torsdag 16 februari 2017 - 13:52

Crossfit slutar aldrig bra..

received 10210581090341805

I måndags var jag och träna till Superstark gym i vanlig ordning. Knäböjde och bänkade en hel del. När jag höll på att bli klar med min träning började det dra ihop sig till wod. Jag sneglade lite på vad Woden skulle innehålla och var lite skeptisk. Den verkade väldigt tung. En av ägarna fick mig övertalad och plötsligt skulle jag delta i crossfit efter typ 10 månaders paus. Woden var ganska tung men helt överkommlig. Jag gjorde följande:

10 Kettlebell swings

10 step up med kettlebell

40 jump rope

 

x 5

 

Vi hade 16 min tid på oss och när man hade gjort fem varv av ovannämda före tiden gått ut fick man ett pris. Priset var 140 m utfallssteg. Jag klarade hela köret med utfallsteg och allt på 15 min så då var jag ju nöjd. Benen skrek hosianna under utfallstegen och jag har knappt kunnat sätta mig ner eller gå i trappor sen dess.

 

Men det hände något under själva woden..

 

IMG 20170216 135503

Som jag så fint har försökt illustrera här tappade jag min kettlebell på foten. Det gjorde inte så farligt ont då så jag gick vidare till att hoppa hopprep och sen utfallsgången i 140 m. Nåja, väl hemma värkte den lite och var redan blå, så igår var jag för säkerhets skull och visa upp den. Inget brutet men läkaren ordinerade vila och piller. (man kan ju inte förvänta sig så mycket mera av en allmänläkare)

 

IMG 20170216 135611

Så nu har jag haltat i några dagar. 

måndag 13 februari 2017 - 16:58

Veckoresumé

Ja här kommer då förra veckan i snabbrepris!

 

På måndag var jag helt supertrött, fick jättelite sömn och så var vi lite oroliga eftersom vår bil hade lite små skavanker. Motonet-oskulden blev tagen i måndags. Lite jobbigt ställe, inte att rekommendera. Vid CityMarket hittade jag en fin skylt med väldigt många skrivfel. "Bästa kund, på grund av exceptionella väder förhollanden i sydeuropa förekommer det prister i många grönsaker"

Tänk att man kan stava ordet exceptionell men inte ordet brister..

 

På tisdag blev det "morgonträning" (kl.13) och tjejmiddag hemma hos oss. Kyckling med getost, ungsgrönsaker och sallad.. Sen spelade vi pidro resten av kvällen.

 

På onsdag inleddes en kurs som heter el och mekanik inom mitt slöjdbiämne. Då kopplade vi ledlampor. Inte så proffsigt som det låter. Lite kandfilande och sedan träning på kvällen.

PicMonkey Collage2

Torsdagen började med träslöjd där vi gick genom alla träslag som finns i Finland. Ni kan nu fråga vad som helst om trädslagets utseende, hårdhet eller användningsområden av mig. Men snälla undvik, det var rätt tidigt på morgonen.. Jag gjorde också min första sats proteinbars och jag blev helt nöjda med dem.. Någon liten detalj till och så är de bueno.

 

Fredagen inleddes med träslöjd, lunch och träning. Min fredag avslutades 16.30 med skrivhandledning. När jag kom hem sa jag till C att jag sätter på mig myskläder och om fyra timmar tänker jag somna på soffan. Lite före tio (exakt fyra timmar senare) somnade jag på soffan. Sov 10h den natten.

 

På lördag åt vi en större frukost, tittade på Passenger (riktigt bra film!), städade hela lägenheten, tränade och sen kom våra vänner på besök. Vi spelade Alias och tittade på film, Guardians of the Galaxy (har sätt den förr, lika rolig denna gång)

 

Söndagmorgonen var reserverad för Strongman pass. Då gick vi Farmerswalk, slog med slägga, bänkade med loggen och gick med Yoken. Blev två hela timmar träning. Efter det slappade vi på soffan resten av dagen. Sånt mår man också bra av.

