onsdag 22 mars 2017 - 06:42

Bara fem dagar kvar

Hjälp! Jag räknade just att vi bara har fem dagar kvar nu. Vart har dagarna försvunnit!? Äää. Nå det gäller väl att njuta till max nu. Vi flyttade i måndags tillbaks till Khao Lak. Nu bor vi på hotellet The Leaf by Kathathani. Inget lyxhotell men fräschare än Sunwing Bangtao!! Internätet här är dock uselt så därför har min uppdatering varit lite sämre. Men kanske helt hälsosamt med lite mobildetox.

Inatt har tyvärr Lillasyster inte alls mått bra. Så det har blivit lite dåligt med sömn inatt... som tur verkar det bara ha varit en kort liten matförgiftning för frukosten har hållits i och hon är på gott humör. Men vi håller oss inne nu på förmiddagen för säkerhetsskull. Om läget verkar fottsatt lugnt tror jag det blir en eftermiddag på stranden sen. Stranden här är perfekt för snäckjakt!

IMG 0792

lördag 18 mars 2017 - 17:45

Lite egentid

Är det lördag idag!? Jag har noll koll längre. Dagarna bara flyter ihop. Men det är väl så det skall vara på semester. De senaste dagarna har det faktiskt kommit ett par regnskurar här på eftermiddagarna och det har varit lite mer moln än tidigare. Men det är bara skönt eftersom solen här är så stark. Äntligen börjar vi få lite färg förresten. Det tar sin tid när man har sfp 50... men better safe than sorry när det kommer till solen enligt mej! 

Både igår och idag har jag fått lite längre stunder för mej själv. Igår gick jag på massage och idag låg jag bara och läste vid poolen för mej själv. Så otroligt skönt! Det är det enda jag saknar så här på familjesemester, mer tid för mej själv... det blir lätt lite intensivt med samvaro 24/7 alla fyra. Massagen är förresten sååå underbar och kostar typ ingenting. Om en timmes massage skulle kosta bara 10€ i Finland också sku jag gå en gång i veckan.... Minst!

IMG 0616

Såå skönt med en stund för sej själv. Jag passade på och läste vidare på min bok via "nextory-appen". Så smidigt!!

torsdag 16 mars 2017 - 15:30

Helt okej ändå

Efter att den första besvikelsen lagt sej så har vi trots allt haft helt sköna semesterdagar även här. Eller Lillasyster är lite snorig och Hubbe har fått två skrubbsår, men förutom det så är det mesta väl riktigt bra. Igår var  i på elefantsafari. Riktigt lyckat för barnen. Vi fick den stösta elefanten så vi kunde rida alla fyra på en gång. Det var rätt så spännande, också för mej... wow vilka djur alltså.  Efteråt fick vi mata elefanten Kongfun med bananer. Lillasyster var så modig och gav flera stycken. Hubbe var mer törstig på sin fanta... 

Hubbe har också fått några vänner i poolen här. I miniland har vi inte varit så mycket. Tror det redan är lågsäsong enligt schemat för den enda ledda dagsaktiviteten var på tisdag, när vi just kommit. Och då kände Hubbe sej ännu lite ovan med allt och ville inte gå med. Och nästa äventyr är nu först nästa tisdag... typiskt! Men Lollo och Bernie är poppis. Och minidiscot med. Båda barnen dansar med stor iver. Så nåt positivt finns här ändå. Och idag bytte vi rum. Fast eftersom rummet ser likadant ut är skillnaden inte så stor. Tycker mögellukten är lite bättre men inte helt borta..

Hur har ni det i Finland!? Är det vår ren!?

IMG 0515Stranden var tex helt fin igår kväll... inga försäljare där just då! 

