måndag 19 juni 2017 - 23:12

VAD TYCKER DIN MAN OM DET?

IMG 9739De här lamorna får sin förklaring senare i texten.

 

Det mest märkliga meningsutbytet skedde i dag när jag var till läkaren.

Jag hade bokat tid för att ta itu med de hudproblem jag haft i tio års tid, som nu blivit värre. Jag ville också kolla upp vilka antihistaminer jag ska äta om och när jag blir gravid, för tydligen finns det inte så mycket forskning på allergimediciner och graviditet. Eftersom jag kan behöva antihistaminer upp till varannan dag om min hy inte ska göra mej galen av kli, var det dags att kolla upp.

Det var en äldre kvinnlig läkare som tog emot mej. Väldigt trevlig och trygghetsingivande.

Jag berättade om varför jag var där och sa att det finns en chans att jag är gravid, för jag går i fertilitetsbehandling och en inplantering har skett för en vecka sen. Hur många barn har du, frågade hon. Inga, sa jag.

Sedan frågade hon om min hud och vi funderade oss fram till att jag nog behöver se en hudspecialist. Hon började skriva remiss och kollade något på skärmen.

- Ja du är 36. Det kändes att det är på tiden att gå i fertilitetsbehandling nu?
- Öö, jaa well tjaa..
- Vad tycker din man om det då?
- *så paff att jag inte får ett ord ur mej*
- Ja, är du gift?
- Joo..
- Ja och din man är med på det?
- Ööö va, alltså ja?
- Här är din remiss!

Det var inte ens det att hon helt enkelt antog att jag ska ha barn med en man som gjorde mej mest paff, utan det att hon undrar om min "man" är "MED PÅ DET". Är det nån nyans i det hela jag missar, eller är det en totaldouchig sak att fråga? Att antyda att jag som antagen kvinna går i fertilitetsbehandlingar mot min antagna makes vilja? Eller?

Jag var också för paff för att säga att jag är gift med en kvinna, och det är ju också så jäkla tröttsamt att behöva komma ur skåpet gång på gång på grund av samhällets antaganden. (Vilka jag visserligen kan ha viss förståelse för, jag antar också ofta saker på grund av normer. Men det gör det inte mindre tröttsamt.) 

I efterhand önskar jag förstås att jag hade stått upp för mej själv och min familj och inte direkt fått den där panikkänslan av hur den andra kommer att reagera. Bot och bättring kommer att ske. 

Förutom det här konstiga så tänker jag nästa cykla på två lamor på vägen från hälsovården. Där stod de på Narinkens torg och såg söta ut. 

Vilken märklig dag. 

söndag 18 juni 2017 - 10:48

RHODODENDRONONONON OCH URVATTNADE MUIJIR

IMG 9666IMG 9665Jag försöker fejka att jag är i Alprosparken i Haga, The It Place för uppdatering på sociala medier den här veckan. Sanningen är att jag är i Koffaren och runt mej skränar måsar och fulla människor och roskisarna svämmar över av picknick/ölnick-skräp.

 

Ay caramba! Den här veckan har känts som ett år, minst. Det har hänt så mycket, känts så mycket, varit så mycket. 

Jag inser nu att jag satt upp den här veckan som ett mentalt mål. Saker ska klarna, bli färdiga och funka efter den här veckan. Sen är det LUNE, sen återgår jag till vanligt liv och kanske till och med lite lägre hastighet än vanligt liv.

Lo and behold, det verkar ha lyckats! Under veckan har det skett embryomontering, klippdeadlinen möttes (med lite marginal t.o.m.!), alla de närmast inblandade såg dokumentären och gav sina godkännanden (HUGE milstolpe, herregud så jag varit nervös), jag hade min allra sista terapitid och sommaren kom (iaf för några dagar)

Efter allt det här är jag liksom helt urvattnad. Jag brukar ibland ta min tillflykt till Stockmann (maj gad sån kapitalist!) när jag är utvattnad, att titta på vackra glas- och keramikkärl är lugnande på nåt perverst sätt. Det liksom biter av tiden och känslan. Den här gången bet jag av genom att köpa en silverskjol och en glittertröja istället. 

