onsdag 24 maj 2017 - 10:23

Skönhetslistan

Det är så bra med Sevendays-veckotema när man har det lite skralt med inspis till blogginlägg. Skönhet och ideal är kanske inget jag funderar på så där jätteymycket till vardags. Men i och med att jag har en dotter så måste jag erkänna att jag blivit mer medveten om hur jag beter mej när det kommer till utseende över lag. Jag har nog alltid varit fåfäng, ända sedan jag var riktigt liten. Men samtidigt är jag lite lat när det kommer till skönhet. Inte en chans i världen att jag skulle se det som lönsamt att stå och föna håret varje gång jag tvättar det liksom. Så, ja jag vill väl se bra ut, men helst skall det liksom gå av sej själv... Inte så lätt alla gånger!

Det här är skönhet för mig: Spontant tänker jag först på smink. Men sen tänker jag natur och vackra landskap. De senare ger mej också mycket mer. Jag orkar inte riktigt med smink. Eller lite solpuder och mascara orkar jag med men inte mycket mer än det.  
Mina bästa skönhetstips: Låt bli att sminka dej några dagar i veckan och tvätta inte håret så ofta. Jag tror att det är bra att låta huden och håret sköta sej själv emellanåt. För oberoende hur bra produkter man använder så rubbar det ändå den naturliga balansen med produkter. Funkar i alla fall för mej, eller?!
Dagens skönhetsideal är: Alldeles för snäva. Man kan liksom inte vara rätt på nåt sätt. Jag tror inte att jag känner en enda kvinna som skulle vara helt nöjd med hur hon ser ut. Och då är alla mina vänner hur vackra som helst. Och visst är det galet att man skall gå omkring och känna sej fel hela tiden, fast man bara ser ut som folk gör mest.  
Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet: Jag försöker att lära mina barn att alla är olika och att det är bra. Jag har nog själv en ganska bra självkänsla och gillar hur jag ser ut. Jag är stolt över min kropp som klarat av att odla och föda så fina barn, även om jag nog ännu jobbar på att känna mej helt bekväm i bikini. Jag köper nästan aldrig smink och fixar mitt hår kanske max 5-10 gånger per år. Men jag sheivar, noppar och drar nog in magen om jag känner att någon tittar. Och jag försöker klä mej smickrande och så att jag känner mej snygg och bekväm. 
Min skönhetsrutin: Jag orkar inte alltid tvätta bort mitt smink ens. Så kanske 1/3 gånger sover jag med mascaran. Hemska saker. Annars tvättar jag med dermosils ansiktsskum och smörjar med Flows ekologiska ansiktskräm och olja. När jag går i bastun brukar jag lägga en ansiktsmask. Och så använder jag sån där duschkräm som gör att man inte behöver smörja sej så mycket efteråt. Det är lättare nu när det är sommar. Om vintrarna blir jag torr och fnasig överallt oberoende hur jag smörjer. Naglarna fixar jag aldrig och håret tvättar jag en gång i veckan. Torrschampo är super!
Senaste gången jag upplevde skönhet: Hubbe har börjat få fräknar i solen. Det är så fint att jag spricker. 
En person som är vacker: Mina barn är nog de finaste jag vet. När det kommer till kändisar tycker jag Julia Roberts är magiskt vacker!

3ADen dag jag känt mej allra vackrast. På vår bröllopsdag för snart fem år sedan. Fotot är taget av duktiga Nina Ahtola (fotograftips om du själv skall gifta dej i sommar/höst!)

söndag 14 maj 2017 - 19:47

Författarfrukost, eurovision och morsdag

Så har ännu ett veckoslut passerat. Som tur ett riktigt bra ett. Igår fick jag nämligen träffa en av svenskfinlands bloggkändisar då jag gick på ratatas och förlagets gemensamma författarfrukost med Malin Båtmästar. Hon var precis så vass, smart och trevlig som jag hade föreställt mej. Och självklart måste jag köpa med mej hennes nya bok, även om jag inte själv äter glutenfritt. Här hittar ni fler bilder från evenemanget. Vi var inte så många, men jag tycker både stället var fint och diskussionen bra. Jag blir ju själv lite för ivrig i sådana här stunder och höll lite på att ta över hela intervjun av Amanda och Jenna. Heh..Sorry! 

Igår kväll tittade sedan Maken och jag på Eurovisionen. Som sej bör. Jag tycker faktiskt det fanns ovanligt många bra låtar i år. Men också många ovanligt många riktigt usla. Själv röstade jag på Bulgarien, Belgien och Portugal. Maken höll på Belgien och Sverige. Så ganska rätt tyckte vi då... Och perfekt när det är morsdag följade dag så man får garanterad sovmorgon. 

Idag blev jag sedan väckt vid nio med sång, pussar, presenter och fina teckningar. Barnen hade dessutom själva (med Makens assistans) bakat scones till frukost. Och eftersom det varit min dag har vi bara gjort sådant jag tycker om. Det vill säga chilla hemma, varit ute på bakgårde och fixat i trädgården, cyklat till närmsta restuaruang och ätit sushi till middag och kramats mycket. En perfekt morsdag. Jag är så glad och tacksam över att få fira den här dagen. Självklart har jag också grattat såväl Mamma, min Mormor, min Farmor och Svärmor på vår dag. Morsdag borde det nog vara lite oftare känner jag... Kanske tre fyra gånger i året skulle vara bra?! Vem är det man kan skicka in förslaget till? 

naturligtglutenfrittMalins fina fina bok och mina morsdagsblommor.

naturligtglutenfritt1Signerat! Ganska så coolt. 

torsdag 11 maj 2017 - 09:09

Eurovisionslistan

Jag tycker att Eurovision Song Contest är: Jätteroligt. Jag tittar nog så gott som varje år, fyller i egengjord lista, gissar vinnera och är ivrig. I år har jag dock inte varit så ivrig som jag brukar vara. Jag har inte haft tid eller ro att titta något förhandsprogram och jag orkade inte titta hela semifinalen till slut igår. Vet inte om det är för mycket annat på gång just nu som gör att jag inte riktigt orkar?! Och sen stör det mej också att programmet börjar så sent på kvällen. Vilken småbarnsförälder vill liksom sitta uppe hela natten när man vet att barnen vaknar kl. 6:30 nästa morgon?! Sååå roligt är det liksom inte att det skulle vara värt det. 
Den bästa vinnarlåten genom tiderna: Av någon anledning kommer jag bara på alla svenska vinnarlåtar. Abbas Waterloo, Carolas Fångad av en stormvind och Loreens Eurforia är ju alla superlåtar. Men den vinsten jag minns bäst är förstås Lordis. Herrejess sån fiilis det var när man insåg att Finland skulle vinna. Jag befann mej då i Åbolands skärgård på en studiefest med min ämnesförening tillsammans med studeranden från hela Norden. Svenskarna trodde ju på det hela ännu mindre än vad vi själva gjorde!
Min åsikt om politikens roll i sångtävlingen: Tja, jag tycker nog inte riktigt politik hör hemma inom ESC. Gillade till exempel inte alls låten som vann ijfol. Men å andra sidan så förstår jag ju att folk vill föra in viktiga ämnen då tävlingen har en så pass stor publik. Men helst tycker jag nog att politiken skall hålla sej utanför. 
I år vinner: Eftersom jag inte hört alla bidrag ännu så vet jag inte!? Men jag lyssnade på Italien och gillade den starkt. Portugals trallvänliga låt var också gullig.
Så här laddar jag upp för finalen: Med att försöka sova mycket natten innan så jag orkar hålla mej vaken?! Skumppa och jordgubbar brukar jag också ha. 
En perfekt eurovisionslåt ska innehålla: Bra melodi som sätter sej på hjärnan. Helst skall den vara glad och ha mycket fart.  
Det här kunde förbättras med ESC: Jag orkar inte riktigt med semifinalerna just nu. Det blir för mycket och för sent med två stycken två timmes program redan själva finalen. Så jag tycker semina skall skippas! Och att själva finalen skulle börja redan klockan 20 istället för först 22. Det skulle ju nog vara bra för hela Europa tänker jag! 
Det bästa med ESC är: De riktigt dåliga bidragen är ju bara för underhållande! 
Mitt bästa eurovisionsminne: I flera år såg vi finalen med våra dåvarande grannar med kisastudio och vadslagning och allt möjligt. Det saknar jag lite nu då vi har barn och inte lägre bor nära. Nästa år kanske vi måste fixa barnvakt och ordna kisastudio igen. 

eurovision2Så här såg det ut inför finalen för tre år sedan hemma hos oss. 

eurovision1Jag tycker de här snäcksen ser helt perfekta ut! Tror vi kör copypaste i år. 

eurovision3Anteckningar och poäng. Jag tvingar den lite mindre ivriga maken att också ge sina poäng... 

 

 

fredag 5 maj 2017 - 09:35

Lilla Hanna på instagram!

Ni glömmer väl inte att jag också finns på instagram? Du hittar mitt blogginsta på lillahannaistoravarlden. Mitt nya är att jag allt mer börjat använda instastories. Då behöver man liksom inte fundera så mycket på bildkomposition eller annat. Bara klick klick och så är den där. Men försvinner efter en dag. Lite mer intimt, en inblick i vardagen. Men bara för en stund. Annars blir det mest små vackra glimtar från vårt hem. Tydligen är blommor och Lillasyster det jag fotar mest, heh. Hubbe bara springer iväg... Och blommor gör ju bara allt bättre. Mitt mål är att uppdatera varje dag. Men det gör jag nog inte riktigt. Fast om jag skulle få ännu fler följare så skulle det garanterat motivera att uppdatera mer. Så klick klick, in och följ tack!

IMG 1442

Screenshot på mina senaste instabilder. 

onsdag 3 maj 2017 - 18:37

Money Money Money

Jag tycker pengar är så intressant. Pengar har ett så stort inflytande på allt vi gör. Påverkar allt. Speciellt jobbigt är det förstås då man inte har tillräckligt med pengar. Men på nåt sätt så brukar det alltid lösa sej. Jag är inte så bra på att spara. Eller jag är rent ut sagt usel på sparande. Jag använder så gott som alltid allt som jag har. Men med det sagt så är jag ändå väldigt bra på att klara mej på väldigt lite pengar. Har jag mer använder jag mer, har jag mindre så går det också bra. Fast hellre har jag då mer än mindre förstås...

Här kommer mina svar på veckans Sevendays lista:

Pengar för mig är: Trygghet och förverkligande av drömmar. För det första behövs pengarna för tak över huvudet, mat på bordet och kläder på kroppen. För det andra vill jag ha pengar för att kunna förverkliga drömmar. Åka på resor, köpa större hus, hitta drömväskan eller  känna mej fin i en ny klänning. 

Det här lägger jag mest pengar på: Huset, barnen och mat. Löpande kostnade som telefonen, luncher och loppis kostar ju också en del.

Det här lägger jag minst pengar på: Mej själv?! Jag shoppar typ aldrig nåt till mej själv nulängre. Varken kläder, smink eller annat kul. Bara någon nödvändig maskara som jag köper på nån rea ibland typ. Och nya skor om mina gamla går sönder.

En vanlig månad tjänar jag: 60% av min vanliga lön eftersom jag jobbar bara 60% just nu. Utöver det två barnbidrag och nån hundrig vårdtillägg för de dagar jag är hemma med barnen. Inte så mycket. Men betydligt mer än i höstas då jag fick enbart vårdbidrag som lämnade kvar typ 50€ på kontot dp jag betalat alla löpande utgifter varje månad... Så nu då kontot inte längre är nära minus hela tiden känner jag mej nästan rik. Fastän jag är långt ifrån. 

Mina tre spartips:

1. Köp inget. Och då menar jag liksom slentrian onödig shopping som inte är absolut nödvändigt för din överlevnad. Man klarar sej faktiskt utan nya kläder och prylar.

2. Sälj bort de saker du inte använder. Låna Kon Mari på bibban och inspireras i ditt rensande. Jag brukar sälja bort grejer på loppis en eller två gånger i året och då tjäna några hundringar per gång. Sen säljer jag lite anefter på fb-loppis också nu som då och så gott som alltid hittar mina gamla grejer ett nytt hem med följden att jag blir lite lite rikare på kuppen.

3. Lunchlåda till jobbet! Här lever jag inte helt som jag lär. Men jag skall bättra mej. Mitt mål är lunchlåda minst en gång, helst 2-3. Mina bästa lunchlådor är en sallad med mättande komponenter som kokt ägg, höna/tonfisk, grynost och tomat. Gott och enkelt och går (i princip) snabbt att svänga ihop på morgonen. 

Om jag var ekonomisk oberoende: Skulle jag lyxa till mitt liv lite mer än jag gör nu. Föna håret på salong en gång i veckan. Ta massager när jag känner för det. Jobba med det jag har lust till, kanske designa nånting kul?! Resa jorden runt när jag har lust. Köpa ett sommarställe i skärgården och vara där hela sommaren. Ha städhjälp och nanny. Äta på michelinrestauranger. Anställa en pt för att få fason på min kondition. Ta hjälp av en stylist för att hitta en ännu snyggare stil. Jag leva lite lyxigare helt enkelt. Men inget av det här är sådant som jag behöver. Bara sånt jag drömmer om nu som då. Och det mesta av det ovan så har jag redan om än i lite mindre doser än jag skulle om jag skulle ha mer pengar. 

Mina ekonomiska mål är: Att inte behöva fundera på pengar så mycket. Att kunna köpa det jag vill utan att fundera på om jag har råd. Resa ett par gånger i året om jag vill. 

Jag tycker att ekonomi är: Svårt. Ger mej ångest nu som då. I synnerhet de stunder då jag har mindre pengar. Men samtidigt tycker jag ju om pengar. Och allt som det går att göra tack vare dem. Men att inte ha pengar är inte roligt. Som tur är jag gift med en person som är betydligt bättre på pengar än vad jag är. Som räknar och sparar och har koll. Som fyller i excels med våra utgifter och inkomster och berättar till mej vad jag måste göra för att vi skall ha råd att resa eller nån dag köpa större. Det är ganska skönt det kan jag tala om. Så behöver inte jag stressa så mycket. Skulle jag inte ha honom så kan det nog bra hända att min ekonomi inte skulle se lika ljus ut?! Eller så skulle jag ha tvingats lära mej mer själv, vem vet...  

IMG 1357Att köpa blommor är kanske inte vidare ekonomiskt. Som tur har jag då inte betalat för de här själv... Utan motvilligt halvt om halvt tvingat min kära Man att köpa dem till mej istället :)

 

måndag 10 april 2017 - 12:33

Home Alone

Resten av min familj åker iväg på kryssning ikväll. Det betyder att jag har två dagar helt ensam hemma. Det har inte hänt på över fyra år. Och jag har aldrig varit borta från Lillasyster mer än en natt i sträck. Så det kommer nog att kännas konsigt. Och tomt! Men mest skönt. Jag skall försöka njuta allt jag kan av ensamheten. Att vara ensam hemma är ju något av det bästa jag vet just nu. Mesta av tiden kommer jag ju dock att vara på jobbet så sådär värst mycket ensam-hemma-tid kommer det inte bli... Men möjligheterna känns ju i nuläget oändliga. Vad skall jag göra med all min frihet?

Jag skall i alla fall njuta av att det hålls städigt och att inte hela huset fylls med leksaker på några minuter efter att man städat bort dem. Och så skall jag äta sådan mat som bara jag tycker om. Kanske falafels? Och bulgur? Eller spenatsoppa!? Ohc jag skall lämna framme min tekopp hela dagen utan att någon påpekar att den står framme. Kanske jag hinner med något litet fixar projekt i något hörn av hemmet också?! Kanske rensa lite i min garderob? Och ikväll skall jag titta på Gilmore Girls efter att jag varit på jumppa. Eller kanske jag till och med äter middag framför Gilmore Girls?! Rebell-morsa minsann....

IMG 1031Igår hade jag äntligen tid och ork att påskpynta

IMG 1032 1 CopySåhär blev årets påskris! Liksom ifjol knipsade jag in kvistar från körsbärsträdet så nu hoppas jag på små blommor inom någon vecka. 

IMG 1036Igår städade jag också hela hemmet och eftersom de små råddarna nu åkt iväg borde det hållas relativt fint nu i ett par dar. Så skönt att slippa det eviga plockandet, om än för bara några dagar. 

lördag 8 april 2017 - 20:22

Olägligt migränanfall

Fy fasen vilken dag! Inte nog med att händelserna i Stockholm får det att knyta sej i min mage, (när händer det i Hfors är min tanke, fyyy!) så har jag dessutom haft ett migränanfall idag. Nånting jag klarat mej utan på år och dar. Dessutom slog migränen till när vi befann oss på cykeltur med 6km kvar hem och då vi var på lunchpaus i Iso Omena. Alltså det är väl aldrig lägligt med migrän men det har nog sällan varit så oläglgit som idag. Anfallet kom dessutom sjukt snabbt. Hade nog känt lite huvudvärk redan då vi cyklade runt till olika lekparker, men det var liksom helt hanterbart. Inne i köpccentret började det seda blixtra i huvudet. Jag tänkte att det kanske hjälper att äta och dricka men nou.

