Visa alla inlägg skrivna mars 2017

fredag 31 mars 2017 - 23:00

Tjenixx Ume

Här var det strålande vacker sol. Så fint så härligt.

Wasa bjöd på snöstorm imorse så att få komma över kvarken till lite vår var perfekt idag. När solen var framme frös man inte det minsta lilla. Klarade mig fint i att bära den tunnare marinblåa klassiska Busnel koftan samt vårjackan i samma märke. Vi steg i land kring ett, och väl framme i centrum letade jag efter ett myysigt fik att slå mig ner på. Rost mat och kaffe är ett vinnande koncept men var sugen på något nytt den här gången. Sökte mig nära ett espresso house för att få tillgång till lite wifi och kikade omkring på instagram. Hittade ett ställe som såg riktigt mysigt ut och styrde mina steg ditåt. Nämligen kulturbageriet som ligger i samma byggnad som biblioteket. Vilket ställe, perfekta pluggmiljön för mig och de serverade den största koppen latté jag nånsin druckigt. 4h plugg av ekonomi + ett koffeinrus senare tackade jag för mig. Detta var ett nytt ume tips för er!

fredag 31 mars 2017 - 08:50

Iväg mot svenska sidan igen

Kofta//Busnel Skjorta//By Malene Birger

 

Idag bär det av mot svenska Västerbotten igen. En helg på Umeås gator och stigar. Morgondagen spenderas i universitetsbyggnaden, annars tänkte jag bara försöka ta det lite lugnt. Dricka goda lattén, plugga samt kika på fin inredning och köpa ett vackert anteckningsblock. 

Det var en lite knasig grej som slog mig igår när jag pysslade på jobbet. Min vardag ser så här förtillfället och jag gillar det så arma mycket. Ända sedan vi pausade från skolan vid mitten på februari har jag haft en känsla av att det varit tillfälligt. Att snart kommer jag återvända tillbaka till skolbänken på skolhusgatan. Men det kommer jag inte behöva. Istället planerar jag dagarna nu hur jag själv önskar. Vill inte ha ett likadant schema att följa slaviskt i veckor. Gillar att ingen dag är den andra lik. Friheten att kunna planera och lägga upp samtidigt som vara spontan och flexibel! Visst är det hel del jobb + massor av plugg. Men jag har kontroll över alla bollar som snurrar och det mesta är kul + intressant!

Nu ska jag titta ut och kolla på isflak en stund före jag öppnar skolböckerna. Vi ses på svenska sidan!

Kram -e

torsdag 30 mars 2017 - 15:00

En blogglista

Lite frågor, Lite svar

Hur länge har du bloggat?

Jag har bloggat från och till sedan lågstadiet. Mitt första blogginlägg skrev jag för nästan exakt sju år sedan, nämligen 27 mars 2010, crazyt. Det såg ut så här:


”HEj

Idag har varit en slapp dag
Från 19.00-20.00 har jag vari o sprungit i botniahallen
Som kvällsmat hade vi fondy de e sån dä då man dippar kött,knakisar...
Godnatt sov gott <33

Puss & Kram //Elu <333”


Hih, har min skrivstil ändrat under dessa sju år?

Hur länge kommer du blogga?

Jag tycker det är så arma roligt att få pyssla med bloggen. Allt fint som den för med sig. Så jag kommer hålla på tills jag tröttnar. Nu är jag inne i en våg där jag tycker det är lite extra kul, är så fylld med inspiration.

Vad är det bästa med att blogga?


Att det är så mångsidigt + möjligheterna! Jag får kombinera allt jag tycker om, inte bara fota och skriva utan också allt jag skriver om. Sen är det såklart människorna runt omkring, ni som läser samt ni som gör det möjligt för mig att göra saker jag inte kanske fått göra och uppleva utan bloggen. Mademoisella förgyller verkligen min vardag, och det tackar jag så mycket för!

Och det sämsta?

Att driva en blogg tar otroligt mycket tid! Ett enda inlägg kan ibland ta flera timmar att göra.

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?


Det beror väldigt mycket på situationen. Mycket av de bilder jag visar upp har jag tagit själv men så har jag otroligt rara (samt tålmodiga) vänner som alltid ställer upp när jag behöver och tro det eller ej men ibland knackar jag även en främling på axeln och frågar. Det hände senast igår ;).

Jag fotograferar med min Canon 6D, som hängt med i några år nu. En hel sommar arbetade jag för att få ihop sparat till den. Minns fortfarande känslan när jag satt på min säng med paketet som innehöll min nya kamera i famnen och fällde några lycko tårar. Vågade inte öppna paketet direkt utan satt bara och kramade om den av stolthet. Det är en speciell känsla, att ha sparat ihop till något helt själv.

