tisdag 15 augusti 2017 - 21:00

Boklistan

Jag har alltid älskat att läsa. Jag lärde mej inte förrän på ettan, men sen då jag väl upptäckte läsandets värld så var jag fast. Med ett litet undantag under studietiden så har jag alltid läst mycket. Under de mest intensiva åren på uni så läste jag väl så mycket på dagarna att orden liksom var brukade för dagen (och om kvällarna kanske man festade istället för att läsa, heh). Men efter att Hubbe föddes bestämde jag mej för att skärpa mej på läsfronten igen. Och förra året var första året som jag satte upp ett läsmål för mej själv. Minst 15 böcker skulle det bli. Det blev 24 böcker istället. I år står målet på 20 och hittills har jag kommit upp i 15. Så jag borde nog klara av det i år igen. Jag bokför vad jag läst i appen Goodread. Att läsa kräver nog att man aktivt väljer det framom till exempel tv eller annat, men jag tycker det är värt det alla gånger. Men nu är det slut på mitt allmänna lässvammel, här kommer mina svar på veckans lista. 

Böcker för mig är: Avslappning, ett sätt att få dyka in i en annan värld. Jag är allätare då det kommer till böcker och älskar såväl chicklit som deckare och faktaböcker. Jag är också bra på att ge böcker vidare till vänner och låna eller få böcker själv. Bibban besöks nog också minst en gång i månaden hos oss. Jag tycker det är viktigt att också barnen skall börja gilla att läsa!
Just nu läser jag: Henning Mankells deckare "Danslärarens återkomst". Jag läste slut de två böcker jag hade med mej till holmen i somras och måste börja på någon ny och den här fanns där i bokhyllan. Väldigt klassisk deckare. Inte dålig direkt, men inte något extra heller. Och i bilen/bussen på väg till och från jobbet lyssnar jag på Sofie Sarenbrants " Bakom din rygg". 
En perfekt läsplats är: I en solstol i Thailand! Men hemma i sängen är nog också ganska bra. I sol och säng är det jag läser mest. 
En bok alla borde läsa: Alla böcker av Fredrik Backman. Men kanske speciellt "Min Mormor hälsar och säger förlåt" som var den boken av honom som jag läste först. Om man både gråter och skrattar när man läser en bok, då kan den inte vara annat än suverän. 
Pappersbok eller e-bok: Båda. Pappersböcker är ju lite mysigare. Och faktaböcker är tusen gånger bättre att läsa som pappersbok. Men jag både lyssnar på ljudböcker och läser böcker genom mobilen. Den bästa appen i mitt tycker är Bookbeat och jag har väl testat de flesta som finns på marknaden. Speciellt på resor är det super att läsa i mobilen, så behöver man inte släpa med böcker som tar plats i bagaget. Och nej, det är inte alls jobbigt att läsa från skärmen, jag lovar!
En bok jag kan läsa flera gånger om: Harry Potter serien. De är bara så bra. Jag tror jag har läst dem 3-4 gånger. De fyra första har jag till och med läst högt också. Jag läste nämligen dem för min 7 år yngre lillasyster då hon gick i lågstadiet och tyckte de var för svåra att läsa med alla krångliga termer och engelska namn. Så jag läste högt för henne så hon inte skulle missa nåt. Den fjärde skulle jag nog säkert inte längre ha behövs läsa högt mer, men det var så mysigt. Älskar att läsa högt! Jag väntar så på att barnen blir lite större så vi kan börja läsa riktiga tjocka spännande böcker, Roald Dahl, Astrid Lindgren, Harry Potter...  
Min favoritförfattare: Fredrik Backman! Han skriver bara så fint. På sistone har jag också läst många böcker av Jojo Moyes och dem gillar jag också. Passligt lätta och fina stories. 
Det här skrivs det alltför lite böcker om: Hm. Det finns väl nog böcker om typ allt?! Men kanske mer finlandsvenska böcker. Jag älskar att känna igen mej i böcker. Väntar så på att läsa Kugges roman som just kommit ut. Och Evas nya!
Den bok som berört mig mest är: Mitt minne är ju som en guldfisks. Så nu minns jag inte riktigt någon som verkligen berört. Men till exempel älskade jag Twilight saga böckerna som jag läste då vi var i utbyte 2009-2010. Eat, Pray, Love läste jag också då och älskade den. Det var innan de båda blev halvt om halvt förstörda som usla filmer... Boken "Hetsa inte upp dej för småsaker" av Richard Carlson förändra också typ hela mitt sätt att se på livet, så det kan man väl också kalla att beröra... Den bok som berört mest i år var Elaine Eksvärds "Medan han lever". 
I höst ser jag fram emot att läsa: Nå Kugges och Evas nya böcker som jag ren nämde. Men så där på riktigt kommer det säkert mest bli böcker om företagssanalys och koncernbokslut för att stödja mej själv i mitt nya jobb. Kanske inte riktigt lika upplyftande som romaner. Men men, allt är väl hemåt. Och lite slöläs skall jag nog hinna med där emellan. Jag måste ju komma upp till mitt mål. 

