Julfest i Januari

torsdag 16 februari 2017 - 19:30 | 0 Kommentarer

Då man jobbar i en butik eller en restaurang får man bara ha förståelse med att November och December är de stressigaste och viktigaste månaderna försäljningsmässigt på året. På nästan de flesta restauranger jag jobbat så har man skjutit fram julfetsten och haft den i Januari eller till och med i Februari, vilket jag tycker är helt bra! 

Januari och Februari är lugnets tid, och då är det tycker jag mycket mer behagligt med en julfest i all sköns ro, dessutom passar det ofta bättre för alla inblandade. 

Nå. Det jag vill berätta om är ju förstås maten! Eftersom jag jobbar i en butik med ett härligt fokus på råvaror och kvalité så var det ett rent nöje att tillsammans med min kollega planera menyn. 

 

5 rätters julfestmeny:

Första förrätt: Klassiska vinkokta blåmusslor, med chilimajonnäs och Aromas surdegsbröd. 

 

musslor

 

Andra förrätt: Stekta kammusslor, avocado och chilipure, lime-emulsion, surdegscrostini och färska sockerärtor.

 

kammusslor3Bild: Josefin Herlin 

 

Första varmrätt: Smörstekt röding, potatis och fänkålspure, gräddig skaldjurssky, smörglaserade ärtor och kräftstjärtar.

 

roding3

Bild Josefin Herlin 

Andra varmrätt: Lammfile, fräs på sojabönor, morot och vårlök. Såsen är en rödvinsbaserad honungs och timjan-sky. 

 

lamm

Bild : Josefin Herlin 

Dessert: Aromas passionsmoussetårta. 

 

tarta

(Ursäkta den dåliga bilden, klockan var 00.12.....)

 

En trevlig julfest hade vi, med god mat, gott sällskap och roligt program. Att jag var hemma vid 5.00 tyder väl också lite på att det var en bra fest :) 

 

//Jens 

jens

Bild: Josefin Herlin

in action.  

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar