söndag 22 oktober 2017 - 21:09

Veckoslutsrapport

Här kommer en liten veckoslutsrapport. Tycker att jag bloggat ganska lite vardagsblogg nu på sistone. Ni vet ju liksom inte alls vad jag gör nuförtiden. Nå, same old same old. Detta veckoslut har dessutom varit väldigt lugnt och hemmabetonat. Men jag kände att jag behövde det. Hade trehundrafemtio saker på min to-do-lista som jag faktiskt lyckats beta av riktigt duktigt. Bland annat har vår älskade Bugaboo Donkey flyttat till ett nytt hem. Känns lite vemodigt, men om man använder en så fin vagn bara högst en gång i månaden så är det liksom lite synd om den. Så nu fick den komma till ett nytt hem där den får komma till användning istället. Jag bestämde att vi har så stora barn att vi klarar oss med bara en liten resevagn. 

Jag har också sålt bort en del barnkläder på fb-loppis. Hade också ett loppisbord förra veckan så nu börjar det vara lite tommare i barnens lådor. Jag kan liksom inte förstå varifrån alla kläder kommer?! Vi nästan drunknade i barnkläder innan detta rens. Jag har också inventerat barnens vinterkläder och bestältt det som fattas. Lade in en beställning hos Babyshop (adlink!) som råkade ha både vinterkläder och skor till nedsatt pris. Det blev ju plötsligt iskallt där ute. 

Jag har också börjat planera julen 2017. Inte en dag för tidigt om man frågar mej. Jag älskar julen, men avskyr julstress och anser att man bäst undviker stressen genom att börja planera i god tid. Nu vet jag hur många julkort jag skall beställa i år. Jag har redan några idéer för julklappar (eller faktiskt så har jag redan köpt två!) och så har jag börjat planera julkalendern hit till bloggen. Om det skall bli någon sådan så måste jag börja i god tid nu då det finns heltidsjobb och annat inblandat. Men jag vet att det är en bra morot för mej själv att pyssla och fixa, som jag älskar, så därför vill jag nog ha bloggjulkalender i år igen. Till barnen däremot har jag redan beställt färdiga kalendrar. Till Lillasyster blev det en Pixi-kalender (adlink!), och till Hubbe en Brio-kalender (adlink!). 

Sen har jag tvättat fem maskiner tvätt och sorterat in kläder i skåp och lådor i närmare en timme. Det verkar vara temat för varje veckoslut numer... På veckorna får jag inte riktigt till det där med tvätten. Tack vare ljudbok så var vikandet dock nästan angenämt. Just nu lyssnar jag på Rudbergs nyaste i elegant crime genren. Riktigt lyssningsvärd (läsvärd kan jag ju inte skriva då jag lyssnarpå boken!?). 

Till den kommande veckan har jag inbokat hela två afterworks. Ser mycket framemot dem. Den första ren imorgon kväll. Måste passa på nu innan jag sen ligger hemma sjukskriven med min nyopererade hand. Nästa lördag har vi också Halloween-fest hos oss. Så lite små förberedelser för den borde jag väl hinna med under veckan också. Även om jag tänkt baka och pynt först på fredag. Ett par strumpisar behöver jag i alla fall ännu skaffa till min egen utklädningsoutfit.... 

IMG 0930Lite har jag faktiskt hunnit pyssla också mellan alla todoes. Hubbe och jag gjorde de här fina Halloween-hama-grejerna!

IMG 0933Ser ni bambin?! Plötsligt stod den bara där på vår bakgård och mumsade i sej rönnbär på berget.

IMG 1009Hubbe ritade världens finaste robot som nu hänger på kylskåpet. 

IMG 1024Och jag har börjat planera julen i min julbok. Här skriver jag in julkappsidéer, vem vi skall skicka julkort till, vad jag skall lägga i årets julchoklad-ask och sen vad vi alla fått i julklapp och av vem efter julen. 

lördag 21 oktober 2017 - 15:32

Mitt bästa Halloweenpyssel

Förra året startade vi en ny tradition när vi ordnade Halloween-fest hemma hos oss för några vänner. I år är det dags igen och vi är mycket peppade hela familjen. Som sig bör inför Halloween så skall hela huset pyntas i passligt spookyt pynt. Lägligt nog har jag sparat allt jag pysslade förra året, så det är bara att gå till källaren efter lådan och hänga upp allt. För som heltidsarbetande har tiden och energin inte precis räckt till för något nytt pynt... Jag får hoppas gästerna inte har allt för bra minne och tycker att det ser nytt och fint ändå. 

Genom att klicka på bloggkategorin halloween kommer du åt allt jag pysslade ifjol. Men jag tänkte återge best of Hannas-halloween-åyssel här ocskå. Kanske ni bloggläsare också har dåligt minne. Eller kanske det är någon som också skall ordna Halloweenparty för första gången i år och behöver lite inspiration?!
1halloween1Spindelnät och spindlar i några kvistar från skogen. Mycket passligt som substitut till blommor...

1servett1Servettringar av tuppappersrulle och washitejp.

1skelettJag själv var utklädd till skelett. Jag gjorde dräkten genom att måla med vit textilfärg på en par gamla tajts och en svart bomullsblus. 

1spoksugror1Vanliga papperssugrör blir mer halloweenaktiga med spöken på.

1spole2Spökpompom av silkespapper och flörtkula. 

afladdermusFör att göra en fladdermusgirland behöcer du svarta kort, en mall, snöre och svart tejp.

aljusGamla barnmatsburkar blir mycket spököiga ljuslyktor med hjälp av lite svart dekoplast. 

asugror1Fladdermussugrör. Lätt som en plätt med perfekt halloween-effekt.

atallrik2Papperstallrikarna pimpades med hjälp av en svart vattenfast sharpie. 

halloweenparty1Spindelnäten på väggen klippte jag ut av svarta sopsäckar.

halloweenparty9Pumpakaka med frosting. Spindelnätet har jag spritsat ut med lakusås.

halloweenparty10Aperitiverna bestod av crostini med solrospesto och olivspindlar. 

tisdag 17 oktober 2017 - 19:55

#metoo men inte min dotter

Min dotter är bara två år.  Det är henne jag tänker på när jag ser alla #metoo:s flimra förbi i flödet. Kommer det här vara hennes verklighet också om cirka tio år? Eller kan det ske en förändring? Är det här äntligen startskottet för att vi alla som varit där vågar säga ifrån. Att man verkligen börjar se det här som det problem det är. Att inte bara skämmas, vara tyst, låta det gå förbi som "ingenting". Jag hoppas innerligen. Men jag tror tyvärr inte det. Men bra att det pratas och lyfts upp oberoende. 

Jag har kanske kommit lindrigt undan. Har haft turen (?!) att inte råkat ut för några värre övergrepp. Men visst sker det ändå hela tiden. Senast för två veckor sedan då jag råkade befinna mej på en nattklubbs dansgolv. Plötsligt var det någon som klämde på min rumpa. Eftersom jag inte dansar på klubbar särskilt ofta hade jag helt förträngt att det här ju händer varje gång. Och det kändes inte bra alls. Jag blängde riktigt surt på snusken. Vad mer kan man göra? 

Det är det som jag tycker är så svårt med all sorts övergrepp av den här typen. Att det är så svårt att ta upp. Så svårt att markera. Säga nej. Ifrågasätta. Jag känner samma angående vardagsrasism. Jag tycker det är så fel. Men hur markerar jag? Jag har förstått att det bästa är att spela dum och bara fråga vad hen menar, men oftast blir jag så paff att jag kommer av mej. Det känns nästan enklare att komma med en föreläsning, men det blir också bara så fel och går aldrig hem. 

Sen undrar jag också vem det riktigt är som beter sej så här mot oss kvinnor? För i och med att alla jag känner varit med om det, så måste männen som beter sej förkastligt också vara många. Hur blir man så att man tycker det är okej att knipa någon vilt främmande människa i baken på krogen? Vad är det liksom som gör att man tänker att det okej? Jag kan inte fatta! Hur gick det så här fel? Jag skall i alla fall se till att min son vet att det inte är okej. Och göra allt för att hjälpa till att öppna upp problemet så att det inte skall hända min dotter. 

bloggenkalas1Min fina fina dotter. Jag hoppas innerligt inte att det blir #youtoo

måndag 16 oktober 2017 - 10:01

Övernattengröt på jobbet

De dagar jag hämtar på dagis försöker jag komma iväg till jobbet tidigt. Mitt mål är att ge mej av hemifrån senast kvart före sju. Om jag är duktig kvällen innan lagar jag då en burk med övernattengröt som jag tar med när jag går. Det sparar så mycket tid då jag inte behöver äta hemma utan bara kan klä mej, sminka mej och gå till bussen. Sen när jag kommer fram till jobbet tar jag ocghfixar kaffe och äter frukost. Jag älskar den rutinen. I min gröt har jag i lite olika saker, beroende på vad ja har lust på och vad vi har hemma.

Mitt grundrecept ser ut ungefär så här:

1½ dl gryn och flingor (tex kornflingor, havregryn)
1½ dl vätska, (tex äppelsaft, kokosmjölk, havremjölk)
1 msk kli eller frön (tex rågkli eller solrosfrön)
2 msk naturell yoghurt
1 tsk honung/agavesirap
2 msk frysta eller torkade bär (tex lingon, frystorkade hallon eller torkade blåbär)
1 msk chiafrön

Blanda allting i en burk med lock på kvällen. Ställ i kylskåpet över natten. Glöm inte att ta med gröten till jobbet följande dag!

IMG 0862Frukost på jobbet! Mycket bra start på dagen som i mitt tycke sparar tid och energi.

IMG 0865Dagens variant innehöll: kornflingor, rågkli, kokosmjölk, chiafrön, solrosfrön och frystorkade hallon. 

söndag 15 oktober 2017 - 18:35

Ordning&Reda

Veckans lista handlar om att ha ordnig med sej. Jag har till och med en kategori här på bloggen som heter Ordning och Reda. Så man kunde ju kanske tänka sej att jag är ordningsam. Men det är jag inte. Kanske när det kommer till att hålla ordning på to-does och saker man skall komma ihåg, men inte när det kommer till att hålla ordning på innehåll i skåp och lådor. Jag skulle så gärna vilja vara det. Jag skulle så gärna vara pedant som vill ha allt i raka linjer och välvikta högar. Men jag bara inte är sådan. Jag bryr mej bara för att jag måste. För att jag även om jag inte gillar att städa och organsiera, inte mår bra när det är kaos. Jag försökte mej lite halvhjärtat på Kon-Mari, men skyller på tidsbrist att jag inte kom i hamn med projektet. Fastän sanningen kanske är att jag bara inte har lust. 

