Visa alla inlägg skrivna december 2015

onsdag 30 december 2015 - 23:58

Esplanaden

Hej på er!

Hur mår ni? Det var ju några dagar sen sist... Själv mår jag bra. Vi har förflyttat oss ner till hufvudstaden för att bl.a fira nyår. Nyår. 2016. Say whaat.

Jag väntar med spänning på vad det nya året för med sig. Det känns som ett bra år, ett riktigt härligt år! Redan i januari väntar många roliga spännande saker, men mer om det lite senare. 

hej 1Vi stannar nere i hufvudstaden omkring en vecka. Och jag som planerat att hålla er uppdaterade under hela vistelsen insåg precis att jag glömt ta med laddaren till datorn, attans! Ska försöka få tag på en dator här eller så ska jag försöka mig på att blogga via mobilen...

Nu ska jag försöka lägga huvudet på kudden och försöka sova lite. Det blir tidig väckning imorgon kusin N ska iväg och rida och själv hade jag tänkt köra ett pass på gymmet för att starta igång dagen. Wish me luck. Hittils har denna tjej gladeligen sovit till elva under hela lovet. 

Kramar -e

söndag 27 december 2015 - 19:42

Årets pepparkakshus

jul2015 3Så här blev det att se ut, årets pepparkaks hus. Pappa står för själva konstruktionen och Jenny för dekoreringen.jul2015 4Känner någon av er igen huset?

Ett tips, det är mitt fönster ni skymtar i knuten ;)jul2015 5jul2015 6Pappa smider redan planer inför nästa års hus. Jag önskar honom ett lycka till det låter rätt så avancerat, hehe.

söndag 27 december 2015 - 17:15

Sphere short dress

IMG 5642IMG 5643IMG 5652Visst är den fin, denna vackra tröja! Sphere short dress.

lördag 26 december 2015 - 23:47

Julafton

Heej på er!

Jul-dagarna börjar vara över, våran julafton var riktigt fin och trevlig! Vi var hemma hos oss hela kvällen med besök av mummi och moffa samt hesaborna. De åkte vidare norrut idag men som tur träffas vi till nyår igen. Wonderful!!jul2015 2Granen hann vi pynta kvällen innan. Det blev lite stressigt kanske, men fint! Jag försökte övertala familjen att ändaste ha röda kulor i med några detaljer i guld. Det lyckades jag inte med utan det fick bli en blandning av rött, guld och silver samt massor av glitter. jul2015 7Såhär såg våran dukning ut. Jag blev väldigt stolt över rosetterna på vinglasen som jag knöt. Är inte så värst pysslig av mig så blev riktigt förvånad över hur lätt det var! Ta det som ett tips och andvänd band med metalltråd i.jul2015 10Vi körde flera dukningar med bl. lak-rom, sill och fisk, kallt kött, de varma lådorna samt skinkan och tillsist desseren. Jag stod som vanligt över de tre första rundorna...jul2015 1jul2015 9Detta är kanske ända bilden på mig tagen med kameran från den kvällen. Jag hade lockat håret på morgonen men valde att sätta upp det på en slarvig knut eftersom det var mycket bekvämare. På mig hade jag en svart stickad klänning med polo krage. Den hittade jag i sista sekund i mammas skattkammare ;). 
jul2015 8Någonstans mellan rätterna tog vi paus och delade ut alla julklappar. Det är ju alltid så myyysigt! Jag är jätte glad för alla mina presenter men även för alla andras fina julklappar. Fick dock några frågor om jag kunde visa upp mina klappar här i bloggen och kan säga att det tänker jag inte göra. Tycker personligen att det känns lite konstigt, att visa upp och berätta vad jag fått. Kanske bara jag? 

En riktigt härlig julafton, mer behöver jag inte tillägga. Hoppas ni hade det lika fint ni med, kramar!

torsdag 24 december 2015 - 17:21

God jul!!

0000000000000000000000000000000000000000000000000000 1God jul käraste underbaraste läsare!! 

onsdag 23 december 2015 - 11:23

Dan före dopparedan

1Dagen före julafton är här! December har gåt så otroligt fort, nästan skrämande fort, och nu är tiden då tempot borde trappas ner. Men jag har för mig att själva juldagarna kommer rusa förbi minst lika fort som hela månaden!

11

Idag ska vi få klart de sista förberädelserna inför imorgon, vänta på helsingfors kusinerna som ska komma ikväll och så ska jag fixa den sista julklappen på stan. Äsch, jag som loooovade mig själv att inte springa på stan den 23, nåjaa maybe next year ;)

måndag 21 december 2015 - 13:56

Frukost på Aroma

aroma 12Det finns en grej (av många) som jag saknat sen vi kom hem från Belgien. Nämligen att hämta hem nygräddat bröd till frukost. Det gjorde vi nämligen där, nästan varje morgon. Må det vara godaste och mysigaste som finns, nygräddad bröd på morgonen alltså. 