 

PicMonkey Collage1

 

 

lördag 11 februari 2017 - 17:49

Här är mitt kylskåp!

Med pepp och inspiration av Ellen tänkte jag idag öppna upp mitt kylskåp och skafferi för allmänheten. I vår lilla familj satsar vi mycket på mat och spenderar nästan en hundralapp i veckan på mat eftersom kosten stöder vår träning. Vi äter tok för lite grönsaker men väger upp det med mycket frukt och bär istället. Nu ger vi oss in i skåpet tycker jag!

 

SAM 2941

 

I kylskåpet finns oftast basvarorna i vår kost; ägg, kött och kvarg. Där finns också olika bärsoppor, mjölk och tillbehör till smörgåstillverkning. För tillfället finns där också hemgjorda proteinbars som är under konstruktion ännu.. Det saknas något litet extra vilket jag kan skvallra om att jag köpte idag så det börjar nalkas recept tider på bloggen..

 

SAM 2945SAM 2944

I frysen hittar vi en massa bär, lite bröd och ett flertal paket kött.. Vi köper ofta saker i bulk (stora mängder=billigare) och så fryser vi ner det. Har man sen när det kniper.

 

SAM 2947

På köksbordet står en av mina slöjdalster som fungerar som fruktskål.. Banan är ju typ idrottarens one must have eller vad?

 

SAM 2946

I torrskafferiet finns ris, flera olika sorters kaffe, bakingredienser, te, makaroner och lite jordnötssmör som mina ögon öppnades för förra veckan..

 

SAM 2948

Det andra skafferiet har fungerat som ett proteinskåp men nu använder vi väldigt lite kosttillskott så nu fungerar det mera som bröd/piller/alltiallo skåp.. Och så har vi en söt liten bricka brevid spisen där vi förvarar ris, makaroner, havregryn, salt och oljor..

 

SAM 2950

 

 

 

Måste ju också meddela att vi just kommit hem från en veckohandel och att det senare i veckan nog ser lite fattigare ut i vårt kök. Dessutom har vi städat idag så såhär rent brukar vi normalt inte ha det.

 

 

måndag 6 februari 2017 - 11:09

Veckoresumé, en bild om dagen

Här kommer nu förra veckans resumé..

 

veckoresume

Måndag: Hade mellanseminarium med min kandidat. Fick knästöd på posten och gjorde PB i knäböj. 110kg.

Tisdag: Inledde min morgon så fantastiskt med en promenad men den goda stämningen förstördes ganska snart. Jag skulle rengöra vår smoothie kanna och hade inte satt fast locket ordentligt. Smoothierester och vatten över hela vårt kök. YES! 

Onsdag: Låång dag på Peffan. Programmerade robotar, klättrade i rep och lekte med iPads.. Lite marklyft på det och så var det plötsligt sovdags..

 

PicMonkey Collage

Torsdag: Hela eftermiddagen spenderades på Tritonia, resten av kvällen gick åt till frivändning och ryck teknik.

 

Fredag: Presenterade mina forskningsresultat till mycket högre utbildade människor, packade ihop mitt liv och satte mig på tåget som tog mig till Jyväskylä. Tågresan spenderades framför datorn. 

 

Lördag: Buisness meetings på Taffers kontor, träning och samvaro stog på schemat.

 

Söndag: Lite framtidsplanering och sen en photoshoot och videosnuttinspelning på eftermiddagen förrän det var dags att packa ihop livet igen och rikta kosan hemåt.

 

Det var min vecka..

 

 

Har ni gjort något spännande? Hur ska jag dokumentera denna vecka?

tisdag 31 januari 2017 - 16:00

Vad jag inte gillar med Vasa

Igår kom det upp ett blogginlägg om vad jag gillade med Vasa. Idag blir det saker jag inte gillar..

