lördag 4 mars 2017 - 14:15

Hälsade på hos de stora fyrbenta

Oj oj höni, igår kväll gick det inte direkt som på strömsö. Men så går det ibland, vänta så ska ni få höra.Efter en lång fredag bestående av morgon träning samt plugg följde jag med till stallet för att bl. hälsa på denna stora kompis.
Även fast jag inte är någon hästtjej, trivs jag mycket bra på stallet. Det är ett sådant lugn över hela stället och så tycker jag det doftar ganska fint, faktiskt. Som ni ser är jag rätt omtyckt av hästarna, att mina fickor är sockerbits-fyllda känns som en parentes att nämna ;)Tyvärr fick vår kärleksromans ett lite brutalt slut när jag i galopp trillade ner från hästryggen lite olyckligt. Vi blev sittande på jourmottagningen långt in på småtimmarna. Mitt stackars lilla knä grät till lite av smärta men så kan det gå ibland. Vi får ta det lilla lugna och hoppa på en fot ett tag framöver.

Hoppas ni hade en fin kväll, min slog ni nog ganska lätt.

söndag 29 januari 2017 - 20:50

Att avsluta en vecka

son 4Foto: Anna Riska

Dessa veckor gör mig lite crazy, hur i all sin dar kan det vara söndag kväll igen..? son 3

Foto: Anna Riska

Som jag berättade imorse var jag mer än lite stel efter gårdagens träning. Bästa medicinen för mig är att värma upp kroppen igen och träna lite till. Därför fick det bli ett skönt morgonpass på gymmet + bastu. Följt av en kaffe på stan tillsammans med skolböckerna. Läser till studenten med bästa förmåga och längtar lite extra till det är dags för läslov riktigt på riktigt. Då är det full fokus och jag är faktiskt lite pepp.son 2

Foto: Anna Riska

Knackade på hos fina Anna under eftemiddan för att hämta bilderna vi tog förra veckan. Jag tycker resultatet blev väldigt fint. Nästa gång hoppas vi på magiskt vacker sol. Vi satt i soffan och fnissade tills jag var tvungen att köra vidare.son 1

Foto: Anna Riska

Nu börjar min nos fyllas med doften av nygräddade plättar. Kan det vara fina mamma som överraskar? 

Ha en riktigt skön söndagkväll kompisar!

fredag 27 januari 2017 - 11:50

Att äntligen ta fredag

ella 1Foto: Anna Riska

Blev en fruktansvärt rolig men intensiv dag igår. Trappade ner längs trapporna från tågvagnen lite efter tolv, körde hem och somnade direkt. Tågresan hem var så givande. Satt och samtalade med Calle om kläder, design och framtid. Tycker det var så intressant att lyssna, satt mest och beundrade. Hon har varit i branchen länge och är även agent för Busnel i Finland. Följde med henne när hon gjorde inköp på Filippa k men det ska jag berätta mera om lite senare. 

onsdag 25 januari 2017 - 17:10

Mot helsingfors + en tillbakablick

25 januari 2016

För exakt 1 år sedan var detta en väldigt speciell och spännande dag. Jag skulle träffa en stor förebild för mig för första gången i nere Helsingfors. Jag minns att jag stod på perrongen och väntade på att hennes tåg skulle rulla in. Försökte flera gånger torka bort handsvetten från mina fingrar under tiden. Snälla Malena och jag skulle spendera dagen i hufvudstaden. Hon tog med mig till två showrooms jag tidigare inte ens drömt om att få besöka. Jag var så djup tacksam över den chansen, över hela dagen. Tänk om lilla Ella hade vetat, när hon flera gånger om, läst och beundrat allt fint Malena skrev om i sin blogg. Att en dag skulle jag också göra det samma. Det är så mycket som hunnit hända på 1 år. Så många fina människor i den här branchen som jag fått träffa. Det var en fin puff och väldigt mycket självförtroende Malena gav mig den där dagen, tack. hel 1Idag 1 år senare är jag igen påväg mot hufvudstaden igen, sitter på tåget och pusslar ihop ett schema för morgondagens mötesfyllda dag. På kvällen tar jag ett tåg upp mot Vasa igen.

söndag 22 januari 2017 - 22:52

Den fina färgen gul

annn 1Foto: Anna Riska

Färgen Gul komipsar, visste ni att det är kreativitetens, lyckans och optimismens färg. En vacker färg att beklä en ytterfasad med, tycker jag. Kontrasten mot allt det andra gör sig mycket fin. Och kontraster är ju det bästa med livet. Att traska i motvind och inse det fina med att i ett senare skede få gå medvind.

