Kikärter är bra till mycket

fredag 24 juni 2016 - 11:08 | 5 Kommentarer

 

 

hummus

 

Alltid när jag använder kikärter tar jag vara på kikärtsspadet och sparar det i kylen. Det går nämligen att använda som äggersättning i olika saker. I pajbottnen jag bloggade om senast hade jag i lite spad, och resten av spadet från den förpackning som jag gjorde hummus på använde jag till kikärtsmaränger. Utöver kikärtsspad (aquafaba) och socker hade jag 1 tsk citron och saften av cirka 1 dl blåbär i marängerna, därav den fina färgen. Min mommo skulle vara stolt över mig, för hon tyckte inte om när man slängde fullt användbar mat!

 

blabarsmaranger

 

 

kikartshummus och maranger

 

Förresten, i dag är det ju midsommar! Hoppas ni har det bra där ni befinner er!

Taggar:

Kategorier:

Food

5

Kommentarer

  • Ellen

    24.06.2016 15:27 (1 år sen)

    Åh, vad härliga de ser ut! Har testat kikärtsmaränger förr, men aldrig med blåbär i. Underbar färg! Och glad midsommar!

    • Ingela

      25.06.2016 10:09 (1 år sen)

      Jo, de blev jättefina av blåbärssaften! Tack, hoppas ni har det varmt och bra!


  • sofia

    25.06.2016 14:10 (1 år sen)

    Hej Kikärtsmaränger!..? Är det bara spadet som man vispar? Tid och grader i ugnen? Tack!

    • Ingela

      25.06.2016 16:38 (1 år sen)

      Spadet från en burk kikärter vispas till hårt skum. Sedan tillsätts 1,5 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk citronsaft och eventuellt någon smaksättning. Klickas eller spritsas på bakpappersklädd plåt och gräddas i 100 grader i 1-1,5 h. Lämnas i ugnen med luckan på glänt i ytterligare en timme.

      • sofia

        25.06.2016 21:46 (1 år sen)

        Tack :-):-)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.