 

 

tisdag 14 mars 2017 - 14:26

Besvikna på Sunwing Bangtao

Hej från Phuket och Bangtao beach! Här är det same same but different och tyvärr inte different bättre... Vi är rejält besvikna på hotellet vi flyttat till. En liten nedgradering hade vi nog räknat med men inte riktigt så här stor. Hotellet är väldigt slitet (och skall också stänga under sommaren för att renoveras, men det hjälper ju inte oss...). Och vårt rum luktar riktigt mögel. Dessutom är det bredvid typ central aircon maskinen som är väldigt högljudd. På torsdag får vi byta rum om vi vill, men jag tvekar på att det leder till något bättre...

Restaurangen är inte mycket bättre. Servicen är under all kritik och idag på lunchen bajsade en fågel på vårt bord typ samtidigt som en gubbe i speedos gick förbi. Inte precis vad vi hade tänkt oss när vi bokade om vi säger så! Stranden är också långt från Khao Laks lugna tomma stränder. Här är det proppfullt med både folk och trugande försäljare. Det här känns liksom inte alls som Thailand. Utan mer som nåt hysteriskt kanarieöarna som parat sej med en sunkig Viking Line båt... 

Jag känner mej nog lite bortskämd. Men å andra sidan så tycker jag nog att man kan kräva lite standard när man betalar mycket och hotellet säger sej ha fyra stjärnor. Vi hade väl lite för höga förväntningar. Jag hade bara hört och läst så mycket gott om Sunwing och just Bangtao... Det hjälper ju inte heller att det tidigare hotellet var typ paradiset på jorden och helt top notch! 

Men men. Det är vad det är och nu får vi göra det bästa av det. Sista veckan fick vi till all tur bortbytt efter att vi klagat till researrangören (jag visste att charter sku vara till nån nytta!) så bara fem dagar kvar här och sen tillbaks till Khao Lak. Inte samma hotell som tidigare men ett som jag tror vi kommer gilla mer än det här i alla fall.

IMG 0393Förmiddag på kaosstranden...

 

 

lördag 11 mars 2017 - 17:15

Dagsrytmen

Det händer inte så mycket att rapportera om här borta. Vi badar och badar och badar lite till. Sen äter vi lite fried rice och curry och badar en gång till. Hubbe har lärt sig hoppa från poolkanten och Lillasyster simmar omkring själv med swimfin och puffar. Imorgon är sista hela dagen på det här hotellet innan vi byter till Sunwing Bangtao.

 

Khao Lak har i alla fall varit helt ljuvligt. Och mars är perfekt restid, den värsta turistruschen är över och det är inte längre trängsel nånstans. Men vädret är ändå ännu inte föör hett. I alla fall nu är Khao Lak väldigt lugnt. Inga songsam buckets så långt ögat når. Mest pensionärer. Men så vackert och här vi bor är det dessutom rätt lyxigt. Jag gillar också att det inte är så mycket andra finnar här. Några svenskar och ett par danska barnfamiljer. Annars mest australiensare och tyskar. Och så vi förstås. Få se hur det är på nästa ställe!?

IMG 0303

En bild på vår familj på stranden i solnedgången. Thailand som bäst.

torsdag 9 mars 2017 - 04:19

Avslappnande?!

Att resa med två små barn är väl kanske inte så avslappnande semester. Inga långa stunder i solstolen och inga lugna hotellfrukostar minsann. Idag tror jag att jag steg upp fyra gånger under frukosten för att hämta något, och ingen av de gångerna hämtade jag nåt till mej själv. Man sitter nog inte stilla många sekunder här nere. Än är det nån som skall dricka, eller ha på/av simpuffar, bättra på solkräm, gå på toa eller som har stött sej. Trotsen och syskontjabblandet blev inte heller kvar i Finland utan det bråkas nog här också. Men ändå är här alldeles alldeles underbart! Och vi njuter alla fyra. Vardag i värme istället. Utan att behöva laga mat eller fixa andra måsten. Men inte sån semester som man kanske tänker när man hör att någon rest till Thailand... Jag kommer inte ens ihåg hur vi gjorde på resa utan barnen!? Satt man bara stilla vid middagen? Kunde man sola längre än en halv minut i sträck!? Tro ändå inte att jag klagar, för det gör jag absolut inte. Jag älskar det här, älskar att kunna ge barnen ett sånt här äventyr. Det är bara väldigt annorlunda från senaste Thailands-semestern...