bockerDessa böcker hittade jag i mitt nattygtbord idag. Fifty shades och John Green har jag börjat läsa, men inte riktigt orkat med. Mördar-Anders och Sophies historia har jag redan läst och gilade båda. De övriga väntar på att bli lästa. 

måndag 14 augusti 2017 - 21:21

Inte utmanande nog

Eftersom det inte är utmanande i sej med fem dagar jobb istället för tre, och nytt jobb, så åkte Maken iväg till USA på jobbresa denna vecka. Jag är alltså YH-morsa denna vecka med både föra och lämna samt alla kvällar och morgonar för mej själv. Hurra. Det är ju kanske inte helt ultimat så där timingsmässigt, men resan var tyvärr nödvändig och hade bokats in redan innan vi visste att jag skulle börja på ny avdelning. Men men, jag skall nog klara det. Ikväll när vi åt kvällsmat peppade jag redan barnen genom att gå igenom morgonens bestyr. Jag upplever att det brukar funka smidigare om vi tydligt går igenom på förhand i vilken ordning allt kommer ske. Vi har ju inte rikitgt rutinen inne ännu efter semester dessutom. 

Imorgon tänker jag också fuska och ta barnen på sushi efter dagis. Det är vi nog värda tycker jag. Är man ensam så får man sänka ribban rejält. Maken var också till butiken igår så att jag skall slippa det, och vi har allt hemma vi kan behöva. Nu hoppas jag bara att rusningstrafiken inte är allt för jobbig imorgon och att jag hinner vara effektiv och lära mej en massa nytt fastän jag måste fara lite tidigare än vad som är ultimat. Som tur känner jag att mina kollegor och nya chefer verkar vara väldigt förstående när det kommer till småbarnsvardag, och jag är inte den enda med små barn hemma. Själv skall jag också hoppa i säng bara jag fått publicerat det här inlägget. Extra sömn kan liksom bara vara bra i en sån här situation tänker jag. Och om det ens känns lite jobbigt en enda stund så måste jag väl bara tänka på Blondinbella! Kan hon så kan väl jag också!

vardagsutmaningBröllopsdagsblommor, nyaste Mama som kom med posten idag och tända ljus. Lite zen i kvällningen för att få extra energi för att klara av den här veckan! I can do it!

söndag 13 augusti 2017 - 20:11

Kräftis, storm och nackspärr

Så var det söndagkväll. Vi har haft ett riktigt skönt veckoslut ute på svärisarnas holme i skärgården. Igår var det nämligen dags för den årliga familjekräftisen. Eftersom en av Makens bröder tyvärr blev sjuk så hade vi extra mycket kräftor. Så gott. Och trevligt. På kvällen då vi badade bastu så kom också stormen Klara på besök. Herrejess så det blåste och blixtrade. Inifrån bastun såg det ut som att vi var inne i en biltvätt, så lite såg man ut. Allt bara flög. Som tur hände inget värre. Parasollet på standen hade åkt omkull och några kvistar flugit ner. Jag oroade mej också för vårt parasoll hemma i stan, men som tur i onödan. Allt stod kvar hemma på bakgården som vi lämnat det. 

