Vego monday

måndag 5 juni 2017 - 22:18 | 0 Kommentarer

Vegetarisk måndag! 

Det är inget vi brukar ha som regel men det har faktist råkat sig flera gånger på sistone att vi ätit vegatriskt på just måndagar. Jag tycker om att göra vegetariskt mellan varven, det liksom gör att jag måste tänka till lite mera än om jag gör "mårasåsin" med spaghetti.

Och idag blev det vegetariska biffar på gröna bönor, serverade med hemgjord potatissallad, lite grönkål samt några skivor avocado. Och visst jäken är det gott med vegetariskt, bara man gör det gott.

 

Gron bonbiff

 

Här kommer receptet, för 2 vuxna:

Gröna bönbiffar

  • 250 gröna bönor, frysta
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 40 g surskorpor, grovt hackade
  • ½ kinavitlök
  • ½ dl skorpsmulor
  • 10 basilikablad
  • 1 ägg
  • Salt, svartpeppar
  • Smör eller olja till servering

 

Tina de gröna bönorna snabbt i varmt vatten, krama vätska ur dem. Sätt bönorna i en kutter/mixer tillsammans med bladpersilja, basilika, pressad vitlök, skorpsmulor, surskorpor, ägg och kryddor. Kör allt i mixern tills du har en rätt grovt gryning massa. Forma massan till fasta, ca 5cm runda bullar, platta ut till jämnstora biffar. Stek i smör eller olja tills du får en fin stekt yta. 

Ringla gärna över lite sesamolja vid servering. 

 

 

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar