tisdag 16 maj 2017 - 10:40

Tisdagstipset

Har du barn hemma i åldern under skolålder? Då tror jag att de skulle gilla dagens tips. Jag älskar ju all sort av pyssel. Så även trädgårdspyssel, plantering och sånt. Men med mindre barn är det lite tråkigt då det tar så lääänge för allt att börja växa. I synnerhet om man planterar frön utomhus och det inte är ordentligt varmt ännu. På Lidl köpte Hubbe och jag en påse krassefrön för 0,39€. Väldigt överkomligt pris med andra ord.

Vi sådde dem förra tisdagen. På två dagar hade de redan grott. Och på fyra dagar vuxit till sej till en ordentlig liten buske. Så roligt! Hubbe har älskat att kolla odlingen varje morgon och se hur mycket det har vuxit, för man kan faktiskt se att det har vuxit under natten. Lite besviken var han när jag sa att det inte blir några tomater av det hela. På fröpåsen fanns nämligen bild på tomatskivor med krasse på. Och han ville inte smaka på det gröna bladen heller.

Men det gör inget. För jag klarar nog av att äta upp krassen helt själv. På avokadosmörgås, tomatsalladen, som pynt på middagen eller som till gårdagens lunch; med just tomatskivor, grynost och rågbröd. Nami. Så har ni barn i samma ålder som Hubbe ungefär så rekommenderar jag absolut lite odlingspyssel. Så roligt med snabba resultat. Vi har planterat en massa ängsblommor ute på bakgården också. Men där har det inte ännu hänt något alls...

atisdagstipsKrasse-odlingen 6 dagar efter sådd.

atisdagstips1Inte bara gott. Dekorativt att ha framme på köksbänken också!

atisdagstips2Min lunchsmörgås igår. Efter att jag tagit första tuggan måste jag ännu klippa över dubbelt mera krasse. Så gott med den peppriga smaken.

tisdag 11 april 2017 - 11:30

Vår-önskelistan

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

Förra veckan förde jag bort vinterskorna och de varmaste jackorna till källaren. Och efter att vi kom hem från resan har jag nästan enbart använt sneakers. Så härligt och vårigt. Jag kunde inte låta bli att kolla lite på Zalando och Ellos efter lite vårnyheter till min garderob... Även om jag inte direkt skulle behöva något nytt just nu. Allra bekvämast och snyggast känner jag mej just nu i en skön bomullsklänning, en skön skarf, någon skön och fin kofta, tunn dunjacka och snyggare sneakers. Det funkar liksom lika bra en hemmamammadag som på jobbet. Några små diskreta nya smycken skulle jag gärna ännu ha att piffa med. Och snart kan man byta ut sneakersen mot ballerinan... Ett par nya klassiska ballerinas måste jag nog skaffa lite närmare sommaren. Mina gamla har sett sina bästa dagar redan för något år sedan!

 

Vår2

 

Hannas våruniform: 1. Rosa skön, men fin skarf, för kallt är det ju i Finland fastän det blir vår. 2. Tunn dunjacka. Jag har två, en svart och en puderrosa. Så sköna, varma men ändå tunna och praktiska. 3. Årets nya sneakers är dessa puderrosa från Ellos, gillar dem jättemycket och har redan fått ett par berömmande kommentarer angående dem. 4. En klänning som ropar Hanna! Funkar både på våren med kofta och leggins som senare på sommaren. 5. Ett par loafers skulle jag vilja ha på jobbet. De här är verkligen prisvärda! Men månne det påverkar kvaliteten... 6. Så fint tunt halsband. Just sådana jag gillar att ha till vardags. Så skönt att kunna ha halsband igen utan att någon liten fröken river i dem hela tiden förresten! 7. Den perfekta koftan kanske?! Ser jättefin ut tycker jag. Och jag gillar den gråblå nyansen. 8. Tunna fina armband kan man väl inte ha för många av? 9. De här ballerinorna tänker jag klicka hem till näst. Tycker de ser perfekta ut. 

