lördag 29 april 2017 - 17:17

En förlovningshistoria..

Japp, ni läste rätt. Jag och Christoffer har förlovat oss!

 

Elin + Christoffer Sofia Ylimaki Photography 25Fotograf; Sofia Ylimäki-Lindqvist

 

Den 25.3, en lördagskväll, åt vi god mat och drack vin. Helt omedveten om hur kvällen skulle sluta, satt vi på balkongen, jag pladdrade på om hur jobbigt jag hade det med skola, deadlines, träning, tävling och jobb. C satt helt tyst brevid mig. Mörkret hade lagt sig och stjärnorna tittade fram. Jag började frysa och ville in, så jag steg upp. C tog mig i händerna och sa att han ville fråga mig något. Då steg han ner på ett knä, tog fram en ring från jackfickan och frågade ifall jag ville gifta mig med honom. Mellan glädjeskrik, tårar av glädje och förvånad och allmänna chockfasoner han jag säga JA! flera gånger innan jag ens hade registrerat ringen..

 

Vi valde att alla våra nära skulle få upptäcka förlovningen, så det var först på påskhelgen som våra familjer fick reda på att vi var förlovade. Beslutet att inte säga något utan att folk fick upptäcka själva var så roligt! Det var också lite jobbigt att inte säga direkt för det tog det väldigt länge för många att upptäcka ringen. (you know who you are ;)) 

 

Japp, nu är vi i alla fall förlovade. Något bröllop blir det inte i sommar, vi ska njuta av förlovningen ett tag tror jag.

 

Elin + Christoffer Sofia Ylimaki Photography 7Fotograf: Sofia Ylimäki-Lindqvist

onsdag 29 mars 2017 - 21:53

Hur gick det med veggoveckan?!

Mitt i denna fartfyllda vecka med tre kurser slöjd, sista dagarna på praktiken, sista träningsveckan innan tävlingar och pampas hinner jag nu plötsligt också knåpa ihop ett blogginlägg! Denhär veckan är helt galen och jag bara längtar till lördag då jag bara ska slappa hela dagen. 

 

Men jag tänkte iaf utvärda min veggovecka som jag hade förra veckan. Hur gick det för mig?

 

Det gick faktiskt så bra att jag bestämde mig för att fortsätt äta vegetariskt. Jag tyckte det gick väldigt bra att inte äta kött och jag gillar att jag får i mig mycket mera grönsaker nu. Som typ 100% mera grönsaker, haha. Jag har nog inte märkt av någon kroppslig skillnad, inte negativt eller positivt och det är också en av orsakerna till varför jag vill forstätta, jag vill se om jag kroppsligt påverkas av detta. Jag har dock njutigt av maten på en helt annan nivå denna vecka och det har inte alls varit så jobbigt som jag trodde det skulle vara.

 

På måndagen kände jag mig faktiskt lite lost. Men redan under förra veckan hittade jag två favoriter som jag alltid kan falla tillbaka på eftersom det är enkelt, snabbt och gott. Safecards helt enkelt. Jag har i princip alternerat mellan sallad med linser, feta och halloumi och grönsakssoppa med linser och groddar eller brödkrutonger som topping. 

 

Denna vecka har jag inte riktigt haft tid att experimentera med mat men tack för tipsen jag fått hittills, keep them coming för nästa vecka tror jag har mera tid och kan börja testa ut lite mera recept! 

 

 

Vegetarisk mat

måndag 20 mars 2017 - 21:59

Veggovecka!

I helgen skakade jag och min vän hand på att bara äta vegetariskt denna vecka. Detta betyder att jag inte har en blekaste aning om vad jag ska äta på dagarna.

 

Jag ska äta endast vegetariskt vilket betyder att jag kommer att äta produkter från djurriket och lämnar endast bort rött kött, fisk och fågel. Men man har ju alltid gjort mat kring kött och nu ska jag ju göra mat kring ööh.. bönor? Då kommer vi till nästa problem. I need protein! Så jag måste var lite mera uppmärksam med att få i mig tillräckligt med protein. Tror dock inte att det kommer att bli ett så stort problem. Kan ju skarva i mina måltider med ägg, kvarg och mjölk. Det är inte så svårt att få i sig 160g protein per dag.

 

Det ska bli riktigt spännande att testa på vegetarisk mat. Äter annars väldigt lite grönsaker, fastän jag vet hur bra det skulle vara för mig att göra det. Tror att detta lilla projekt kommer att ge en liten boost till mitt grönsaksätande.