Så är min garderob organiserad: Jag måste re-organisera den typ varannan månad eftersom det då blivit så kaos att om man tar ut en t-skjorta så faller allt ut. Men så där på det stora hela så har jag två hyllor, en för byxor och träningskläder och en för t-skjortor och koftor. Och så har jag en stång med hängplagg och två korgar för underkläder. 
Mitt kylskåp är organiserat på detta sätt: Vadå?! Organisera i kylskåpet? Grönsaker i grönsakslådan, mjölk och annat som står i dörrens fack och resten där jag råkar ställa in det och det ryms. Maken ordnar väl om lite där ibland, men jag skulle aldrig komma på tanken ens. 
Så strukturerar jag upp min dag: Jag älskar rutiner så oftast gör jag på samma sätt som igår. Vaknar, duschar, klär mej, äter frukost, skriver to-do lista över saker jag inte skall glömmar, åker till jobbet, skriver listor där och prioriterar i vilken ordning jag skall göra dagens jobb. Kommer hem, lagar middag, städar köket, tittar på Masterchef, leker lite med barnen, ger dem kvällsmat, lägger barn, tittar på ett eller två avsnitt av någon serie på tv. Så ser mina dagar ganska långt ut just nu. 
Så här ser det ut i mitt badrumsskåp: Jag räknade just att jag har 6st deodoranter i skåpet just nu, heh. Annars försöker jag ha bara det jag verkligen använder dagligen i skåpet. I övre badrumemt har jag rengöring och krämer, i nedre bdarummet har jag smink och parfymer.. Det är väl inte totalkaos men det skulle nog kunna vara lite mer ordning tycker jag. Men när skall man liksom orka ordna i badrumsskåpen?! 
När jag planerar en fest: Skriver jag alltid listor. Gärna flera veckor i förväg. Listor över inbjudna, listor över allmänt kom-ihåg- och när vilket skall göras. Och så listor över mat, vad som skall köpas och när. Samma dag brukar jag ha en tidtabell för när vad skall göras och vara klart. 
Min åsikt om bullet journals: Jag älskar idéen och skrevi min bujo i ett par månader under våren. Sen kom sommaren och jag glömde lite bort den och nu känns det på nåt sätt övermäktigt. Även om det inte alls är det egentligen... Men till mitt listande skulle det nog vara bra att ha allt samlat på ett och samma ställe igen. 
Jag städar mitt hem: Lite varje dag. Men låter vår städerska sköta grovjobbet varannan vecka. Så ofattbart skönt!
Jag bevarar alla "viktiga papper" så här: Krhm. I teorin: i min mapp med alfabet-mellanblad. I praktiken: lite här som där och i en hög för att sorteras in i mappen i senare skede...
Så är min dator organiserad: Alltså vah? Samma som med kylskåpet, kan man organisera en dator? Allts bilder och dokument har ja ju koll på och tydliga folders och så. Men vad annat kan man organsiera i datorn? Jag försöker back-uppa med jämna mellanrum (alldeles för sällan dock) och städa bort strunt med hjälp av anti-virusprogrammen. 
Så här mår jag om det är stökigt runt mig: Alltså inte gillar jag ju det inte. Det gör mej stressad och får mej att känna att jag måste städa. Vilket jag inte gillar. Men å andra sidan kan jag nog fint leva med lite kaos runt mej. Bara det inte blir för mycket. Att städa lite hela tiden, rensa med jämna mellanrum och organisera när jag får inspiration för det hela är mitt sätt. Fungerar väl någotsånär. Jobbar på att försöka bli mer ordningssam, men det är svårt att ändra sej själv minsann. Men kanske en dag? Det skulle ju vara så praktiskt att gilla att städa och ordna istället för att se det som ett nödvändigt ont!

IMG 0894

Nedre badrumsskåpet. Inte totalkaos i alla fall?! Men inte kan man nu riktigt kalla det ordningssamt heller....

IMG 0898

Vårt kylskåp. Rätt tomt för tillfället, Maken skall just iväg till butiken. Inte är det tiptop-ordning här heller men inte kaos heller. Vi har nog ganska bra koll här tror jag. 

IMG 0905Alltså jag skäms nästan för den här bilden. Inte precis någon drömmig walk-in-closet. Jag skyller på att hela rummet är oändåmålsenligt. Det bara inte hålls i prydliga högar hur jag än försöker....

tisdag 10 oktober 2017 - 16:16

Jag, jag och jag

En vecka för sent, men jag kan bara inte låta bli att svara på jag-listan. Egoist som man är?! Nå det här är i alla fall hur jag uppfattar mej själv:

På jobbet: Den som gärna kommer tidigt, alltid är glad, pratar lite för mycket ibland, snabb och effektiv. 
På festen: Det beror så klart på festen. Men social är jag nog. Gillar att tala med alla så försöker mingla runt och inte bara bli på samma plats hela kvällen. Dock är jag kvällstrött (och småbarnsmor nuförtiden) så jag åker oftast hem i tid. Eller med på efterfest blir jag i alla fall aldrig! 
I kompisgänget: Jag är ganska bra på att hålla kontakt och ordna träffar med mina vänner. Så jag är väl ganske organiseraren?! Och så är jag bra på att lyssna också, eller i alla fall känns det ofta som att mina vänner anförtror sej till mej och det är jag förstås glad för. 
På gymmet: Är jag inte. Hatar gym. Det är typ den tråkigaste motionsformen som finns, främst för att jag inte vet hur man skall bete sej på typ 80% av alla maskiner. Så om jag motförmodan skulle ses på ett gym springer jag troligen bara på löpbandet, den maskinen vet jag åtminstone hur den fungerar. 
I bloggvärlden: Är jag väl något av en veteran? Har bloggat nu i snart 10 år så... De senaste åren har jag väl hört till skalan mammabloggare. Men jag ser mej gärna också som en lifestyle, pyssel och feel good-bloggare. Även om det nu på sistone mest blir bara suddiga mobilbilder och pladder på hur mörkt det är ute och hur fort tiden går. Kanske inte direkt feelgood nå mer men men...
I skolan: Var jag alltid bra utan att behöva anstränga mej särskilt mycket. Om jag lite lyssnade på lektionerna fick jag alltid minst 8-9 på proven. Läste jag fick jag 9-10. Men det orkade jag sällan. I gymnasiet var jag också aktiv i Abi-kommittén, satt med i skolstyrelsen och ordnade en massa. Jag var väl aldrig coolast i skolan, men inte var jag utanför eller mobbad heller. En äkta medelmåtta på alla sätt kanske?!
Bland okänt folk: Jag har svårt för att vara tyst. Och har inte heller problem att tala med folk jag inte känner. Även om det förstås kan vara lite konstlat ibland. Och jag är nog lite tystare bland obekanta än bekanta förstås, men helt tyst blir jag nog sällan. 
På restaurang: Brukar jag ha lätt för att bestämma mej, och det är även sällan jag blir besviken. Jag älskar smakmenyer och att testa nytt. Men sådana restaurangkvällar blir det tyvärr allt för sällan. 
I klädbutiken: Prövar jag gärna men hittar sällan något som får följa med hem. Jag är för kort och knubbig för att en stor del av kläderna skall sitta bra på mej. Och då är jag inte ens så knubbig! Allt mer shoppar jag på nätet nuförtiden. Det går snabbare och känns enklare. 
I en okänd stad: Googlar jag en massa och vill inte helst missa nåt. Sällan kommer jag till en ny stad helt oförberedd. Promenader är enligt mej det bästa sättet att uppleva ett nytt ställe. Fast vespa, som vi hyrde i Wien i somras, var också härligt! Jag gillar att få se både turistiga grejer, men också nåt mer äkta som kan vara svårt att hitta på tripadvisor...
På flygplanet: Ja, det beror på om jag reser med eller utan barn. Det är vääldigt stor skillnad på de två nämligen. Reser jag med barn så går flygresan ut på att hålla dem glada och nöjda. Reser jag själv njuter jag oerhört. Flygplansmaten är inte nåt jag gillar så mycket, men man kan ju alltid beställa ett glas vin. Att sova på flyg är inte heller nåt problem, bara jag kommer ihåg att packa öronpropparna kan jag till och med somna innan vi kommit upp på flyghöjd...
I en relation: Jag är nog ganska omtänksam. Gillar att överraska och göra små saker för min man. Även om det (tyvärr) blivit färre av små ömhetsgester på sistone. Men små presenter ibland, breda kvällssmörgåsar eller ge honom sovmorgon fastän det var min tur försöker jag få till nu som då. Sen kan jag nog också vara rätt krävande, men det tycker jag är okej om man också ger mycket av sej själv. 
I hissen: Brukar jag le och till och med småprata ibland. Tycker det blir så tryckande annars. Är jag själv kan det hända att jag knäpper en selfie, eller så speglar jag mej annars bara.

jagSådan här är jag när jag gifter mej.

tisdag 10 oktober 2017 - 10:12

Operationskö

Redan när jag var gravid med Hubbe började mina händer krångla. De domnade om nätterna och sista månaden av graviditeten var de domnade dygnet runt. Jag kunde inte ens hyvla ost utan att få nervstötar. På rådgivningen sa de att jag har gravidrelaterat karpaltunnelsyndrom som troligen skulle lätta efter att babyn kom. Det gjorde det. Någon månad efter att Hubbe fötts var händerna nästan som vanligt igen. För att sedan börja krångla igen när jag blev gravid med Lillasyster. Och den här gången gick det inte om efter att babyn var ute. Mina händer fortsatte domna. Värst är det på natten, när jag kör bil, cyklar, dammsuger eller gör andra grejer där händerna är böjda längre stunder. Så i våras kontaktade jag arbetshälsovråden, gjorde en nervbanekontroll och det konstaterades att jag har medelsvårt karpaltunnelsyndrom i bägga handlederna. Och även om jag vetat om det så kändes det skönt att få det bekräftat!

Så sedan juni har jag varit i operationskö. Först fixar de högerhanden, på våren sedan den vänstra. Och om bara tre veckor är det dags. Det känns skönt att ha operationsdagen inbokad, jag har ju hela tiden vetat att det skall ske men bara inte exakt när. Men samtidigt så spänner jag mej inför ingreppet. Och ännu mer för tiden efteråt. Jag är väldigt högerhänt. Så hur tusan skall jag klara mej med bara vänsterhand. I minst två veckor kommer jag vara sjukledig. Vad tusan gör man i två veckor hemma utan att kunna använda sin ena hand? Jag kommer knappt kunna blogga, inte kunna pyssla, inte laga mat, inte fixa hushållsgöra, inte köra bil, ingenting. Det enda jag väl kommer klara av är att eventuellt gå på nån tråkig promenad och sitta i soffan och glo på netflix. Jag känner att det kanske kan funka i två dagar, men hur i sjutton skall det funka i två veckor?! 

IMG 0852Det skall bli så skönt att ha händer som funkar som vanligt igen. Förutsatt att operationerna går som de ska vill säga... Hjälp!

fredag 6 oktober 2017 - 21:10

Fredagsmys

Äntligen fredag! Det blev halvdag på jobbet idag. Löste av Maken efter lunch för att vabba med Lillasyster. Ögoninflammation och begynnande öroninflammation var domen hos läkaren i förmiddags. Muntert! Dessutom är jag ensam med barnen hela veckoslutet. Maken åkte ut till holmen för att stänga inför vintern. Så typiskt att de går och blir sjuka just nu. Av förklarliga skäl har vi inte så högt flygande planer. Mest slappa hemma och bli friska är väl tanken. Jag har också som projekt att prissätta en miljon barnkläder inför loppisförsäljning som börjar på fredag. Men det orkar jag nog inte börja på ikväll. 

Nej nu blir det bara slöande i soffan i någon timme och sen tidigt i säng. Jag använde just mina sista krafter och städade upp vardagsrummet och tände lite ljus. Ett glas rödvin har jag också tänkt unna mej. Och Gilmore Girls på Netflix. Inte helt dumt att vara ensam en fredag kväll. Nu hoppas jag bara att barnen inte hostar allt för mycket i natt och dessutom sover länge så de vaknar friska och pigga. Trevligt veckoslut på er alla!

fredag2Fredagmyyys. Rosen leker att den är med i Skönheten och Odjuret....

onsdag 4 oktober 2017 - 21:02

Jag vill ha ljuuuusare

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

Vi har nu bott i vårt radhus i snart fyra år. Det betyder att vi snart går mot vår fjärde vinter utan ordentlig belysning i vårt vardagsrum... På sommarhalvåret märks det inte så mycket, då fönstren ger tillräckligt med ljus. Men nu då det åter igen börjar bli mörkare ute så blir det också lite väl mörkt inne. Mysbelysning har vi, lampa ovan matbordet och en plafond i hallen. Men taklampa i ovan resten av vardagsrummet skulle nog vara bra. När december kommer hjälper julstjärnan i fönstret till men det skulle väl vara trevligt att se nåt också före julen.