Vår

1. Med mitt julklappspresentkort köpte jag redan ett par jeans från Dr. Denim och de har varit mina favoriter sedan dess. Ett par svarta skulle jag också gärna ha. De passar ju med allt. 2. Min Kära Man har nog förbjudit mej att köpa fler skarfar men om inte, så skulle jag gärna ha den här... 3. Jeansskjorta känns rätt i vår. Även om jag inte brukar vara någon tredslav. 4. Mina gamla svarta boots i den här stilen börjar vara rätt slitna. Så smånigom måste jag nog investera i ett par nya. 5. Den här skjortan ser också både skön och fin ut. 6. Den här Daniel Wellington liknande klockan gillar jag. Den ger ett vårfräscht preppyt intryck. Och klocka är en så härlig accesoar tycker jag. 7. Drömsneakersen just nu! Jaaaa tack.... 8. Det här halsbandet är väldigt likt mitt namnhalsband från Jane König som jag använder nästan varje dag. Men priset på detta är betydligt humanare. 9. Infinityarmbandet skulle passa tillsammans med halsbandet. 10. Varje vår köper jag minst ett par billiga solglasögon. De här är från Ray-ban så inte så billiga utan kanske som investering för längre bruk. 11. Så fin klassisk väska i perfekta lilla mellanstorleken. Den heter till och med HANNA. Jag vill nästan bara ha mindre handväskor nu, när jag inte längre behöver släpa på blöjor, matburkar och byteskläder hela tiden. 

tisdag 7 februari 2017 - 17:14

Potträning; mina bästa tips :)

Jag fick en kommentar om jag kunde skriva lite om potträning. Så jag tänkte jag skulle göra det. Och jag vill börja med att säga att jag inte vet hur man skall göra. Jag vet bara hur vi gör. Med ena har det fungerat utmärkt, med den andra inte lika bra. Så det är kanske det första man skall tänka på. På samma sätt som alla vuxna är olika när det kommer till toalettvanor, så är även barn det. Vissa är känsliga endel har magar som funkar som klockan. Vissa kan gå på vilken potta som helst, andra bara favoritpottan hemma. Som med allt när det kommer till föräldraskap tror jag att det inte finns rätt eller fel. Det finns bara olika sätt att pröva sej fram. Och månne det inte ger resultat sedan i något skede?!

Med det sagt måste väl ett inlägg om potträning ändå ha några tips. Så här kommer nu mina resultat på de empiriska studier jag gjort under mina snart fyra år som mamma. Det första är; inled pottkarriären tidigt, men totalt utan krav. Jag tror att båda våra barn fick börja sitta på pottan lite nu som då vid typ 10 månader. Då skedde det i princip aldrig nåt, men det var mer för att lära sej att man kan sitta på den och att det liksom hör till. Man behöver knappast sitta så länge, varje dag eller enligt någon rytm om man inte vill. Själv är jag (tyvärr) lite lat när det kommer till pottränandet så våra barn har främst satts på pottan i samband med klädbyte. Annars blir det liksom lätt lite bökigt med alla kläder och så...

Mitt andra tips är ge barnet lite tid när man väl sitter ner. För att undvika kakkastrofer sitter jag alltid med i badrummet då det pottas, men jag försöker att liksom låtsas att jag inte är där. Om man socialiserar sej med barnet kanske det liksom glömmer bort att klämma. Det samma gäller underhålling på pottan. Försök minimera underhållning. Nån liten grej eller bok kan kanske vara bra för att locka dit hen och få barnet att sitta en lite längre stund. Men helst skall man kanske ändå inte leka på pottan. Hos oss brukar det sen bara hända när man lite tittar åt ett annat håll. Förvånansvärt tidigt tycker jag också barnen liksom fattar att de vill vara själva när det sker något i badrummet. Och det tycker jag man skall respektera. 

Belöning är väl ett annat beprövat tips. Vi kör med tarror (klistermärken) som man får klistra direkt på pottan då det lyckats för den yngre (det skall belönas direkt, annars förstår inte de små!). Och stjärnor på en papper som sparar till ett större pris för den äldre som förstår att vänta och längta och belönas lite senare. Och det här funkar hos oss! Rätt tidigt tror jag att man kan börja belöna och sedan följa upp det i den mån det behövs. När man lärt sej en grej så slutar man belöna för den, men tar det vidare till nästa nivå. 

När man sedan blir torr tror jag också är superindividuellt. Hubbe slutade med dagblöja den hösten han var 2,5 år. Och sedan med nattblöja några månader efter det att han fyllt tre. Vi bara märkte att den var torr hela tiden och att det gick lika bra med kalsonger. Det liksom bara hände. Efter det har det inte hänt många olyckor utan det gick så gott som av sej själv. Inspirerad av sin bror tror jag Lillasyster kommer vara lite tidigare?! Men det är svårt att säga ännu. Till sommaren då man kan klä sej lite lättare tror jag vi i alla fall kommer börja öva lite utan blöja. Redan nu händer det nog nåt så gott som alltid då hon sätts på pottan, men hon fattar inte att vilja gå själv och säga till innan. 