Maken sprang efter huvudvärkstabletter till mej från apoteket men det var redan för sent. Det var bara att sätta sej ner och försöka överleva den dryga halvtimmen det tog för Maken att cykla hem och komma efter oss med bilen. Jag spydde flera gånger och trodde nästan jag skulle explodera i huvudet. Duktiga Hubbe satte fint och spelade på min iphone och förstod inte alls varför jag knappt kan prata och springer på toa hela tiden. Tur det här inte händer så ofta! Och hoppas innerligt inte det kommer fler anfall nu på en stund. 

Hela eftermiddagen har jag sovit. Först vid halv sju vågade jag stiga upp igen. Jag känner mej inte helt återställd, så fort jag anstränger mej lite mer än att gå hasande eller sitta stilla så blixtrar det ännu till i huvudet. Men jag har i alla fall ätit lite middag och kunnat vara lite mer barnen. Dagen som började så lovande med frukost och cykeltur. Och så blev det den värsta lördagen på länge, kanske till och med någonsin. Måste boka tid till arbetshälsovården och få mitt migränmedecinrecept förnyat. För säkerhets skull. För det här vill jag inte vara med om på nytt.

Imorgon blir det nog en lugn hemmadag. Något jag hade planerat redan till idag. Men sen var de andra så ivriga på cykeltur och vädret var så fint... Man borde väl lyssna på kroppen. Hela veckan har jag kännat att jag behöver lite slappande. Nå nu har jag i alla fall lärt mej den hårda vägen. 

gladpask1Av förekommen anledning har jag inte fotat nåt idag... Men här en fin bild på mina påsktulpaner från förra året. Så här vill jag ha det i år igen. Imorgon skall det nämligen bli påsk hos oss!

 

måndag 3 april 2017 - 22:04

Veckans tema: Vårlistan

Jag hakar på Sevendays veckotema. Här kommer min vår i listformat.

Mitt bästa vårtecken: Ljuset. Att det inte längre är mörkt när man vaknar, eller mörkt när man lägger barnen. Det gör liksom allt så mycket lättare. 
Låt som ger mig vårkänslor: Hm. Akademens första maj trudelutter?!
Den här våren läser jag: Jag har börjat lyssna på ljudböcker via mobilen i bussen påväg till jobbet! Perfekt sätt att ta vara på arbetsresorna. Men räknas det som att läsa?! Just nu lyssnar jag i alla fall på Denise Rudbergs nyaste deckare.
Inför våren längtar jag alltid efter: Att fara ut till landet. Så fort isarna går längtar jag ut till skärgården. Nu är det nästan ingen is kvar, men det kommer nog tyvärr ännu dröja nån dryg månad innan det blir landetur.  
Min bästa våroutfit: Tunn dunjacka är varmt men ändå lite vårigt, jag hatar att frysa och vår betyder ju tyvärr inte alltför varmt i det här landet. Och så byter jag ut yllehalsduken mot nåt vårigare i typ bomull. Och sneakers på fötterna, mina nya för i vår är puderrosa. Solglasögonen har också fått åka med i väskan och åker fram så fort de behövs. Vilket inte det heller varit så många gånger ännu...
Mat som jag förknippar jag med våren: Grillmat! Förra veckan inleddes redan grillsäsongen hos oss. Sparris och  grillad lax, nami. På våren börjar jag också längta mer efter sallader och kall mat jämfört med under vintern då sallad kan kännas fel och man bara vill äta varma soppor och grytor. 
Våren doftar: Hundbajs och gatudamm. Ja tyvärr doftar ju inte våren så värst gott.
Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag: Pollen! Är inte själv drabbad men både Maken och Hubbe är allergiska och att de mår dåligt av det fina vädret gör ju att det inte är lika kul för mej själv heller. Det gör att jag inte är lika entusiastisk över våren som jag skulle vara annars. Men som tur går det över tills det blir sommar i alla fall. 