Vill också berätta om min totala loppisflaksi, men kanske det får bli till senare. Iaf har jag nu hela sommarens garderob - till så väl parköl som namngivningsfester - fixad, courtesy of Punavuori kierrättää, Fida, Frälsningsarmén och Stockas rea. Halleluja.

måndag 12 juni 2017 - 10:29

DEN STORA MUSIKLISTAN

14177787a67129f671d456c66d1902fbBilden har allt med inlägget att göra. 

 

Ooooh så glad jag blev när jag såg att veckans tema på Svendays är musik! Jag letade genast upp en sajt som kan analysera mina spotifyvanor och blev riktigt förvånad över en del av resultaten. Mina toppgenrer är till exempel:


swedish idol pop
pop
swedish indie rock
swedish pop
swedish indie pop
dance pop
deep swedish hip hop
indie rock
swedish folk pop
swedish hip hop
garage rock
pop christmas
pop rock
deep swedish indie pop
indie folk

Att det är mycket indie, svenskt och christmas förvånar inte - men vad är detta swedish idol pop som är överst på listan? VA?

Till listan.

Musik för mig är känslor. Eller så tror jag i alla fall. Det är något självklart som ska finnas med. De senate åren har jag lyssnat mycket mindre än tidigare. När jag jobbade med populärkultur hade jag mycket bättre koll förstås. Nu lyssnar jag nog också mycket, men har lite tappat gnistan att göra de där spellistorna som jag älskade att knåpa med tidigare.

Jag lyssnar helst på: nå tydligen SWEDISH IDOL POP.

Den bästa låten att starta morgonen med: ah, det här är min grej! Jag har flera listor som passar perfekt till morgnar. Jag hatar verkligen att vakna tidigt, och när jag jobbade på Yle och alltid åkte iväg tidigt på morgonen när jag knappt vaknat, var det viktigt att ha något lugnt att höra på. Listan morgonmänniskor är av ondo har jag gjort mellan åren 2012 och 2015, den är nästan 20 timmar lång och med den på shuffle åkte jag alltid iväg mot jobbet.

Eftersom jag inte längre har så tuffa morgnar som jag haft tidigare, men ändå behöver nånslags lugn musik när jag jobbar, påbörjade jag listan Att arbeta, och dansa (vem tar referensen) förra hösten. Den är rätt bra för morgnar OCH för att sitta och skriva.

Ett instrument jag vill kunna spela: melodika. Världens tuffaste instrument.

En musikstil jag inte förstår mig på: jag är faktiskt rätt ok med det mesta. Jag tycker inte om allt, jag lyssnar inte på allt - men så länge nån får ut något av en musikstil kan den ju inte vara alltigenom skit. Så länge det inte handlar om tortyr, white power, döda folk, etc.

Det här blir årets sommarplåga: ingen aning. 

En låt jag kopplar till ett minne: men det finns så många! Men en låt för mej alltid tillbaka till en viss tid i mitt liv. Jag var nyseprarerad, hade börjat skapa ett nytt liv och ett nytt innehåll till mitt liv, fått nya vänner (4 lyfe!) och stapplande börjat på min journalistbana.

Tillsammans med mina nyvunna vänner tillbringade våra fredag- och lördagnätter på Navy Jerrys och kvällarna på Base. Morgonnätterna levdes hemma hos någon av oss tillsammans med musik, dålig sprit och pizza. Då lyssnade vi ALLTID på den här låten:

Spellistan som ger mig energi: well. Det här är något jag kanske borde lägga energi på, att göra såna listor. Om jag inte vill ha lugn musik så brukar jag helt enkelt lägga på en årslista på shuffle. Årslistor är de listor jag gör i Spotify med nya låtar som jag tycker är ok eller rent av gillar. Här är årets.

Sen har jag ju måååånga listor för när jag vill gråta eller deppa. Men det ska vi inte tala om.

Min mest spelade låt någonsin: Tydlingen Bloodbuzz Ohio med The National. Lite överraskande, eftersom det inte är min favolåt av dem. Här är mina 50 mest lyssnade låtar på Spotify enligt sajten Obscurify - många överraskningar där. Däremot kan vi ju konstatera att mest har jag lyssnat på just The National.

fredag 9 juni 2017 - 11:11

DJUNGELYOGIN

FullSizeRender 2

 

Har ni lyssnat på Yoga girls podcast? Jag började lyssna igår när jag cyklade till jobbet och har nu redan hört nästan fyra avsnitt.

Det är så sjukt hihhuli, alltså flummigt och andligt, och jag blir så sjuhuukt fascinerad! Det är något med hur Rachel pratar som får mej att vilja kasta min läderjacka i en bonfire på stranden och dansa runt i bomullslångklänning resten av livet.

Faktiskt så tror jag att jag verkligen behöver leta upp en stuga i djungeln och flytta in. Där ska jag sen föda barn utan västerländsk medicin och känna moder jord fylla mej med energi när jag går barfota på stigarna. Mitt tredje öga kommer att få sin fulla kraft och guida mej på vägen till total zen, medan mina barn springer runt nakna och äter bär i skogen.

...

 

Fast först ska jag äta den här uppvärmda chokladcroissanten som jag köpte från Yles kantin med mina plastpengar och dricka kaffet från korridorens kaffemaskin som droppade ner i en engångsmugg, samtidigt som jag stirrar på sju olika skärmar (no joke) i editeringsrummet där jag suttit hela veckan. 

söndag 21 maj 2017 - 12:32

DEN ANGSTIGA OCH UNDERBARA GUBBMUSIKEN

Screen Shot 2017 05 21 at 12.02.11Skrämdump från Arenan.

Har ni redan sett den tvådelade Kentdokumentären Vi är inte längre där? Den visades igår på Fem/Teema och finns nu på Arenan.

Som gammal Kentfanatiker gillade jag verkligen dokumentären, metamorfosen från ung och dryg rockkille till vuxen, stadgad (och lite dryg) grubbrockare var verkligen mysig. Ja, mysig är det ord jag väljer att använda om Kent i det här skedet. 

Jag håller fortfarande fast vid att allt efter Isola är lite sämre än pre-Isola, men visst gillar jag mycket av det nya också. Speciellt Jag är inte rädd för mörkret har av nån orsak fastnat i hjärnbarken.

Otaliga är de gånger jag legat i fosterställning och gråtit medan jag lyssnat på Kent. De flesta av de här skoven upplevdes i åldern tonåring till ung vuxen. Likväl finns det fortfarande en känsla av det speciella idol-fan-sammanhanget, att Jocke Berg sjunger direkt till mej.

Samma typs känsla hittar jag också i bl.a. The National, Nick Cave, The Smiths, Editors och liknande gråtrock. Men så, vad har alla dessa gemensamt?

De är alla gubbar. 

Nångång har de förstås varit unga män, men nu är de gitarrgubbar. Och jag älskar dem! Pratade med min vän Johanna om det här och hon är inne på samma spår.

FullSizeRenderSom medveten kulturkonsument försöker jag förstås bekanta mej med ett brett utbud och förstås ha kvinnornas back, jag läser mycket kvinnor, ser utställningar av kvinnliga konstnärer och lyssnar förstås också på många kvinnliga musiker. Älskar t.ex. Miley Cyrus, Silvana Imam, Norah Jones, Alicia Keys, HAIM, etc. Underbara artister som gör fantastisk musik. Men inte den musik som jag ligger och gråter till.

VAD BEROR DET HÄR PÅ? Är jag ett offer för patriarkatet? Är män de enda som når in i mitt fluida hjärta? Måste kvinnor vara "starka och empowering" när de gör musik för att räknas, och kan därmed inte göra gråt-och-runk-musik, a.k.a. får inte visa sej lika sårbara på scen som Jocke Berg och Matt Berninger? Eller är allt bara ett sammanträffande? Diskutera!

lördag 20 maj 2017 - 14:53

TÄNK PÅ ETT ODE TILL AVID - TÄNK SEDAN PÅ NÅT HELT ANNAT

IMG 7924De bilder ni ser inne i klipprogrammet är från vår första inspelningsdag. Alla är sjukt nervösa. 

<rant>

Varje jäkla gång jag har att göra med klipprogrammet Avid sprängs världsrymden. Det är något som händer, nån karma som rinner ur mej som krockar med de tekniska partiklarna i cyberrymden som kontrollerar klipprogram och sen exploderar nåt i min aura och allt snurrar runt varandras axlar och världen liksom imploderar.

Om ett par veckor ska jag in i klippet med min första egna dokumentär. Jag sitter nu och går igenom de 30 timmar bildmaterial jag har och försöker skriva ett manus. Det är så fruktansvärt intressant och roligt, jag känner verkligen att WOW det här blir nåt bra! 

Fast så har det inte känts hela veckan. På torsdag kom jag hem från jobbet, lade mej ner på soffan, grät och skrek att det här blir inte till något alls. Allt är skit och jag är dålig. Jag är en bluff och snart blir jag avslöjad. Jag borde sluta göra allt och flytta in i skogen utan el och vatten och mest späka mej själv med kottar och granbarr.

Tills jag inser, det är inte mej det är fel på. Det är samröret mellan mej och detta vidunder vid namn Avid. Det är detta infernaliskt elaka klipprogram, som gör sitt allt för att få mej att bli desperat och kasta allt mitt arbete i sjön, som är roten till allt ont i världen.

Om jag fick önska något i mitt liv vore det att aldrig mera lägga en in- och en utpunkt, aldrig mer flytta ett klipp eller transkoda en fil. Transkoda! Ja det är nog där som skon skaver! Ååååh denna monsterfunktion som jag måst utföra varje dag den här veckan! Som sedan tiltar och avbryts! Åååååh jag haaaatar Avid!

Jag vet inte om ni helt förstår hur mycket jag hatar alla problem jag har med detta monsterprogram. Det vore väl inga problem om det alltid skulle funka, men det är ALLTID NÅT SOM GÅR FEL NÄR JAG SKA ANVÄNDA MEJ AV AVID OCH JAG BLIR TOOOOOKIG!

Plz send help.

</rant>

onsdag 17 maj 2017 - 14:23

SAKER ATT GÖRA I SOMMAR

11222134 10153474095340664 1193521781270944108 n

Min kompis hade skrivit en Facebookstatus där hen räknar upp vad hen vill göra och uppleva i sommar. Jag tänker bajtta det här, för nu börjar det äntligen kännas som att vi överlevt ännu en vinter och vågar hoppas på sol och parkhäng.

 

I sommar vill jag:

simma på simstadion (tusen gånger)
grilla korv på Regatta
gå barfota på asflaten
sitta på klipporna på Sveaborg
hänga på en enorm pläd i Koffparken och vänta på att parksprinklarna går igång
skrikskrattande springa undan sprinklervattnet
cykla genom en tom midsommarstad
grilla majs
åka till Hangö och snurra i vattenkarusellen
bo på en stuga
gå i en eller flera Prideparader
gräva ner tårna i sanden
läsa böcker!
lyssna på poddar!
få fluffigt hår av havsvatten och avsaknad av kam
åka Borgbackens berg-och-dalbana
spela mölkky och kubb och vara totalt värdelös på båda och istället dricka skumpa
orka sitta ner och skriva mer än två rader i ett dokument
äta alla olika pehmiskombinationer med olika tillbehör som finns (fast helst bara choklad med choklad)
åka båt (inte Sverigebåt eller Estlandbåt utan lillbåt)

Vad vill du göra i sommar?

måndag 15 maj 2017 - 10:45

RESOR OCH ETT VECKOSLUT

Sån himla fin helg! Jag jobbade halva dygnet på fredag och hela dagen på lördag. Klockriketeatern hade ordnat en konstvandring i Nordsjö där konstverken hade gjorts av lokala ungdomar under året. Jag har själv varit med och hållit två workshops, en veckalång skrivworkshop i högstadiet i Nordsjö och en diktworkshop på ett flickhus i Rastböle. Så sjukt imponerad av de här ungdomarna! Med lite kuratering satt verken som näsan i huvudet. 

Dessutom vaktade jag en konstpunkt vid dammen i Nordsjö under fredag och lördag, så jag fick sitta på en brygga i solskenet och vänta på vandringsgrupperna. På bryggan kom och gick också en hel del parkkemister och polityrmänniskor, men de var alla så sjukt snälla. Tänkte på det att bara en möter andra som människor och inte som potentiella problem vore det kanske mycket lättare att samexistera i världen.

Så lyckade arbetsdagar men också lyckade fester. Jag gick på hela TVÅ fester på lördagkväll och dansade till Ace of Base och 2 Unlimited tills svetten rann mellan brösten. Deodoranten hade dessutom varit slut på morgonen så jag ber i efterhand om ursäkt för mej själv. Förlåt att jag luktade gym.

Jaja, här kommer veckans lista i alla fall.

11911347 10153457654145664 1339377120383681713 nBerlin augusti -15.

