tisdag 12 september 2017 - 20:06

Att acceptera faktum

Jag måste nog bara börja inse att det inte går att blogga som förr. Fem-sju inlägg i veckan som varit min takt och mål hittills är en omöjlighet just nu. Bra om jag ens lyckas få ihopstavat till ett eller två. Tiden och energin räcker inte till. Och om den motförmodan skulle räcka, så har jag liksom inget att blogga om. Vem vill liksom läsa om min jobbdag och hur jag gasade hem längs motorvägen för att hämta barnen på dagis innan halv fem?! Hur de gnälldes när jag stresskokade pastan och hur jag torkade grynost från halv köksgolvet efter middagen. Vem som föll ut från Masterchef? Nja.... Att få till något inspirerande inlägg med kreativ touch ligger liksom lite långt bort. När skall jag liksom hinna med sådant? Kanske jag måste börja pyssla på bussen om morgnarna eller nåt?!

Eller så får jag väl bara försöka acceptera faktum. Att jag inte kan göra allt, få allt, hinna med allt. Det är en omöjlig ekvation att vara högpresterande på alla fronter. Och det är inte en trevlig känsla att hela tiden känna sej lite efter. Som att man inte hinner med. Det mår man inte bra av. Så jag säker mina krav. Numer är väl målet två inlägg i veckan då. Och hinner och orkar jag med fler så är det bara hemåt! Istället för att jag känner mej dålig för att bra hinna blogga två gånger så svänger jag på steken och det räcker mer än nog. På sommaren finns det sommartakt i bloggarna. På min blogg är det heltidsarbetande-småbarnsmorsa-takt. Då får det vara så. Bara så ni vet. Och framför allt så att jag vet det!

IMG 0676En av alla de fina buketterna jag fick i födelsedagspresent! Blommor gör mej glaad (och så är de tacksamma att fota när det inte är så fotogeniskt runtomkring....)

söndag 10 september 2017 - 19:50

Födisveckoslutet

Sen sist vi hördes har ja blivit ett år äldre! 32 år fyllde jag i fredags. Trettiotvå... Det låter liksom ganska mycket. Men känns inte så. Det känns helt bra. Jag är på den plats i livet jag vill vara vid 32. Dessutom är det kul att fylla år om man gör som jag och firar i dagarna tre. På fredagen blev det champagne och premiärpizzor på min nya pizzasten jag fick av barnen i födelsedagspresent. Igår firade jag sedan hela halva dagen med mina väninnor. Först brunch och sedan ännu några glas skumppa efter det. Inte så illa. Idag har vi spenderat halva dagen i svampskogen och sedan födelsedagkaffe hos mina föräldrar. Bra veckoslut. Frisk luft och skumppa. Det borde varje veckoslut bestå av!

fodisvsJag har börjat tända ljus om kvällarna nu. Så mysigt. 

fodisvs1

Skogen ♥ Men två-åring som svampplockarsällskap var kanske inte helt ultimat... Men en liten korg kantareller hittade vi åtminstone. 

fodisvs2Jag hade tänkt plocka trattisar. Men vi hittade betydligt fler gula kantareller istället. 

fredag 1 september 2017 - 17:58

Födisönskelistan 2017

OBS. Inlägget innehåller reklamlänkar!

Om en vecka är det den nästan viktigaste dagen på hela året. Nämligen min födelsedag! Wihuu. Jag är fortfarand barnsligt förtjust i födelsedagar och jag älskar att bli uppvaktad. Presenterna är förstås inte det viktigaste. Men inte är det ju nånsin fel med paket. Så här kommer nu min önskelista för i år:

 

födisönskning

 

1. Kithcen aid. Jag har önskat mej en nu i snart tio år. Så kanske den blir min snart?! Fast i vårt nuvarande kök så ryms den nog inte ännu. Så egentligen önskar jag mej en först efter att vi eventuellt har flyttat...

2. Jag har redan shoppat en del nytt till min business-chic jobb-garderob. Men en stilig klassisk sjal typ denna från Marlene Birger känner jag att ännu fattas...

3. Liksom detta Sophie by Sophie smycke. Det har jag också drömt om i flera år. 

4. Champagne är min favoritdryck. Och extra gott smakar champagne ur kupor i kristall. Helst vintage. Så de önskar jag mej också. I vitrinskåpet finns redan färdigt plats för dem....

