måndag 19 juni 2017 - 12:57

Sevendayslistan: midsommar

Jag fyller år runt midsommar. Ibland på själva midsommarhelgen, ibland före. Vi har aldrig haft några speciella midsommartradtiotioner, varken hemifrån som barn eller nu som vuxen med egen familj. Jag har så länge jobbat tre-skift så jag har jobbat under väldigt många midsomrar. 

Det här är planerna för midsommar: Jobba. Jag meddelade jobbet i vintras redan att jag kan jobba midsommar. Det finns säkert många som faktiskt har traditioner och vill vara ledig under midsommar så jag tänkte att jag kan lika bra jobba, få extra cash och vara ledig sedan in i veckan istället. Fine by me. Vi kommer nog ändå att försöka få till nåt sorts midsommarmys ändå den tiden jag inte är på jobbet med god mat och lekar med familjen.

Det bästa med midsommaren är: allting blommar och det är så ljuvligt fint i naturen!

Det sämsta med midsommaren är: att det ska vara så ljust om nätterna! Jag måste ha mörkt när jag ska sova, blir tokig med allt solsken vid sovdags.

En tradition jag inte bryter: Tror inte det finns en tradition jag INTE har brutit. Tradititioner är TILL för att brytas och göra dem på sitt sätt. Vi har brutit traditioner och börjat med våra egna som sen igen våra barn får lov att bryta om de vill igen. 

Ett måste på midsommarbordet: Bara det är gott. Tror vi brukar ha lax på midsommarbordet men det kan lika gärna vara grillat kött, eller grillspett. Och nån god sallad. Jordgubbar kanske är ett måste. Jag och min mamma (som fyller några dar efter mig) brukar sporta med att se om de första  jordgubbarna blir klara till min födelsedag eller hennes.

Tre tips för en lyckad kväll: Spel, typ kubb, krocket eller boule, och simning. Och gärna sällskap. Men eftersom mitt jobb är som det är så är det svårt att planera nåt eller fästa sig vid en hel helg och då är det svårt för långväga gäster. Om vi inte har semester och kunnat åka iväg själva förstås.

Jag firar/firar inte midsommar för att: "för att jag jobbar", fast vi "firar" ju den sen då jag inte jobbar. Inte är det så att jag INTE FIRAR, utan mer att det är inte en tradition och själva högtiden blir inte så uppsjasad här. No stress liksom. Många människor stressar upp sig över denna högtid lika mycket som över julhelgen. Jag försöker tona ner den.

Ett starkt midsommarminne: Har inte så starka minnen. Nångång har vi klätt en midsommarstång vid mina föräldrars sommarstuga. Och så kommer jag ihåg resorna till tex Nagu och Korpo/Houtskär under tonårstiden. Var till en kompis i Korpo, eller var det Houtskär  (Sorry, minns aldrig...), och vi var ett gäng som övernattade där och firade och det var mysigt. Nog känns det ju mer äkta med ett skärimidsommar än ett stadsmidsommar. Men jag/vihar nog firat midsommar i Helsingfors också som varit riktigt mysigt. Besökt Fölisön, simmat vid blåbärslandet och cyklat runt i Kottby, typ.

Allt är mysigt bara man har det gott och är nöjd med tillvaron!

Glad Midsommar, vad/hur ni än gör!

måndag 12 juni 2017 - 20:10

Musik för mig

Den här veckan ska jag köra veckolistan i tid. Musik handlar den om denna gång.

När jag tänker på musik och när den var som viktigast är det ju nog tonåren som först ploppar upp i min skalle. Jag kan ingenting om genréer. Känner till pop, klassiskt, punk och hårdrock ungefär, men desto mer ingående är jag helt out. Och att namedroppa artister är heller inte min grej. Minns bara inte. Är helt värdelös. Nästan alla jag nämner här har jag fått kolla upp via mina listor på spotify. Jag minns inte ens namn på mina största influenser under tonåren.

Som barn (tänker lågstadieåldern) lyssnade jag på Paula Abdul, Kylie Minogue, Roxette, Cher, Ace of Base, Madonna, Donna Summer, A-ha, Richard Marx, Koreana (Hand in hand), Run-D.M.C och Salt-n-Pepa för att nämna några. Scorpions var stort på hipporna och att dansa tryckare till.