var3Körsbärskvistar från trädet på gården som prydde bordet ifjol! Det måste jag knipsa in nu också. Perfekta vårblomman.

var4Sneakersen åker på när snön smält bort!

var Min våroutfit för ett år sedan, solbrillor, tunn dunjacka och scarf i vårig färg. Och så LITEN Lillassyster var då?! 

lördag 4 mars 2017 - 21:17

Packat och klart

Stress-Hanna här hej. Alltså resfeber och packningskaos gör mej inte precis till den trevligaste av människor måste jag erkänna... Jag blir så lättretlig och sur. På allt och alla. Lite som pms-deluxe. Stackars min familj. Som tur känner de mej och har haft vett att hållas borta en stor del av dagen. Heh. Och nu börjar det mesta vara packat. Bara handbagage och tandborstar och annat man inte ännu kan packa kvar. Så förhoppningsvis är jag lite gladare imorgon.

Flyget går först sent imorgon kväll. Så vi har hela dagen på oss ännu imorgon att fylla magen med ännu fler fjärilar och fixa det sista. Lite funderar jag förstås över hur det långa flyget skall gå med två barn. Elva timmar i luften. Hoppas vi sover ens hälften av det. Annars har vi laddat upp med tarror, pennor, lego, pixi-böcker, snäcks och nerladdade filmer på Netflix. Och oberoende av hur det går så är det värt det. Tre veckor i värmen.

Förhoppningsvis funkar nätet även i Thailand. Beroende på hur snabbt det är så har jag nog tänkt försöka slänga in nåt litet suddigt mobilinlägg emellanåt. Och på min instagram kommer jag garanterat att uppdater så gott som dagligen. Kanske jag skall testa lite instastories också?! Hejda Finland på en stund. Jag kommer inte sakna dej....

packningDet här skall Hubbe klara sej med i tre veckor. Några shorts, t-skjortor, sandaler och hattar. 

packning1Nej jag har inte haft någon tid och ro att ta snygga flatlays av min packning. Här Lillassyters "hög" innan jag lyften ner den i kappsäcken.

fredag 3 mars 2017 - 09:14

Sockerfritt barn, inte så bara bara

Efter att jag bloggat mitt barn och mat inlägg igår så klickade jag in mej på facebook-gruppen finlandsvenska bloggare, där jag stötte på Evas inlägg i debatten barn och socker. Hennes inlägg fick igen sitt ursprung i den här artikeln hos aftonbladet om hur det att man kan ge socker till sitt barn nästintill kan jämföras med barnmisshandel... Jo tack bara. 

Jag vill också vara en mamma med nollsockerlinje. Jag trodde också att jag skulle vara det. Till det att Hubbe var 1,5 år åt han inte sötsaker. Men eftersom han är så selektiv med vad han äter över huvudtaget så är det bara så otroligt härligt när han alls äter någonting. Om det nu innehåller lite socker så orkar jag liksom inte bry mej. En vanlig vecka bråkar vi över mat säkert 10 gånger. Minst. Ibland är det tio gånger på en dag. Då är det liksom bara en vinst att inte behöva bråka. Att alla är på gott humör och äter utan krångel. 

Som med det mesta när det kommer till föräldraskap så tror jag den gyllene medelvägen. Det finns inte något facit, inte något svartvitt rätt och fel. Det som fungerar hos någon fungerar inte alls hos någon annan. Och det viktigaste är att alla försöker förstå det och inte är så hårda mot varandra. Om min son bara äter kaka på kalaset men vägrar den salta maten så kanske det är en vinst för mej, förra gången kanske han till och med vägrade sitta till bords?! 

Det finns en miljon pekpinnar och tips hur man skall göra för att vara en bra förälder. Jag tycker att man skall lyssna lite mer på sej själv och lite mindre på alla andra. Det vita giftet är kanske inte helt svartvitt... Och klart att jag hellre skulle se att mina barn äter broccoli och rawfood istället för Frozen-yoghurt, ketchup och muminkex. Men nu är det nu inte så. Och just nu mår vi alla bäst av att alla äter de som de gillar. Mindre stress för alla inblandade. Alla sätt är rätt! Bara det känns bra. 

mat1På kalas hos oss försöker vi oss på den gyllene medelvägen. Barnen får nog socker och godis. Inte varje dage men lite nu och då. Och jag älskar dem nog mer än allt annat!