söndag 22 oktober 2017 - 19:53

Söndag

Idag har varit en sådan där skön, lugn dag utan tidtabeller. Vi gjorde en riktigt lång runda med vagnen i det kyliga höstvädret. Igår fick jag skrapa bilens vindruta för första gången för den här hösten. Idag har det varit lite varmare, men man känner i luften att vintern är på väg. Det kniper lite i ansiktet när man är ute, men på ett sådant där skönt sätt som får en att vara extra medveten om sina kinder och nästippen.

 

Såna här dagar samlar man krafter och egnar en extra tanken till hur tacksam man är för det man har. Och man tänker att man aldrig mera skall gnälla för små saker, utan uppskatta det man har. Fast vi alla tänker det nu och då, så vet vi lika väl att vi om några dagar står och oijar oss om att äpplena är slut i affären. Och man tänker ”varför händer det här alltid mig?”.

 

Imorgon drar en ny vecka igång igen. De flesta ligger just nu hemma på soffan eller nattar sina barn och har den där söndagsångesten om att de skall på jobb imorgon. Den känslan är jag otroligt glad över att slippa nu som hemmamma. Håll extra koll på bloggen imorgon. Då släpps ett inlägg om något jag är otroligt stolt och tacksam över att få ta del av.

 

Nu - skall jag natta Väinö och sedan skall jag fortsätta läsa en bok som jag beställde förra veckan och som kom i fredags. Ja, jag vet att jag ofta skriver att jag läser, men det är mitt sätt att lugna ner mig efter att ha varit igång hela dagen. Och ni vet vad de sägs, reading is to the mind what exercise is to the body.

 

CF430789 8A84 4C18 AC8F 0EDCCE98F75C

fredag 20 oktober 2017 - 19:11

All denna växtvärk

Minns ni när man som liten hade växtvärk och hur ont det gjorde? Jag och min kompis Linda hade mycket växtvärk som små. Tyvärr ledde den värken inte till att vi skulle ha växt speciellt mycket ändo, för vi är både ganska korta till växten. Man undrar ju vad det var för ideé med att lida så utan att ha någon nytta av det. Fast den onödigheten kom ju inte fram förrän som vuxen, som barn hade man ju den blåögda tanken om att växtvärken skulle leda till några extra cm. Så fel man kan ha.

 

Jaja, nu sitter jag i alla fall här. Kort men utan värk i benen. Så det är ju positivt i alla fall. Egentligen har jag inte så mycket att berätta just nu. Vi har min pappa här på besök, så han har passat Väinö ute på gården idag medan Jaakko och jag krattade upp löven som fallit från träden och plockat in hängmattan, grillen och solstolarna. Känns ju som att deras tid är över för det här året. Vi var ute och åt på stan och tog en sväng via affären på vägen hem. Jag hittade lite nya kläder med mumin tema åt Väinö. Jag tror halva hans garderob består av mumin kläder and I love it! När mamma älskar mumin, får barnet klä sig i muminkläder var och varannan dag. Det går ju bra nu medan han inte ännu bryr sig själv om vilka kläder han har på sig. Det kan ju vara andra bullar när han växer till sig lite, så det gäller att passa på nu.

 

Nu - blir det bastu och kvällsmål. Sedan skall pappa och Jaakko se på fotboll och när Väinö går och lägger sig skall jag lägga mig i sängen och läsa en bok.

IMG 6144

måndag 16 oktober 2017 - 09:35

En helt vanlig måndagsmorgon, eller?

Här sitter jag hos frisören och blir ompysslad i håret. Det blir färg, det blir klipp, det blir hårvård och lite vård för ögonbrynen och ögonlocken. Jag har sovit gott i natt och haft lite egentid på morgonen. En helt vanlig måndagsmorgon som hemmamamma.

 

Eller så inte. Men skönt är det i alla fall och Jaakko och Väinö får lite tid på tumanhand.

 

Nu- skall jag luta mig tillbaka och bara njuta av att bli ompysslad. Hoppas ni har en lika fin start på den här veckan!