IMG 20170320 192615

Ikväll åt jag en sallad med gurka, tomat, paprika, rödlök, munggroddbönor och fetaost, batatmos och en veganbiff av ärter. Och jag njöt verkligen av den måltiden. Skitgott!

 

Har ni tips på superbra vegetariska rätter så kommentera här under, kan ju inte leva på batatmos och veganbiffar hela veckan.

torsdag 9 mars 2017 - 12:50

Ett efterlängtat rekord!

Alltså ÄNTLIGEN!! Igår bänkade jag 100kg..

SAM 1759

Förutsättningarna för ett bra träningspass var inte ultimata igår. Jag hade sån otrolig spänningshuvudvärk på dagen och kunde knappt koncentrera mig på något annat än att huvudet bultade. När jag kom hem smörjde jag på ett tjockt lager Linnex på nacken och hoppades att jag åtm skulle kunna fara på träning på kvällen..

 

En timme senare hade huvudvärken försvunnit och vi styrde kosan mot gymmet. (Linnex är ett mirakel..) Jag skulle ha ett relativt lätt pass med några 2:or på 80kg. Det kändes helt okej under uppvärmningen så jag blev sugen på att testa på lite högre vikter. Efter 2 set ökade jag till 85kg och gjorde två reps. Det kändes helt okej så jag bestämde mig för att maxa ut på 90kg. Gjorde 4 repetitioner på 90 vilket var ett rekord. Blev övertygad om att jag skulle prova på 95kg vilket jag aldrig har gjort förr. Gjorde två repetitioner på 95kg!! Så med två personbästa i bagaget kände jag mig nöjd och belåten.

Killarna på gymmet var av annan åsikt och övertygade mig om att jag åtm skulle testa på 100. Oh well I did. Och 100 kg kom upp! Det var inte vackert men det kom upp. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen efter det. Folk trodde jag var galen när jag hoppade och skuttade omkring...

 

Att det ännu till var internationella kvinnodagen gjorde saken ännu bättre.. Så nu bänkar jag tresiffrigt. Fattar nog inte ännu hur förbannat mycket vikt det är..

IMG 20170308 183844

Bilden är arrangerad. Var för vidskeplig för att filma.

måndag 6 mars 2017 - 12:14

Veckoresumé

Äntligen kommer veckans resumé i tid.. Förra veckan var ju sportlovsvecka.. Inte så farligt mycket SPORTlov för mig, däremot en hel del datorhäng..

 

 

- Jag var ensam hela veckan för C var borta på jobb, både skönt och långtråkigt samtidigt. Jag hinner få en hel gjort när jag är ensam men det är tråkigt och man hinner ju börja sakna varandra lite för mycket..

- Jag hade skola på måndag och tisdag. På tisdag hade jag engelska tent. Vi har en trevlig outtalad tradition med E att vi alltid tar en kaffe med tilltugg efter en avklarad tent. Så vi passade på att äta en fastlagsbulle från Aroma. Den var väldigt god..

- Jag var ute och gick flera gånger denna vecka, dock tränade jag väldigt lite. Hade blixtrande huvudvärk några dagar och kände mig krasslig så lät bli. På söndagen var jag och C ute och gå både på fast mark och på isen.

- Största delen av veckan har jag spenderat vid datorn. Jag har gjort skoluppgifter, skrivit på kandidaten, bloggat och surfat runt på diverse onödigheter. Jag har också jobbat en hel del vilket jag också gör via datorn. Så den har gått på högvarv hela veckan.

- På lördag inledde jag tentläsning igen, nu på ett helt annat språk, dvs finska. Mina känslor för den finska grammatiken förmedlas väldigt bra på bilden i vänstra hörnet.

Veckoresume

 

Det var min sportlovsvecka. Denna vecka började praktiken i skolan och på lördag ska jag till Umeå med Sevendays gänget. Där emellan ska jag på mentalträning, sminkkväll och halarkalas så jag kommer nog inte att ha speciellt många lediga kvällar denna vecka..

lördag 4 mars 2017 - 16:00

15 saker i vår lägenhet

Nu har jag fotat och redigerat 15 saker i vår lägenhet som jag nu tänkte ge en närmare förklaring på. Bloggläsare gillar ju att snoka i bloggares kylskåp osv så jag hoppas att detta är en kul grej! Ni andra får gärna hänga på trenden, det är ju alltid spännande att se vad folk gömmer i sina lägenheter!

 

Afro peruk

Vi har en afroperuk i vår garderob. Den är egentligen min mors, vet ej varför jag har den. Då har jag nog "lånat" den för länge.