Har du lärt känna någon genom bloggandet?


Många av mina närmaste vänner har jag direkt och indirekt lärt känna via bloggen, tacksamt!

Vilken tid på dygnet bloggar du helst?

Helst skulle jag göra det på morgonen, då har jag bäst flow. Tyvärr är det väldigt sällan jag prioriterar den tiden på morgonen för att pyssla vid datorn. Bloggar oftaste (sent) på kvällen.

Hur ser du ut när du bloggar?

Fundersam, sitter och vrider samt vänder på vartenda ord före jag skriver. Sen kollar jag upp från skärmen rakt ut, stirrar 4 sek och fortsätter skriva.

Hur många inlägg skriver du i veckan?

Jag strävar att skriva sju inlägg i veckan, 1 om dagen. Ett tempo som jag för tillfället kan kontrollera.

Vackra scarfen kommer från Balmuir

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?

Mycket. Den finns alltid i baktanken, 24/7, brukar alltid då jag har några stunder över fundera på bildkompositioner och snaidiga textrader. Tycker om att ha en plan före jag sätter fingrarna på tangentbordet. Ibland har jag färdigt tänkt hur jag ska redigera en bild innan jag ens tagit den.

I vilken kategori placerar du din egen blogg.


Jag skulle beskriva Mademoisella som en lifestyle blogg som buggar tillsammans med modevärlden.

Lista från Sandra Beijer

onsdag 29 mars 2017 - 11:00

Nyöppning för ISKU

Igårkväll var vi bjudna till ISKU:s öppning för sin nya affär som flyttat till samma utrymmen med Automaa. Jag gick i sällskap med min faster för att kika på allt fint. Finska kändis stylisten, Teuvo Loman, var på plats för att hälsa oss välkomna samt berätta om nya trender inom inrednings världen.

Själva lokalen var mycket rymlig, härligt ljus med stora fönster och högt i tak. Samtidigt som man gick runt i lokalen kände man en rätt så god doft att nya bilar.
Vi blev bjudna på väldigt gott småplock.Vi bekantade oss lite med sortimentet. Tips: lletar ni efter någott nytt att vila kroppen på om nätterna ska ni lägga detta märke bakom örat. Jag berättade åt försäljaren att han gärna får väcka mig nästa morgon ifall jag somnar så hinner jag i tid till morgondagens möte. Kändes som jag vilade på fluff fluffiga moln.Ser ni cooola detaljen.
När vi ändå befann oss på i samma lokal som flera tjusiga bilar var jag mer än tvungen att få små testa lite.Hittade bl. denna snajjdiga Volvo XC90, gick i samma prisklass som en ny liten lägenhet. Men fin var den, ojoj! Fantiserade redan om att cruisa runt på väggarna. Kanske någongång ;)För kvällens ljuva underhållningen stod Krista. Det är något väldigt fint med akustisk live musik. Man kunde sitta och njuta hur länge som helst.Efter spelningen nappade jag henne i rockärmen, snicke snackade och vi satte oss ner i denna fina soffa vid namnet Othello.

"Vilket betyg skulle ni ge soffan?"Vi var tvungna att känna efter en stund...
Sen kom svaret ganska enkelt, högsta möjliga soff-poäng ;)

Kiitos ISKU mukavasta illasta!

måndag 27 mars 2017 - 09:15

Några favoriter från Karisma

Gomorgon på er!

Jag sitter för tillfället och njuter av min morgon kopp kaffe och kikar igenom bilderna från gårdagens fotografering.  Lugna goa morgonstunder är bästa sättet att sätta igång en dag på.

Så småning om ska jag börja göra mig iordning för att snart åka iväg för en dag på jobbet. Blir fint när man får befinna sig bland så mycket fint. Kom ska jag visa er hur mycket vackra ting vi har i affären just nu:

I lördags strålade solen, precis som den ska göra en perfekt vårdag. Jag var klädd i den skönste jumpsuiten från By Malene Birger, scarf från Tiger of Sweden och skor från flatteredDet är pasteller som gäller + en mängd fina starka färger till vår och sommaren.Bling bling från By Malene Birger.Jag är helt såld på mobil-skalen från Malene. Försöker hålla mig från att inte köpa hem ett nytt varje dag. Vackraste färgerna är de mint gröna samt rosa. ... och vackraste guldklackarna från af Klingberg. En annan som storgillar af Klingbergs skor är kronprinsessan Viktoria. Vi förstår varför ;)

Ha en ljuuuvlig dag nu måste jag börja skynda mig.

