Mingel mangel tingel tangel

torsdag 13 juli 2017 - 17:43 | 0 Kommentarer

Oj, vilken dag vi har haft så här långt. Vi började dagen med frukost på torget. Sedan gick vi runt på stan hela förmiddagen, åt ute och sedan rusade vi hem för att göra i ordning för ett större gäng gäster. Vi bjöd på maränger, hallon, jordgubbar och kaffe. Super gott och lyckat besök! Och det var inte alls så svårt att göra marränger som jag, av någon konstig anledning, inbillat mig. Här har ni såklart receptet;

 

1. Vispa ihop 5 äggvitor till en hård smet.

2. Lägg i 2,5 dl socker.

3. Vispa tills smeten hålls orörd i burken, när du vänder den upp och ner.

4. Tillsätt 1 tesked ättika och 2 teskedar vaniljsocker.

5. Lägg små "högar" med smet på en plåt. Jag hade en matsked med smet per hög. Marrängerna ändrar inte storlek i ugnen, så de blir slutligen lika stora som de är när du lägger upp dem på plåten.

6. Lägg plåten med marränghögar i ugnen för ca 30-35 minuter och ugnen på 125 grader. När marrängerna får en aning färg är de klara.

7. Låt svalna i rumsvärme.

 

Passar otroligt bra med bär och glass eller banan och grädde. Bon apetit!

 

IMG 3561

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.