 

IMG 6121

 

 

söndag 15 oktober 2017 - 20:11

Söndag

Så där ja, då var den veckan avklarad. Klappat och klart. Upplevt och överlevt. Been there, done that. Det har blivit ganska lite bloggande den här veckan, men har jobbat med bloggrelaterade saker under veckan. Ni kommer snart nog få reda på mer om det.

 

Vad annat har det hänt då? Det har spenderats mycket tid med familjen, idag var vi bland annat ute på stan och gick alla tre. Shoppade och åt på restaurang. Annars också har vi faktiskt varit rätt mycket ute den här veckan. Både Jaakko och jag trivs bra ute i naturen och Väinö verkar komma till sina föräldrar där också. Min hosta sitter fortfarande kvar men är på bättringsväg.

 

Nu- skall vi kolla lite serier och sedan gå och lägga oss. Ha en skön söndagskväll!

 

IMG 6117

onsdag 11 oktober 2017 - 09:54

Nej tack

Vet ni vad jag älskar? Spontana kärleksförklaringar. Vi firar varje år vår bröllopsdag, men vi är inte lika stora firare av t.ex. valentines day. Jag har aldrig gillat det där att komma ihåg någon bara för att det är någon speciell dag, som säger att man då skall fira sina kära. Födelsedagar, jul, bröllopsdagar och sådant är en annan sak. Men jag uppskattar mycket mer när man mitt i veckan köper blommor, eller någon annan present, åt den andra. Eller gör något extra bara för att visa hur mycket man uppskattar sin partner. De är de där små greijerna som gör att man känner sig uppskattad och älskad. Inte blommor och choklad 1-2 gånger om året. Inte för mig. De där små greijerna betyder mer för mig än vilka diamantörhängen som helst på vändagen.

 

Jaja, det om det. Bara något jag kom att tänka på idag när jag gjorde en extra fin frukost när Jaakko kom från jobbet. Men för att få gjort den frukosten, var vi tvugna att ta en sväng ner till närbutiken med Väinö på morgonen. Vid det här laget känner jag redan personalen i den butiken rätt så bra. Eller känner och känner, det är inte som att vi står varann jätte nära, men vi känner igen varandra liksom. Hur som haver så finns det vissa i personalen som alltid frågar om jag vill ha kvittot på mitt köp. Ibland tar jag det, ibland inte. Jag gillar att hålla dem i spänning. Hur skall hon göra med kvittot den här gången? Skall hon ta det eller inte? Ja? Nej? Det är som en liten lek mellan oss.

 

Idag var jag dock ganska trött och lyssnade inte så noga på den som satt i kassan. Jag svarade "nej tack" när han frågade om jag ville ha kvittot. Eller, när jag trodde att han frågade om jag vill ha kvittot. Det visade sig att han inte alls frågat mig något, utan istället önskade mig en trevlig fortsättning på dagen. Det blev lite konstig stämning där för en stund innan vi båda skrattade till. Det mest pinsamma är väl att det här inte var första gången det hände. Knappast heller den sista.

 

Frukosten blev i alla fall god och lyckad. Nu skall vi försöka ha en bra fortsättning på den här onsdagen. Hoppas ni också har det!

 

IMG 6004

lördag 7 oktober 2017 - 07:42

Sömnlös i Gamla-Ulvsby

Vi är inne i en sådan period igen, då Väinö vaknar flera gånger i natten. Mycket nytt att lära sig och då måste man öva hela tiden, som ni förstår. Vissa saker kan ju inte vänta till morgonen. Igår var vi till rådgivningen och fick vaccin, vilket lyfte feber åt honom under kvällen. Så den här natten har han vakat mest på grund av värk i kroppen. Dessutom har jag en rejäl hosta och näsan täppt. Men mår endo bra trots det. Men det är svårt att sova då man nästan hostar lungorna av sig så fort man lägger sig ner. Ja, som ni ser så är det rena rama nattpatrullen här hos oss. Jaakko däremot sover bra om nätterna.

