bestämde vi oss för att dokumentera alla framsteg med husbygget med en drönare. Igår fick vi vara med och ta de första bilderna. 

 

En duktig och snäll man i byn tog med sin drönare. Trots att det var på kvällen sken solen starkt igenom alla träd och gjorde den vackraste platsen i byn, ännu vackrare. 

 

Här är några av alla bilder, med bildtext.

 

DJI 0051

 

Här står vi och är glada. Man kan ju inte vara annat än glad. 

 

DJI 0046

 

Där solen skiner igenom på vägen kan du se mig  och  den blivande infarten till vårt tomt. Det finns redan en infart längre ner på tomten, men eftersom marken är högre just vid denna punkt och på grund av utsikten (som ni får se längre ner) vill vi har huset bakom det gråa trädet.

 

DJI 0047

 

Så gott som all skog ni ser till högra sidan är där vi ska bo i framtiden.

 

DJI 0056

DJI 0057

 

Det är bara träd nu, men förhoppningsvis står ett hus där nästa år. 

Av alla stenar som grävs upp ska vi göra en vacker stenmur runt tomten.

 

DJI 2

 

Och här är vår utsikt. Sett från trädtopparna förstås. Men även om man står en bit inne i skogen så kan man se ner till byn. Så otroligt vackert. 

tisdag 23 augusti 2016 - 12:35

Att bygga upp sig själv och möta inre demoner

Oj jestas vilken respons på blogginlägget igår. Tänk vad många fina människor ni är som ger en lyckönskningar på nätet och i verkliga livet. Hoppas ni alla fortsätter följa med på det som bara är början av vår byggresa. Denna vecka har vi redan flera möten att fara på och det är mycket att tänka på. Men bara roligt.

Jag och kärleken har speciella planer och idéer hur vi ska, förutom bloggen, dokumentera detta stora projekt i vårt liv. Ni kommer att få se, men det blir hur bra som helst. 

 

Har ni frågor angående bygget eller bara annars om vad som helst får ni gärna kommentera.

Jag svarar på allt. :-)

 

Under denna bild pratar jag om något helt annat än att bygga hus. Utan hur man bygger upp sig själv.

 

IMG 6617

 

Idag tänker jag på  Ellen  och hennes blogginlägg om självförtroende. Kände speciellt igen det om att man tar mindre selfies. För det en  selfie  handlar om så mycket mer än att man älskar sig själv och sitt utseende.  Man möter sig själv.  Endera håller man fast eller så släppet man taget om den felaktiga bilden man har av sig själv.

 

 

Från år 2012 finns det inte många  fotografier  av mig. Det var året mitt självförtroende var som sämst. Dessutom var jag som magrast då. Det finns inte heller lika många bilder av mig heller 2013, men det var året jag arbetade med mig själv som mest psykiskt. På samma sätt som jag satt en sommardag på terrassen och mötte alla spindlar, min fobi, fick jag ta och möta  inre demoner  och  felaktiga tankeställningar  om mig själv. Försöka förstå varför och vad det är inom mig som fick mig att se mig själv på fel sätt. Vilka behov som inte blev bekräftade.

 

För det är det som det handlar om. Vi tänker fel om oss själva. Och när vi då har ett självförtroendet på vift, så kan det vara svårt att se se en bild av oss själva. För det vi ser, speglar inte den bild vi har av oss själva i det inre.

Har vi dessutom behov som inte är bekräftade, och inte inser vad det är vi behöver, då blir det svårare att möta oss själva. Kanske behöver vi mer kärlek, trygghet eller kontroll. 

 

När vi skulle på bröllop förra månaden testade jag en klänning jag hade på ett bröllop 2013. Blev lite förvånad när den inte kom över rumpan och efter lite matematik så kom jag fram till att mycket har hänt på tre år.

Inte bara har rumpan blivit större, utan även självförtroendet och självkänslan. Klänningen kastade jag.

