Vegagen

onsdag 1 februari 2017 - 10:40 | 6 Kommentarer

 

vegagen

 

I höstas någon gång dök denna godsak upp i mitt medvetande. Tack internet för det! Den här veganska skagenröran (sorry för oskarp mobilbild) passar till allt - på surskorpor, på Malaxlimpa, på brödet jag bakade i går, till ugnsbakad potatis, you name it. Och som vanligt när jag bjuder på recept så är den busenkel att göra.

 

Detta behöver du:

1 dl vegansk fraiche (min favorit är Yosa)
1 dl vegansk majonnäs (recept i min receptsamling)
½ stor rödlök (eller en hel liten), fint hackad
2 avokador, tärnade (eller 1 avokado, tärnad, och ca 100 g naturell tofu, smulad eller tärnad)

1 förpackning naturell tofu, smulad

dill, hackad (efter smak, jag har i ganska mycket, kanske 1 dl)
ungefär ½ burk tångkaviar (Caviart)
citronsaft efter smak (omkring 2 msk skulle jag tro)
salt, svartpeppar

 

Och så här gör du:

Blanda alla ingredienser utom de tre sista. Smaka av med dem.
Låt stå och gosa till sig i kylen före servering.

 

Sedan kan du toppa med dill och/eller citron om du hinner, kommer ihåg eller vill. Oftast vill jag, men ibland blir jag så ivrig att hugga in så jag glömmer.

Taggar:

Kategorier:

Food

6

Kommentarer

  • Nina Överholm

    01.02.2017 20:38 (7 månader sen)

    Jag var tvungen att googla tångkaviar. Allt hittar dom nu på! :D Nämen, det här måst ju nästan provas.

    • Ingela

      02.02.2017 09:44 (7 månader sen)

      It's awfully good - både tångkaviaren i sig och röran.


  • Hasse

    09.03.2017 12:52 (5 månader sen)

    Godare än originalet!


  • anne

    10.04.2017 20:58 (4 månader sen)

    finns tångkaviar på prisma? tänkte prova på det här till påsk !

    • Ingela

      10.04.2017 21:02 (4 månader sen)

      Jo, den finns på Prisma - i Vasa i samma hylla som gravlax och dylikt. Roligt att du vill testa!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.