Min senaste resa gick till Indien i decmber. Mira och jag tillbringade tre veckor där, min första gång, Miras andra. Jag har varit på Sri Lanka tidigare, och det är ju på sätt och vis en lightversion av Indien. Indien var så mycket mer på alla sätt, svårare, värre, smutsigare men och så sjukt äkta. Rekommenderar det som resmål, men tre veckor var för mycket.

15319295 10154604239040664 9215827643692112368 n

Indien december -16.

 

Så ofta reser jag: det beror helt på hur min ekonomi ser ut. Jag strävar efter att besöka Berlin minst en gång i året eftersom en av mina bästa vänner bor där PLUS det är Europas bästa stad. 

10440273 10152994422935664 8994644647268823351 nSri Lanka januari -15.

 

Min drömresa vet jag inte så mycket om. Jag tänker att allt resande är en dröm som väntar på att uppfyllas. Sydamerika vill jag gärna besöka, det mesta jag sett av saker under Nordamerika är El Salvador som jag besökte en helg. USAs västkust, med San Fransisco i spetsen, finns också på listan av to do.

539691 10151587930795664 610940184 nMallis april -13.

 

En plats alla borde se är nog Kinesiska muren. Det är det mest magnifika jag nånsin varit med om! Jag besökte muren år 2006 under min tid som utbyteselev i Kina. Vi såg muren på ett ställe där det inte kryllade av turister och tur det, för jag tror vi därför fick ut mera av det. Att stå där på muren gav verkligen fog för det klyschiga uttrycket att känna historiens vingslag. Breathtaking.

1929700 33000085663 4503 nKinesiska muren våren -06.

 

Tre saker jag packar med är tandborste, linsvätska och glasögon. Ananrs beror det på vart jag reser. I Berlin behövs läderrocken och på Goa simpparen.

202450 10151114139985664 1289077 oKarin och Ida-Lina, Berlin juli -12.

 

Mitt ultimata resesällskap varierar ju! Jag har rest med partners och vänner och oftast går allt bra. Jag tror faktiskt att jag är en ganska lätt person att resa med, jag ställer inte så mycket krav och kan foga mej i vad andra vill göra, men jag kan också ta tyglarna och lotsa andra människor i främmande städer. Mest tid utomlands har jag säkert tillbringat med min vän Jessica, för att hon så ofta bor och har bott på olika ställen runtom i världen. För tillfället är hon min Berlinkontakt.

1910164 137979135663 522050 nLinnéa och Patricia, Coney Island sommaren -09.

 

Den sämsta resan jag gjort... Alltså jag vet inte? Det har ju hänt trista saker under resor, men sällan har det förstört hela resan. En gång missade jag ett flyg pga orsaker och hade grym morkkis, men resan fortsatte och var superkul. Jag har tappat bort hälften av mina tillhörigheter, fått portförbud till Berghain och haft hemsk morkkis också efter det - men förutom det var också den resan lyckad. ALLA RESOR ÄR BRA RESOR.

1910164 137923270663 3239052 nJag och Linnéa i New York sommaren -09.

 

Den bästa resan jag gjort ... Hur ska en kunna välja? Tänker man sådär frihetsmässigt måste det väl ändå vara interrailen 1999. Jag och min vän Patricia hade just blivit studenter, jobbat hela sommaren och sparat pengar för att kunna vara i Europa i fyra veckor. Hela september reste vi runt i kontinentaleuropa och träffade nya vänner och älskare, ät McFish-måltider (dom hette så då) på Mäcken, drack absinth, bodde på sunkiga hostel (och på en katolsk internatskola i Verona där jag drack kranvatten och sedan spydde resten av natten. I både handfat och toa.) och avslutade resan i London. Där hade vi tänkt stanna en längre tid och jobba först sålde vi gas (!) i förorten och sedan fick jag jobb på Harrods och Patricia på smörgåsrestaurang (väl?) och livet var okej, fast sen fick jag hemlängtan och mamma köpte en flygbiljett åt mej och jag var ledsen att jag inte klarade av mer än en månad i London, fast nu har jag förlåtit mej själv för jag var faktiskt bara 19. Vi har pratat med Patricia om att vi ska interraila vart 20e år, så det betyder att om 1,5 år borde vi åka ut igen. Undrar om hostellen känns lika spännande eller enbart sunkiga när man är 38?