Ett sista tips är faktiskt något som man kanske inte tänker på, men det gäller hur man klär sitt barn. Själv upplever jag det i alla fall som betydligt krångligare att potträna ett bar med onepiece-pjamisar och bodys. Plaggen är liksom otympliga när man skall sitta på pottan. Nej, skaffa några två-delade pjamisar och börja med två delat också på dagen så skall du se att det blir mycket enklare att sätta barnet på pottan. I alla fall för en lite smålat pottränare som mej har det här stor skillnad!

Lycka till med pottandet. Och no stress. Det händer när det händer. När barnet är redo. Tro mej! Ditt jobb är liksom mest att lite guida och peppa. Inte pusha och tvinga. Och de flesta barn har ju i alla fall lärt sej senast då de börjar förskolan... Heh...

1pottaSå här ser vår favoritpotta ut här hemma. Många tarror. Ett konkret och direkt sätt att belöna pottandet tycker jag.

1potta1Mer motivation. När man självmant gått på toan 20 gånger far vi till Sealife! 

söndag 29 januari 2017 - 11:39

Matkasse direkt till dörren

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Sannan Ruokakassi!

Förra veckan fick vår familj testa på tjänsten Sannan Ruokakassi. På måndagen, lite efter klockan fem ringde det på dörren och där stod en kille med två stora kassar med mat. Jag som hatar att gå till butiken älskade förstås det här. I kassen fanns också ett recepthäfte med recpet på fyra middagar. Då jag packade upp kassen blev jag på gott humör. En massa fräscha råvaror av god kvalitet. Arvo Kokkonens räkor, kålrabbi, örter och fina filéer. Vårt kylskåp har nog aldrig varit så fullt som det var efter det. 

Vi testade på familjekassen, som kostar 95€ per vecka, eller 79€ till testpris. Och för det får man mycket för pengarna minsann. Alla recepten är för fyra personer, men jag måste nog tillägga fyra hungriga storätare! För i vår familj, fastän vi är fyra personer (om än två barn) så blev det varje dag över till en alltför stor lunchlåda till mej. Så om man funderar på om man får tillräckligt med mat med matkasse behöver man i alla fall inte fundera längre!Nu är jag väldigt nyfiken på snabbkassen till näst, den är bara för två personer, så jag tror att det skulle vara mer lämplig mängd hos oss. Den kostar dessutom bara 39€ nu när man testar första gången, 50€ vanligen. Så väldigt förmånligt! Familjekassena går också att beställa som glutenfri om man så vill. Om man inte vill ha mat för alla vardagarna kan man också välja alternativ med bara mat för tre dagar, då till ännu billigare pris förstås.

Jag gillade också att de flesta tillbehör inte hör till, fullkorns couscous och tagliatelle fick man med, men annars skulle man ha ris eller andra tillbehör hemma, vilket passade mej som hellre äter kolhydratssnålt bra. Några kryddor och basprodukter skulle också finnas färdigt och vi hade faktiskt allt redan utan butiksbesök. Jag bytte bara ut riset i recpeten till blomkålsris och sallad för att få det som jag vill ha det. Så skönt att man kan freestyla lite ändå. En annan grej jag uppskattade mycket var att det ingick grönsaker till varje mat. Paprika, minitomater och kålrabbi bland annat. Och herregud hörni så gott det var med kålrabbi!! Det skulle jag aldrig har köpt själv. Barnen föredrog dock minitomaterna, men likasåbra så fick jag hela kålrabbin för mej själv. Testa om ni inte smakat. Den var krispig, saftig och underbar. 

Recepten var kanske aningen krångligare än vad jag brukar orka med en vanlig vardagskväll. Men jag vill också gärna ha det enklast möjligt då. Men inget var svårt! Och alla rätter gick att laga på 30 minuter. Samtidigt tyckte jag nog att det var kul att pröva på lite nytt. Om man lite improviserade och skippade såser och annat krångel så gick det dessutom ännu snabbare och lättare... Min favorit under veckan var de sesampanerade hemlagade chicken nuggetsarna. Men också den afrikanska grytan fick höga poäng hos oss. Och faktiskt så lagade jag inte helt enligt recepten då jag efter den första dagen märkte att mängderna i så fall lir alltför mycket hos oss. Så de ingredienser som borde räcka till fem middagar enligt Sanna, räckte hos oss till hela åtta middagar och fyra lunchlådor. Så man sparar nog absolut pengar med matkasse! Inte bara nerver och hjärnceller.