Min första festival var med brorsan på Ruisrock när jag var nyss fyllda 12 år och lyssnade på Bryan Adams. Nu när jag kollade upp vilket år det var ser jag att Bryan Adams spelade där 1992. Och gissa vem som var där samtidigt... Nirvana!! Har inte nåt minne av deras spelning så kan hända jag inte var där längre när de spelade. Buhuu... I den åldern hade jag nog inte nån aning om vem Nirvana var. Ett band som kom sen efter bara nåt år att spela en stor roll i livet.

Mina syskon är 10 och 12 år äldre, och musik jag minns från barndomen är mycket just deras musik. Syrrans musik kommer jag kanske inte riktigt ihåg men det kan hända att hon inte var lika högljudd om sin musik som brorsan var. Eller så gillade jag brorsans musik mer, eller så gillade båda samma sorts musik, eller så var det för att min syster i stort sätt redan flyttat ut när jag började ha nån sorts minne om min barndom. Via brorsan minns jag musik såsom tex the Cure, Alice Cooper och Midnight Oil.

New Kids on the Block-tiden. Varade nåt år. Såklart störtförälskad i nån av killarna i gruppen men jag är väldigt osäker på vem, minns inte.

Så kom 90-talet, och tonåren. Ojoj, vilka musiktider. I tonåren levde man för musiken, den genomsyrade hela ens vardag och helg. Det var influenser och en viss stil. Jag är uppväxt under bästa grungetiden. Punk och grunge och så storgillade jag hiphop i hemlighet också. Jag hade blått hår och Doc Martens stålkängor. Det var Nirvana (var ett stort Kurt Cobain fan och allt blev lite sämre när han dog), Hole, Offspring, Green Day, Rage Against the Machine, No Doubt etc. Hängde nästan varje dag i bandträningslokaler. Vi levde för musiken. Konstigt att man inte är döv för öronpluggar var verkligen inget som fanns med då...

Sen blev det mer avslappnat när man kom upp i åldrarna och tillät sig att börja lyssna på väldigt olika musik. Insåg att man faktiskt kunde gilla fler olika stilar. Jag brukar säga att jag gillar all sorts musik för så är det faktiskt. Vissa dagar vill jag lyssna på en sort, andra dagar nåt annat. Ofta blir det de populäraste radiolåtarna som snurrar på i min spotify när jag tränar. R&B och hiphop vissa dagar (Besökt många gånger Pori Jazz där många favoriter uppträtt). Andra dagar gillar jag att lyssna just på "gamla godingar" såsom Hole, Skunk Anansie, Garbage, Smashing Pumpkins.

Sånt jag lyssnar på nuförtiden är Justin Timberlake, Kelis, M.I.A., Dixie Chicks, Coldplay, Enrique Iglesias, Demi Lovato, Kygo, Chainsmokers och Lana del Rey. För att bara nämna några. Som sagt, väldigt varierat. Gaslight Anthem gillar både jag och maken och vi hade möjlighet att lyssna på dem live sommaren 2012 på Sandudd i Helsingfors. Tidigare var jag ofta på festivaler och konserter men efter att barnen kom har det nog varit skralt med den biten. Nåja, nu till listan som jag sist och slutligen inte har så mycket att bidra med:

Musik för mig är: Humör, känsla. Nåt att slappna av till, drömma sig bort eller tvärtom: att svettas till, pusha sig till max.

Jag lyssnar helst på: radio, har svårt att lyssna enbart på en artist eller ett album nuförtiden, vill ofta ha blandat, inte behöva bestämma sig för nåt speciellt. Och kolla ovanför, där listar jag en hel del.

Den bästa låten att starta morgonen med:

Ett instrument jag vill kunna spela: Bas, ett instrument jag ville lära mig spela under värsta bändi-tiden. Gitarr försökte jag också med under studietiden till barnträdgårdslärare. Sen gick min gitarr sönder i en flytt och där lämnade den kunskapen. Nu skulle jag gärna lära mig att spela saxofon. Det skulle va häftigt. Intresset tog ny fart när jag hörde "Hey mama" eller vad den nu heter, på eurovisionen.

En musikstil jag inte förstår mig på: Jag är nog så tråkigt att jag måste säga att man hittar nog små guldkorn i de flesta stilarna.

Det här blir årets sommarplåga: ?

En låt jag kopplar till ett minne: En? Det finns så många. Det finns otaliga 80-tals ballader som är kopplade till tryckarstunder med de man var kära i på lågstadiet. Och så finns det sånger med tex Garbage och No Doubt som jag kopplar till tiden när det tog slut med ex-pojkvän och tex Skunk Anansie när man kände sig stark igen. Weezer kopplar jag starkt till tiden när jag som 15-16-åring jobbade som nanny i Schweiz.