Det enda som lite stört mej är min envisa nackont. Jag har nu haft nackspärr och ont i nacken i drygt två veckor. Var redan till läkaren förra veckan men hon menade nu att det inte är nåt allvarligare. Men det är inte precis så roligt att måsta äta värkmedecin varje dag för att man har så styv och ond nacke att det strålar upp i huvudet och ger en migrän utan piller. Måste kanske slå en signal till läkaren igen om det här nu ännu håller i sej i veckan. Jag är inte van vid krämpor! Så irriterande och lite fundersam och hypokondrisk blir man ju dessutom....

IMG 0289Nya kräftlyktor från Indiska!

IMG 0311Så gott! Egenkokta kräftor enligt Makens mormors hemliga recept. 

torsdag 10 augusti 2017 - 17:58

Bröllopsdag♥

Idag firar Maken och jag fem år som gifta. Tänk, FEM ÅR. Det låter som en så himla lång tid på nåt sätt. Men det har gått fort. Främst tack vare våra fina barn förstås. För fem år sedan var det också blåsigt och soligt, men lite svalare än idag. Jag var så spänd, glad och lycklig. Och det var så roligt att gifta sej. I min mage gömde sej dessutom Hemligheten-Hubbe. På vårt bröllop var jag i v.9 och det var bara våra närmsta som visste om det. Jag minns fortfarande hur förfärligt det alkoholfria vinet som hälldes upp i mitt glas smakade, som rutten svartvinbärssaft. Hu!

Tänk om jag skulle ha kunnat se fram i tiden då för fem år sedan. Att jag om fem år skulle ha hela två fina barn, nytt jobb, eget radhus och samma fina man vid min sida. Inte är det alltid lätt att vara gift minsann. Och småbarnsåren är ingen dans på rosor. Men tillsammans är vi nog ganska bra ändå. Champagnen ligger som bäst på kylning och Maken är på Stockmanns och handlar delikatesser. Det är så varmt på bakgården att jag tänker duka där ute. Tur att det är fredag imorgon!

Ute2Påväg på rundtur på Sveaborg efter ceremonin i kyrkan. Den underbara vackra Mersun från 50-talet tillhör Makens Gudfars familj. 

 

tisdag 8 augusti 2017 - 21:23

Pepplistan!!

Dags för veckans lista! Denna gång handlar den om pepp och positivitet. Nånting jag är ganska bra på, om man får säga sånt själv. Jag är bra både på att peppa andra, men fram för allt på att peppa mej själv. För det mesta ser jag positivt på nya saker. Och hösten hör till mina favoritårstider. Jag älskar att det då blir nystart med allt vad det inneär. 

Tre saker som får mig på extra bra humör: Solsken, morgonkaffe i lugn och ro, kramar med snälla gosiga barn. 
En person som är extra peppig: 

En perfekt morgon betyder: 
Vardagsmorgon: Att jag stiger upp själv lite före de andra i familjen. Duschar snabbt, klär mej (i kläderna som jag satt fram kvällen innan). Äter äggröra på tre ägg och dricker te med lite instascrollande eller min bok. Sedan smink och kaffe to go när jag sticker iväg till jobbet.

Helgmorgon: Att barnen sover till typ nio och sedan kommer för att mysa i vår säng en stund. Vi steker plättar eller våfflor till frukost och Maken hämtar in tidningen och jag får tid att läsa den först medan han klär på barn och städar köket. 

Det här gör jag när jag är på dåligt humör: Perklar mej, gnäller och fräser. Tills jag märker att jag är på dåligt humör. Då försöker jag lura hjärnan glad genom att le. Att kramas med samtliga familjemedlemmar brukar också hjälpa. Eller avreagernade prat med någon vän. ATt städa när man är arg är också ganska effektivt. 