Att vi fick testa på Sannan Ruokakassi just nu, samtidigt som vår nya vardag körde igång var som en skänk från ovan. Just vardagsmatlagning och butiksbesök hade nämligen stressat mej en aning innan. Hur skall vi hinna? Hur skall vi orka? Var skall man hitta inspiration? Nå, men Sannan Ruokakassi slapp jag all den stressen. Matkassar direkt till dörren, färdigplanerad meny med nya barnvänliga recpet. Minimal insats från vår sida och ändå åt vi god inspirerande mat varje dag förra veckan. Jag rekommenderar alla som är i samma situation att testa! Med rabattkoden HANNA17 får ni dessutom -8€ från er första beställning.

Själv kommer vi nog testa flera gånger. Man kan i sin beställning också lätt ändra så att man till exempel har kassen varannan vecka. Speciellt de veckor som jag vet att vi har stressigt, eller Maken jobbar långa dagar så kommer det vara så smidigt med Sannan Ruokakassi. Inge butiksspring och matlagningsstress. Perfekt för working mamas och papas. Eller vem som helst som bara vill ha en lite enklare vardag!

Tack Sannan Ruokakassi för att vi fick möjligheten att testa på er matkasse!

Om också DU vill testa så får du just nu -8€ från din beställning med koden HANNA17

sannanruokakassiMed rabattkoden HANNA17 får du just nu -8€ rabatt på den kasse du beställer! Jag rekommenderar alla att testa. Speciellt stressade småbarnsföräldrar som inte har tid att gå i butiken eller planera matlistor....

sannanruokakassi1Recepthäftet kommer på finska, men även jag som inte är någo extra på vårt andra inhemska klarade av recepten galant. 

sannanruokakassi2Så spännande att packa upp då kassarna kom!

sannanruokakassi3Så mycket bra mat! Massvis med grönt som ni ser. Och högklassiga produkter. 

sannanruokakassi4Veckans favorit, sesampanerade nuggetar. De här tänker jag absolut laga fler gånger.

fredag 20 januari 2017 - 10:43

Jobbkläder

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

En av de grejer jag gillar med att återvända till jobbet är att få lite mer tid och orsak att sätta tid på mej själv, mina kläder och min stil. När man skall på jobb känns det liksom inte okej att komma med noppiga tajts, oborstat hår som tvättades förra veckan och Uggs. Sådär som jag annars känner mej helt okej med att gå klädd då jag är hemma med andra ord. Förra veckan la jag en beställning på lite nya jobbkläder till mej själv. På mitt jobb har vi ändå inte någon speciell klädkod och eftersom jag inte har att göra med våra kunder, annat än per telefon och mail så behöver jag inte se super prudentlig ut. Men jag vill gärna känna mej lite fin och proffsig. Det ger mej jobbsjälvförtroende. Nåt jag absolut kan behöva efter mina år hemma. Så därför har jag skaffat lite nya plagg. 

Mest klär jag mej i jeans och någon skön kofta. Snygga, mer klädda blusar gillar jag också. Men helst inte skjortor, det blir för stelt. Och jag hatar att stryka! Jag är rätt frusen av mej och har några sjalar på jobbet att dra på mej om jag får kallt. Snyggare skor gör också mycket tycker jag. Enkla vardagsklänningar hör också till de plagg jag gärna har på jobbet. Gärna i svart eller mjuk bomull. Den här modellen från VILA har jag flera klänningar av, så snygg och skön. Lite bekväm av sej har man väl ändå blivit under åren som hemmamamma.... 

En ny jobbväska skulle jag gärna ha. Jag har nog en gammal svart Longchamp som får duga, men drömma kan man alltid. Det skulle ju vara kul med en ny nu efter åren med skötväska... Den måste vara tillräckligt stor för lunchlåda, bussbok, neccesär och andra dagliga nödvändigheter. Men ingen mega väska behövs. För en gångs skull behöver jag ju inte släpa på smoothiepåsar, blöjor och extra omgångar! En klassiker i svart läder är det jag helst skulle ha tror jag. Eller så en monogramväska från Marlene Birger, fast de börjar väl ren bli lite ute?!

