torsdag 22 juni 2017 - 16:18

Den mest negativa midsommar listan

Tänkte fylla i midsommar listan nu dan före dopparedan.. Är inte speciellt taggad och just därför har det också dröjt lite med listan denna vecka..

 

Det här är planerna för midsommar: 

Idag är det torsdag, i morgon är det midsommar afton och jag har INGEN aning om vad jag ska göra på kvällen. Tar ingen stor stress över det dock. 

Det bästa med midsommaren är:

Att det är en tre dagar lång helg?

Det sämsta med midsommaren är:

Att det aldrig blir som man tänkt sig, att man alltid får gräva fram sin vinterjacka och att korvarna alltid bränns vid.

PicMonkey Image
En tradition jag inte bryter: 

Har inte riktigt några traditioner alls när det kommer till midsommar. Jag har de tre senaste midsommrarna jobbat och innan det firade jag midsommar på olika ställen varje år, med olika människor. Jag har ingen fast tradition, tyvärr.


Ett måste på midsommarbordet:

Ny potatis och sill är ju nog en klassiker. Grillad mat med olika sallader. Sommar mat helt enkelt.


Tre tips för en lyckad kväll:

Skulle gärna få några sådana tack! 

 

269008 10150230009871806 1772324 n

 

Jag firar/firar inte midsommar för att:

Jag firar midsommar för att det hör till att fira. 

Ett starkt midsommarminne:

När jag var liten fick vi alltid egna 0,5l limsa flaskor på midsommar. Det var livet.

Om jag inte minns fel så blev jag också "inlåst" på en ö på midsommar eftersom ingen var tillräckligt nykter för att köra båten till hamnen så jag och mina kompisar fick sova på ön ofrivilligt. 

 

Mellan historierna skiljer det sig ca 10 år..

tisdag 20 juni 2017 - 12:43

Är jag redo att sätta på mig klackarna igen?

Igår frågade en kär vän till mig om jag nånsin ska tävla i body fitness igen och jag blev nästan lite ställd.

 

Det är länge sedan jag ens har tänkt tanken på att tävla i body fitness och jag har inget svar på frågan. Men jag tänkte endå flumma fram ett inlägg.

 

De positiva sidorna med body fitness är att jag älskar tävlingen, att dedikera sitt liv i flera månader och så få utdelning på tävlingen. Jag är aldrig nervös på body fitness tävlingar, jag är säker, trygg och har hur mycket självförtroende som helst. Det som jag inte gillar med body fitness är själva träningen. Eller ja, jag tycker om att träna styrka mer än att pumpa muskler. Jag älskar att bara ta tag i stången och grisa upp vikten. Jag tycker om att bara göra några reps och faktiskt vara stark. Dock har jag lite problem med tävlandet i styrkelyft, ca 24h mår jag så dåligt att jag överväger att inte tävla alls.

 

Jag är inte helt säker på om jag vill tävla i body fitness bara för att få vara i form eller för att det är något som jag vill göra. Det som jag vet nu är att jag inte har lust just nu. Idag, i morgon och i över morgon kommer jag inte ha lust att tävla. Men kanske i januari då licensen ska betalas. 

 

Jag planerar inte mina tävlingar för långt på förhand. Det har jag aldrig gjort. Så tills vidare har jag inplanerat endast styrkelyft tävlingar för detta år. Nästa års tävlingar har jag och kommer jag inte planera förräns i vinter.

 

PicMonkey Collage

Två FM silver i båda grenarna. Hade inte tänkt på det tills jag hittade dessa skatter på datorn. Lika lycklig på båda bilderna. Jag kommer ihåg att jag var besviken på formen på body fitnes FM och på bänk FM var jag besviken för att jag inte gjorde personbästa och att jag missade PB på en liten banal signal. Så jag har väl saker ogjort i båda grenarna. What a pickle!

tisdag 30 maj 2017 - 15:59

Träningslistan!

Nu har det väl varit lite väl tyst här på bloggen..?

Tänkte jag skulle bryta denna svacka med Sevendays träningslista!

 

Träning för mig är: Tävling, terapi och utmaning.

Min favoritträning: Styrketräning och träning som utmanar mig.