Tre saker jag är extra tacksam över idag: Att jag fick mitt nya jobb, det verkar vara både intressant och utmanande, just det jag var ute efter till den här hösten. Att mina barn är så fina och trivs så bra på dagis. Att vi hade städerska här första gången igår och allt nu är rent och fint utan att jag lyft ett finger. 

En pepplåt: All this time med Maria Mena är nu den första som poppar upp i mitt huvud. Jag är lite dåligt på peppande musik faktiskt. Sätter sällan på en viss låt utan brukar lyssna på spotifyradio eller mixade listor med allt möjligt. 

Det här tycker jag om med mig själv: Det mesta så där på det stora hela faktiskt. Men kanske främst mina ögon om det skall vara ett yttre attribut. Och det att jag nästan alltid är glad och positiv som min bästa egenskap. 

En person jag vill skicka extra pepp åt: Just nu tror jag att Pernilla med bloggen Lungan i Stormen skulle behöva extra många virtuella peppkramar! Jag kan inte ens tänka mej hur det är att vara kroniskt sjuk och må så dåligt som hon gjort i sommar. Hoppas du Pernilla snart får mer ork igen. 

DSC 0122Peppad Hanna på bloggevent i våras. Bilden är tagen av Julia Degerth (hoppas det är okej att jag lånar din bild!)

måndag 7 augusti 2017 - 21:36

Första dagen

Den här hösten kommer nog bli en utmaning. Hur hinner man liksom jobba fem dagar i veckan, umgås med sina barn, motionera tillräckligt, se sina vänner, förverkliga sej själv med kreativa projekt, hålla hemmet i någorlunda skick, tvätta kläder, blogga åtminstone ett par inlägg i veckan och komma ur det hela med livet och sinnen i behåll?! Jag börjar liksom nu inse att jag inte kommer att hinna med något. Jag måste pruta och skära ner. På det mesta förutom jobb och barnen. Hur gör ni andra för att kombinera karriär och barn? Shoot med med era bästa tips tack!! 

Det som jag nu hittills kommit på för att underlätta vår nya vardag, är att försöka planera så mycket som möjligt i förväg. Jag planerar våra kläder och lägger fram kvällen innan. Vi planerar maten för veckan på vårt schema. Och så har jag listor på vad jag måste hinna med på kvällen efter jobbet. Men ännu så håller vi förstås på att anpassar oss. Det krävs väldigt mycket god kommunikation det här med att kombinera två barn och två karriärer. Det har vi märkt redan dag ett. Att vara familjelogistikchef är ju liksom redan i sej ett större deltidsjobb! Vi måste väl börja sätta oss ner på söndagskvällarna och ha logistikmöte för den kommande veckan. Väldigt romantiskt... Att ha synkade kalendar skulle kanske också vara smart men hittills har vi inte hittat någon app som skulle verka bra!? 

Vi skall också testa på det här med städerska. Jag har nu bokat varannan vecka för de kommande två månaderna på prov. Jag tror nämligen att det kan vara ganska så skönt med lite av hemskötseln outsoursad. Men vi får se hur det börjar löpa och hur nöjda vi blir, gratis är det ju tyvärr inte. Vår närsupermarket har som tur inlett med öppettider 24/7. Så butiken borde vi ju hinna till trots att det blir sena kvällar på jobb och annat, heh. Jag skulle också vilja börja fixa lite störra kok på veckosluten så man åtminstone några dagar i veckan skulle komma hem till färdig mat. Men det kan bli svårt att hitta på rätter som passar oss alla. Jag måste fundera lite här med. Och förstås blir jag jätteglad för tips på storkok om ni har några på lager!

hemmabast2 barn + 2 karriärer = Succé!? I hope so. Om några månader är jag kanske lite klokare... 

fredag 4 augusti 2017 - 10:05

Veckans blogglista: Jobb och Karriär

Det passar ju mej ypperligt att veckans Sevvan lista handlar om karriär just som jag är på väg att ta ett stort kliv framåt i min! 

