fredag 28 oktober 2016 - 12:38

Nu är det verkligen spännande tider!

Åh vilken underbar dag. Fick ett samtal i morse om att skog ska börja huggas, och aldrig förr har jag varit så snabb som då. I ett huj var jag vid tomten och har på en timme sett skog försvinna.

Nu är sista trädet ner, och jag är så lycklig att jag vill fälla en glädjetår. Men har smink på mig. Istället sitter jag här på en stubbe, ser stockar lastas och känner doften av skog.

Världens bästa skogshuggare. Världens bästa dag.

 

Jag är lycklig.

IMG 20161028 123242

fredag 28 oktober 2016 - 06:30

Det bästa från mig

Blev nyfiken av att se vilka blogginlägg under min snart ettåriga tid här på Sevendays, som ni gillat att läsa och engagerat er i. Lyfter inte fram alla inlägg, eller ens i ordningsföljd, utan det här är 10 toppinlägg av 50.

 

Klicka på rubrikerna för att komma till blogginläggen. Vissa av dem är "bannade" från facebook och vissa av dem ligger mig väldigt nära mitt hjärta.

 

 

Se  inte  ner  på  mitt  jobb

Inlägget som fick mig att prata i Veckoslutskommitén, 51 kommentaren och som är sex hjärtan ifrån tvåhundra. TVÅHUNDRA HJÄRTAN. Tack underbara älskade människor!

 

 

En  helvetes  dag

Dagen då jag vaknade upp med ett ansikte som var fem gånger större i storlek. Än idag kan jag bli lite rädd när jag känner hur det kan klia lite i ansiktet. Men fortfarande är jag bara mitt vanliga jag. ;-)

 

Pixlad bild pga varning för känsliga tittare. 

I inlägget visar jag nog opixlade bilder.

resizedimage800533 IMG 8769

 

Se  snygg  ut  på  bild

Vet ni vad? Jag kan vara rolig också. Dessutom får ni se en väldigt privat bild av mig, tagen kvart före ett en natt. Hahahahaa.

 

 

Nu  är  det  spännande  tider

Här bestämde jag mig för att berätta för er att vi ska bygga hus. 75 hjärtan! 

 

Firade med att dansa på marken vi ska bygga vår framtid på.

resizedimage800533 IMG 6963

 

Onanera  mera

det första blogginlägget facebook bannade. Du vet, man ska inte uppmuntra till sånt beteende.

 

 

Populära  rabbit  vibratorn

även detta blogginlägg (med tillhörande video där jag viftar runt med en vibrator) tyckte inte facebook om, men ni gjorde det. 

 

Hittills den roligaste videobloggen jag någonsin gjort.

resizedimage800533 VibratorCarro1

 

Det  är  bara  flytningar

Skrev detta denna vecka och det är redan en av toppinläggen! Snart hundra hjärtan, för ni gillade verkligen inlägget. Och jag gillar er. Tack! <3

 

 

Så  här  fotograferar  du  norrskenet  

Jag vill hjälpa er också att fånga norrskenet på bild. Hoppas alla tips har hjälpt er nu i höst! :-)

 

resizedimage800533 IMG 5895

 

Sex  säljer

Dagen då till och med försäljningsdirektörern på HSS Media skrev det var "extremt bra skrivet". Tack!

 

 

Underbara  orgasm

Därför jag kan skriva om pirrande ämnen och vara informerande samtidigt. 

 

seintenerpamittjobb

 

Hoppas ni tyckte det var kul att få se lite smakbitar från detta år. Det är gott och blandat tydligen.

Har så himla roligt när jag bloggar. <3

torsdag 27 oktober 2016 - 17:02

Ni gör mig så lycklig!!!

Tror jag ska börja röra på mig mer in i Vasa, för idag har jag fått träffa en till bloggläsare! Herregud vad ni gör mig lyckliga. Modiga och härlig människor. All kärlek till er! <3

 

Skriver detta blogginlägg via telefon, så passar på att visa er hur lycklig ni alla gör mig. Den här bilden tog jag mitt i affären, och glad är jag 

IMG 20161027 155231

torsdag 27 oktober 2016 - 11:00

Träffade en bloggläsare!

Igår hände mycket, även om jag mest satt stilla i åtta timmar. När jag var upp och rörde mig fram och tillbaka så kände jag hur någon knackade mig på axeln. Svängde mig om och ser en kvinna.

”Hej! Du känner inte mig men jag läser din blogg!”.

 

Mitt hjärta fylldes av värme. Det är väldigt sällan någon vågar komma fram till mig och säga hej. Men ni har verkligen ingenting att vara rädd för. Jag blir bara så glad! Det är så roligt att få ett ansikte på er och lära mig mer om er, samt få en liten pratstund.