10297781 10152406540370664 7878660448150517816 nFilip utanför Filmkunstbar Fizcarraldo i Berlin sommaren -14.

 

En inplanerad resa är St. Petersburg nästa vecka. Det är i och för sej en jobbresa, men det ska bli så roligt! Jag har aldrig varit i Ryssland. Sen ska jag till Österbotten i juli, Stockholm i november (för att gå på The National med tidigare nämnda Patricia) och så räknar jag väl med en Berlinresa under sommaren också. Nån långresa har vi nog inte råd med i år.

1923739 9815790663 8153 nJul i Singapore -08.

Det är spännande förresten hur mycket jag reser nu jämfört med när jag var barn. Jag har inte varit nån annanstans än till Sverige under min barndom. Vi hade liksom aldrig råd att resa nånstans. Visst var jag avundsjuk när kompisar visade upp souvernirer och bilder från Lanzarote, men annars kändes det inte konstigt alls att inte resa. Det fanns liksom inte i dagordningen, det var aldrig frågan om heller. Däremot har jag åkt båten över till Holmsund från Vasa så många gånger i min barndom att jag nästan mår illa av bara tanken på potatismos och köttbullar.

254587 10150257936005664 2612244 nJessica i Paris våren -12.

10419472 10152445788615664 6408566748263931665 nEn minnesvärd resa till Västra Nyland sommaren -13. (Eller jag kommer inte riktigt ihåg när det var eller varför vi var där, men vi stannade i Fiskars och tog vinterklåddin.)

fredag 12 maj 2017 - 10:29

FREDAGSMUSA

Bästa musikveckan på mannaminne!

1. MILEY CYRUS släppte nytt!

Älskar, älskar, älskar Miley! Hon är alltigenom en bra typ som står på de svagas sida PLUS gör bra musik och utvecklas hela tiden. Aij aij så ljuvlig låt!

2. THE NATIONAL släppte nytt!

Älskar, älskar, älskar, älskar The National! Deras musik låter som min själ känns.

3. And many more

Oskar Linnros släppte EP.
Thåström släppte låt.
HAIM släppte låt
Thomas Stenström åkte till Palma och kom på en låt.

 

Här finns min lista på alla bästa låtar som kommit ut hittills i år. Den uppdateras lite lättjefullt så där när jag kommer på det.

tisdag 9 maj 2017 - 15:59

HEMINGWAY I LAPPTRÄSK

Okej så this just in. Jag har blivit beviljad en två veckors landsbygdsresidens i en liten stuga i Lappträsk.

Min telefon ringde lite över nie på kvällen igår och jag övervägde låta bli att svara - en behöver inte vara tillgänglig efter nie på kvällar tänker jag. Sen tänkte jag att kanske det är nåt viktigt.

Och det var det ju.

Det var nämligen Lappträsk som ringde. De berättade att den ansökan jag lämnat in för flera veckor sedan har blivit beviljad, jag har blivit vald att komma och bo i en stuga och blogga om landelivet.

Helt ärligt, jag hade glömt bort att jag skickat in den där ansökan. Det var min kompis Ida som skickade länken till mej när jag för ett tag sedan tjatade om att jag ville ha en sommarstuga. Så jag fyllde i och skickade in.

Och glömde bort.

Nu kan jag inte påstå annat än att jag är glad över residensen! Det ska bli så himla skönt att leva I NATUREN. Tänker mej att jag ska sitta och titta ut över vattnet medan jag skriver den Nya Generationsromanen. (Troligen kommer jag väl att ligga på en soffa och scrolla sociala medier och klappa katten. Katten ja, han har aldrig varit i naturen. Blir ett äventyr.)

Ah, är verkligen pepp på detta! Ska leta fram min puukko och ta med också, det finns säkert vilddjur i Lappträsk. Björnar och sorkar och sånt. Kanske nån iller eller mink också. Mkt spännande.

Problemet är förstås att när en bor på landet så behövs bil. Tips på billiga bilhyrerier tas emot, eller vill du hyra ut din bil i två veckor i augusti? En måste ju in till stan och jobba ibland också.

Här kan ni läsa och lyssna när min gamla kollega Frida Frankenhaeuser intervjuade mej i Vega Östnyland imorse. (PS, Frida: hur ofta stavar du ditt efternamn fel?)

Screen Shot 2017 05 09 at 15.59.27Screenshot från wai ell ii.