FB IMG 1485633656974

Som denhär träningen.. väldigt utmanande ifall någon missade mitt ansiktsuttryck ;)

 

Det bästa med att träna: Att jag kan få ut mina aggressioner och att jag kan se framsteg i träningen. Det är också väldigt roligt att se att styrkan kan hjälpa i vardagen. Matkassar är lätta att bära och korkar är inget problem att öppna!


Det sämsta med att träna: Att det är tidskrävande. Spenderar ofta två timmar på gymmet vilket stjäl mycket tid från att umgås med vänner eller chilla i soffan.


En sport jag skulle vilja pröva: Jag har testat på det mesta när jag gick i Norrvalla men en grej är curling, då var jag borta så det har jag aldrig testat på..

46529 1445483572096 1434677 n

Här till exempel hoppar jag från dendär stolpen som jag just hade klättrat upp i. 

 

En träningsgren jag inte förstår mig på: Eftersom jag inte är och kommer högst antaligen aldrig bli en löpare förstår jag mig inte på typ maraton.. Som för min egen del alltså. Annars tror jag att jag har förståelse för alla sorters grenar.. Kanske dart och shack som väl klassas som sporter vilket jag kanske inte riktigt förstår..


Därför tränar jag: Jag tränar för att jag mår bra av det och för att det har gett mig så mycket, inte bara medaljer och pokaler utan tävlingsresor, upplevelser och vänner. Jag har också lärt känna min kropp och blivit mentalt stark av träning. Jag tränar förstås också för att bli stark och för att bygga muskler.

946885 375157569268150 1183156658 nEn bild från EM i Santa Susanna där jag knep en bronsmedalj.

 

Mina träningsmål: Ett stort mål är att ta 500kg i totalen, alltså sammanlagda kilomängden i bänkpress, marklyft och knäböj. Just nu ligger totalen på 

Bänkpress: 100kg

Marklyft: 140kg

Knäböj: 110kg

= 350 kg

Ett annat mål är att någon gång tävla igen i Bodyfitness och vara i mitt livs bästa form.

Två lite mindre mål är att tävla i styrkelyft och att göra personbästa i de tre stora (bänkpress, marklyft, knäböj)

IMG 20170105 170337

lördag 29 april 2017 - 17:17

En förlovningshistoria..

Japp, ni läste rätt. Jag och Christoffer har förlovat oss!

 

Elin + Christoffer Sofia Ylimaki Photography 25Fotograf; Sofia Ylimäki-Lindqvist

 

Den 25.3, en lördagskväll, åt vi god mat och drack vin. Helt omedveten om hur kvällen skulle sluta, satt vi på balkongen, jag pladdrade på om hur jobbigt jag hade det med skola, deadlines, träning, tävling och jobb. C satt helt tyst brevid mig. Mörkret hade lagt sig och stjärnorna tittade fram. Jag började frysa och ville in, så jag steg upp. C tog mig i händerna och sa att han ville fråga mig något. Då steg han ner på ett knä, tog fram en ring från jackfickan och frågade ifall jag ville gifta mig med honom. Mellan glädjeskrik, tårar av glädje och förvånad och allmänna chockfasoner han jag säga JA! flera gånger innan jag ens hade registrerat ringen..

 

Vi valde att alla våra nära skulle få upptäcka förlovningen, så det var först på påskhelgen som våra familjer fick reda på att vi var förlovade. Beslutet att inte säga något utan att folk fick upptäcka själva var så roligt! Det var också lite jobbigt att inte säga direkt för det tog det väldigt länge för många att upptäcka ringen. (you know who you are ;)) 

 

Japp, nu är vi i alla fall förlovade. Något bröllop blir det inte i sommar, vi ska njuta av förlovningen ett tag tror jag.

 

Elin + Christoffer Sofia Ylimaki Photography 7Fotograf: Sofia Ylimäki-Lindqvist

onsdag 29 mars 2017 - 21:53

Hur gick det med veggoveckan?!

Mitt i denna fartfyllda vecka med tre kurser slöjd, sista dagarna på praktiken, sista träningsveckan innan tävlingar och pampas hinner jag nu plötsligt också knåpa ihop ett blogginlägg! Denhär veckan är helt galen och jag bara längtar till lördag då jag bara ska slappa hela dagen. 