Känner ba kärlek till er alla. <3

 

Tack igen, Jessica, för att du sa ”Hej” till mig. Du gjorde min dag och det var trevligt att träffas!

Det här lever jag länge på.

 

resizedimage800533 IMG 7486 2

 

Dessutom är jag så glad över all bloggkärlek jag fått i och med Galan 2016.

Har läst flera blogginlägg där människor skriver varför de nominerat mig, och det är bara fina ord. Tack tack tack tack.

Ni har ännu på er till i morgon kväll att  nominera  era  favoritbloggar.  <3

torsdag 27 oktober 2016 - 06:30

Vem bad om din åsikt om min rumpa?

Igår var jag på kurs hela dagen, med  döden  som tema. Tillsammans med 200 andra vårdare satt jag och tog till mig all information, erfarenheter och kunskap. Livet i dödens närhet – vård i livets slutskede. Det var så otroligt intressant!

 

Dock  hände  något  som jag ibland får vara med om, men som får mig att känna samma sak varje gång. Chockad, förvirrad och förbannad.

 

 

I  första  pausen  var jag ut på frisk luft. När jag började gå tillbaka mot byggnaden gick en handfull killar bakom mig.

”Daaaaamn  girl,  VILKEN  RÖV!  Wanna  hit  that  ass!  Uuuuh  sexy!”.

Där stängde jag mina öron. Blev så förbannad att det gick kalla kårar längs ryggraden. Gick snabbare. Ville inte vara nära dem eller se på dem.

 

För  smickrad  är  det  sista  man  blir.

Även om jag var ensam just då, vet jag att jag inte är ensam. Ingen skillnad om du är president, vinner nobelpriset eller  bara är. Är du kvinna så ska ändå någon "klipsk typ" betygsätta ditt utseende. Ta sig rätten att ropa efter dig om vad de tycker och vad de vill göra. Och många bara låter det passera. Som att det här skulle vara ett normalt beteende.

 

Det  är  förminskande  och  obehagligt.
Och jag vill ha ett stopp på det.

 

Var  fem  före  att  springa över till bilmekanikerna eller varifrån de nu kom, för att hålla föreläsning om hur man tilltalar en annan människa.  

Hur  det  inte  handlar  om  min  rumpa,  mitt  utseende  eller  vem  jag  är. Du tilltalar inte mig eller någon annan på det sättet.

Har svårt att förstå vad som pågår i hjärnkontoret när vissa inte kan hålla tillbaka, utan känner behovet att handla efter minsta lilla impuls. Ni är väl inte djur?  (tror dock mina katter är bättre upplärda) 

 

 

 

Min kropp är min.

Inte någon annans att kommentera, kränka eller ta för sig av.

 

IMG 9146

 

Och  nej.  Jag ser inte detta som ett "oskyldigt pojkstreck", för herrejee om pojkarna visste att rumpan de blev hormonstinna av är ett helt  decennium  äldre än dem.

Men för att detta beteende följer med till vuxen ålder. Har haft fullvuxna skäggiga män som ropat efter mig på stan, och det är ju förjäkligt.

 

Sluta. 

onsdag 26 oktober 2016 - 13:30

När är du som mest kreativ?

Vet att jag skrev tidigare idag att det inte skulle dyka upp något blogginlägg efter det. Men hej! Man får ångra sig. Det här är enda blogginlägget idag som inte är tidsinställt, och vad beror det på?

Jo. Den kreativa timmen.

 

Kattungar  har  vilda  timmen  då de springer runt som galningar, och man hinner fundera medan de klättrar på taket som någon värre karaktär i en skräckfilm ”Varför skaffade jag katt?”. Sen slocknar de och är supersöta igen, och man är tacksam för sina katt.

 

Människor  har  en  kreativ  timme. Min dyker upp nu som  då  halv sju på morgonen. Just när jag druckit sista slurken kaffe och egentligen borde ställa mig i ordning för arbete. De flesta blogginlägg som fått mest uppmärksamhet är faktiskt skrivna klockan okristligt tidigt.

Men tiden då jag verkligen får mina bästa idéer, såna som får en att fundera varför man inte är miljonär redan, dyker upp just före elva på kvällen.

 

 

Igår  kväll  var  det  samma  visa. Var egentligen helt slut i huvudet efter en fullspäckad dag. Hade chipskoma (är man vuxen får man äta chips på en tisdag) och trodde jag skulle somna på en sekund.

En timme senare hade jag hunnit planera roliga och prisvärda blogginlägg (typ, nobelpriset) med foton utan dess like (pulitzerpriset). Tänkte på allt som gör mig tacksam samtidigt som jag försökte koncentrera mig på andningen och att somna. Lite meditation i det kreativa kaoset. 