 

 

hanna på jobb2

 

Skön och snygg skjortklänning med tajts skulle passa perfekt på jobbet enligt mej! Den svarta stickade klänningen är också väldigt jag. Klocka är både praktiskt och snyggt för att hålla koll på mötestider och dagishämtning. Sjalar är ett måste för mej som frusen. Snygga svarta boots passar till vilken outfit som helst. Clean Skin är min favoritdoft, äntligen har jag en orsak att använda parfym igen! Den här blågrå Hunkydory-tröjan ser perfekt ut, skön och snygg. Marlene Birger väskan har länge varit på min önskelista, är den den ultimata jobbväskan?!

hanna på jobb1

 

Blusar och koftor med sköna snygga jeans och boots och vips är man redo för jobbdag. På övre raden: Svart enkel blus med knappar från Custommade, mörkblå med knyt från Custommade och vit blus från Second Female. Alla tre på superrea! Nedre raden kofta från Odd Molly, grå kashmirkofta från Day och klassisk blå Benettonkofta i ylle. Jeansen är från Calvin Klein och stövlarna från Ecco

hanna på jobb

 

Rosa sjal piffar upp vilken outfit om helst. Jag drömmer om att ha snyggt lackade naglar varje dag, kanske jag börjar med det nu denna vår?! En snygg kappa att ha på vägen till jobbet skulle jag också gärna ha. Gillar den här enkla med knyt. Just en sån här svart klänning har jag, perfekt jobbplagg! Den här väskan skulle också funka perfekt för mitt behov, snygg är den också, och på rea! Denna svarta klockan gillar jag också, den har dessutom bra pris. Liksom läderbootsen. Och Sophie by Sophie armbanden har jag drömt om redan i flera år...

OBS! Alla linkar i inlägget är reklamlänkar!

lördag 14 januari 2017 - 13:34

Dagiskläder

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

Eftersom jag nu snöat in mej på området dagis så måste jag ju blogga lite om dagiskläder också. Lillasyster har just bytt storlek så här passligt nu vid årskiftet så en ny fräsig dagisgarderob var till och med nödvändig att skaffa. Dessutom känner jag att jag inte längre vill ha bodyn på henne då hon är så rörlig, pottränas och försöker klä på och av sej själv. På dagis vill jag att barnen skall vara bekvämt klädda i första hand! Att kläderna är fina är liksom mer en bonus. 

Helst klär jag fröken i mjuka leggins och någon skön tunika. Det får inte vara för starka färger eller crazyga prints. Det gillar jag inte. Helst enfärgat, rosa, grått, blått, pink och andra neutrala färger eller pasteller. En tunn topp under tycker jag också om. Jeansleggings har vi också flera par av. De är både fina, sköna och praktiska. En t-skjorta och kofta till så är hon dagisklar. Tossor är också ett måste på vårt dagis. Då gillar jag små lädertossor bäst. De håller bra och är lätta att sätta på. 

Ute måste det vara funktion. Varmt och vattentätt. Och rätt storlek på skorna och stövlarna. Dessutom har jag gärna dubletter av både gummistövlar och regnkläder. En uppsättning skall alltid finnas på dagis. Och så att jag skall slippa släpa så har jag ett set hemma också. Jag brukar också alltid ha en fleece, underställ och extra vantar på dagis. Förutom några omgångar extra kläder då förstås. 

 

dagis

 

Här har jag sparat några dagisfavoriter: Regnkläder från Ticket to Heaven, bastoppar från Name it (de här är de bästa!!). Mössa och vantar från Didriksson håller all väta och vind i vinter. Söt ryggsäck, lite lik Lillasysters mus från Skiphop. Den rosa blusen är i ull, från Name-it. Så mjuk och BÄSTA plagget när det är kallt. Den söta prickiga collegekoftan och uggletunikan är perfekta dagisplagg. Fina men praktiska. Leggings med stjärnor, rosa collegebyxor och jeggings hör också till favoriterna i Lillasysters dagisgarderob!

dagis1

 

Mer fina med praktiska plagg. Baströjor med lång ärm likt denna fina rosa använder vi varje vecka. Trikåklänningar är andra favoriter. Den här randiga och den här med hjärtan skulle passa vår fröken perfekt. De här jeanscollegebyxorna har Hubbe haft i flera storlekar och jag tycker de passar lika bra på en tjej. Basleggings i neturala färger så de passar med alla övredelar (De här ovan råkar dessutom vara på REA nu!). Som den underbart söta rosa med volang från Ellos!! Grå collegebyxor är också jättebekvämt för dagsibarn. Och strumpisar är ett måste i basgarderoben. Med söta silvertossor är dagisgarderoben komplett!

tisdag 27 december 2016 - 22:01

Reatips

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

Mellandagsrean är här med besked! Och ifall man ännu har pengar över efter allt julshoppande så gäller det väl att passa på. Jag älskar rea. Men man skall förstås inte köpa bara för att det är billigare. Nej det gäller att bara köpa det du hade gjort i vilket fall som helst, men passa på nu då det är nedsatt. Om man liksom jag har en presentlåda med framtida födelsedagspresenter så är det till exempel utmärkt att fylla på lite i den när det är rea. Eller att köpa dyrare plagg till sej själv. Jag har till exempel inte köpt en enda av mina fyra Odd Molly koftor till fullt pris utan alltid passat på då det är rea.