 

1. Cykelfilosofin

I Vasa finns det någon allmän regel om att din cykel kommer någon gång att bli stulen, oberoende hur duktig du är på att låsa den. I Tammerfors glömde jag min cykel allt som oftast vid Lidl mitt i centrum och där fick den stå orört tiotals nätter. Min cykel blev stulen från vår bakgård, låst, mitt på ljusa dan. Förbannade cykelfilosofi..

 

giphy 2

 

2. Puligubbarna på Brändö

I somras slocknade en av dem på vår bakgård. (låter som vår bakgård är värsta ghettot) De kan ropa och skrika sent på kvällen och man är alltid lite på sin vakt när man möter dem i butiken.

 giphy 1

 

3. Trafikvett..

.. hittas sällan i Vasa. Så många gånger har jag varit nära på att bli påkörd. Sen finns det ju folk som inte kan parkera, vilket irriterar mig nästan ännu mera. Det går ju ändå inte att jämföra med Jakobstad där en rondell är som en rysk roulett, man vet aldrig om man kommer ur den helskinnad. *stolt Kokkolabo*

 

giphy

måndag 30 januari 2017 - 16:00

Vad som är bra med Vasa

Jag har bott i Vasa snart 4 år nu. Tre år som universitetsstuderande och ett år jobbade jag i Vasa.

Tänkte nu lista de saker jag tycker om med Vasa.

 

 

1. Svenska/finska

Jag har upplevt att det är ganska avslappnat mellan språkgränserna. Många behärskar det andra inhemska språket och det är inte så stor skillnad vilket av dem man väljer att prata. Till skillnad från t.ex Tammerfors där jag bodde ett år. Då var man nästan rädd att prata svenska på stan. 

 

 giphy 3

 

2. Stadens uppbyggnad

Jag gillar att det finns ett tydligt centrum och går man någon kilometer bort från centrum kommer man till vatten eller en trevlig skogsstig. Man får liksom det goda av båda världar.

 

giphy 4

3. Vattnet

Jag är uppvuxen vid en å och njuter av vattnet. I Vasa finns det gott om vatten och badstränder.

 

giphy 5

4. Studieorten

En stor del av Vasas befolkning är ju studeranden vilket är trevligt iaf nu när man själv studerar. Vill man studera vidare finns det också goda möjligheter för det.

 

 giphy 6

söndag 29 januari 2017 - 20:03

Veckoresumé, träningsoutfit

Denna vecka resumerar jag alltså i träningsoutfits!

 

Måndag: Väldigt produktiv dag, skrev en hel del på kanden, bloggade, städade och var och tränade på kvällen. Bänk och knäböj stog på schemat

 

Tisdag: Inte alls produktiv den dagen. Låg mest på soffan om jag ska vara ärlig. På kvällen var det simhallen som kallade för träning. Vi drog intervaller, hoppade från 7m och var på vattenjumppa. För allas bästa tog jag ingen bild på min träningsoutfit i simhallen.

 

Onsdag: Produktiv dag igen! Fick färdigtskriven en hemtentamen, bloggade och var på en lektion. På kvällen var det marklyft och bänk på schemat. Efter träningen var jag också på mentalträning med Treier vilket var superskönt. Kändes som att vara hos en psykolog. Nu ska jag mentalt förbereda mig för tävlingsåret 2017.

Traningsklader

Torsdag: En lektion på peffan, lite kompishäng och så tränade jag på de olympiska lyften. Prövade på allvar för första gången snatch/tempaus/ryck och så slipade jag lite på min frivändning.

 

Fredag: Vikarierade hela dagen, tog en timmes powernap på soffan och åkte iväg på träning. Bänkpress och knäböj igen. Sen var det soffmys som gällde.

 

Lördag: Den kan ni läsa om mera här (klick!) Har ingen outfit bild från lördag. Hann knappt på wc den dagen så nån outfit bild går det ju inte ens att prata om.

 

Söndag: En välförtjänt vilodag. Hade senast vilodag förra fredag så det blev 8 dagars tränings putki vilket kändes av idag. Jeansen och lite smink åkte på idag och så bilade vi iväg för att fira svärfars födelsedag.