5. Min sovrumsmakeover har inte gått så mycket framåt ännu. Men det skulle den göra om jag skulle få en sån här fin sänggavel från Jotex.

6. Design är sådant jag alltid önskar mej eftersom det är sådant man inte riktigt unnar sej själv (iaf om man är jag). Överst på min lista står just nu dessa tuikkulyktor POV från Menu.

7. Till sovrummet skulle jag också önska mej nya lampor. Dessa från Bestlite är drömmen... Kanske en i födelsedagspresent i år och en nästa år?! För de är ju inte direkt gratis...

 

tisdag 15 augusti 2017 - 21:00

Boklistan

Jag har alltid älskat att läsa. Jag lärde mej inte förrän på ettan, men sen då jag väl upptäckte läsandets värld så var jag fast. Med ett litet undantag under studietiden så har jag alltid läst mycket. Under de mest intensiva åren på uni så läste jag väl så mycket på dagarna att orden liksom var brukade för dagen (och om kvällarna kanske man festade istället för att läsa, heh). Men efter att Hubbe föddes bestämde jag mej för att skärpa mej på läsfronten igen. Och förra året var första året som jag satte upp ett läsmål för mej själv. Minst 15 böcker skulle det bli. Det blev 24 böcker istället. I år står målet på 20 och hittills har jag kommit upp i 15. Så jag borde nog klara av det i år igen. Jag bokför vad jag läst i appen Goodread. Att läsa kräver nog att man aktivt väljer det framom till exempel tv eller annat, men jag tycker det är värt det alla gånger. Men nu är det slut på mitt allmänna lässvammel, här kommer mina svar på veckans lista. 

Böcker för mig är: Avslappning, ett sätt att få dyka in i en annan värld. Jag är allätare då det kommer till böcker och älskar såväl chicklit som deckare och faktaböcker. Jag är också bra på att ge böcker vidare till vänner och låna eller få böcker själv. Bibban besöks nog också minst en gång i månaden hos oss. Jag tycker det är viktigt att också barnen skall börja gilla att läsa!
Just nu läser jag: Henning Mankells deckare "Danslärarens återkomst". Jag läste slut de två böcker jag hade med mej till holmen i somras och måste börja på någon ny och den här fanns där i bokhyllan. Väldigt klassisk deckare. Inte dålig direkt, men inte något extra heller. Och i bilen/bussen på väg till och från jobbet lyssnar jag på Sofie Sarenbrants " Bakom din rygg". 
En perfekt läsplats är: I en solstol i Thailand! Men hemma i sängen är nog också ganska bra. I sol och säng är det jag läser mest. 
En bok alla borde läsa: Alla böcker av Fredrik Backman. Men kanske speciellt "Min Mormor hälsar och säger förlåt" som var den boken av honom som jag läste först. Om man både gråter och skrattar när man läser en bok, då kan den inte vara annat än suverän. 
Pappersbok eller e-bok: Båda. Pappersböcker är ju lite mysigare. Och faktaböcker är tusen gånger bättre att läsa som pappersbok. Men jag både lyssnar på ljudböcker och läser böcker genom mobilen. Den bästa appen i mitt tycker är Bookbeat och jag har väl testat de flesta som finns på marknaden. Speciellt på resor är det super att läsa i mobilen, så behöver man inte släpa med böcker som tar plats i bagaget. Och nej, det är inte alls jobbigt att läsa från skärmen, jag lovar!
En bok jag kan läsa flera gånger om: Harry Potter serien. De är bara så bra. Jag tror jag har läst dem 3-4 gånger. De fyra första har jag till och med läst högt också. Jag läste nämligen dem för min 7 år yngre lillasyster då hon gick i lågstadiet och tyckte de var för svåra att läsa med alla krångliga termer och engelska namn. Så jag läste högt för henne så hon inte skulle missa nåt. Den fjärde skulle jag nog säkert inte längre ha behövs läsa högt mer, men det var så mysigt. Älskar att läsa högt! Jag väntar så på att barnen blir lite större så vi kan börja läsa riktiga tjocka spännande böcker, Roald Dahl, Astrid Lindgren, Harry Potter...  
Min favoritförfattare: Fredrik Backman! Han skriver bara så fint. På sistone har jag också läst många böcker av Jojo Moyes och dem gillar jag också. Passligt lätta och fina stories. 
Det här skrivs det alltför lite böcker om: Hm. Det finns väl nog böcker om typ allt?! Men kanske mer finlandsvenska böcker. Jag älskar att känna igen mej i böcker. Väntar så på att läsa Kugges roman som just kommit ut. Och Evas nya!
Den bok som berört mig mest är: Mitt minne är ju som en guldfisks. Så nu minns jag inte riktigt någon som verkligen berört. Men till exempel älskade jag Twilight saga böckerna som jag läste då vi var i utbyte 2009-2010. Eat, Pray, Love läste jag också då och älskade den. Det var innan de båda blev halvt om halvt förstörda som usla filmer... Boken "Hetsa inte upp dej för småsaker" av Richard Carlson förändra också typ hela mitt sätt att se på livet, så det kan man väl också kalla att beröra... Den bok som berört mest i år var Elaine Eksvärds "Medan han lever". 
I höst ser jag fram emot att läsa: Nå Kugges och Evas nya böcker som jag ren nämde. Men så där på riktigt kommer det säkert mest bli böcker om företagssanalys och koncernbokslut för att stödja mej själv i mitt nya jobb. Kanske inte riktigt lika upplyftande som romaner. Men men, allt är väl hemåt. Och lite slöläs skall jag nog hinna med där emellan. Jag måste ju komma upp till mitt mål. 

bockerDessa böcker hittade jag i mitt nattygsbord idag. Fifty shades och John Green har jag börjat läsa, men inte riktigt orkat med. Mördar-Anders och Sophies historia har jag redan läst och gillade båda. De övriga väntar på att bli lästa. 

måndag 7 augusti 2017 - 21:36

Första dagen

Den här hösten kommer nog bli en utmaning. Hur hinner man liksom jobba fem dagar i veckan, umgås med sina barn, motionera tillräckligt, se sina vänner, förverkliga sej själv med kreativa projekt, hålla hemmet i någorlunda skick, tvätta kläder, blogga åtminstone ett par inlägg i veckan och komma ur det hela med livet och sinnen i behåll?! Jag börjar liksom nu inse att jag inte kommer att hinna med något. Jag måste pruta och skära ner. På det mesta förutom jobb och barnen. Hur gör ni andra för att kombinera karriär och barn? Shoot med med era bästa tips tack!! 

Det som jag nu hittills kommit på för att underlätta vår nya vardag, är att försöka planera så mycket som möjligt i förväg. Jag planerar våra kläder och lägger fram kvällen innan. Vi planerar maten för veckan på vårt schema. Och så har jag listor på vad jag måste hinna med på kvällen efter jobbet. Men ännu så håller vi förstås på att anpassar oss. Det krävs väldigt mycket god kommunikation det här med att kombinera två barn och två karriärer. Det har vi märkt redan dag ett. Att vara familjelogistikchef är ju liksom redan i sej ett större deltidsjobb! Vi måste väl börja sätta oss ner på söndagskvällarna och ha logistikmöte för den kommande veckan. Väldigt romantiskt... Att ha synkade kalendar skulle kanske också vara smart men hittills har vi inte hittat någon app som skulle verka bra!? 

Vi skall också testa på det här med städerska. Jag har nu bokat varannan vecka för de kommande två månaderna på prov. Jag tror nämligen att det kan vara ganska så skönt med lite av hemskötseln outsoursad. Men vi får se hur det börjar löpa och hur nöjda vi blir, gratis är det ju tyvärr inte. Vår närsupermarket har som tur inlett med öppettider 24/7. Så butiken borde vi ju hinna till trots att det blir sena kvällar på jobb och annat, heh. Jag skulle också vilja börja fixa lite störra kok på veckosluten så man åtminstone några dagar i veckan skulle komma hem till färdig mat. Men det kan bli svårt att hitta på rätter som passar oss alla. Jag måste fundera lite här med. Och förstås blir jag jätteglad för tips på storkok om ni har några på lager!

hemmabast2 barn + 2 karriärer = Succé!? I hope so. Om några månader är jag kanske lite klokare... 

fredag 4 augusti 2017 - 10:05

Veckans blogglista: Jobb och Karriär

Det passar ju mej ypperligt att veckans Sevvan lista handlar om karriär just som jag är på väg att ta ett stort kliv framåt i min! 

När jag var liten ville jag bli: Skådespelare. Sedan sökte jag in till Brages musikskolas musikallinje och kom in. Gick där i två år då jag var 13-15år. Det var kul, men jag insåg att jag nog inte vill ha skådespelandet som yrke. Att kombinra liv, familj och annat med kvällsturer och tunga repetitionsperioder är inte lätt alltså! 

Nu jobbar jag som/studerar jag till: Jag jobbar på bank. På måndag börjar som kreditanalytiker på vår kreditavdelning. Men jag är utbildad jurist. 

Det här har jag jobbat med under min karriär: Under gymnastietiden jobbade jag i flera olika familjer som barnvakt. Det var det bästa jobbet och jag har fortfarande sporadisk kontakt med flera av "mina" barnvaktsbarn. Under studietiden jobbade jag vid sidan om i en liten inredningsbutik där det såldes Vietnamesisk konst och asiatiska möbler. Tyvärr finns inte butiken längre. Under studietiden jobbade jag också två somrar på Juridiska fakulteten med att ordna allt det praktiskta kring inträdesprovet. Under ett år och en sommar jobbade jag också på en liten advokatbyrå. Medan jag skrev min gradu fick jag sedan jobb på banken. Först som sommartrainee på kontor och sedan ett vikariat som blev till fast tjänst efter ett halvt år, på finansieringsavdelningen där jag jobbat nu sedan 2011. 

Det bästa med mitt jobb eller utbildning är: Det jag gillat med mitt gamla jobb är att det varit så pass flexibelt att jag kunnat jobba bara 60% nu medan barnen varit små. Om jag skulle välja utbildning igen så tror jag inte jag skulle välja juri på nytt. En bra utbildning är det försås och jag är så nöjd över att jag kämpade mej färdig. Jag är trots allt stolt över att kunna kalla mej jurist. Bäst med mitt nya jobb är att jag kommer lära mej massor nytt och få superbra förutsättningar för en vidare karriär inom finansbranchen. 

Så här ser en vanlig dag ut på jobbet: Beroende på om jag för eller hämtar så kommer jag antingen lite tidigare eller senare till jobbet. Men senast kl.9 är jag på plats. Då dricker jag kaffe, går igenom mail och kollar vad som skall skötas den dagen. Sedan är det bara att sätta igång. Kreditavtal, betalningsplaner, kreditbeslut och -gransningar har hört till mina dagliga uppgifter. Ibland har vi också palaver, möten och utbildningar angående nya produkter eller andra nyheter. Men som sagt kommer min jobbdag ändras totalt nu nästa måndag! Efter det vet jag inte alls hur mina dagar kommer se ut. Men jag hoppas och tror på mer

Ett karriärsmål jag har: Hm. En dag skulle jag nog vilja vara chef av något slag. Så det är i alla fall ett mål. Att jobba som jurist skulle jag nog också gärna pröva på, så att jag sedan med säkerhet kan säga att det inte var mitt drömjobb i alla fall. Emellanåt drömmer jag också om att vara företagare, men jag vet inte helt om det sen heller passar mej. Egentligen skulle jag väl vilja jobba som typ proffsbloggare och kunna försörja mej helt på det. Det skulle ju verkligen vara ett karriärsmål. Tyvärr inte helt lättuppnåeligt inom svenskfinland idag...

Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet: Jag är nog den som är glad, positiv och pratar mycket. Jag försöker vara en inkluderande och vänlig kollega som bryr sej om dem jag jobbar med. Men förstås inte låta prata så det stör arbetet. Jag hoppas och tror att jag är en kollega som sprider bra energi på kontoret. Samtidigt är jag också ärlig och rak och säger till om det är något som skaver. Och jag har nog oftast åsikter om det mesta om man har en palaver av något slag. 

Ett arbete jag inte skulle kunna ha: Lastbilschaufför, jag tycker redan vår nya bil känns lite stor att köra så att köra lastbil skulle nog inte gå så bra. Ensamt och tråkigt tänker jag mej också att det är. Och jag avskyr maten på vägkrogarna. Skiftesarbete skulle nog inte heller passa mej så bra, jag är så kvällstrött och skulle nog bli helt tokig av att byta dygnsrytm hela tiden. 

Mitt drömjobb: Ja det är nog proffsbloggerska det. Meddela mej bara Sevendays om ni vill göra en bra deal! Jag är med på det om lönen är rätt (ni kan ju kolla minimilönen för en jurist så vet ni ungefär vad jag förväntar mej)

IMG 0174Det bästa med att jobba är givetvis att gå på afterwork. Till exempel med de här två, världens bästa systrar <3

tisdag 1 augusti 2017 - 11:18

Nytt jobb

Samma dag som jag publicerade mitt inlägg om min misslyckade karriär var jag faktiskt och skrev på ett kontrakt för ett nytt jobb. Men då var det hela ännu hemligt. Jag hålls inom samma bank jag jobbar nu, men kommer från och med andra veckan i augusti att byta uppgifter totalt. Jag kommer börja på en helt ny avdelningen, men totalt nya kollegor och en hel del mer ansvar än jag haft tidigare. Jag kommer måsta lära mej massor nytt, men samtidigt är jag ivrig. Jag är redo för lite karriärspush nu efter alla hemmaår känner jag.

Jag kommer också att börja jobba 100%. Så vår vardag kommer nog ändras en hel del. Inga mera slöa hemmadagar och playdates med andra hemmavarande kompisar. Men jag har nu peppat mej psykiskt med det här hela sommaren och jag tror det kommer gå riktigt bra. Barnen är också mer än redo för dagis igen.  Hubbe har frågat efter sina vänner nu den senaste veckan så gott som varje dag. Hans bästa väns mamma skall dessutom också börja jobba igen så han har kompisar på dagis varje dag. Lillasyster älskar också dagis så henne är jag inte heller det minsta orolig för. 

Men det är klart att det alltid är tufft att börja på ett nytt jobb. Speciellt ett jobb som är betydligt mer utmananade än ens förra. Att kombinera två karriärer och två barn i en och samma familj kommer kanske inte alltid att bli lätt. Vårt vardagspussel har nu fått lite fler bitar och lite högre svårighetsgrad. Men månne det inte skall gå. Senast till jul borde vi väl vara inne i nya rutiner vah?! 

IMG 0113Tillbaks till dagis efter åtta veckor sommarlov. Tur vi har så bra dagis att de gärna går dit och det känns tryggt för mej att börja jobba lite mer!

IMG 0135 Från och med nästan måndag är det nytt jobb som gäller. Ännu den här veckan är jag kvar på mitt gamla. Jag är ivrig men lite spänd på allt det nya det innebär, både på jobbet och hemma!

 

 

torsdag 27 juli 2017 - 22:48

Antingen eller-listan

Jag hittade en rolig lista hos Caroline. Allt eller inget. Svart eller vitt. Svårt att välja någondera. Får man vara lite grå? 

Inga barn eller tio barn: 
Hjälp. Två känns emellanåt redan som för många. Men utan vill jag då verkligen inte vara. Så måste säga tio. Fas burnout skulle man nog få. För att inte tala om fel i huvudet...

Silikonbröst eller fettsugning:
Den här är också svår. Jag skulle verkligen inte vilja göra någon skönhetsoperation alls. Vilket inte betyder att jag tycker att vare sej mina boobs eller mage är perfekta på något vis. Men en operation är liksom en operation... Men om jag måste välja, så kanske brösten då?! De har ju blivit lite tommare efter två amningar. Så en miniliten fyllning kanske inte skulle vara sååå farligt. 

Kaffe eller te:
Också svårt. Jag dricker ju båda två varje dag och älskar dem bägge. Men det känns ändå som att det skulle vara lättare att avstå från te. Det är inte lika rituellt viktigt som kaffe. Speciellt på jobbet är det svårt utan kaffe känner jag. Så jag väljer kaffe (men te på morgonen, heh..)

Julafton eller midsommar:
Nå julafton alla gånger! Julafton är ju magiskt. Visst är midsommaren också trevligt och så där, men inte på långa vägar lika viktigt som midsommaren...