 

Idag så vet jag mitt värde. Vågar för det mesta göra saker som är bra för mig. Och jag tar fler bilder än någonsin på mig.  Möter mig själv.  Är medveten om att min  inre lycka  inte kommer utifrån. Att ingen annan än jag kan ”fixa” mig själv eller få bort inre felaktiga föreställningar.


Och visst finns det fallgropar nu som då. För självkänslan är något stabilare medan självförtroendet kan variera. I fredags hann jag halvvägs till bloggfesten när jag insåg vad jag hade på mig.

SHIT! En spänd klänning som dessutom visade klyfta  (okej, klyftan brydde jag mig inte om för jag gillar mina bröst).  Men vi skulle ju äta mat och då skulle magen bete sig normalt och gå upp i storlek. 

När jag sen åkte hem från bloggfesten insåg jag att jag inte ägnat en tanke åt min mage på hela kvällen. Sist och slutligen har  en mage eller det yttre  ingen betydelse när det kommer till att vara glad och njuta av livet. Hur vi mår i själen.

 

 

Och var börjar man för att bygga upp ett självförtroende eller självkänsla?  Vi börjar med oss själva.

Och låter kanske som jäkligt tråkiga nyheter, men detta är något vi måste arbete med resten av vårt liv. För vår egen skull.

 

Hoppas ni alla som läser detta inser hur underbara och älskvärda människor ni är. Skulle jag kunna, skulle jag krama om er alla. Sända er kärlek och healing. Men även om det vore en hjälp på traven så måste ni själva inse ert eget värde och hur fina ni är. Precis som ni är.

måndag 22 augusti 2016 - 09:54

Nu är det spännande tider!

Just nu händer det ganska stora saker i mitt och kärlekens liv. Hade velat berätta åt er redan i juli, men ni vet,  man måste ju ha något att skriva om då också. Men nu,  gott folk,  så kan jag berätta:

 

Jag och kärleken i mitt liv ska bygga hus!

 

På den bästa platsen dessutom. I blåbärsskogen med utsikt över hela byn. Det är så  otroligt vackert och fridfullt  att det är svårt att beskriva med ord. Vi har varit dit flera gånger för att känna in platsen och för varje gång växer kärleken större. Igår åkte jag ensam ut till skogen och dansade i regnet. 

 

IMG 6963

 

Tänk att det är just här vi ska bygga vår framtid tillsammans. Där kärleken får pyssla med sin trädgård i lugn och ro medan jag fotograferar vacker natur. Kan till och med springa runt naken, och det är bara nån falk eller uggla som ser mig.

 

Har i princip hela mitt liv bott i lägenhet så det här är något helt nytt för mig. Men mitt  hjärta  har längtat efter en trygg punkt. Något alldeles eget. Och jag är så lycklig att få skapa det tillsammans med kärleken. Vi sitter dagarna i ända och planerar och diskuterar. Dock har jag fått  minst  fyra strokes på grund av all matematik och kostnader. Speciellt den gången jag räknade

100 000 euro  fel. Annars är det bara roligt.

 

 

Och ni ska få följa med på hela resan. Allt från det första trädet som fälls tills den dagen vi tar med alla katterna för att stanna för gott.

 

Min släkting, en rama kvinna, byggde  Lundagårds hus  på 1860-talet så jag tippar det finns samma styrka inom mig. Och även om inte  Kajsa Eriksdotter Ohls  hade på sig rosa arbetsbyxor, så behöver nog jag det.

Tyvärr är såna svindyra, så vet ni av förmånliga rosa arbetsbyxor, hojta till!

 

IMG 6938

lördag 20 augusti 2016 - 11:18

Sevendays Sommarfest

Skrev igår att jag lovat bort mig på fest, trots mitt trötta tillstånd. Inte skulle jag ha blivit piggare av att vara hemma och festen ville jag inte missa. För jag visste att det alltid är  roligt  dit jag skulle. Så efter att vaknat, duschat och fått på mig kläder lämnade jag ovädret i  Petalax  och körde in mot stan.

