Kökstermer del 2

onsdag 4 maj 2016 - 23:14 | 0 Kommentarer

Hej bara!

Det var ju en bra tid sen jag körde kökstermer del 1 med er, här kommer del 2!

 

1. "Passera"

Man finfördelar en massa genom att pressa den genom en finmaskig sil eller ett sikt. 

 

2."Tranchera"

Skära upp något, t.ex en stek eller en filé. Det typiska är att man "trancherar" kött framför kunden på en buffé.

 

3. "Fond"

Kraftig reducerad buljong, används ofta som bas i såser, grytor osv.

 

4. "Amuse bouche"

Mindre aptitretare innan en middag inleds, lite som en förrätt före förrätten. 

 

5."Nappera"

Att täcka en snittyta eller en hel rätt med någon form av sås, gele, stuvning...

 

 

Lite klokare igen? Det är en dålig dag om man inte lärt sig något nytt lärde mig en kursdragare en gång, bra motto!

 

// Jens 

 

 

 

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar