Villakaka

lördag 18 juni 2016 - 12:52 | 2 Kommentarer

 

 

kardemummakaka

 


När man åker ut till stugan/villan måste man ju alltid ha med sig någon form av fikabröd/kaffegutta a) för att det är tillåtet att unna sig där ute, b) det kan dyka upp oväntade gäster eller c) man har vänner med sig och då måste man bjuda på något gott. Det här är vår standardkaka, den ser inte mycket ut för världen, men den smakar så mycket mer än den ser ut, och än har jag inte träffat på någon som inte gillat den. Det är liksom bulle och kaka i ett eftersom den innehåller kardemumma.

Den på bilden är en veganvariant och saknar ägg, men väljer man att ha i ägg blir den eventuellt lite högre.

 

Kardemummakaka


150 g smör (vanligt eller mjölkfritt)
1,5 dl socker
(2 ägg, vispas i ett i sänder. Skippa om du gör veganvarianten.)
3,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1,5 dl mjölk (lite extra om du gör veganvarianten och använder sojamjölk)

Vispa smör och socker pösigt. (Tillsätt äggen ett i sänder). Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner i äggsmeten turvis med mjölken.
Häll i en smord form ca 20 cm i diameter.
Grädda i 30-40 minuter i 180-200 grader.

Taggar:

Kategorier:

Food Lifestyle

2

Kommentarer

  • Johanna

    27.06.2016 00:42 (1 år sen)

    Är det smöret och sockret som ska vispas? Och sen i med äggen väl?

    • Ingela

      27.06.2016 09:08 (1 år sen)

      Ja, så klart! Tack för att du påpekade! Jo, sedan vispas äggen i ett i sänder!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.