Visa alla inlägg skrivna juni 2017

tisdag 20 juni 2017 - 13:00

Sommarkvällar

Det är inte många kvällar i veckan jag har ledigt. Men när jag väl har det och vädret ännu bjuder till, då njuter jag ända ut till fingerspetsarna. Och precis det gjorde jag igårkväll.Kvart i stängning möttes vi upp med beccis och köpte varsin take away kaffe på fazer, gick genom stan för att sen slå oss ner vid vattnet. En nio poängs kväll, tio om jag hade kunnat lämna stickade polon hemma ;)

tisdag 20 juni 2017 - 12:12

Nytt kapitel

Idag började vi skriva på nytt kapitel. Tog ett steg ut i det blå, hand i hand. Nu är det inte länge kvar tills ni också ska få veta vad jag pysslat på de senaste månaderna. Känns fint, härligt och lite spännande!

måndag 12 juni 2017 - 22:50

monday

Tjenixxen måndag!

Vissa dagar, exempelvis just idag var en av dem dagarna, vill alarmet på morgonen ringa alldeles för tidigt. Klockan åtta känns som fem och batteriet i hjärnan är bara halvägs påvägen till att bli full laddat.

Därför tänkte jag nu sätta huvudet på kudden och sätta batteriet på laddning. Nya krafter imorrn!

måndag 12 juni 2017 - 00:19

Internationella mattorget

Strax efter lunch knackar det på dörren, sovrumsdörren. Lilla systrami stiger in och frågar ifall vi kan åka till stan för att spana in marknaden runt torget. "Absolut", svarade jag "låt mig bara svänga förbi duschen så åker vi".Runt torget doftade det ljuvlig, bokstavligen. En ljuv blandning av färskt bröd, socker, stekta våfflor och tvålar. Självklart  var jag bara tvungen att få nosa på varenda tvålsort som fanns. Lavendel, vanlij, choklad och sockervadd bland annat. Tillsist var jag så fylld av alla dofter så jag knappt kunde urskilja dem från varandra. Samtidigt står systrami tålmodigt brevid när jag räcker över tvålarna en efter en med orden "dofta dofta, visst är den goood?!".

Sen strosade vi vidare och hamnar i ett hav av blommor.

Blåa orkideer har ni sett något vackrare..? Attans att jag inte är bemästrad med gröna fingrar, då hade jag nog vågat handla en. Tyvärr är det bara den plastiga sorten jag lyckas hålla fina och vackra.Men målet och baktanken med vårat besök var väl ändå detta goda ovanför. Systrami bjöd på dagens skratt och jag bjöd på en belgisk våffla.Vi fortsatte vidare, beundrade vackert engelskt porslin vid ett av stånden, sen över torget och då var det min tur att bli snål på någonting sött, glass! Och inte vilken glass som helst utan fryst joghurt glass. Systrami svarde snabbt at hon visst orkar med både våffla och glass och så fick det bli, glass.Vi valde båda naturell jogurt med bär och frukt.Dagens tips: frozen yogurt på torget, mjuums!

Summa summarum tackar vi för årets marknad och ger den rätt så höga poäng.

Hoppas ni haft en trevlig helg!

Kram -e

torsdag 8 juni 2017 - 10:00

studentfoto

Precis som skomakarens söner inga egna skor äger har den här fotografen heller inga egna studentbilder ännu. Men allt i sinom tid. Igår + idag har jag återigen haft och kommer ha äran att få fota några vackra studenter. Hovrättsparken valde vi som gårdagens location och det kunde inte blivit mera rätt. Amanda var så fin och bilderna, om jag får säga det själv, blev så bra.

onsdag 7 juni 2017 - 13:00

Dagens office

Låt mig välkomna er till dagens kontor. Solen levererar med så pass varma strålar så inomhus vill ingen sitta, underbart och lyxigt. Lyxigt deluxe! I sommar ska jag försöka hitta så många trevliga "ute kontors miljöer" jag bara kan. Har ni några tips får ni gärna dela med er. Mitt tips: sandö.Jag växlar att kika på skärmen och stranden. Och så ringer jag fina mummi och gratulerar henne på födelsedagen.

Ha en fin dag!

Kram -e

tisdag 6 juni 2017 - 23:44

Sommarlov

Tjenixxen

Tjenixxen, tjenixxen, tjenixxen

Hur mår ni? Bra hoppas jag! Tjolanhoppsan hejsan, senast vi hördes berättade jag om preppkursen som var över och inträdesprovet som väntade. Det provet är också nu över. Imorse satte jag mig ner för att försöka prestera en sista gång och när jag lämmnade upp provet fick jag nog en känsla av att sätta mig på en häst och galopera allt vad dess ben orkar ut från salen, äntligen är det dags för sommarlov från alla böcker som denna vår inneburit!

Idag firar vi tisdag (och sveriges nationaldag!). För några dagar sedan var det lite större fest. I lördags fick jag äntligen officiellt sätta den vita samets mössan på huvudet och ta studenten.Redan i januari visste jag ungefär vad jag ville bära för typ av outfit, en vit kostym. Och den rätta + perfekta hittade jag på inget mindre än mitt egna fina jobb, Karisma. Byxorna + Jackan är från tiger of Sweden, blusen Filippa k. Sametsklackarna har några år på nacken men är även de från Karisma, dock minns jag inte märket men om jag inte minns helt fel flaggar de för italiens flagga. Pärlorna har jag fått låna av fina mamma.

Lördagen blev nog en ljuvlig dag på alla sätt, tack snälla till alla som bidrog till min fina fest + dag!