Att köpa till barnen är också smart. Speciellt de dyra vinterhalarna och skorna är nu nedsatta! Bara man kan gissa sej till vilken storlek som kommer vara rätt nästa vinter så lönar det sej absolut att haffa vinterkläderna för nästa säsong redan nu. Du sparar massor! Annat jag köper till barnen är baskläder som de ändå alltid behöver som collegebyxor, strumpisar och koftor. Varför betala fullt pris när du kan köpa billigare?! 

Jag fick faktiskt både några sedlar och presentkort i julklapp själv. Så de kommer nog också att få gå till lite reashopping tror jag... Men bara sådant jag verkligen behöver. Min garderob behöver ju uppdateras nu i vår eftersom jag återgår till jobbet och noppiga hemmamammatrasor kanske inte riktigt passar där. Perfekt att köpta uppdateringen på rea då! Och precis som med julklapparna orkar jag då sannerligen inte stå i de fysiska butikerna och riva i några realådor och trängas med alla andra som ha jullov. Nej jag sköter min reashopping online. Klick klick! 

Köper du på rea? Eller blir du bara nervör och anti hela shoppinghysterin?!

Här kommer i alla fall några reafynd som jag spanat in och är sugen på! Till mej själv, till barnen, till presentlådan och till hemmet....

 

rea

 

1. Sött köksset till lekköket

2. Randig basklänning, den här skulle passa perfekt i Thailand också!

3. En liten mixer i trä.

4. Basströja i fin rosa nyans med diskret Frozen figur (för en gångs skull!)

5. Lillasyster behöver ju en ryggsäck nu då hon skall börja på dagis!

6. Snygga skor i bra kvalitet! Perfekta reakap med andra ord.

7. Supersöt basklänning i college funkar perfekt på dagis

8. Strumpisar behövs alltid.

9. Den här dockmatstolen ville jag köpa redan till jul. Tur jag inte gjorde det för nu är den nedsatt! Perfekt till Lillasysters födelsedag i maj.

 

rea

 

1. Randig vardagsklänning att ha på jobbet, det här är just jag!

2. Handkräm i snygg pumpflaska

3. En fin polisstation i trä till barnen! Eller till presentlådan...

4. 100% ylle, klassisk kofta från Benetton, ja tack! 

5. Sängöverkast och kudde från Ellos

6. Snygg ljusstake i mässing

7. De här lakanen gillar jag! Skulle gärna ha dem i vitt eller grått... Priset är perfekt. 

8. Så fin blå kruka, perfekt till sommarblommor... Ja det blir ju nog sommar igen snart!

9. Odd Molly kofta. Den här modellen har jag inte ännu....

 

rea hubbe

 

1. Vantar och halsduk till Hubbe från Benetton. Så fina att jag skulle kunna ha samma själv...

2. Baströjor att ha på dagis från Benetton och Wheat

3. Benettons fleece har vi haft flera av, så mjuka och bra!

5. Snygg Reimajacka tills då det blir varmare igen. Ta bara en eller två storlekar upp så blir det troligen perfekt till nästa säsong!

6. Ljuvlig lyxig cashmere mössa från Livly, kanske påklädningen skulle gå smidigare med hjälp av den här?!

7. Lego är klassiker. Smart att köpa på rea nu!

8. Snygga skor är smart att köpa nedsatta, adidassneakers eller läder från Kavat. 

9. De här snygga gummistövlarna från Kavat skulle också få pryda barnens fötter

10. Vesta-Linnea är så bra! Nu på rea hos Adlibris. Jag tänker klicka hem flera och ge i gåva. Böcker är alltid bra att ge i present!

11. Collegebyxor behöver barnen alltid. Så bra att köpa dem billigare då. Dessutom skall det alltid finnas ett par par extra på dagishyllan. 

 

rea

 

1. Så söta rosa små snekers från Benetton. Skulle passa perfekt till Lillasyster nu i vår!

2. Livly har jag inte riktigt råd med till fullt pris... Men på rea! 

3. Så söt mössa från Name it.

4. En tunn dunrock är kanske det mest användbara ytterplagget som finns! 

5. Baströja från Benetton till kommande dagisdagar

6. Och dagistossor behöver hon! I de här i silver skulle Lillasyster vara extra fin.

7. Vinterhalare för nästa vinter, check! Där sparade jag 30€ -->Mer pengar att shoppa annat för....

8. Tyllkjolar är min stora svaghet. Som tur är de det perfekta kalasplagget för små prinsessor. Svart och grå passar till allt.

9. Så fint dockhus! Kanske en till födelsedagspresent?!

rea

 

1. En randig kofta, kan det bli mer Hanna?! 

2. Så snygg duvblå kappa. Skulle passa betydligt bättre på jobbet än de som jag använder nu vid sandlådskanten....

3. Cheap Monday borde väl ha bra jeans. Bra pris var det på dessa i alla fall...

4. Den här klänningen skulle jag ha både till vardags och fest.

5. En lite lyxig nyckelring, till presentlådan kanske?!

6. Så fin väska från Marlene Birger, jag behöver ju kanske en ny då jag inte skall gå med skötväska längre?!

7. Den här Odd Mollyn gillar jag också

8. Gummistövlar behöver man alltid i detta land oberoende av om man jobbar eller är hemmamamma. De här från Odd Molly var fina tycker jag.

9. Snygga klassiska läderboots är också bra reafynd tycker jag

tisdag 29 november 2016 - 15:29

Hannas Julklappstips: till barnen

Obs! Inlägget innehåller reklamlänkar!

Barnen är kanske de roligaste att köpa julklappar till. För man vet att de kommer bli så glada och vara så ivriga, och verkligen visar det också. Dessutom finns det ju så mycket underbara leksaker och prylar till barn nu för tiden. Leksaker är väl kanske det som uppskattas av mottagaren mest, men det är bra att tänka på att det helst är något som håller längre än över julhelgen. Både när det gäller kvalitet och underhållnigsvärde. Böcker och kläder är också alltid bra gåvor till barn i mitt tycke. Då kan det liksom inte gå fel, förutom om man köper fel storlek då, eller en bok som redan fanns i bokhyllan... Som tur hade de flesta julklappar lång bytersrätt

Vad är ditt bästa julklappstips då det kommer till barnen?

julbarn
1. Den här kaninlampan är så söt! Och en nattlampa behöver de flesta barn i något skede. 

2. Lego är klassiker! Duplo till de mindre barnen och coola byggsatser med smålego till de över 4 år. Hubbe skulle bli så glad av det här paketet!

3. En spargris är en kul klapp. Bra för att lära barnen spara. Samtidigt som den här är fin att låta stå framme och pryda barnrummet. Den här roboten fick Hubbe i fjol. 

4. Kanske en ryggsäck till någon som skall börja dagis?!

5. Eller en första docka till en liten tjej/kille. Den här fick Lillasyster i fjol till julklapp. Hennes första egna docka!

6. Kläder är aldrig fel. Bättre att köpa lite för stort än för litet. En tuff tröja till storebror eller en söt klänning till Lillasyster. 

7. Pyssel ifall det ätr tråkigt väder under mellandagarna kan vara trevligt. Till exempel hama-pärlor eller modellera!

8. De här sångböckerna med spelljud är väldigt pop hemma hos oss. Absolut ett tips!

9. Böcker är alltid bra. Halvan läser vi ofta hemma hos oss.

10. Förvaring för alla nya julklapparna kanske?!

11. Byggklossar är en klassiker som funkar för barn i alla åldrar. Hos oss byggs det med klossar nästan varje dag!

12. Till en lite yngre julfirare kanske någon av dessa böcker kunde gå hem. Böcker med ljud eller Ingrid och Ivar?!

torsdag 20 oktober 2016 - 08:03

Ingefärsshots

Det är ju verkligen flunssatider nu. Och alla vill väl göra allt för att slippa smitta. Mitt sätt i år är att dricka ingefärsshots varje morgon. Och hittills har det i alla fall hjälpt. Dessutom tycker jag det är gott, det river så skönt i halsen. Hälsosamt är det också oberoende. Det var Sevendays bloggare Ingela som tipsade om receptet på sin instagram. Genast när Maken blev flunssig så kokade jag ihop min första sats. Och han blev frisk en dag senare! Och jag slapp smittan själv. Så jag tänker nog fortsätta shotta hela vintern. Det är också en perfekt gå-bort-present till en vän eller någon som har flunssa. Jag gav en igår till Svärmor som har varit flunssig i snart tre veckor. Hoppas den här nu skulle få henne frisk. 