 

Men jag tänkte iaf utvärda min veggovecka som jag hade förra veckan. Hur gick det för mig?

 

Det gick faktiskt så bra att jag bestämde mig för att fortsätt äta vegetariskt. Jag tyckte det gick väldigt bra att inte äta kött och jag gillar att jag får i mig mycket mera grönsaker nu. Som typ 100% mera grönsaker, haha. Jag har nog inte märkt av någon kroppslig skillnad, inte negativt eller positivt och det är också en av orsakerna till varför jag vill forstätta, jag vill se om jag kroppsligt påverkas av detta. Jag har dock njutigt av maten på en helt annan nivå denna vecka och det har inte alls varit så jobbigt som jag trodde det skulle vara.

 

På måndagen kände jag mig faktiskt lite lost. Men redan under förra veckan hittade jag två favoriter som jag alltid kan falla tillbaka på eftersom det är enkelt, snabbt och gott. Safecards helt enkelt. Jag har i princip alternerat mellan sallad med linser, feta och halloumi och grönsakssoppa med linser och groddar eller brödkrutonger som topping. 

 

Denna vecka har jag inte riktigt haft tid att experimentera med mat men tack för tipsen jag fått hittills, keep them coming för nästa vecka tror jag har mera tid och kan börja testa ut lite mera recept! 

 

 

Vegetarisk mat

måndag 20 mars 2017 - 21:59

Veggovecka!

I helgen skakade jag och min vän hand på att bara äta vegetariskt denna vecka. Detta betyder att jag inte har en blekaste aning om vad jag ska äta på dagarna.

 

Jag ska äta endast vegetariskt vilket betyder att jag kommer att äta produkter från djurriket och lämnar endast bort rött kött, fisk och fågel. Men man har ju alltid gjort mat kring kött och nu ska jag ju göra mat kring ööh.. bönor? Då kommer vi till nästa problem. I need protein! Så jag måste var lite mera uppmärksam med att få i mig tillräckligt med protein. Tror dock inte att det kommer att bli ett så stort problem. Kan ju skarva i mina måltider med ägg, kvarg och mjölk. Det är inte så svårt att få i sig 160g protein per dag.

 

Det ska bli riktigt spännande att testa på vegetarisk mat. Äter annars väldigt lite grönsaker, fastän jag vet hur bra det skulle vara för mig att göra det. Tror att detta lilla projekt kommer att ge en liten boost till mitt grönsaksätande.

IMG 20170320 192615

Ikväll åt jag en sallad med gurka, tomat, paprika, rödlök, munggroddbönor och fetaost, batatmos och en veganbiff av ärter. Och jag njöt verkligen av den måltiden. Skitgott!

 

Har ni tips på superbra vegetariska rätter så kommentera här under, kan ju inte leva på batatmos och veganbiffar hela veckan.

torsdag 9 mars 2017 - 12:50

Ett efterlängtat rekord!

Alltså ÄNTLIGEN!! Igår bänkade jag 100kg..

SAM 1759

Förutsättningarna för ett bra träningspass var inte ultimata igår. Jag hade sån otrolig spänningshuvudvärk på dagen och kunde knappt koncentrera mig på något annat än att huvudet bultade. När jag kom hem smörjde jag på ett tjockt lager Linnex på nacken och hoppades att jag åtm skulle kunna fara på träning på kvällen..

 

En timme senare hade huvudvärken försvunnit och vi styrde kosan mot gymmet. (Linnex är ett mirakel..) Jag skulle ha ett relativt lätt pass med några 2:or på 80kg. Det kändes helt okej under uppvärmningen så jag blev sugen på att testa på lite högre vikter. Efter 2 set ökade jag till 85kg och gjorde två reps. Det kändes helt okej så jag bestämde mig för att maxa ut på 90kg. Gjorde 4 repetitioner på 90 vilket var ett rekord. Blev övertygad om att jag skulle prova på 95kg vilket jag aldrig har gjort förr. Gjorde två repetitioner på 95kg!! Så med två personbästa i bagaget kände jag mig nöjd och belåten.

Killarna på gymmet var av annan åsikt och övertygade mig om att jag åtm skulle testa på 100. Oh well I did. Och 100 kg kom upp! Det var inte vackert men det kom upp. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen efter det. Folk trodde jag var galen när jag hoppade och skuttade omkring...