Traningsklader 2

Nu behöver jag er hjälp! Kommentera här under ifall du har någon tema idé för inkommande veckor!

 

Ja just de. Finns ju en bild av min träningsoutfit från igår. Bilden är tagen mitt i träning och det ska väl förklara mitt fejs..

 

FB IMG 1485633656974

 

 

lördag 28 januari 2017 - 19:41

Norrvalla training and inspiration event 2017

Idag spenderade jag hela dagen på Norrvalla training and inspiration event. Jag var förra året också och det var med glädje jag i morse 7.30 drog iväg med två pinglor mot Vörå. Vi gick på så många pass vi hann med, tre föreläsningar och åt helt underbart god lunch.. Men vi tar det från början.

 

Morgonen började med yoga. Är van med Asthanga yoga vilket är lite tyngre och man gör mycket statiska övningar. Yogan idag var mera fokuserad på strech och andning vilket jag om någon behöver men jag saknade lite "fart"..

 

Sedan var vi på ett halvt pass av Nike training club där första halvan fokuserade på rörlighet. Lite besviken hann vi ju bli eftersom klockan i det skedet redan var 10 och man var inte utpumpade och svettiga. Tji fick vi för sedan var det dags för World jumping vilket var sjukt roligt, väldigt jobbigt och extremt svettigt. 20 min räckte gott och väl för att stilla vårt behov av blodsmak i munnen.

 

IMG 20170128 112005 2

Efter allt hoppande gick vi på föreläsning där Cecilia Cederlund berättade om hur hon gick från svag till stark och hur mycket ens tankesätt påverkar vad man kan och inte kan göra..

Sen var det lunch och alltså den kycklingen, wow. Har nog aldrig ätit så saftig kyckling i hela mitt liv! Så otroligt gott! 

IMG 20170128 115527

När lunchen var uppslukad blev det efterrätt i form av frukt och en kaffekopp medans vi hörde på dagen andra föreläsning. Kristina Andersson berättade om hur man ska eat clean i praktiken. Föreläsning var väldigt inspirerande och informativ. Tyckte det var härligt när hon berättade att man måste få "fuska" någon gång men att man då ska njuta och inte bara slänga i sig. 

IMG 20170128 122549

Sedan var det dags att pumpa rumpa med Sara Back. Hon hade med sig gummiband som vi satte runt knäna vilket gör att man aktiverar sätesmusklerna mera i t.ex. knäböj. Mina sätesmuskler var väldigt aktiverade efter det passet kan jag ju säga. 

PhotoGrid 1485626843084

Dagens sista pass blev funktionell träning med Nicke. Helt sjukt tung träning utan några redskap, endast kroppen och en träningskompis. Som tur hade jag en grym träningskompis och vi klarade den funtionella träningen med bravur.

IMG 20170128 151826

En sista föreläsning hann vi ännu med innan dagen var slut och det var med Linus Carlen och Robert Back. De pratade om träning, kost och livet. Det var en lättsam föreläsning med mycket skratt. Och självklart fick jag en bild med självaste Mr Biceps igen.. 

 

IMG 20170128 162511 1

 

Efter jag kommit hem har jag legat i soffan, duschat och hämtat pizza. Godis köpte vi redan igår så nu är det soffmys för hela slanten. Är bara lite rädd att jag ska somna före nio.. 

 

IMG 20170128 190622

fredag 27 januari 2017 - 16:00

Random lista

You know the drill. Jag gillar listor bla bla. Nu kör vi!

 

1.Hur var du som tonåring? 

Osäker. Visste vad jag ville men var tyckte inte det skulle passa in i normen. Jag var också högljudd, vilket jag är ennu idag.
269008 10150230009871806 1772324 nBild tagen av min kusin Rebecka (klick!)

 

2. Finns det något godis du inte kan vara utan? 

Jag har en förkärlek till choklad men har på senare tid också fastnat för sura godisar..

 

3. Hur ser ditt drömhem ut? 

Ett medelstort hus som är lite gammaldags. Jag skulle gärna renovera ett riktigt gammalt hus. Inredningen skulle vara sådär gammalt romantiskt.. Jag tror dock att C som är husbyggare gärna vill bygga ett hus så det kan hända att jag får ge mig lite..

 

4. Har du någon förebild? 

Njä, inte direkt någon person.

 

5. Tycker du om att laga mat? 

Nej. Det är kul att kokka tillsammans med någon, göra något speciellt och gott men att göra vardagsmat tycker jag inte om.

 

6. Finns det någon bok eller film som påverkat dig extra mycket? 

Jag tror inte jag har läst eller sett något som har förändrat mitt liv radikalt. Det finns nog många böcker och filmer som har berört mig men ingen som jag kommer på nu på rak arm..

 

7. Vad är det bästa beslutet du har tagit i ditt liv? 

Att jag och C bestämde oss för att vara tillsammans. Grejen var det att jag bodde i Tammerfors och var i Österbotten under julledigheterna. Vi träffades under julhelgen och spenderade mycket tid tillsammans. I januari skulle jag tillbaka till Tammerfors och C skulle till militären. Om vi inte då skulle ha bestämt oss för att satsa fullt på att vara tillsammans tror jag det skulle blivit svårt att utvecklas i relationen.

Elin + Christoffer Sofia Ylimaki Photography 25Bild tagen av bästa Sofia! Klick!

 

8. Vilket barnprogram tyckte du bäst om när du var liten? 

Bolibompa! (stavas det så?) 

 

9. Vem skulle spela huvudrollen i filmen om dig själv? 

Det har jag nog aldrig tänkt på. Tror det kritiska med att göra en film om mig skulle vara att få innehåll att räcka till, inte vem som skulle spela huvudrollen. #nolife

 

10. Vad brukar du göra för att bli glad en dålig dag? 

Det beror på hur dålig den är. Ofta klagar jag till min käre sambo. Det brukar lösa det mesta eftersom när jag sätter ord på mina känslor fattar jag att det inte är så allvarligt. Sen brukar också powernaps lösa ganska många problem.

 

IMG 20151117 WA0003Man kan powernappa lite varstans.. Som i en butik i Spanien. Tack älskling för att du förevigade denna bild.

torsdag 26 januari 2017 - 14:21

Sociala medier helvetet..

Igår hörde jag på X3M när morgonprogrammet pratade om sociala medier och om man blir påverkad av hur många likes man får på en bild man sätter upp. Två av programledarna påstog att det inte påverkar dem alls medan en berättade om att hon nog funderar på varför en bild inte fick så många likes osv. Dessutom hade hon svårt att förstå att de andra programledarna inte alls blir påverkade av mängden gillningar och påstod till och med skämtsamt att de bara ljuger.

 

Jag kände mig ganska träffad faktiskt. Jag måste nog ärligt erkänna att jag bryr mig hur många likes mina bilder på Instagram får. Inte så att jag skulle gräva ner mig och bli helt apatisk ifall en bild fick "lite" likes men ändå går tanken "ahaa, varför gillar ingen denhär bilden då?" genom huvudet. Jag som vuxen kan också objektiv ta ett steg tillbaka och kontra med "äh det är väl inte så stor skillnad" men hur många i 15 års åldern gör det?

 

Jag drar ju det alltså inte så långt att jag skulle värdera mig själv i dessa likes, alltså ju mera likes desto snyggare/smartare/bättre är jag som människa men det som är skrämmande är ju att det säkert finns många människor idag som gör det. Jag tror också att alla blir i någon utsträckning påverkad av hur mycket uppmärksamhet en bild man publicerat fått, om inte medvetet så omedvetet. Du som läser detta, tänk efter lite. Avfärda inte tanken på att du påverkas omedvetet direkt..

 

Jag ger mig in i ett yrke där de som jag jobbar med är lättpåverkade och födda me Iphone i sin hand. Hur ska man tackla självförtroende problem som orsakats av likes på sociala medier?

 

SAM 2939