Visa alla inlägg skrivna augusti 2016

onsdag 24 augusti 2016 - 22:45

Läser på studenten

student 1Hej på er!

Jag tänkte mest bara kika in här och säga hej. Meddela att jag är hemskt ledsen för den riktigt dåliga uppdateringen men kommer att komma tillbaka. Efter studentskrivningarna hittar jag tid för er igen. Men tyvärr finns det inte många tomma luckor i kalendern just nu. Ni ska ha det toppen bra! Kanske vi hörs tidigare än jag planerat om inte annat så önska mig lycka till i skrivningarna.

Massor av kramar -e

onsdag 17 augusti 2016 - 08:00

Dagens fyra stjärnor

potratt 1*Skola*Jobb*Läsa på studenten*Träna

måndag 15 augusti 2016 - 22:45

En augusti söndag

helsingfors 1På söndag vaknade vi upp tidigt, städade snabbt upp i lägenheten och tog våra väskor under armen för att åka in mot centrum för att njuta av lite god frukost. 
helsingfors 2Vi valde ett ställe som heter Sis. Deli+Café. Ett mysigt litet ställe riktigt i centrum, under fem minuters gång avstånd från Stockmann. Utbudet var riktigt bra och vi njöt av frukosten samtidigt som åskan dundrade utanför.helsingfors 4Vi väntade att ovädret skulle gå förbi tills vi begav oss vidare.

Min outfit kommer från COS. Axelväskan är min slitna lilla vän från Tiger of Sweden och reseväskan från Longchamp.
helsingfors 6Medan Beccis åkte iväg för att möta upp en kompis från Australien satte jag mig ner för att läsa lite vid Johan & Nyströms ute servering som ligger vid Skatudden. Eftersom vädret vänt totalt och solen var framme passade jag på att njuta, tänk om detta är sommarens sista gång man kan sitta på en uteservering. Alltid emellanåt tog jag paus från ekonomi boken och blickade ut över en av mina absoluta favorit gator...
helsingfors 10... norra Kajen. Har jag en ledig stund över gillar jag att strosa runt här längs strandpromenaden. Vackra hus på ena sidan och fina segelbåtar på den andra. Drömmen vore att få bo i en lägenhet här nångång i framtiden.helsingfors 11Efter några timmar gick jag tillbaka in mot stan.
helsingfors 12Köpte en svalkande islatté och mötte upp Beccis igen. Vi tog en sväng in på delikatessen för att handla middag att äta på tåget mot Vasa. Självklart kände jag för lite Suchi. Bättre avslut på en toppen helg finns inte.

Massor av kramar!

söndag 14 augusti 2016 - 19:04

Hufvudstaden tur och retur

tagg 1Sista sommarlovs helgen har jag tillbringat i hufvudstaden tillsammans med Beccis. Vi har varit mer eller mindre helt planlösa och mest strosat omkring. Visat varandra våra guldkorn i staden.

Tanken om att åka ner hit var väldigt spontan. Vi kände båda att det behövdes, koppla bort riktigt ordentligt före back to school som sker imorgon. Tänka sig. Det är sista sommarlovsdagen idag, galet så fort det gått. Nu står höstens utmaningar framför. Jag är väldigt spänd på att starta igång hösten. Mycket som händer redan i september. Höstens studentskrivningar och min 18 års dag. Jag blir 18 och myndig, bara en sådan sak. 

Precis som varje höst har jag massor av mål och idéer för hur jag vill lägga upp kommande år. Hösten är mitt nyår och jag gissar på att jag inte är ensam om den tanken. 
tag 2Nu tågluffar vi tillbaka mot Wasa. Massor av kramar och ha en skön start på hösten!

torsdag 11 augusti 2016 - 21:45

Ett foto i timmen

Tjenixen, idag tänkte jag testa på ett lite nytt koncept. Inget nytt i blogg-världen men nytt för mig och det är vardagsinlägget med namnet "ett foto i timmen". Så idag får ni hänga med mig och tjuvkika lite på vad jag pysslat med idag. 108.00 Dagen började med körlektion. 09.00 Jobbet kallade och jag startade igång arbetsdagen med en god kopp kaffe.2

10.00 Fixar och trixar 11.00 Gick jag och handlade saker som behövdes till studion.3

12.00 Lunchpaus på Sweetvasa med underbara Rebecca 13.00 Tillbaka i studion 4

14.00 Leker omkring i studion 15.00 En tröttjej bakom passfotokameran5

17.00 Var arbetsdagen slut. Jag gick vidare för att kika omkring på stan då det ankades konstens natt 18.00 Befann jag mig på boutique beauty för att kika på fina Julia som var med och visade upp underbara bröllopsklänningar.

619.00 Dags för Karismas modevisning. 20.00  Var jag hemma igen. Pågrund av riktigt taskigt regnväder kändes det som kvällens bästa idé.

 

Så såg min torsdag ut i korta drag, massor av kramar -e 

onsdag 10 augusti 2016 - 22:05

Där uppe bland träden

fun 1Heej på er!

Förra veckan fick jag möjlighet att hänga här. Bokstavligttalat hänga, hehe. Det är Vasas nya äventyrspark, Zip AdventurePark som byggts upp i Vasklot. Fem banor finns det uppe bland träden och de är på ca. 1-8 meters höjd. Sådan här typ av klättring tycker jag är super skoj. Har testat det ett par gånger innan och tyckt det varit lika kul och lite små spännande varje gång.
fun 2fun 3fun 4Jag tog med mig Amanda, för att klättra själv är inget kul och jag visste att Amanda skulle inte vara sen med att tacka nej. Ni förstår hon är scout, alltid redo ;).
fun 5Före vi klättra upp fick vi en kort genomgång på hur man tar sig fram bland trätopparna och sedan klädde vi på oss sälen. Jag var själv bekant med systemet sen innan eftersom de använde samma säkerhetssystem som i Helsingfors i Zippy parken. fun 6Vi fick ha hela parken för oss själva vilket var väldigt lyxigt. Vi skratta mer eller mindre hela tiden när vi på alla möjliga sätt försökte ta oss igenom banorna en efter en. Vädret var också på vår sida så vi njöt fullt ut! 11Alla banor var utmanande på sitt sätt men verkligen inte omöjliga att ta sig igenom. Det gunga och svaja men bara man lita på att man var fastkopplad och säker i sin säle behövde man inte vara det minsta rädd. fun 7Höjdrädd? Inte det minsta. Ser ni hur cool hon är där uppe. Som sagt, scout alltid redo ;)fun 8Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Jag behöver kanske inte egentligen säga mer än att det här var min absoluta favorit del i alla banor, hihi. Kändes som att Ella 5 år fick ut all lycka och glädje.fun 9När vi kämpat oss igenom alla banor och klättra ner för stegen sista gången var vi båda alldeles trötta och utmattade i kroppen. Vi fnissade och konstaterade hur kul att det kommit en sådan här park till Vasa. Ni vet när man vill variera allt brygghäng med något annat. Jag vet en tjej som tänker komma tillbaka oh klättra pånytt nästa sommar för jag hörde en liten fågel viska att då kommer en ny bana till. Den sak tydligen vara svårast av dem alla. Challenge accepted ;)