2 Fiskare och en fråga.

söndag 12 mars 2017 - 09:21 | 1 Kommentarer

Jag har varit över till Sverige. 

Till Umeå.

 

Med hela halva skaran av alla fina Sevendays bloggare. 2 års fest var det på agendan, och inte vilken 2-årsfest som helst, utan självaste Sevendays fyllde 2 år för några veckor sedan, och det firades nu med kryssning och shoppinghäng i Umeå. Mitt umeåfokus var till 100% inställt på mat, restauranger, kafeer och bagerier. Man kan ju inte äta räkmacka och kanelbulle på alla ställen, men jag ville bara strosa runt och kolla Umeås mat och fikautbud.

Och visst blir man förvånad. Positivt. Extremt fräscha grejjer i diskarna, rejäla utbud, fräscha saker, ofantligt mycket veganskt och vegetariskt. Trevlig service och fina lokaliteter. Känns som att dom är hästlängder före oss i Finland när det kommer till att fixa detdär lilla extra.

Dagen började med skumppafrukost på båten, Proseccon och sällskapet var bueno, och från frukostbuffen verkade alla hitta vad dom ville ha. Att kicka igång dagen med ett par glas skumvin i fina människors sällskap kan ju inte bara gå fel?

 

spara bild

Efter den lite över 4 timmar långa båtresan var vi alla nöjda att komma in till Umeå centrum. Jag och Michaela hängde med Uffe till fiskbutiken och restaurangen "Två fiskare". Tack Uffe för att du tog oss med hit, dom serverade precis den lunchen jag ville ha. 

 

tva fiskare

Uma

 

"DUÅ" delikatessbutik ligger i samma byggnad som bl.a Kulturbageriet och Fiskrestaurangen "Två fiskare". Mycket härlig byggnad med en skön atmosfär, rekommenderas starkt! 

 

Langos

Jag åt Langos med räkor, forellrom, lite färska örter och skott, samt några klickar smetana. Gudagott. 

 

fish and chips

Fish and chips. 

 

Kulturbageriet skylt

Kulturbageriet brod

Efter lunch gick jag via Kulturbageriet för att köpa hem lite gott bröd, en rustik fröbaguette och två kanelbullar importerade jag till Finland. 

 

En fråga till er: Svenskar är ju generellt sätt jättetrevliga (enligt mig), orkar man med det i längden som Finlandssvensk eller blir man måntro bara trött på deras kramgoa lynne? 

 

// Jens 

1

Kommentarer

  • Elin

    14.03.2017 20:14 (7 månader sen)

    Hej! Svenskar är trevliga och JA, man orkar med deras positiva energi. :) Hälsningar finlandssvensk bosatt i Umeå. Ps. Delikatessbutiken heter DUÅ :) (och inte UMA)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.