Göra kyckling av blomkål?

lördag 19 augusti 2017 - 22:18 | 4 Kommentarer

IMG 0424

IMG 0423IMG 0421IMG 0422

Ni har väl knappast missat den pågående blomkålskrisen? Sevendays har tagit ett jättefint initiativ och uppmuntrar alla att delta med sina bästa blomkålsrecept under hashtaggen #levlokalt för chansen att vinna fina priser och för att öka efterfrågan på lokalproducerat. 

Här kommer mitt bidrag: Veganska (glutenfria) kycklingvingar gjorda på blomkål.

Du behöver;

Koriander, mandelmjölk, gurkmeja, rökt paprikapulver, salt, peppar, rismjöl, chili, blomkål, vitlöks-grillolja och margarin.

Gör så här;

1. Skölj och skär blomkålen i önskad storlek, tänk storlek "kycklingvingar". 

2. Gör marinaden av 1dl mandelmjölk, 1dl vatten, koriander, 1,5dl rismjöl, 1tsk paprikapulver, 1tsk gurkmeja, salt, peppar, chilipulver (kan lämnas bort om så önskas) Blanda om tills det inte finns några klumpar i smeten.

3. Doppa blomkålen i marinaden och lägg ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

4. Hemgjord BBQ-sås: Smält margarin och blanda det med vitlöks-grilloljan.

5. Ta ut blomkålen ur ugnen efter 10min och lägg på bbq-såsen. Lägg sedan in plåten i ugnen på nytt i ytterligare 10 minuter. (Blomkålen ska sammanlagt vara i ugnen 20 minuter i 200 grader)

Tadaaa, krispiga cauliflower-wings! There you go :)

Kommentarer

  • Liten fråga

    22.08.2017 13:43 (1 månad sen)

    Och ugnen är på 200 eller?

    • Jennifer Carp

      23.08.2017 13:24 (30 dagar sen)

      Precis! glömde visst skriva det, hehe :)


  • Jenny

    22.08.2017 19:10 (1 månad sen)

    Låter jättegott! Hur många grader ska ugnen vara på?

    • Jennifer Carp

      23.08.2017 13:25 (30 dagar sen)

      Jag är så tankspridd så jag missade det! 200 grader! eventuellt 175 i varmluftsugn :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.