 

Att det ännu till var internationella kvinnodagen gjorde saken ännu bättre.. Så nu bänkar jag tresiffrigt. Fattar nog inte ännu hur förbannat mycket vikt det är..

IMG 20170308 183844

Bilden är arrangerad. Var för vidskeplig för att filma.

måndag 6 mars 2017 - 12:14

Veckoresumé

Äntligen kommer veckans resumé i tid.. Förra veckan var ju sportlovsvecka.. Inte så farligt mycket SPORTlov för mig, däremot en hel del datorhäng..

 

 

- Jag var ensam hela veckan för C var borta på jobb, både skönt och långtråkigt samtidigt. Jag hinner få en hel gjort när jag är ensam men det är tråkigt och man hinner ju börja sakna varandra lite för mycket..

- Jag hade skola på måndag och tisdag. På tisdag hade jag engelska tent. Vi har en trevlig outtalad tradition med E att vi alltid tar en kaffe med tilltugg efter en avklarad tent. Så vi passade på att äta en fastlagsbulle från Aroma. Den var väldigt god..

- Jag var ute och gick flera gånger denna vecka, dock tränade jag väldigt lite. Hade blixtrande huvudvärk några dagar och kände mig krasslig så lät bli. På söndagen var jag och C ute och gå både på fast mark och på isen.

- Största delen av veckan har jag spenderat vid datorn. Jag har gjort skoluppgifter, skrivit på kandidaten, bloggat och surfat runt på diverse onödigheter. Jag har också jobbat en hel del vilket jag också gör via datorn. Så den har gått på högvarv hela veckan.

- På lördag inledde jag tentläsning igen, nu på ett helt annat språk, dvs finska. Mina känslor för den finska grammatiken förmedlas väldigt bra på bilden i vänstra hörnet.

Veckoresume

 

Det var min sportlovsvecka. Denna vecka började praktiken i skolan och på lördag ska jag till Umeå med Sevendays gänget. Där emellan ska jag på mentalträning, sminkkväll och halarkalas så jag kommer nog inte att ha speciellt många lediga kvällar denna vecka..

lördag 4 mars 2017 - 16:00

15 saker i vår lägenhet

Nu har jag fotat och redigerat 15 saker i vår lägenhet som jag nu tänkte ge en närmare förklaring på. Bloggläsare gillar ju att snoka i bloggares kylskåp osv så jag hoppas att detta är en kul grej! Ni andra får gärna hänga på trenden, det är ju alltid spännande att se vad folk gömmer i sina lägenheter!

 

Afro peruk

Vi har en afroperuk i vår garderob. Den är egentligen min mors, vet ej varför jag har den. Då har jag nog "lånat" den för länge.

Gitarr

En av min pappas gitarrer som jag behövde till en musik kurs första året på Peffan. Åter igen en sak som jag har lånat för länge..

Martha lada

I slutet av förra året lärde jag mig sticka och virka. Jag har ju nog någon gång kunnat men nu lärde jag mig på riktigt. I min Martha låda finns färdiga/ofärdiga/misslyckade projekt..

Lars Kepler

Min kära Lars Kepler samling. Christoffer har två av mina böcker. Vill bara poängtera det eftersom jag är skrämmande stolt över att jag har alla böcker. Sjukt bra serie annars om det är någon som missat den!

Golvlyktor

Mina kära golvlyktor som jag har tillverkat i bleckplåt. Väldigt roliga projekt, skulle inte göra en till. I alla fall inte för tillfället. För mycket huvudvärk.

Koksbord

Vårt kära köksbord som Christoffer har gjort. Jag är supernöjd med bordet, Christoffer not so much. 

Simdrakt

Min kära bror har en speciell talang och det är att köpa fantastiskt roliga julklappar. Detta är en simdräkt med en minion på som jag fick i julklapp i år. Har inte använt den ennu. (nähä!?)

Tavlor

Pinsamt lång tid efter jag fick mitt Sevendays-diplom ramade jag in den. Bilden brevid är ett avtryck av min rumpa. Den tredje bilden är ett foto från photoboothen på min kusins bröllop där jag håller i en pappfigur av en ring och C håller i en skylt som det står "I´m next" på. Våra miner säger allt på den bilden. Synd att ni inte fick se den. Life sucks then you die.

Leksaksbil

En leksaksbil som något olyckligt barn lämnat efter sig. Jag har en känsla av att den syskonskaran som lämnade den här har glömt bort den och kommer att vara supertaggade på den igen när de ser den.

Anglar

Min mommo samlar på änglar och hon har en teori om att det ska finnas en ängel i varje hem som vakar över hemmet. Det är en fin tanke tycker jag. Den ena ängel har jag haft jätte länge och den andra har jag nyligen fått av min mommo. 

Kandlitteratur

Ja jag vet, det tjatas alltför mycket om kandin på min blogg. Men här är all kandlitteratur som jag lånat från Tritonia. Det enda jag gör med dem för tillfället är att jag förnyar dem..

Spelkort

Vi har skrämmande många spelkort i vår skräplåda. (alla har en skräplåda, ni kanske inte bara vet om att ni har en..) Min favorit är Kaj spelkorten. Har ingen aning varför vi har så många. Väldigt onödigt.

Lararens penna

Lärarens penna är den sötaste pennan jag har. Jag menar, den har hår!

Maroccanoil

Här kommer ett till tips. Maroccanoil, luktar supergott och gör under för håret! 

Follow your heartI köket har vi detta supersöta hjärtat där det står "follow your heart". Bra att bli påmind nu som då..

fredag 3 mars 2017 - 13:01

Morgonlistan

Jag gillar listor, nu kör vi! (Intron till listorna blir ju allt kortare..)

 

När går du upp?

På vardagar beror det väldigt mycket på hur min skoldag ser ut. Just nu stiger jag allt som oftast upp strax efter sju. Fastän jag är ledig eller börjar senare på dagen stiger jag gärna upp före 9, annars känns det som att man sovit hela dagen..

 

Vad är det första du gör varje morgon?

Dricker ett glas vatten och besöker toaletten. I den ordningen. Har ofta ett glas vatten på nattduksbordet.

 

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Det beror mycket på vad jag ska göra på dagen, vissa mornar vet jag knappt hur jag ser ut och andra mornar tar jag mig tid att sminka mig och göra något åt håret.

 

Är frukost viktig?
Ja det tycker jag. Det gånger jag hoppat över morgonmålet går nog att räkna på en hand. Ifall det blir bråttom på morgonen försöker jag alltid att hitta en nödlösning så att jag får i mig kolhydrater, fett och proteiner i någon form på morgonen.

 

Vad äter du till frukost?
Ofta blir det kvarg i någon form. Smoothie maskinen som vi fick till julklapp har förgyllt många mornar. Ägg kan också slinka ner vid speciella tillfällen.

SAM 2371

Det bästa morgonmålet är ju den man inte behöver göra själv. Som denna kreation som vi åt vid café Raawka på Sevvans ett års kalas..

 

Är du morgontrött?
Njaa. Har jag sovit mina 8,5 - 9h så är jag inte morgontrött. Jag är sällan supersur heller på morgonen. Jag är dock ingen som flyger upp ur sängen och brister ut i sång på mornarna.

 

Vad har du för alarm?
Det är någon jobbig melodi som fanns på telefonen. Grejen är ju att när man ska byta melodi på alarmet så tänker man "oj vilken trevlig trudelutt, fy bövelen va glad jag kommer att vara när detta börjar tjuta på morgonen" och sen går det någon vecka och samma melodi skulle funka som tortyrmetod.

 

Hur ser en perfekt morgon ut?
Att jag vaknar av mig själv och har tid att ligga i sängen och dra mig. En promenad i ett soligt sommar Vasa och sen en god frukost på balkongen i solskenet. Aah.. Nu längtar jag ännu mera till sommaren..

2014 06 08 11.34.09

Tammefors kändaste trappor, Piispalan portaat och jag en solig morgon..

 

Vad är det bästa med morgonen?
Kaffe. Kaffe smakar extremt gott på morgonen..

SAM 1906Och ännu bättre smakar det ju med en unsikt som denhär. Åland i mitt hjärta..

 

Hur går du helst klädd på morgonen?
I myskläder eller morgonrock. Fick en morgonrock av min sambo för några jular sedan och den har användts flitigt ända sedan dess.

 

 

Listan från Nathalie