När jag var liten ville jag bli: Skådespelare. Sedan sökte jag in till Brages musikskolas musikallinje och kom in. Gick där i två år då jag var 13-15år. Det var kul, men jag insåg att jag nog inte vill ha skådespelandet som yrke. Att kombinra liv, familj och annat med kvällsturer och tunga repetitionsperioder är inte lätt alltså! 

Nu jobbar jag som/studerar jag till: Jag jobbar på bank. På måndag börjar som kreditanalytiker på vår kreditavdelning. Men jag är utbildad jurist. 

Det här har jag jobbat med under min karriär: Under gymnastietiden jobbade jag i flera olika familjer som barnvakt. Det var det bästa jobbet och jag har fortfarande sporadisk kontakt med flera av "mina" barnvaktsbarn. Under studietiden jobbade jag vid sidan om i en liten inredningsbutik där det såldes Vietnamesisk konst och asiatiska möbler. Tyvärr finns inte butiken längre. Under studietiden jobbade jag också två somrar på Juridiska fakulteten med att ordna allt det praktiskta kring inträdesprovet. Under ett år och en sommar jobbade jag också på en liten advokatbyrå. Medan jag skrev min gradu fick jag sedan jobb på banken. Först som sommartrainee på kontor och sedan ett vikariat som blev till fast tjänst efter ett halvt år, på finansieringsavdelningen där jag jobbat nu sedan 2011. 

Det bästa med mitt jobb eller utbildning är: Det jag gillat med mitt gamla jobb är att det varit så pass flexibelt att jag kunnat jobba bara 60% nu medan barnen varit små. Om jag skulle välja utbildning igen så tror jag inte jag skulle välja juri på nytt. En bra utbildning är det försås och jag är så nöjd över att jag kämpade mej färdig. Jag är trots allt stolt över att kunna kalla mej jurist. Bäst med mitt nya jobb är att jag kommer lära mej massor nytt och få superbra förutsättningar för en vidare karriär inom finansbranchen. 

Så här ser en vanlig dag ut på jobbet: Beroende på om jag för eller hämtar så kommer jag antingen lite tidigare eller senare till jobbet. Men senast kl.9 är jag på plats. Då dricker jag kaffe, går igenom mail och kollar vad som skall skötas den dagen. Sedan är det bara att sätta igång. Kreditavtal, betalningsplaner, kreditbeslut och -gransningar har hört till mina dagliga uppgifter. Ibland har vi också palaver, möten och utbildningar angående nya produkter eller andra nyheter. Men som sagt kommer min jobbdag ändras totalt nu nästa måndag! Efter det vet jag inte alls hur mina dagar kommer se ut. Men jag hoppas och tror på mer

Ett karriärsmål jag har: Hm. En dag skulle jag nog vilja vara chef av något slag. Så det är i alla fall ett mål. Att jobba som jurist skulle jag nog också gärna pröva på, så att jag sedan med säkerhet kan säga att det inte var mitt drömjobb i alla fall. Emellanåt drömmer jag också om att vara företagare, men jag vet inte helt om det sen heller passar mej. Egentligen skulle jag väl vilja jobba som typ proffsbloggare och kunna försörja mej helt på det. Det skulle ju verkligen vara ett karriärsmål. Tyvärr inte helt lättuppnåeligt inom svenskfinland idag...

Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet: Jag är nog den som är glad, positiv och pratar mycket. Jag försöker vara en inkluderande och vänlig kollega som bryr sej om dem jag jobbar med. Men förstås inte låta prata så det stör arbetet. Jag hoppas och tror att jag är en kollega som sprider bra energi på kontoret. Samtidigt är jag också ärlig och rak och säger till om det är något som skaver. Och jag har nog oftast åsikter om det mesta om man har en palaver av något slag. 