För att göra egna ingefärsshots behöver du:

500g ingefära, grovt riven

1 liter vatten

~½ dl honung

2 citroner, saften av dem

Gör så här: Riv ingefäran på rivjärnets grövsta riv och blanda med vattnet i en stor kastrull. Värm upp under omrörning tills det är 60 grader. Låt svalna tills allt är 40 grader och blanda därefter i honungen. Låt stå 2-3 timmar. Sila och blanda sen i saften av två citroner. Häll upp på flaska och låt stå kallt. Drick en shot varje morgon och förhoppningsvis håller du dej friskare i vinter än vad du annars hade gjort!

ingefarsshot1Slurp! Starkt och hälsosamt. Glasflaskor som den här hittar du på tex Claes Ohlsson. 

söndag 18 september 2016 - 12:39

Hur man överlever ett veckoslut som ensamstående mor!

Maken åkte iväg till holmen för att stänga inför vintern, så jag har varit ensam med barnen sen fredag morgon. Och även om barnen är snälla och relativt lätta att handskas med, så är det alltid lite utmanande att vara ensam med dem i flera dagar. Som tur har jag en massa trix som man kan ta till för att göra det hela så smidigt som möjligt. Så här kommer min lilla YH-morsa guide ifall du också behöver några tips. 

1. Bjud in dej på middag till någon. Vi bjöd in oss till mina svärföräldrar i fredags. Du slipper laga mat och får hjälp att underhålla både dej själv och avkomman. Perfekt när man är ensam. 

2. Åk iväg på äventyr med passlig svårighetsgrad. Att börja med något nytt och superhäftigt när man är ensam är kanske inte det smartaste. Men att hålla er sysselsatta är det bästa botemedlet mot trött mor och gnälliga kids. Vi åkte på bussäventyr in till stan igår. Där hade vi bestämt playdate med kompisar i parken som dessutom bjöd in oss på lunch också. Så nästan hela dagen gick och alla var nöjda och glada. 

3. Popcorn och netflix. När man är ensam får man ta den lättaste vägen. Soffan och lite gott att äta är alltså väldigt bra alternativ när ni är helt slut mot kvällskvisten. Nöjda barn=nöjd mamma. Och popcorn funkar fint också för mindre barn. Lämna bara bort saltet och sätt i skilda skålar. 

4. Gå och lägg dej i tid. Om du är ensam är sannolikehten att de vaknar extra tidigt på morgonen bara för att, större än vanligt, i alla fall enligt mina empiriska undersökningar. Så det gäller att vara utvilad. Här missade jag lite själv. Ja fastnade framför tv:n nämligen. Det är inte alltid jag själv kan bestämma vad jag tittar på om kvällarna. Netflixtips! Cinderella filmen. Supersöt film om man gillar Disney och sagor som jag.

5. Var ute så mycket som möjligt. Mina barn är i alla fall betydligt nöjdare när de är utomhus. Risken för bråk minskar med minst 70%. Och även om det inte är min favoritsyssla att vara i parken eller sitta på sandlådskanten så är det nog värt det. Och som tur finns det ju pokemon go och instagram att sysselsätta sej med om man håller på att tråkas ihjäl. Är man mycket ute så sover man också bättre vilket är extra bra om man är ensam nattansvarig.  

6. Kör med färdig mat. Som sagt. Lättaste vägen är bästa vägen när man är ensam. Om ni inte blir bjudna på maten hos gäster så kan man bra köra med halvfabrikat. Vi har ätit saarioisten makaronilåda och färdiga spenatplättar detta vecksoslut. Och till middag blir det tortellini. Lätt är rätt!

Bara några timmar till så har jag överlevt. Eller om nu sanningen skall fram så har det nästan varit lite skönt också. Vi har ju haft det superbra, tack vare att jag följt tipsen ovan. Och det är bra att sakna lite också. Och skönt för Mannen att få vara lite med sina polare också, det händer inte heller så ofta. Varje gång jag är ensam så blir jag också lite extra tacksam över att jag inte är det hela tiden. Det är ibland svårt att se allt man har förrän man är utan.  Alla som är ensamstående varje vecka och alla veckoslut, stor kudos till er! 

veckoslutUte så mycket som möjligt! Gärna med sällskap.

veckoslut1Bjud in dej på lunch och middag till vänner och familj. 

veckoslut3Popcorn och färdig mat är absolut tillåtet när man är ensam med barnen.