Gitarr

En av min pappas gitarrer som jag behövde till en musik kurs första året på Peffan. Åter igen en sak som jag har lånat för länge..

Martha lada

I slutet av förra året lärde jag mig sticka och virka. Jag har ju nog någon gång kunnat men nu lärde jag mig på riktigt. I min Martha låda finns färdiga/ofärdiga/misslyckade projekt..

Lars Kepler

Min kära Lars Kepler samling. Christoffer har två av mina böcker. Vill bara poängtera det eftersom jag är skrämmande stolt över att jag har alla böcker. Sjukt bra serie annars om det är någon som missat den!

Golvlyktor

Mina kära golvlyktor som jag har tillverkat i bleckplåt. Väldigt roliga projekt, skulle inte göra en till. I alla fall inte för tillfället. För mycket huvudvärk.

Koksbord

Vårt kära köksbord som Christoffer har gjort. Jag är supernöjd med bordet, Christoffer not so much. 

Simdrakt

Min kära bror har en speciell talang och det är att köpa fantastiskt roliga julklappar. Detta är en simdräkt med en minion på som jag fick i julklapp i år. Har inte använt den ennu. (nähä!?)

Tavlor

Pinsamt lång tid efter jag fick mitt Sevendays-diplom ramade jag in den. Bilden brevid är ett avtryck av min rumpa. Den tredje bilden är ett foto från photoboothen på min kusins bröllop där jag håller i en pappfigur av en ring och C håller i en skylt som det står "I´m next" på. Våra miner säger allt på den bilden. Synd att ni inte fick se den. Life sucks then you die.

Leksaksbil

En leksaksbil som något olyckligt barn lämnat efter sig. Jag har en känsla av att den syskonskaran som lämnade den här har glömt bort den och kommer att vara supertaggade på den igen när de ser den.

Anglar

Min mommo samlar på änglar och hon har en teori om att det ska finnas en ängel i varje hem som vakar över hemmet. Det är en fin tanke tycker jag. Den ena ängel har jag haft jätte länge och den andra har jag nyligen fått av min mommo. 

Kandlitteratur

Ja jag vet, det tjatas alltför mycket om kandin på min blogg. Men här är all kandlitteratur som jag lånat från Tritonia. Det enda jag gör med dem för tillfället är att jag förnyar dem..

Spelkort

Vi har skrämmande många spelkort i vår skräplåda. (alla har en skräplåda, ni kanske inte bara vet om att ni har en..) Min favorit är Kaj spelkorten. Har ingen aning varför vi har så många. Väldigt onödigt.

Lararens penna

Lärarens penna är den sötaste pennan jag har. Jag menar, den har hår!

Maroccanoil

Här kommer ett till tips. Maroccanoil, luktar supergott och gör under för håret! 

Follow your heartI köket har vi detta supersöta hjärtat där det står "follow your heart". Bra att bli påmind nu som då..

fredag 3 mars 2017 - 13:01

Morgonlistan

Jag gillar listor, nu kör vi! (Intron till listorna blir ju allt kortare..)

 

När går du upp?

På vardagar beror det väldigt mycket på hur min skoldag ser ut. Just nu stiger jag allt som oftast upp strax efter sju. Fastän jag är ledig eller börjar senare på dagen stiger jag gärna upp före 9, annars känns det som att man sovit hela dagen..

 

Vad är det första du gör varje morgon?

Dricker ett glas vatten och besöker toaletten. I den ordningen. Har ofta ett glas vatten på nattduksbordet.

 

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Det beror mycket på vad jag ska göra på dagen, vissa mornar vet jag knappt hur jag ser ut och andra mornar tar jag mig tid att sminka mig och göra något åt håret.

 

Är frukost viktig?
Ja det tycker jag. Det gånger jag hoppat över morgonmålet går nog att räkna på en hand. Ifall det blir bråttom på morgonen försöker jag alltid att hitta en nödlösning så att jag får i mig kolhydrater, fett och proteiner i någon form på morgonen.

 

Vad äter du till frukost?
Ofta blir det kvarg i någon form. Smoothie maskinen som vi fick till julklapp har förgyllt många mornar. Ägg kan också slinka ner vid speciella tillfällen.

SAM 2371

Det bästa morgonmålet är ju den man inte behöver göra själv. Som denna kreation som vi åt vid café Raawka på Sevvans ett års kalas..