Ge eller få:
Jag älskar båda, igen en så svår fråga. Men om jag måste välja så säger jag ge. Det är så härligt att komma på någon riktigt fint present. Slå in den fint och se hur glad mottagaren blir. Fast det här betyder alltså inte att jag inte skulle ääälska att själv få presenter (speciellt viktigt för Maken om du läser det här!!)

Kramas eller pussas:
Pussas. Kramen brukar ju liksom komma på köpet då.

Mjölk eller vatten:
Vatten. Mjölk kan man ju inte dricka så där bara, hu. Men i kaffe vill jag ju nog ha mjölk. Fast måste jag välja så skulle jag väl kunna vänja mej vid ikaffe havremjölken då... Kanske jag struntar i kaffet helt och hållet på samma gång och väljer te här ovan då istället.

Hund eller katt:
Ingendera! Är så inte en djurmänniska. Men av de två är nog ändå katter värre. Dem vet man ju aldrig var man har dem. En riktigt snäll labbis skulle kanske gå i en dag eller två.

IMG 0014 Här en bild på min nya krukväxt! Elefantöra heter den. Hoppas den ännu lever vid jul.

torsdag 6 juli 2017 - 13:36

Veckans lista: Inredning

bloggenhemma

Vår matplats i vardagsrummet. Med favoritmattan och mitt omfixade vitrinskåp. Tavlan har Maken och jag fått i bröllopsgåva och bordet är ett gammalt Artek bord som tillhört Makens mormor. 

Inredning för mig är: En stor hobby. Jag älskar att fundera över nya lösningar. Fixa om möbler. Byta plats på nåt och piffa stilleben på vardagsrumsbordet och hyllan. Eller att få inreda och fixa i barnens rum. Tyvärr har jag inte alls tiden eller ekonmin för att förverkliga alla drömmar och planer som jag har i huvudet. Men lite grann i taget och så småningom. Det tycker jag också om. Att hemmet hela tiden förändras. Att man aldrig blir riktigt färdig.
Jag skulle beskriva min stil i hemmet som: Vit, beige och nordisk kanske?! Loppisfynd blandat med lite arvegods och några ikeamöbler. Lite halvfärdigt i några rum. Båda sovrummet och barnens rum känns inte alls klara än....


nymatta3Vardagsrummet sett från trappan. Kuddarna i soffan och grejerna på bordet ändras minst tio gånger per år. Jag älskar att byta ut dem för att få lite förändring hemma. Det är det mesta med en neutral bas. Att det går så lätt att förändra.

En inredningspryl jag ångrar att jag köpt: Nåt nytt kuddöverdrag kanske?! Man behöver liksom inte 10 olika när man har bara fyra kuddar i soffan. Men jag har blivit bra på att sälja vidare de grejer jag inte längre har framme eller gillar så mycket. Ljusstakar är en annan grej jag har lite för många av kanske. Men å andra sidan är det en sån där enkel och bra grej att byta på bordet och vips känns hela rummet som nytt.
Min favoritsak i hemmet: Kanske vår vardagsrumsmatta?! Eller mitt självfixade vitrinskåp?! Eller stringhyllan?
Så här vill jag ha mitt hem: Rofyllt, ljust och hemtrevligt. Helst städigt hela tiden, men det sker typ aldrig i en barnfamilj...


barnrum2Barnrumsinredning är kanske den roligaste inredningen eftersom det känns som att det är mer fritt att inreda med kul idéer och grejer. Fast samtidigt måste det fungera och vara praktiskt!

Den bästa inredningsdesignern: Den enda jag kommer på är svenska Lotta Agaton?! Jag gillar också Smulans stil jättemycket!!
Hade jag en miljon att lägga på inredning: Så skulle jag fixa de här tapeterna i barnens rum. Och ett sånt här slotthörn. Jag skulle fixa vår terass med nya möbler och piff. Sovrummet skulle också få sej en liten makeover. Och så skulle jag remppa vårt kök och badrum. Kanske lite i den här och den här stilen. 
Det finaste hemmet jag sett:  Jag kommer faktiskt inte på nåt enskilt hem?! Men på mina Pinterest-tavlor har jag pinnat vackra inspirerande hem i åratal. Pinterest är oslagbart då det kommer till inredningsinspis. 


brudsloja1Buddha härstammar från Indien då Maken jobbade där en tid. Iittlavasen fick jag i studentgåva. Ljusen är Enjoy Candles och tavlan har Nora Poppius målat. 