Ett arbete jag inte skulle kunna ha: Lastbilschaufför, jag tycker redan vår nya bil känns lite stor att köra så att köra lastbil skulle nog inte gå så bra. Ensamt och tråkigt tänker jag mej också att det är. Och jag avskyr maten på vägkrogarna. Skiftesarbete skulle nog inte heller passa mej så bra, jag är så kvällstrött och skulle nog bli helt tokig av att byta dygnsrytm hela tiden. 

Mitt drömjobb: Ja det är nog proffsbloggerska det. Meddela mej bara Sevendays om ni vill göra en bra deal! Jag är med på det om lönen är rätt (ni kan ju kolla minimilönen för en jurist så vet ni ungefär vad jag förväntar mej)

IMG 0174Det bästa med att jobba är givetvis att gå på afterwork. Till exempel med de här två, världens bästa systrar <3

onsdag 2 augusti 2017 - 11:06

Färglek för toddlers

Jag tror det var på något instagramkonto jag såg tipsas om denna färglek först. Så jag kan inte ta åt mej äran helt och hållet... Men jag kan i alla fall tipsa vidare. Mina barn gillade i alla fall leken och jag som annars inte är den där lekmamman kände mej förstås himla duktig och pedagogisk. Mammapoängen bara rasade in! Det som behövs är papper i olika färger. Jag hade färdiga kortbottnar som jag tog fram i alla de färger som finns. Sedan får barnen i uppgift att hitta leksaker i alla de olika färgerna och placera dem invid rätt kort. Jag var lite fundersam ifall Lillasyster skulle vara för liten, men hon hajade direkt och placerade rätt på korten hon med. Hubbe tyckte det var viktigt med ordning och reda och ville inte ha mer än en pryl per färg. Men man kan förstås göra som man vill. Kul övning var det i alla fall. Och lätt att fixa! Rekommenderas för andra som vill införa lite pedagogiska färglekar hemma. 

farglekFärgerna är utplacerade. Först ville Lillasyster bara leka med korten. Men sen då Hubbe visade hur man skulle göra så fattade hon med.

farglek1Vilken tur att vi har småbilar i så gott som alla regnbågens färger...

farglek2Rosa var den svåraste färgen att hitta bland leksakerna!

farglek3Bläckfisken godkändes inte som rosa. OCh den rymdes inte på det orange kortet enligt Hubbe så den gick bort. 

farglek4Till slut hittade de en rosa väska. Det här tänker vi nog leka på nytt! Nästa gång med leksakerna i nedre våningen!

tisdag 1 augusti 2017 - 20:29

Business Casual

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

Mitt nya jobb innebär att jag måste köpa en del nytt till min garderob. Klädkoden på min nya avdelning är nämligen betydligt striktare än vad jag har nu. Inga jeans på jobbet längre! Alla män har kostym. Som tur har man ändå som kvinna lite mer fritt och behöver inte själv ha på sih kostym. Men ett är i alla fall säkert, jag behöver uppdatera min jobbgarderob en aning. Som tur är det ju bara roligt. Det är alltid roligt att kolla in höstnytt och shoppa efter sommaren, men extra roligt när man på riktigt har en anledning. Ja knåpade ihop lite inspis till mej själv från Ellos.fi. De råkar dessutom ha en rabattkod just nu som ger -25% på hela beställingen (koden är: 365405, obs koden gäller ej Odd Molly, Vagabond, UGG, Odd Molly Home, Spanx, Morris och Marimekko). Och redan reade plagg får man ännu billigare... Tid för fynd med andra ord. Klick klick klick....

 

 

hanna på jobbet

 

Den här randiga blazern finns redan i min garderob och jag har använt den massor. Nu är den passligt på rea på EllosEn sjal är ett måste på vårt kontor där airconen är väldigt effktiv. Den här svarta skulle passa med allt! Ett par sköna men snygga kostymaktiga byxor står högst upp på shoppinglistan, månne de här skulle vara tillräckligt businessaktiga?! Ett par snygga, men bekväma klackar behöver jag också. Snygga accesoarer som den här svarta klassiska klockan och läderväskan kan man heller aldrig ha för många av. 