I tisdags hade Aroma konditori & Bageri bjudit in ett gäng sevendaysare på frukost till sitt nya kvartersbageri här i Vasa, Handelsesplanaden 11 next to Sweet vaasa. 

Det var tidig morgon och landskapet var alldeles kolmörkt, men inne på Aroma blev vi varmt välkommnade av Maria och hela personalen. Själv hade de varit där sedan småtimmarna och bakat.aroma 2Nygräddat bröd talade jag om här tidigare och detta är de på Aroma mer eller mindre specialister på! Deras egna surdegsbröd, levain är min absoluta favorit.

aroma 3Har ni sett så vackra pepparkakor...?? näe inte jag heller. Det är nästan så att man inte vill äta dem utan bara beundra dessa små konstver. Eller vira ett rött sidenband om dem och hänga upp i granen.aroma 1aroma 4Vi blev bjudna på glögg och brända nötter. Äppelglögg om jag inte minns fel. aroma 5Under tiden vi sörplade på glöggen lyssnade vi till Maria som berättade om historien bakom Aroma. En älskad hobby som slutade med ett eget bageri.
aroma 6Anna och Saraharoma 8aroma 7Senare fick vi även hämta frukost. Surdegsbrödet som jag visade er lite högre upp med olika ostar samt kaffe och te. aroma 9aroma 11aroma 10Tack till alla sevendaysare som var på plats samt tuusen tack till Aroma för att vi fick komma!

Efter denn ljuvliga frukost var jag minst sagt redo för att starta dagen <3

lördag 19 december 2015 - 20:58

Ett juligt Stockholm

stockholm 1Det var söndag, hemma firades självständighetsdagen men på svenskmark var det en helt vanlig december söndag. Båten var framme nästan två timmar senare än beräknat p.g.a stormen. Vi tog vara på timmarna och njöt med en lång frulle. När båten sedan kastade ankare vid Stockholm var vi de första som steg av (bokstavligt talat ;)).  stockholm 2Med tunnelbana åkte vi direkt mot Gamla stan. Planen hade varit att åka till skansen för att gå på julmarknad med eftersom vi förlorat två timmar kände vi för att strycka den planen.stockholm 3Gamla stan var ändå så fint prytt i underbart julpynt så det var lika härligt det också!stockholm 9stockholm 4Och julmarknad, det fann vi där också på torget utanför Nobelmuseet. stockholm 5stockholm 6Brända mandlar måste tillhöra det godaste sötsackerna som finns! Nog har ni väll smakat??
stockholm 7Jag ställer mig vid ingången till nobelmuseet för att undvika trängseln och kikar på bilderna jag tagit. När jag plötsligt blir undanputtad av massor av fotografer och reportrar. Jag försöker kolla efter vad som orsakar uppståndelsen och märker att mer eller mindre en meter från mig står Takaaki Kajita. Årets nobelpristagare i fysik som är där för att inleda "nobel-veckan". Prisutdelningen skulle nämligen ske på torsdag samma vecka. 
stockholm 8stockholm 10Det jag älskar med gamlastan, förutom alla vackra hus är dessa smala gator. Så otroligt fina är de!stockholm 11Inne på Odd molly. Som fått in massor av härliga vårnyheter. Pastelldrömmar, åååh!stockholm 12Och julen den hade kommit till NK den med.stockholm 13stockholm 14När mörkret började lägga sig över stan, då visste vi att det var dags att bege sig mot båten igen. Tack och godnatt Stockholm, det var underbart att sese igen! 

torsdag 17 december 2015 - 21:10

Torsdag

IMG 5630

Hej på er!

Vet ni vad jag tycker är riktigt tråkigt?! Jo, att jag inte hunnit prata med er nästan överhuvudtaget under de senaste veckorna. Har stressat med så otroligt mycket så tiden har helt enkelt inte funnit där, snyft. Därför är det mer än härligt att vi får jullov imorgon. Och ska försöka jobba bort allt skolarbete under helgen så behöver jag inte tänka på något skolrelaterat alls på hela lovet! Och då mina vänner, då ska ni få höra om vad som hänt under de senate veckorna. Jag har ju inte visat er bilder från Stockholm eller Aroma frukosten vi var på med sevendays gänget!! 

söndag 13 december 2015 - 10:48

Lucia

Trettonde december idag, luciadagen är här! Halva vägen till julafton har passerat och endast en hel vecka kvar till jullov. lucia 3Foto: Erika Storfors

I fredags var det vår årskurs tur att få ordna lucia. Halv nio på morgonen tågade vi in i jumppa salen nynnande till luciasången med glitter runt midjan och ljus i handen. I stämmor sjöng vi tillkomp av violin och piano, sång efter sång. Det var kul, jättekul!lucia 4Foto: Erika Storfors

Våran fina lucia, Hanna.lucia 2Foto: Erika Storfors

Tillsist tågade vi ut på samma sätt som vi kommit in, nynnande till lucia sången.

I väntan på jul, mysig lucia till er!!