 

Igår hämtade vi också ut ett paket som vi beställt. Utan att planera det så gick allting vi beställt i en och samma färg. Jag kan förresten varmt rekomendera dessa babblarna böcker för er som har småbarn som övar att lära sig prata. Det finns flera böcker, leksaker och möbler för barn med babblarna temat. Och så får man inte glömma deras sånger som finns på både CD och på youtube. Sen får man ju själv bestämma om eller när man låter sitt barn kolla på TV, iPad eller telefon för att se videorna. Väinl får kolla 1 sång nu och då och älskar figurerna, men han nöjer sig fortfarande bra med att bara lyssna också. Så fort han hör sångerna börjar han dansa och skratta. Och böckerna, de vill han bläddra i flera gånger om dagen.

 

IMG 5945

När man inte kan sova under nätterna är det mysigt att kolla på serier. Under morgonnatten har jag dessutom vikt byk och kokat risgrynsgröt. Det skall vi äta till frukost och så skall jag baka karelska piroger idag. Ja, det kan faktiskt vara riktigt mysigt att vara uppe mitt i natten. Bara det inte händer för ofta.

 

Just nu lider jag av lite bloggtorka eller vad man nu skall kalla det. Jag har liksom ideér till inlägg, men inga ideér räcker liksom långt nog att bli en längre text. Jag delar nu och då med av lite vad som sker under dagarna, men jag känner inte direkt för att skriva om exakt allting som sker. Och jag känner heller inte, att det är något som ni är speciellt intresserade av att läsa om när jag tömde diskmaskinen, dammsög eller i vilken ordning jag vek in byket i skåpen (för er som vill veta så vek jag först vitt byk och sedan svart och mörka färger). Men om ni har några ideér på vad ni skulle vilja läsa, släng en liten kommentar och berätta.

 

Nu kickar vi i alla fall igång den här lördagen och hoppas den blir bra!

 

IMG 5947

 

 

tisdag 3 oktober 2017 - 11:51

Halsont och dokumentärfrossa

Vaknade upp med världens halsont idag. Det gör både ont att svälja och halsen känns svullen. Jag försöker prata så lite som möjligt för att det inte skall bli värre. Undrar om det är något stressrelaterat eller om jag har fått i mig någon bobba igen. Varken Väinö eller Jaakko har några symptom ännu i alla fall. Vi hoppas det fortsätter så.

 

Nu - skall jag sätta mig i soffan, dricka något varmt och se på SVT:s serie We Can't Do It. En serie om utmattningssyndrom. Jag har hört mycket om den dokumentärserien de senaste dagarna. Vi får se vad jag tycker om den. Vi hörs! Ha det så gött!

 

IMG 5896

tisdag 26 september 2017 - 07:44

God morgon tisdag

God morgon! Jag har sovit väldigt gott för första gången på länge. Jag har en tendens att gå och prata i sömnen när jag är stressad och den senaste tiden har det vandrats en hel del här hemma under nätterna. Ännu har vi dock inte fått veta hur jag skulle klara av att gå i trapporna i sömnen, eftersom jag mestadels går runt på övravåningen. Kanske lika bra så. Det sägs att man kan gå i trappor som vanligt, även när man går i sömnen, men jag är inte speciellt intresserad av att ta reda på hur jag klarar det hela. Ni vet min tur. Har en känsla av att det skulle bli ett ytterligare besök till jouren. Jaja, hur som helst, den här natten har jag inte tassat runt. 

 

Vad händer idag då? Jag skall fortsätta sy på lapptäcket, något som jag både ser framemot med glädje och fasa. Glädje, för att det är roligt att göra något själv. Fasa, för att min symaskin hatar mig. Sen skall vi åka till simhallen och simma. Och så lite vanliga vardagliga saker på det.

 

Nu tar vi tag i tisdagen. Let's make it a good one people!

 

IMG 5764