Ingen vanlig dag...

söndag 2 april 2017 - 22:25 | 0 Kommentarer

För idag var det min 30-årsdag

Man kanske inte alltid firar jämna 30 år med så mycket buller och bång, och det gjorde inte jag heller idag, endast med familjen, syskon och närmaste släktingarna. 4 timmar intensivt firande räckte gott och väl för min del, man blir trött av att vara i centrum. Take-away pizza på det och middagen var fixad. 

5

 

Flera har frågar efter recept på den salta cheescaken med rostad serranoskinka som vi bjöd på. Så jag skall försöka dra mig till minnes, varsågoda! 

 

Botten:

200 pågens fullkornsskorpor
75 gram smör

 

Mixa till en slät massa, tryck ut i en 24 cm:s springform. Ställ i kallt. 

 

Fyllning ett 

400g färskost med soltorkad tomat

80 g röd pesto

1 dl creme frâiche

1 dl vispgrädde

3 blötlagda gelatinblad

Några stänk tabasco

Svartpeppar

Salt

 

Fyllning två 

400 g fräskost med gräslök

80 1/2 kruka färsk basilika

½ dl citronolja

½ dl vispgrädde

½ dl creme fraiche

3 blötlagda gelatinblad

Svartpeppar

Salt

 

Blanda fyllningarna i 2 skilda skålar, blanda allt utom grädden och gelatinet. Koka upp båda fyllningarnas grädde och sätt i det mjuka gelatinet. Häll halva mängden varm gelatingrädde i ena skålen, och andra halvan i andra skålen. Blanda båda fyllningarna väl. 

Fyll springformen i två lager med de två olika fyllningarna. Jämna ut massan med palett eller slickepott, låt stelna minst fyra timmar i kylskåp.

 

 

Deko

100 g lufttorkad skinka

10 körsbärstomater

120 g minimozzarellakulor

Färsk basilika  

50 g finhackad paprika

Svartpeppar

 

Rosta den lufttorkade skinkan i ugn, 175 grader och 8-10 minuter, låt svalna. Krossa den torkade skinkan till 2-3 cms bitar. Fördela alla dekoingredienser jämt över hela kakan, dra några varv nymalen svartpeppar över.

 

6 

Tack alla gäster som kom, tack för fina presenter. Tack också till alla de hundratals som gratulerat mig på facebook och instagram. Tack <3 

 

 

3

Tårtorna jag bjöd på var gräddtårtor. Sockerkaksbotten med en jordgubbsmousse och en pätkismousse som fyllning. Dekoration var lite i stilen gott plus gott är gott. Choklad, lakrits, pätkis och färska jordgubbar. 

 

7

Av allt fint jag fått, så ligger ändå detta mig närmast hjärtat. Ett riktigt hantverk, ett pärlhalsband av min solstråle Mette. 

 

Hur det känns att fylla 30? Det känns bra tycker jag. Har en fru som stått vid min sida i halva mitt liv, 3 underbara och friska barn, en rött hus med vita knutar och allt materiellt vad jag för tillfället behöver. Jag tycker jag hunnit med mycket bra redan i livet så jag är redo att ge mig in i 30 årsklubben. Wiihaa!

 

// Jens, som håller på att bli vuxen.  

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.