Spellistan som ger mig energi: Min spotifylista. Den gör att jag har lust att ge järnet varenda gång. Har typ en 50 låtar där så inget jag lägger upp här.

Min mest spelade låt någonsin: ?

måndag 12 juni 2017 - 08:53

Roligt så länge det varade

Godmorgon världen!

Natturerna kom emot och jag beslutade mig för att avsluta runstreak. Kändes inte roligt längre. Dryg vecka orkade jag nöta på med alltför spända smalben. När lär jag mig att inte försöka mig på utmaningar som sträcker sig över en längre tid??

Nu tänker jag enbart springa när jag vill. Som idag tex. Efter att jag avslutat mina nattskift. Hela två dar ledigt!! Fick sån energi när jag körde hemåt, av solskenet, så jag bestämde mig för att direkt byta kläder och fara på en morgonpromenad, innan jag säckar ihop. Vet av erfarenhet att jag inte orkar nånting när jag vaknar från dagssömnen, så det gäller att passa på när man hittar den där energin.

Frassesommarmorgonjagjuni

Nu blir det sömn på detta! Godnatt!

 

söndag 11 juni 2017 - 08:16

Miljötänk

Hur mycket jag än vill tänka på miljön alla gånger så måste jag ju erkänna att jag är rätt värdelös på det. Och det där med att handla med tygkasse. Ja, skitbra. Och du känner dig väldigt miljövänlig när du handlar med den. Men hur gör du med roskisen då? Köper du plastpåsar på rulle då istället för att kunna använda som roskispåsar? Och förloras inte charmen med tygpåse där?

Ju mer jag börjar fundera på det här så inser jag att jag tänker rätt miljövänligt ändå. Jag är inte helt värdelös. Här hemma sorterar vi skilt metall, glas och tidningar. Tidigare då vi hade hönor så fick de ta våra matrester. Nånting jag saknar. Tänker alltid på dem när jag hamnar slänga mat. Och det gör vi tyvärr allt för ofta...

Min inställning till hållbar utveckling: 

Värt att tänka på mellan varven. Kolla upp vad som passar en själv att bidra med. Allt är hemåt så att säga.

Tre tips hur man minskar avfall: 

Skaffa hönor, eller hund, eller katt som äter som en hund.

Tänk på när du faktiskt behöver plastpåse. Handlat en sak i affären och de frågar om du behöver plastpåse? Svar: nej. Eller handlar en knippe bananer i matbutiken. Nej. Kan lägga viktlappen direkt på bananerna, eller på melonen. Inga påsar.

Handla/sälj på loppisar.

Mina val som gör gott för miljön:

Tar cykeln till jobbet så ofta jag kan/orkar. Använder minimalt med smink, parfym och krämer. Tvättar håret endast 1-2 ggr i veckan (men nåja, använder ju en hel del schampo och balsam också när jag sen äntligen gör det...). Flyger jääääättesällan (aldrig) men det är nog inget val utan bara inga pengar... Shoppar sällan (och mycket loppis). Är snabb med att släcka lampor så står på i onödan. Handlar ekologiskt så ofta som plånboken går med på det (men har hittat också ekologiska alternativ som är billigare än vanliga, så lönar sig att titta och jämföra, inte alltid det ekologiska är dyrast). Köttet vi äter är stor del älgkött som är fångat av svärfar med sitt team.

Mina val som gör skada för miljön:

Vi som familj älskar att ta bilen och bara köra runt och utforska nya platser i närmiljön. Och det där med att man glömde köpa mjölken och bara måste till butiken (med bilen) för femtioelfte gången under samma dag... Och som sagt, orkar inte alltid tänka miljövänligt. Man orkar bara inte tänka på allt här i världen. Det där med menskopp är något jag funderat på att skaffa jättelänge men har bara inte kommit mig för.

Jag tycker zero waste-livsstilen är:

Bra att det finns folk som verkligen försöker.