 

hannapåjobbet

Jag känner mej oftast lite för strikt i traditionell svart kavaj. Men de här modellerna ovan gillar jag mer. Lite annorlunda, lite mer casual, lite bekvämare. Passar med såväl byxor, kjol eller klänning. En svart kofta liknande den här ovan i cashmere har jag haft i garderoben redan ett par år och den hör till det absolut mest använda plaggen jag ägt! Med en vit skjorta under blir jag dessuom hur jobbredo som helst De här två OddMolly-koftorna tycker jag också kan funka som kavajsubstitut. Speciellt den rosa! På nedre raden en till rosa kavaj-jacka. En lite koftigare modell som har en skärning jag gillar och så en mer klassisk svart, fast med fickor och dragked. Alla tre har dessutom nedsatt pris just nu!

 
 
hannapåjobbet

 

Här en outfit som jag kan se mej själv i på jobbet i höst. Det måste ju ändå vara bekvämt också, så klackar orkar jag nog inte med alla dagar, då behövs ett par stiligare platta skor. Kavajen från Tiger of Sweden ser snygg ut och råkar vara på rea. Byxorna från Day lika så! Skjortblusar likt den här rosa känner jag mej bekväm i. Och armbandet från Sophie by Sophie har jag drömt om redan länge. Kanske jag nu borde beställa det som grattis-till-nya-jobbet present till mej själv?! Och nagellack tänker jag varje höst att jag borde börja med. Få se om det blir av i år? Om jag skulle beställa hem ett nytt i fin nyans kanske sannolikheten skulle öka i alla fall....

tisdag 1 augusti 2017 - 11:18

Nytt jobb

Samma dag som jag publicerade mitt inlägg om min misslyckade karriär var jag faktiskt och skrev på ett kontrakt för ett nytt jobb. Men då var det hela ännu hemligt. Jag hålls inom samma bank jag jobbar nu, men kommer från och med andra veckan i augusti att byta uppgifter totalt. Jag kommer börja på en helt ny avdelningen, men totalt nya kollegor och en hel del mer ansvar än jag haft tidigare. Jag kommer måsta lära mej massor nytt, men samtidigt är jag ivrig. Jag är redo för lite karriärspush nu efter alla hemmaår känner jag.

Jag kommer också att börja jobba 100%. Så vår vardag kommer nog ändras en hel del. Inga mera slöa hemmadagar och playdates med andra hemmavarande kompisar. Men jag har nu peppat mej psykiskt med det här hela sommaren och jag tror det kommer gå riktigt bra. Barnen är också mer än redo för dagis igen.  Hubbe har frågat efter sina vänner nu den senaste veckan så gott som varje dag. Hans bästa väns mamma skall dessutom också börja jobba igen så han har kompisar på dagis varje dag. Lillasyster älskar också dagis så henne är jag inte heller det minsta orolig för. 

Men det är klart att det alltid är tufft att börja på ett nytt jobb. Speciellt ett jobb som är betydligt mer utmananade än ens förra. Att kombinera två karriärer och två barn i en och samma familj kommer kanske inte alltid att bli lätt. Vårt vardagspussel har nu fått lite fler bitar och lite högre svårighetsgrad. Men månne det inte skall gå. Senast till jul borde vi väl vara inne i nya rutiner vah?! 

IMG 0113Tillbaks till dagis efter åtta veckor sommarlov. Tur vi har så bra dagis att de gärna går dit och det känns tryggt för mej att börja jobba lite mer!

IMG 0135 Från och med nästan måndag är det nytt jobb som gäller. Ännu den här veckan är jag kvar på mitt gamla. Jag är ivrig men lite spänd på allt det nya det innebär, både på jobbet och hemma!