Avocado och potatisplättar

onsdag 12 juli 2017 - 23:00 | 0 Kommentarer

Ett recept har jag inte bloggat på år och dagar känns det som. Jag har haft ett recept färdigt nerplitat på ett papper från ca 1 månad tillbaks, som jag hade tänkt blogga om då. Men pappret med mina receptanteckningar kom bort och jag trodde att det hade åkt i skräpkorgen. Men döm av min förvåning när jag hittade det i Mettes rum i hennes en rit och pyssellåda. 

Så här kommer ett recept på avocado och potatisplättar gjort på rismjöl, receptet är således helt glutenfritt dessutom. 

 

12.7.12 2

Servera med lite färska örter, gärna grönkålsblad och nån klick smetana.

 

Avocado- och potatisplättar, 4 portioner

  • 400 g kokt, kall potatis
  • 1 mogen urgröpt avocado
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl rismjöl
  • 30 g smält smör + smör till stekning. 

 

Kör alla ingredienser i en kannmixer, tills smeten blir helt slät. Stek  ca 10 cm stora plättar i en medelvarm stekpanna tills du får en gyllenbrun färg. Vänd plättarna försiktigt, dom är rätt sköra innan man vänt dem.

 

 

// Jens 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.