 

Har precis tagit av blinget på öronen och satt dem i porslins skålen på nattduksbordet. Ett tecken för att dagen börjar vara över. Dags att stänga ögon och dator lock. Men först en runda för att blåsa ut alla vanilj-glass doftande ljus i hela huset, sen... Godnatt

Tack för denna söndag + vecka, du gav mig många nya insikter.

Kram -e

fredag 20 januari 2017 - 18:30

Friyaay

filippak 1Äntligen fredag och en hel ljuv helg framför. 

Går på kämparglöd och sparlåga. Ögonlocken känns tyngre och tyngre och en lugn kväll låter som guld i mina öron just nu. Stigit upp med tuppen vid 05.45 och åkt iväg för att träna i lag med Julia + Sandra. Följt av skola + styrelse möte. Nu sitter jag inne på Fazer och dricker kaffekopp efter kaffekopp. Pysslar på datorn och sköter undan massor som jag haft på hälft (i veckor). Ni vet sånt som man bara sopar under mattan och ignorerar ända till det sista. Kan verkligen konstatera att jag smäller igen datorlocket med gott samvete när jag stiger upp härifrån.filippak 2fiDenna fina jacka fick jag i julklapp av snälla mamma och pappa. En härlighet från svenska Filippa K.

Ha en fin fin + underbar helg! Så hörs vi lite senare

Kram -e

måndag 12 september 2016 - 13:10

De är igång nu!

mandag 1Måndag, ny dag och ny vecka.

Studentskrivningarna satte igång idag, först ut engelska hörförståelse. Det var länge sen jag varit så nervös som imorse när jag strax efter åtta kom till skolan, hörde mitt namn ropas ut, steg in i gymnastiksalen och satte mig ner vid platsen som utdelats mig. På platsen vilade ett par hörlurar, två nyvästa pennor och ett gummi samt den "optiska svarsblanketten". Jag sneglade på den och läste studentexamensnämden. Det var då det slog mig, nu gäller det! Imorgon är det finska som gäller, puh. 

Ett stort lycka till, till alla andra abiturienter som skriver nu i höst!mandag 2

Min outfit kmr från KARISMA. Årets underbara höstnyheter.

Ylletröja//Filippa K Silkesblus//By Malene Birger Byxor//By Malene Birger Väska//Filippa K

Massor av kramar -e

onsdag 7 september 2016 - 18:45

Fina september

tisdaag 1Tänka sig så var första riktiga höstmånaden här. Fina fina september har knackat på dörren. Vilken månad det varit och vilken månad det kommer bli. En spännande månad. För bara någon dag sedan fyllde jag år 18, tänka sig. Körkortet hoppas jag ha i handen innan vi växlar över till oktober. Studentskrivningarna ska skrivas och så har jag eventuellt ett nytt roligt jobb på krocken. Det är mycket som händer, mycket skoj och mycket stress. Men ibland är det så. Jag sväljer och biter ihop. Allt går om man bara vill, visst ;)

Det enda som jag saknar just nu är att finna tid för att skriva för er. Eller egentligen sitter jag och skriver och reflekterar för mig själv och jag njuter verkligen av det. Senare i höst vänner. Har även färdig bildmaterial till så många inlägg nu att det kliar i fingrarna för att få klicka på tangenterna och dra musen över till "publicera" knappen. Men jag får hålla ut ett litet tag till med näsan i böckerna. Om lite dryga två veckor är alla skrivningar över. Då skålar vi!

 

Ps. På bilden har jag på mig underbara höstnyheter från By Malene Birger

onsdag 24 augusti 2016 - 22:45

Läser på studenten

student 1Hej på er!

Jag tänkte mest bara kika in här och säga hej. Meddela att jag är hemskt ledsen för den riktigt dåliga uppdateringen men kommer att komma tillbaka. Efter studentskrivningarna hittar jag tid för er igen. Men tyvärr finns det inte många tomma luckor i kalendern just nu. Ni ska ha det toppen bra! Kanske vi hörs tidigare än jag planerat om inte annat så önska mig lycka till i skrivningarna.

Massor av kramar -e

onsdag 17 augusti 2016 - 08:00

Dagens fyra stjärnor

potratt 1*Skola*Jobb*Läsa på studenten*Träna