Vegan bourguignon

torsdag 28 september 2017 - 10:37 | 0 Kommentarer

 

Min bloggkollega Uffe bloggar i dag om Boeuf Bourguignon, och då vill jag samtidigt passa på att blogga om en vegansk variant av rätten. Den hade vi på menyn för snart två veckor sedan. Inspirationen till den fick jag av Siri Barje på Nyhetsmorgon på TV4. Receptet finns här. Jag är allergisk mot svamp, så jag bytte ut champinjonerna mot tärnad tofu (som jag tillsatte i ett ganska tidigt skede så den skulle ta smak av anrättningen). Pärllök eller steklök har jag aldrig sett i handeln här hos oss, så jag tog små schalottenlökar i stället, men i övrigt höll jag väl mig någorlunda till receptet. Det är ju inte så noga, ingen har mått dåligt av att freestyla lite.

I mitt potatismos har jag numera inte mjölk överhuvudtaget, i stället använder jag det välsaltade kokvattnet, och smör bara ytterst sällan. Det funkar hur bra som helst utan. Det blir kanske inte lika gott, men när man ändå har en gryta/sås att äta till, tycker jag bra man kan skippa de onödiga kalorierna som smöret tillför.

 

bourguignon

Taggar:

Kategorier:

Food Lifestyle

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.