 

Det var alltså  Sevendays sommarfest  som ordnades igår vid Faros.  Båten som blev en restaurang. För mig var det första gången jag var där och blev positivt överraskad hur fint det var. Ett plus också att båten inte gungade, för jag blir lätt sjösjuk. Ironiskt eftersom jag är född på Åland.

 

De flesta var redan på plats när jag hittade fram och alla var så  otroligt glada  att mitt  hjärta  tog ett glädjeskutt. Det skulle bli en bra kväll.

 

SevendaysSommarfest2016 1

 

Borden var vackert dukade och alla var så fina.

 

Där fönstret slutade var det hav, så egentligen satt vi under vatten och firade. Det var ganska  mäktigt  att få se ovädret som hittade från byn in till stan. Medan vi satt och firade  blixtrade och dundrade  det utanför fönstret. Vädret lugnade tack och lov ner sig efter en stund.

 

SevendaysSommarfest2016 2sevendays2

 

Linn höll låda och önskade oss alla välkomnade..

 

SevendaysSommarfest2016 4

 

..samt visade och delade ut lite smajlisar som vi kunde ha nytta av under kvällen.

 

SevendaysSommarfest2016 5

 

Michaela och Julia var glada och poserade vackert. 

 

SevendaysSommarfest2016 6

 

Jag och Rebecca poserade också fint. Nu inser jag också att vi har matchande frisyrer. Hon har bra smak den där kvinnan.

 

SevendaysSommarfest2016 7

 

Det här var min frukost igår. Världens godaste toast skagen. Skulle kunna leva på  skagenröran  resten av mitt liv. 

 

Vinet som var husets var också riktigt gott. Brukar annars alltid grina lite för alkoholsmaken, men detta var riktigt behagligt.  Vet något namnet får ni gärna hojta till!  Och lugn ba, under hela kvällen smuttade jag på detta, så var riktigt kapabel att köra hem senare på kvällen. ;-)

 

SevendaysSommarfest2016 8

 

Faros såg till ens  önskemål och dieter  och jag fick glutenfritt. Till varmrätten skippade de kolhydraterna och gav mig goda varma grönsaker. Black Angus ytterfilén var så god.

 

SevendaysSommarfest2016 9

 

Och lite socker skadar väl inte? ;-) Efterrätten var söt och god. Dock hade vi lite problem att komma underfull med vad vi åt. Var det panacotta eller creme brulee? Nej, det var vitchoklads mousse med bär. Och himmelens gott. Piggade upp en från matkoman.

 

SevendaysSommarfest2016 10

 

De bästa bordsdamerna Liisa, Linnea och Josefin  (och Alfred)  hade jag som sällskap under hela kvällen. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, åt, drack och skrattade massor. 

 

14040051 10154181619228880 3367283694180685551 n

 

Och här är hela gänget. Varenda en du ser på bilden önskar jag all  lycka och kärlek  i livet.

Hoppas ni är medvetna om hur fina och älskvärda ni är?

Är så  otroligt  tacksam  för allt och alla  jag kommer i kontakt med via  Sevendays  och bloggen. Alla jag möter är så  vänliga  och är glad att få hade dessa människor med på ett hörn i mitt liv. 

 

När klockan blev närmare elva på kvällen var jag redo att åka hem. Hade bara varit vaken 9 timmar, men helt slut som artist. Efter 40 km i mörker var jag tacksam att få tvätta av mig sminket, lägga på stickasockan och mjukiskläder och umgås med min kärlek. Vi har knappt sett varandra denna vecka på grund av våra arbetstider. 

 

 

Och som avslut på alla bilder från den bästa kvällen på länge får ni se hur vackert det kan vara i Vasa på kvällen. 
Tack  Faros  för att ni tog emot ett helt gäng glada och högljudda bloggare. Ni lagar god mat. 

 

SevendaysSommarfest2016 11

SevendaysSommarfest2016 12

SevendaysSommarfest2016 13