En miljöhjälte: 

Det första jag tänker på är svenska armbryterskan Heidi Andersson. Hon har ju profilerat sig med ett ständigt miljötänk och gjort det intressant för många. Sett henne mycket i barnkanalen när det handlar om miljön men jag följer henne också på instagram där hon är aktiv, både med sporten armbrytning men även med miljöfrågor.

onsdag 7 juni 2017 - 20:47

Gastroskopi

Idag firar jag en full vecka runstreak. Lite synd att inte kunna springa just idag men jag tog mig ut på en promenad ändå, nästan 1,6 km men inte riktigt... Orsaken till detta var att jag var på en gastroskopiundersökning idag på eftermiddagen. Först var jag på jobb, morgontur, fick vara oäten 6 h före och odrucken 2 h före. Maken kom och hämtade mig från jobbet och körde mig till Oravais hälsocentral där undersökningen gjordes (tydligen har Korsholm samarbete med Oravais och det är där dessa undersökningar görs). 

Jag har gjort denna undersökning för 20 år sen på Åbolands sjukhus och då två gånger. Så jag vet vad det gick ut på. Och var smått nervös, för det jag kommer ihåg var att man kände sig smått i panik när svälj och kräkreflexerna inte ville lugna ner sig...

Gastroskopi-undersökning (här en länk) går ut på att svalget blir bedövat och läkaren för ner en böjlig slang genom matstrupen och ner till matsäcken och början av tunntarmen. Det finns en ljuskälla och kamera på ändan av slangen och läkaren kollar runt att allt ser ok ut, kan ta bilder, biopsi-prover och olika ingrepp.

Hela övre magkanalen såg jättebra ut. Och det är ju jättebra. Men ändå lite snopet. För då kvarstår ju frågetecknen varför jag får så ont i magen emellanåt. Låter som att det är tarmarna som strular, inte magsäcken. Även om det känns som magsäcken.

Nå, efter att de grävt runt i magen och matstrupen och man försökte undanhålla kräkningar under 10 minuter och djupandas så kändes det att löpning inte riktigt passade sig idag. Så jag tog mig ut på en promenad, med en vattenflaska i handen. För det tar fortfarande ont när jag sväljer. Inte så konstigt efter att en slang grävt runt där. Tanken med runstreak är ju att springa varje dag, oavsett väder eller mående. Men har man en autoimmun sjukdom så äventyrar jag inte hälsan. Så jag tog det lugnt idag. Och det var nog rätt beslut. Mina ryggmuskler (andningsmuskler) var så spända och det kändes lite jobbigt faktiskt att bara gå också. Nu ska jag bota det onda i halsen med lite glass!

sommarpromenad

 

måndag 29 maj 2017 - 20:21

Träningslistan

Nåja, äntligen ett ämne jag faktiskt känner att jag har nåt att komma med. Sevendays veckolista handlar denna gång om träning:

lopturseptember15kajakpaddling5Codezombietajtaganget

Träning för mig är: Rörelseglädje, hög på endorfiner, må bra-kickar, stressrelease, en stund för att gå in i sig själv, lyssna på musik, se vad man är kapabel att göra, få känna sig utmattad på ett bra sätt men ändå känna sig starkare och gladare efteråt.

Min favoritträning: Skulle jag ha råd skulle jag köra allt möjligt. Men just nu blir det nog styrketräning hemma eller grupp-pass på favoritgymmet i brändö, Vasa. Löpning och powerwalks. Cykling kommer jag att försöka köra så ofta jag bara kan i sommar, mest från och till jobbet då, och även simning, paddling och klättring ligger högt på vill-listan.

Det bästa med att träna: Hur glad man är efteråt. Man ångrar aldrig en gjord träning! Hur arg, trött och förbannad man är före och ibland under träningen så är man på så gott humör och pigg efteråt. Känner sig som om man är "on top of the world" med ett maxat självförtroende.

Det sämsta med att träna: Skulle vara om man skulle råka skada sig då. När jag började springa tampades jag ibland av valpsjuka och kan ha början till det ännu också med jämna mellanrum men vilar då bara och så är det bättre sen, eller så måste jag försöka knåda/rolla bort smärtan (ja, borde gå till massör men pengar, pengar...). Min hallux valgus fot börjar också vara ganska jobbig när jag springer eller gör vissa övningar där man böjer foten, så det känns lite jobbigt mellan varven. Men annars har jag alltid varit rätt skadefri (bortsett från min vrist som vrickas lite av och an då...) under mina träningsår. Ingen gren jag hamnat sluta helt och hållet med pga skador. Armbrytningen är något jag faktiskt skulle vilja kunna köra men det igen är en gren där man belastar mycket samma kroppsdel och då axlarna som jag annars redan har rätt dåliga. Så inga sporter där man belastar samma kroppsdel passar mig, jag behöver träna funktionellt.