En inredningsstil jag inte förstår mig på: Jag är väl inte så förtjust i vinröd sammet, mörka trämöbler eller gulddetaljer när det kommer till inredning. Eller djurprints! Men annars så tycker jag det mesta kan vara fint, även om jag kanske inte skulle vilja ha det så just hemma hos mig. Det är ju bara tråkigt om allas hem ser likadana ut. 

barnrum3 horzMina bästa inredningsgrejer är faktiskt de som jag fixat till själv. Som den här lilla vimpeln i barnens rum och gunghästen. Tyvärr har jag inte alls tillräckligt med tid för hemmapyssel och DIY:s just nu känner jag. 

lördag 1 juli 2017 - 10:50

Möhippa som smyggravid

Facebook informerade mej om att det är exakt fem år sedan jag firade mina polttare tillsammans med alla mina vänner. Jag är inte säker på om jag någonsin bloggat historien om min möhippa. Grejen är nämligen den att jag inte alls blev överraskad och istället var det jag som förde alla mina vänner bakom ljuset hela dagen. Två dagar innan plussade jag nämligen på ett gravidtetstest och en liten Hubbe hade börjat gro i min mage. Maken var på jobbresa i Indien och hade varit borta ren i nästan tre veckor. Jag blev ju aningen chockerad av graviditetsresultate eftersom jag verkligen inte trodde att jag var gravid. Det var liksom inte meningen att det skulle ske innan bröllopet i augusti. Efter att jag ringt Maken (som inte kunde prata med mej då han väntade jobbsamtal!) ringde jag min syster Matilda och sa att hon måste komma till oss nu. Jag angav ingen orsak men hon fattade ändå. 

Ungefär tre minuter efter att Matilda kommit hem till oss så pressade jag ur henne att det var mina polttare på veckoslutet. Jag hade redan anat det en stund men jag kunde ju inte veta säkert.... Eftersom jag inte ens sett Maken ännu efter graviditetschocken och jag då var i supertidigt skede av graviditeten var det inget jag ville avslöja till alla mina väninnor ännu. Så det behövdes en masterplan. Tillsammans med syrran bestämde vi att jag har "urinvägsinfektion" och äter antibiotika som har antabuseffekt och därför inte kan dricka någon alkohol. Jag var nog inte allt för säker på att det skulle gå igenom. Men Matilda meddela gänget på Facebook att nu är det nästan kris, Hanna har urinvägsinfektion. Några ville ändra datum men hon lyckades avstyra de planerna. 

Och vilken tur att jag är en så pass bra skådespelare! Jag lyckades spela överraskad och smått kissnödig hela veckoslutet. Ingen av mina vänner genomskådade bluffen. Jag berättade inte ens för mina två brudfrämmor eller till min andra syster. Bara Matilda och dåvarande grannen Madde visste. Hon var också gravid och jag kunde inte hålla mej när vi sågs på fredagen. Jag kan inte fatta, än idag, att det gick igenom så bra. Den enda som misstänkte något var min kusins Man som studeradet till läkare. Men min kusin bara svarade honom att nej nej, det är inte möjligt att Hanna är gravid, Eric har ju varit i Indien i tre veckor... 

På bröllopet, fem veckor senare, visste några fler, me de flesta av mina vänner fick veta först efteråt. Vi ville hålla oss till efter rutinultrat då man säkert visste att allt var som det skulle. Och även om det inte var planerat att jag skulle vara gravid på vare sej min möhippa eller mitt bröllop, så gjorde det faktiskt ingenting! Jag hade hur roligt som helst även utan minsta droppe skumppa. Istället kommer jag ihåg allting så bra det går. Förs på honeymoonen i Italien med alla goda rödviner, ostar och lufttorkade skinkor störde det en aning att man inte kunde njuta dem fullt ut. Men men, det här betyder bara att vi måste åka tillbaka till Italien en annan gång så att jag kan äta och dricka allt jag missade senast....

polttareTemat på min möhippa var "The Perfect Housewife". Här sålde jag hembakade cookies till ett turistpar.

polttare1Förlåt att jag lurade er, världens finaste vänner <3