Kram -e

måndag 27 mars 2017 - 00:00

Sevendays goes UMEÅ

Inkommande fredag reser jag över kvarken igen med färdriktning mot Umeå. Precis som för dryga två veckor sedan reste vi över med Sevendays gänget. Jag har inte hunnit berätta för er om resan så därför kör vi en throw back sunday.

Den 14 februari 2017 fyllde våran sajt 2 år. För att fira blev vi bloggare bjudna på kryssning med Wasaline.Vi började firandet direkt vi steg ombord med frukost + skumppa.
Sen hälsade vi på hoss herr Kapten och hans trevliga kollegor på bryggan.Fina JuliaVi kom fram till Svea passligt mitt på dagen. Strosade omkring bland affärerna och tittade på vackra ting.I somras när vi besökte staden med Beccis slog vi oss ner på Rost. Jag beställde då deras äppelsallad och tyckte den var  så otrooligt god. När vi den här gången skulle bestämma fika paus-plats kändes Rost lite ganska jätte självklart. Gissa vad jag beställde, deras äppel sallad såklart! En god blandning av bl äpple, hummus och rostade mandlar.När klockan visade sig vara i slutet av eftermiddagen blev vi tvunga att ta oss tillbaka mot hamnen och stiga ombord på båten. Där efter vinkade och tackade vi Ume för dagen.

lördag 25 mars 2017 - 19:00

Premiär

Är det inte härligt, att sitta på uteservering för första gången, dricka lite kaffe och inte frysa.

Foto: Karin Oksanen

Smet iväg för en kaffe från jobbet idag och slog mig ner på fazers uteservering. Eftersom solen så fint tittade fram var jag långt ifrån ensam ute på stan idag. Det blev uteserverings-premiär, ljuvligt!Jobb kanske ni frågar? Jag har hållit det lite hemligt för er, men jag har fått ett nytt jobb. En ljuvlig plats var jag kommer spendera dagar nu i vår. Trivs och njuter så rackarns av det! Ett ställe ni hört mycket om här på bloggen, nämligen klädaffären Karisma. Kom gärna förbi på hovrättsesplanaden för att säga hej och inspireras. Den här våren och sommaren är så vacker i klädernas väg. Alla pasteller, fina sköna material + design. 

Ha en ljuvlig lördagkväll!

Kram -e

fredag 24 mars 2017 - 21:00

Jihaaa

Hörni, nu sjunger jag hipp hipp hurraaa, skrivningarna över jihaaa! 

söndag 19 mars 2017 - 10:30

Hemma på våran gata i stan...

Mooorning Söndag!

Hemma på våran gata i stan har vi vaknat redan vid sju snåret idag. Jag har delat min 90 säng med två små vovvar den här helgen och speciellt en av dem är väldigt morgon pigg av sig. Ingen snooze knapp har hon installerad heller, så när Foxy bestämmer sig för att börja dagen så då börjar den. Upp och hoppa. Så vi steg upp. Jag satte kaffet och koka, hundarna i koppel och vi vandrade ut i skogen. Underbart att mornarna är ljusa nu förtiden.  

I takt med att hundarna åt sin frulle städade jag undan från gårdagens mys-kväll. Middag, ljus och lite bubbel tillsammans med en fin vän. Vilken lördags kombination.

Fick så ljuvliga tulpaner av Heidi igår. Visst är de vackra, ett vårtecken deluxe!

Ha en ljuvlig söndag!

lördag 18 mars 2017 - 12:30

Klara, färdiga, GÅ

Tjenixxen på er!

Oj hörni, tycker det är så arma tråkigt att inte finna den extra tiden att få sitta och skriva och pyssla för er. Har så mycket fint och trevligt att berätta och speciellt nu till våren när all inspiration börjar vakna till liv efter vinterdvalan. För visst är det härligt med vårens första strålar. Dem som bländar lätt i ögonen och får alla på fint gott humör. Strålarna som får en att vilja byta ut hela garderoben mot pasteller samt viljan att ivrigt få väcka balkong säsongen till liv. Men så inser man att de första solstrålarna inte är så varma som man trott och blir lite snuvig om näsan. Gissa vem som återigen trodde man kunde tjuvstarta lite för tidigt med vårjackan ;)På måndag kör vi igång med sista veckan av studentskrivningarna. Attans som vi ska skåla när det är över. Av lyckans lättnas pusta ut och stänga "läs-läs-läs"-kapitel av gymnasiet. 

Klara...Färdiga...GÅ..! 

Nu kör vi slutspurt mot mål!

Massor av kramar

-e