 

Är du morgontrött?
Njaa. Har jag sovit mina 8,5 - 9h så är jag inte morgontrött. Jag är sällan supersur heller på morgonen. Jag är dock ingen som flyger upp ur sängen och brister ut i sång på mornarna.

 

Vad har du för alarm?
Det är någon jobbig melodi som fanns på telefonen. Grejen är ju att när man ska byta melodi på alarmet så tänker man "oj vilken trevlig trudelutt, fy bövelen va glad jag kommer att vara när detta börjar tjuta på morgonen" och sen går det någon vecka och samma melodi skulle funka som tortyrmetod.

 

Hur ser en perfekt morgon ut?
Att jag vaknar av mig själv och har tid att ligga i sängen och dra mig. En promenad i ett soligt sommar Vasa och sen en god frukost på balkongen i solskenet. Aah.. Nu längtar jag ännu mera till sommaren..

2014 06 08 11.34.09

Tammefors kändaste trappor, Piispalan portaat och jag en solig morgon..

 

Vad är det bästa med morgonen?
Kaffe. Kaffe smakar extremt gott på morgonen..

SAM 1906Och ännu bättre smakar det ju med en unsikt som denhär. Åland i mitt hjärta..

 

Hur går du helst klädd på morgonen?
I myskläder eller morgonrock. Fick en morgonrock av min sambo för några jular sedan och den har användts flitigt ända sedan dess.

 

 

Listan från Nathalie

torsdag 2 mars 2017 - 11:22

En bild i timmen

Igår band jag mig till ett stort projekt. Jag bestämde mig för att ta en bild en gång i timmen. Jag gick all in och satte alarm som började tjuta varje timme och just där och då tog jag en bild. Detta för att det skulle bli så realistiskt som möjligt. Tyvärr innehöll gårdagen väldigt mycket datorhäng men jag hoppas att ni överlever..

Vi dyker rätt in tycker jag.

 

1 bild i timmen

Kl. 7.40. Jag vaknade redan före sju och tog tillfället att njuta av mitt sportlov med att ligga och scrolla genom all möjlig social medie jag hittade på telefonen. 

Kl. 8.40 tog jag sportlovet på allvar och var ut på en promenad. Det var så otroligt blött och slaskigt, mina skor var helt dyblöta men det är sådana gånger man är lite extra stolt att man faktiskt kom sig ut. Kan ju berätta att det var inte många andra ute den tiden. 

Kl. 9.40 hade jag ätit morgonmål och satt och skrev en lista på saker jag borde få gjort under dagen som jag sedan kunde bocka av vartefter.

 

1 bild i timmen 2 

När larmet ringde 10.40 var jag i fullgång att starta en screencast, en av skoluppgifterna som skulle bockas av för dagen. En screencast är när man filmar vad man gör samtidigt som man kan berätta det via mikrofonen. 

11.40 började kaffetanden värka. Jag hade ingen mjölk hemma och orkade inte gå de 150m (?) som vi har till närmaste butik. Satte i stället lite kokosolja i kaffet som en äkta LCHFare och det gick hur bra som helst! Då får man ju samtidigt i sig bra fett!

12.40 var jag i full gång med att skriva gårdagens blogginlägg om äktenskap. KLICK!  Dessutom multitaskade jag och tittade på Casey Neistats vlogg, lönar sig att titta om ni inte sett dem. Riktigt beroendeframkallande!

 

en bild i timmen 2

Kl. 13.40 har jag fastnat på min Dropbox. Sitter och raderar onödiga bilder och får otroliga nostalgitrippar om vartannat

 

Kl 14.40 har jag fått avbockat en sak på min lista. Fick sätta lite fart nu..

 

Kl. 15.40 började kameran krångla. Hade tagit 15 bilder till ett inlägg som kommer på fredag eller lördag och jag fick inte f*nskapet att conecta med min telefon. Datorn har ingen kortläsare och att koppla kameran till datorn via USB funkade inte heller. Fick till sist gå tillbaka till min gamla trogna Samsung telefon och då funkade det. Lite förvånad att jag inte fick överfört bilderna till min Honor nu för 3 dagar tidigare gick det hur bra som helst. 

 

en bild i timmen

 Kl. 16.40 har jag redigerat klart den sista bilden och jag slänger i mig lite mat och beger mig av mot gymmet. (har också ätit mellanmål typ en 1 tiden bara så ni vet, jag svälter inte mig själv..)

 

Kom till gymmet strax efter fem men mina alarm ringde inte på gymmet så ni får en bild från 18.20 då jag började värma upp för bänkpress. Innan det hade jag tränat marklyft över en timme och satte faktiskt ett rekord! 1*140kg som var helt lätt. Vill ni se lyftet eller hur fult jag matchat min outfit kan ni kolla det på Instagram: @elinamelie heter jag där.

 

Kl. 19.40 var jag hemma från träningen och skulle just sätta mig ner för att äta lite middag. Detta är en helt normal tid för mig att äta middag, vill gärna äta "ordentlig mat" efter ett träningspass och då blir det ofta så sent för mig. (hade ätit sallad tidigare på dagen så den enda grönsak jag hade hemma var en stackars morot.. sen har jag ju också så förfärligt långt till butiken..)

 

 

en bild i timmen 4

Kl 20.40 hade jag äntligen fått bockat av allt förutom översättningsjobbet. Var tydligen lite väl ambitiös när jag gjorde listan. Stressade inget över det, finns ju många fler dagar kvar denna vecka. Får ändå vara helt stolt över mig själv. Fick både plockat undan här hemma, tvättat 4 maskiner tvätt, gjort skoluppgifter, redigerat en hel drös med bilder och tränat samanlagt över 3½ timmar.. 

 

Kl 22.20 gjorde jag smoothie och hoppades att ingen av grannarna skulle klaga. Då tittade jag också på Arrival. Filmen var bra. Väldigt konstig, lämnade många frågetecken. Jag skulle ändå rekommendera er att se den, den gav lite ny perspektiv på livet i allmänhet..

 

Runt 23 kröp jag ner i sängen och somnade bums..

 

 

onsdag 1 mars 2017 - 12:30

Nå äntligen...

Jag vill inleda detta blogginlägg med att gratulera Finland. ÄNTLIGEN får alla människor gifta sig med den person de älskar. 

 

För oberoende om du vill gifta dig med en man eller kvinna tycker jag du ska få göra det. Jag fattar inte att vi ännu 2017 funderar på om en människa som älskar en annan människa ska få gifta sig eller inte. 

 

Det är synd att religösa samfund nekar människor denna fantastiska glädjefest men jag tycker heller inte att vi ska tvinga kyrkan att börja viga homon. Giftermål har i grund och botten inget att göra med kristendomen (rätta mig gärna om jag har fel) utan giftermål handlar väl mera om att fira kärleken man har för varandra inför sina nära och kära (och att det blir lättare med pappersarbete ifall man skiljer sig). I kyrkan kan man få välsignelse för sitt äktenskap men du kan ju gifta dig utan kyrkan.. just saying. Jag tycker inte vi ska tråka alla homon i kyrkan bara för att prove a point. Jag skulle inte vilja gifta mig någonstans där alla tycker jag gifter mig med fel kön. 

 

Nåja kom in på lite onödigt sidospår. Nu är Finland äntligen är ett steg närmare jämlikhet. YES!

 

6446464173 d6a2cf38f5 z

Hade ingen riktigt bra bild som relaterar till detta ämne men här är en regnbågsflagga.

 

tisdag 28 februari 2017 - 22:36

Veckoresumé

Jaha hörni! Förra veckan var väldigt intensiv så hann inte ta så mycket bilder från veckan.. Ni får nöja er med de tre jag har och så skärper jag mig till nästa vecka, visst? 

 

Jag hade mycket skola denna vecka, både på tisdag och onsdag var jag 8h på peffan vilket inte händer så ofta. Ändå har jag känt mig väldigt effektiv hela veckan och fått mycket undanstökat. Som tecken på den tunga veckan somnade jag på fredagen strax efter 22 och vaknade 10h senare och gick ut och gå en sväng. På helgen fick vi vara hundvakt vilket alltid är trevligt. På söndag ignorerade jag totalt engelska tenten jag skulle ha på tisdag och slappade i soffan hela kvällen.

 

Jag tränade inget både på måndagen och onsdagen. På onsdag var jag på Vasa stads premieringtillfälle för idrottare. Jag gick ensam på det och var sjukt stolt över det. Torsdagens träning var helt otroligt fantastisk, allt kändes lätt och ett PR i bänkpress blev utfört. Jag var bara stolt att jag fick fredagsträningen gjord och på lördag testade jag Bemern och gjorde lite olympiska lyft. På söndag var det Strongman vilket alltid är lika roligt. Man känner sig alltid lika stark efter strongman..

 

 

vecoresume

 

Det var min vecka det. Nu har vi inlett sportlovsveckan men som det ser ut nu blir det väldigt lite sport och extremt mycket skola för mig.. Hoppas ni har det trevligt i alla fall!