Men det är så svårt med lampor tycker jag. Hurdan passar?! Och varför måste de kosta en mindra förmögenhet? De billiga är aldrig lika fina som de dyra heller. Typiskt nog. Vårt akutaste behov är en taklampa i vardagsrummet. Helst vill jag ha en plafondaktig, men snygg! Den får inte komma långt ner för då tar smäller långisarna huvudet i den när man går där under. Vi har ju tyvärr inte några tre metrar till takhöjd precis.... Sänglampor upp till sovrummet behövs också. Maken har just nu ingen och jag har bara en ful gammal Wake-up light som sänglampa för tillfället... Så nyinvestering skulle vara aktuellt. Det här är lite vad jag gillar:

 

 

lampor

 

1. Bestlite-lamporna har varit på min önskelista länge. De är bara så dyra. Denna är ändå förmånligast, fast jag tror jag hellre vill ha den här i sovrummet. Om jag vinner på lotto då, man behöver ju dessutom två!

2. Den här plafonden från Watt&Weke är min favorit. Så fin! Och jag tror den skulle passa perfekt. Just finns den dessutom här på rea. Kanske jag borde?! Vi behöver ju en. Och har så gjort i redan fyra år...

3. Den här är också lite rolig. Men jag vet inte riktigt om den passar in hos oss?!

4. Den här liknar en Aaltovas tycker jag. Snygg och enkel men inte dötråkig ändå. 

5. En glasboll passar väl varsomhelst?! Men kanske den är för kall och tråkig? Eller?

6. En vägglampa invid soffan kunde också funka. Så man ser när man stickar fel. Eller skulle man se något så skulle man väl inte sticka fel...

7. De här bubblorna från HouseDoctor gillar jag också. Ser ut som såpbubblor. Men den funkar inte riktigt pga takhöjden.

8. Fjäderlampan från Eos syns överallt, men jag tycker ändå den är fin. Allra helst i sovrummet kanske?! Eller i Lillasysters framtida rum...

9. Mera Bestlite-drömmar. Men en lampa som kostar över 1000€?! Nja... Som tur är det gratis att drömma.

10. Då är den här söta marmorsaken mer plånboksvänlig. Skulle passa sej fint på vårt vitrinskåp som mysbelys!

måndag 2 oktober 2017 - 20:33

Måndags-moj

Måndag igen. Och redan oktober. Vart försvann september? Vah vah? Ja ja, ni orkar väl inte läsa om att jag känner att jag inte hinner med. Men så är det. Jag hinner inte med. I synnerhet inte när veckoslutet går åt till att återhämta sej från ett alldeles för roligt kräftkalas, krhm... Då blir man liksom lite efter. Jag hade ju tänkt fixa tvätten och jobba ikapp i hemmet under söndagen. Men nu gick dagen åt att tupplura på soffan, äta chips och dricka cocis. Hups. Men som tur var festen värt det ändå. Veckan går väl snabbt, så snart har jag en ny chans i nästa veckoslut.

Men först lite vardagsrumba här emellan. Våra dagar rullar på. Hämta och lämna på dagis. Vardagsmiddag som skall lagas så snabbt man bara kan innan de vrålhungriga kidsen börjar gnälla. Slötittande på mitt favorit tv-program, Australian MasterChef och försök att minimera kaos där emellan. Det går sådär. Vårt hem är lite förfallet för tillfället.

Barnen är också inne i en enormt produktv pysselperiod just nu. Det ritas och klipps och pärlas varje dag. Och eftersom de, eller i synnerhet Hubbe, har minnen som hökar, kan man inte riktigt slänga alstren samma vecka som de skapats. Så vi har teckningar och pärlprydnader lite här som där. Inte så bra för feng shuin, men destu bättre för föräldrapoängen?! Och jag är förstås glad att barnen gillar att pyssla. Själv hinner jag inte alls med sånt numera. 

IMG 0804Måndagsselfie i kaoshemmet. Tror zombie blir bra till Halloween, behöver knappt fixa dräkt ens... 

IMG 0801Måndagsmiddag på önskan av barnen. Hemlagade spenatplättar!

IMG 0803Dagens pysselsltund. Det höll nästan på att bli kris då ritpappren jag köpt för bara några veckor sedan redan var slut. Som tur hittade jag några kopieringspapper i en låda.