 

En  timme  tog  det. Min kreativa timme, utan att få något egentligen gjort. Sen somnade jag och sov som en stock.

Blondinbella tipsar om att man ska ha ett häfte bredvid sängen för att skriva ner alla sina tankar, och har inte förrän igår velat göra det, för jag vill ju sova.

Men kanske jag somnar lite snabbare, lite bättre om jag får ner alla mina kreativa tankar.

 

 

När är din kreativa timme?

 

Skarmavbild 2016 10 26 kl. 07.19.29

Jag är sällan svartsjuk. Men igår kväll var jag lite svartsjuk på er alla som somnar på en sekund. 

Då det blir lika svart och bara fina drömmar när ni får huvudet till kudden, som det blev i byns butik igår. Vi pantade så mycket flaskor att byn blev utan el, och det var lite lustigt. 

onsdag 26 oktober 2016 - 12:00

Vård i livets slutskede

När detta publiceras så är jag på kurs hela dagen. Är tacksam för alla dessa extra skolningar som man får möjlighet att fara på i mitt yrke. Ny kunskap är aldrig fel.

Idag blir det tunga och djupa ämnen, så det dyker kanske inte upp fler blogginlägg efter detta. Idag alltså. I morgon är jag tillbaka igen. Men har på känn att jag är ganska trött efter att ha suttit i åtta timmar och tagit till mig all ny kunskap.

Men oj vad det ska bli intressant dag. Vad handlar skolningen om då?

 

Vård i livets slutskede.

onsdag 26 oktober 2016 - 06:30

Igår kväll, klockan 21:00.

IMG 9076

tisdag 25 oktober 2016 - 14:22

Jag har blivit filmad!

Nåja, klockan är två och jag har dagens alla projekt ur världen.

Blev filmad och intervjuad av Catariina Salo till en juttu, och det känns helt bra. Det var ju inga farligheter och Catzo är hur trevlig som helst. Kändes som att vi var gamla bekanta, även om vi bara hållit kontakt på instagram förr. 

 

IMG 9062

Mohicana blev också filmstjärna.

 

Kom att tänka på internet och hur otroligt underbart det egentligen kan vara. Trots allt.

Alla som man kommer i kontakt med, hittar gemensamma intressen med och som man får dela sina erfarenheter med. Alla erfarenheter man får ta del av.

Det kan vara en ganska ensam värld vi lever i, där man kan känna sig ensam, och då är internet bra.

 

Plötsligt är man inte lika ensam. Ser man till alla internetvänner - jestas vilken stor vänskara jag har då! Även om man kanske inte träffat alla IRL eller ens kommer göra det, så bryr man sig om dem alla. De räknas ju till ens vänner.

 

 

Så idag ger jag tummen upp för att vi hittat en skogshuggare och jag har fått träffa en vän i verkliga livet.

Vill ni se massor av roliga klipp från dagen, till exempel när jag hittade en älgfluga på magen, följ mig på instagram och se mina insta-stories idag. Och så får ni höra mig sjunga där. Hela låten när jag sjunger hittar ni här.

 

Carloine  heter jag på instragram.

tisdag 25 oktober 2016 - 09:00

Pissa inte på nuet.

”Står du med ena foten i framtiden och den andra i det förflutna så pissar du på nuet”

Detta citat av Mia Törnblom delade jag med mina facebookvänner för exakt två år sen, samtidigt som min kaffekopp var sönder. Det hade tagit allt för lång tid för mig att reagera, men fick ett gott skratt. 

 

10298941 10152652696108880 465456331313401498 n

 

Måste erkänna att jag fokuserar lite extra mycket på att hållas i nuet för tillfället. Men jag tänker som så att det är möjligt att kunna planera inför framtiden samtidigt som jag njuter av nuet. Omfamnar varje möjlighet som kan ge något tillbaka, även om det skulle ske först nästa år. 

 

Står med båda fötterna i nuet, men dansar lite i framtiden. 

 

Idag blir en minst lika produktiv dag som igår. Trodde jag skulle känns stress för att få hemmet fint, men satt i telefon hela gårdagen så hemmet är orört. Är ärligt inte alls nervös för dagens filmning. Det är inga farliga saker och det enda jag behöver göra är att vara mig själv. Att vara sig själv är bäst.

Men före jag ens kan tänka tanken på att sminka bort min finne på hakan ska jag springa runt på tomten och visa träd som ska bort. Vill någon av mina bloggläsare köpa träd, kanske till mysiga kvällar framför brasan, så vet ni var det finns. ;-)

 

Chattade med  Malin  igår och ho ba:

 

Skarmavbild 2016 10 25 kl. 08.54.31

Egentligen är det inte SÅ mycket. Och allt går, ba man tar en dag i taget. För annars pissar man på nuet.