En sport jag skulle vilja pröva: Finns det nåt jag inte prövat på? Tror inte det faktiskt, sådär i stora drag. Styrketräning, dans, löpning, klättring, ridning, cykling, simning, boxning, skjutbana, bilar, gokart är några av det jag gjort. Bilsporter och motorcykel är något jag är oerhört fascinerad av, inte av att titta på men skulle gärna sitta bakom ratten själv. Tycker det är otroligt roligt att köra gokart och andra saker som fart runt på hjul. Ja, kampsporter är nog inget jag prövat på, så det skulle va roligt.

KBswingklattringjag02armbrytningvaltadack4

En träningsgren jag inte förstår mig på: Tja, visst kan jag förstå alla grenar tycker jag och bra att det finns olika eftersom vi alla är olika. Men stilla sporter såsom golf skulle nog min rastlösa och icketålmodiga träningssjäl inte stå ut med länge. Men jag förstår ändå dom som gillar det och har rätt personlighet för det. Frisk luft, umgänge och fina platser. What´s not to like?

Därför tränar jag/tränar jag inte: Nå, läser man de ovanstående så tror jag nog man kan förstå varför jag tränar. För att må bra helt enkelt. För att min kropp behöver det, kräver det, vill det. För att jag vill ge min kropp det bästa för att orka ett långt liv ännu. För att känna mig stark. Känna mig stark både i själ och hjärta.

Mina träningsmål: Endast att må bra och göra det jag vill. Satt tidigare upp konkreta träningsmål men jag har lärt mig att inte göra det eftersom målen hinner byta innan jag klarat av dem och det gör mig bara dålig till mods. Men gör man upp mål så ska man ju göra dem tillräckligt konkreta och små. Jag har haft tex "klara av pullups" eller "kunna stå på händer utan vägg" men jag är inte tillräckligt tålmodig att nöta på med en sak dag efter dag. Men jag tränar dem ännu också emellanåt när jag kommer ihåg dem. Jag älskar att träna så jag behöver inte mål att komma vidare eller orka köra på. Inte just nu i alla fall. Men säkert kommer det nån period när jag behöver detta igen.

tisdag 23 maj 2017 - 11:38

Skönhetspromenaden

Började på med sevendays listan om skönhet men jag ställdes inför så svåra funderingar att jag la knut på min egen hjärna och fick se mig besegrad. Tänkte jag postar ett inlägg om min underbara promenad imorse istället. DET var en ren skönhetspromenad det också. Så vackert landskap och det doftade himmelskt! Hav och grönska. Var alldeles lyrisk under promenaden. Jag kunde inte ha fått en bättre ledig vecka än denna!

sandvikspromenad2

tisdag 16 maj 2017 - 10:53

Våren är här!

Ja, NU känns det som att våren på riktigt är igång! For ut på en solskenspromenad förrän jag satte mig inomhus för att läsa på tent. Och det var rätta beslutet. Stannade på bästa platsen för att stretcha och tanka lite sol och vår förrän jag gick hemåt igen. Allting såg ut att vara fem före att spricka ut fullständigt. Jag hörde fåglar överallt som hade så bråttom, så bråttom och sjöng så vackert. Och så en bäck som porlade så härligt. Underbart!!

kobbvagenkobbvagen2kobbvagen3kobbvagen4

måndag 15 maj 2017 - 09:47

Resor

Denna vecka handlar sevendays lista om resor. Först tänkte jag låta bli denna lista. Tänkte "äh, här har jag inget att tillägga". Reser ju sällan, typ aldrig, nuförtiden, men så tänkte jag ändå mig på att försöka. Jag skulle ju vilja resa mer, men ekonomin tillåter inte det just nu. Då ska vi se:

Min senaste resa gick till: Norge. I november (eller var det oktober?) förra året. En färdigt betald vecka, boende och mat, stipendie, för att delta i en kurs om "Social Inequality: Effects on Children's Health in the Nordic and Baltic Countries". SÅ roligt och fick lära känna människro från de övriga nordiska länderna och Litauen (det enda baltiska landet som kom med sen slutligen).

Så ofta reser jag: Nå, förr reste jag nog en hel del. Har många länder avbockat, men iom att barnen kom så har jag/vi inte alls rest (förutom Norgeresan)...