IMG 0105Vad våra dagar mest går ut på just nu

 

tisdag 7 mars 2017 - 08:02

Siesta i skuggan

Hej från Thailand! Efter en smått jobbig (Lillasyster sov kanske fyra timmar!?) flygresa kom vi äntligen fram till hotellet igår kväll. Och vilket hotell sedan. Så fint. Och vårt rum ligger typ tio steg från en av de tio poolerna. Och granne med kids club. Barnen är ännu lite yra av tidsomställningen. Hubbe fick tex inte sömn igår förrän vid tolv. Och sen var det förstås trögt att stiga upp imorse. Men ett par dar så är vi nog  inne i thaitiden. Vi har redan hunnit bada i både pool och hav. Båda är badkarsvarma. I luften är det också hett. Men jag njuter och vet att man dessutom snabbt vänjer sej vid värmen. Just nu är jag på dagssömns duty medan Maken och Hubbe gick på äventyr på hotellområdet. Lillasyster sover inne i air-conen och jag sitter på vår lilla gård och njuter i skuggan. Så värd detta efter det senaste dygnet! Tur vi har många veckor kvar till hemresan...

IMG 9997

lördag 4 mars 2017 - 21:17

Packat och klart

Stress-Hanna här hej. Alltså resfeber och packningskaos gör mej inte precis till den trevligaste av människor måste jag erkänna... Jag blir så lättretlig och sur. På allt och alla. Lite som pms-deluxe. Stackars min familj. Som tur känner de mej och har haft vett att hållas borta en stor del av dagen. Heh. Och nu börjar det mesta vara packat. Bara handbagage och tandborstar och annat man inte ännu kan packa kvar. Så förhoppningsvis är jag lite gladare imorgon.

Flyget går först sent imorgon kväll. Så vi har hela dagen på oss ännu imorgon att fylla magen med ännu fler fjärilar och fixa det sista. Lite funderar jag förstås över hur det långa flyget skall gå med två barn. Elva timmar i luften. Hoppas vi sover ens hälften av det. Annars har vi laddat upp med tarror, pennor, lego, pixi-böcker, snäcks och nerladdade filmer på Netflix. Och oberoende av hur det går så är det värt det. Tre veckor i värmen.

Förhoppningsvis funkar nätet även i Thailand. Beroende på hur snabbt det är så har jag nog tänkt försöka slänga in nåt litet suddigt mobilinlägg emellanåt. Och på min instagram kommer jag garanterat att uppdater så gott som dagligen. Kanske jag skall testa lite instastories också?! Hejda Finland på en stund. Jag kommer inte sakna dej....

packningDet här skall Hubbe klara sej med i tre veckor. Några shorts, t-skjortor, sandaler och hattar. 

packning1Nej jag har inte haft någon tid och ro att ta snygga flatlays av min packning. Här Lillassyters "hög" innan jag lyften ner den i kappsäcken.

fredag 3 mars 2017 - 09:14

Sockerfritt barn, inte så bara bara

Efter att jag bloggat mitt barn och mat inlägg igår så klickade jag in mej på facebook-gruppen finlandsvenska bloggare, där jag stötte på Evas inlägg i debatten barn och socker. Hennes inlägg fick igen sitt ursprung i den här artikeln hos aftonbladet om hur det att man kan ge socker till sitt barn nästintill kan jämföras med barnmisshandel... Jo tack bara. 