Min drömresa går till: Azorerna eller Maldiverna är nog ett sånt där länge-drömt-om-mål. Men skulle nog också vilja se mer städer, Paris har jag faktiskt inte varit till. Och USA skulle jag också vilja besöka nångång i mitt liv.

En plats alla borde se: Alla platser man ser är ju värda att ses. Så nej, ingen favorit. Är alltid barnsligt förtjust i allt jag ser. Inte svårt att höra tjoa-rop från mig oavsett var jag befinner mig. Hemma i skogen eller i eiffeltornet. Alla platser har sin charm, sin doft, sin atmosfär.

Tre saker jag packar med: Solglasögon, ögondroppar och ett par bra skor. Det viktigaste. :)

Mitt ultimata resesällskap: Helt klart min man. Har alltid roligt tillsammans med honom och vi hittar på saker, går utanför våra trygghetszoner men är samtidigt så trygg att vara tillsammans med. Skulle nog vara kul med ett större resesällskap också. Om man reser med barnen skulle det va roligt med en annan familj som också har barn i samma ålder. Så alla har sällskap.

Den sämsta resan jag gjort: Kommer faktiskt inte på nån. Har haft väldigt bra tur med allt. Inga sjaskiga hotell i bagaget, inga magsjukor eller annat, inga kackerlackor.

Den bästa resan jag gjort: Den senaste "långresan", bröllopsresan till Madeira, Funchal, för 10 år sedan med min man. Så vackert ställe. Vi hann göra och se så mycket, men ändå hade all tid i världen och tog det lugnt.

En inplanerad resa är: Ingen inplanerad men en högt drömsk resa finns i mina tankar och hoppas kunna göra en så fort studierna är slut och jag börjar tjäna lite pengar igen. Iaf är en resa nånting som står högt på min dotterns to-do-lista. Barnen har aldrig flugit förr och de har börjat märka att "alla andra" gjort det... 

Till sist vill jag ännu tillägga att studierna har förändrat mitt sätt att se på olika länder och resmål. Det finns ett par länder som jag aldrig skulle resa till just nu iom stora problem med antibiotikaresistenta bakterier. 

söndag 14 maj 2017 - 21:19

Veckan som gått

Det absolut skönaste denna vecka var att praktiken var slut. Ett steg närmare sommarlov med ett jobb jag gillar. Och mer studiepoäng blivit avcheckat. 

Jag avstod sevendays lista denna vecka eftersom jag är heeeelt ute och cyklar när de gäller denna form av tävling. Eurovisionen alltså. Det enda jag vet av bidragen är de jag råkat se på barnkanalen. Men Krista var SÅ bra i barnkanalens "inför eurovisionen". Proffsig, glad och hjärtlig! Hoppas det öppnar ännu fler dörrar för henne i sveariket, om det är det hon vill. ESC tittade vi med barnen på reprisen idag eftersom de ville det. Vi kollade igenom alla bidrag, satte poäng åt alla. Såklart hade vi alla satt 2 p av 10 åt vinnaren... Vi var inte glada. Hur kan en sådär tråkig låt vinna?? Kanske det hjälper om man lyssnat förr på låten. Och kanske kände till budskapet i låten. Men vi somnade nästan (under dagen idag alltså) när Portugal framförde sin sång...

Morsdagen idag firades med frukost på sängen gjort av dottern och sen kort av dom båda och present av sonen. Han hade gjort en så fint målad jumppakäpp. Så nu ska det tänjas med den i hemmagymmet och bli lite vigare i axlar och sträcka på ryggen.

Träningen har löpt jättebra denna vecka. Har blivit mycket fokus på ben iom löpning, brutalt benpass och idag blev det bodycombat så jag trodde jag storknade. Länge sen jag svettats sådär mycket efter ett combatpass.

armflexhemmagym2

Magen har hållits lugn hela veckan, förutom idag. Tryckande känsla i bröstet och tungt att andas. Rapningar. Skulle jag inte ha vetat att jag har reflux och dyspepsibesvär så skulle jag ha börjat fundera på hjärtattack. Men istället for jag på combat-pass och blev nästan botad. Lättade för stunden men lite jobbigt nu igen, en tid efter att jag kommit hem. Orsaken är allt det goda jag ätit i helgen. Drabbar en direkt...

Robotgräsklipparen har vi också startat så nu får det lov att bli vår på riktigt! Önskar er en riktigt fin start på veckan!