Jag vill också vara en mamma med nollsockerlinje. Jag trodde också att jag skulle vara det. Till det att Hubbe var 1,5 år åt han inte sötsaker. Men eftersom han är så selektiv med vad han äter över huvudtaget så är det bara så otroligt härligt när han alls äter någonting. Om det nu innehåller lite socker så orkar jag liksom inte bry mej. En vanlig vecka bråkar vi över mat säkert 10 gånger. Minst. Ibland är det tio gånger på en dag. Då är det liksom bara en vinst att inte behöva bråka. Att alla är på gott humör och äter utan krångel. 

Som med det mesta när det kommer till föräldraskap så tror jag den gyllene medelvägen. Det finns inte något facit, inte något svartvitt rätt och fel. Det som fungerar hos någon fungerar inte alls hos någon annan. Och det viktigaste är att alla försöker förstå det och inte är så hårda mot varandra. Om min son bara äter kaka på kalaset men vägrar den salta maten så kanske det är en vinst för mej, förra gången kanske han till och med vägrade sitta till bords?! 

Det finns en miljon pekpinnar och tips hur man skall göra för att vara en bra förälder. Jag tycker att man skall lyssna lite mer på sej själv och lite mindre på alla andra. Det vita giftet är kanske inte helt svartvitt... Och klart att jag hellre skulle se att mina barn äter broccoli och rawfood istället för Frozen-yoghurt, ketchup och muminkex. Men nu är det nu inte så. Och just nu mår vi alla bäst av att alla äter de som de gillar. Mindre stress för alla inblandade. Alla sätt är rätt! Bara det känns bra. 

mat1På kalas hos oss försöker vi oss på den gyllene medelvägen. Barnen får nog socker och godis. Inte varje dage men lite nu och då. Och jag älskar dem nog mer än allt annat!

 

torsdag 2 mars 2017 - 21:29

Liten i maten

Jag snubblade över det här blogginlägget via mitt facebook-flöde nu i veckan. Och kände en strimma av hopp! För vi har ju också ett barn som inte är så glad i mat. Och det är så tungt emellanåt. I synnerhet då man är annanstans än hemma. Då äts det nästan inte alls. Inte är det heller så roligt då man på restaurang beställer en portion pasta bolognese utan bolognese och får en konstig blick tillbaka. Det värsta är att inget hjälper. Inte hot, inte mutor, inte lovvord om efterrätter, inte belöningsstjärnor, inte heller att bara låta det vara (fast kanske jag inte ha lyckats tillräckligt bra med den sista för att det skall hinna ha effekt..). Men månne inte tiden är det bästa. Att bara låta den gå. För växtkurvorna ser bra ut som tur. Kanske det bara är som Project Mama-Katja skriver, att vissa bara har mindre aptit än andra. Att en del barn bara inte är intresserade av mat eller smaker. 

I samma blogg hittade jag också det här inlägget i samma ämne. Också här är igenkänningen skyhög. För det andra barnet äter nog. Och hos oss funkar det inte heller alls med mellanmål för krånglaren! För då kan man vara säker på att det inte äts alls till middagen... Obereonde vad det är som står på bordet. Få se nu hur det skall gå på resan. Tre veckor med "främmande" smaker och inte en eines-spenatplätt så långt ögat kan nå. I värsta fall äts det väl bara croissanter, franskisar och glass i tre veckor... I bästa fall kommer vi hem med några fler rätter som kan sättas till vardagsmenyn. Jag hoppas såå på det senare. Kanske miljöombyte är vad som behövs!? Fast lite känner jag på mej att inte heller det kommer ha någon större inverkan....

ikeaPå tisdagen åt vi middag på Ikea med den följden att typen till höger åt tre pennepastan och kanske tio av mina franskisar. Så det som jag tänkt skulle bli en bra middag där jag slipper laga mat funkade inte riktigt... Sen fick de glass till efterrätt (eftersom jag i min dumhet nämnt dem redan innan...) och när glassen var slut och vi skall börja klä på oss så stiger Hubbe upp på stolen och ropar högt "Mera Glass, Mera Glass". Det tar nog en stund tills jag tar de här typerna på restaurang ensam igen...