söndag 2 juli 2017 - 15:10

Flowpark

Igår va vi till Flowpark i Ähtäri. För ett par år sedan (tja, kanske rentav 5 år sen redan...) var jag och mannen till Flowpark i Åbo. Vi pratade länge och väl att det stället ska vi definitivt besöka igen. Nå, så brukar det ju sägas och så har 5 år gått i ett huj.

Första gången var ju barnen så små så vi var utan dem. Denna gång kom barnen med eftersom de länge velat besöka en klätterpark. Vi har också en här i Vasa, Zip-adventurepark, men vi ville besöka en lite större park där det finns fler banor att klättra i. Det kostar ju ändå cirka 20 € per person, både i Ähtäri och Vasa, vare sig man är barn eller vuxen, så det är inte så billigt nöje. Vi ville samtidigt köra iväg på en liten roadtrip när jag nu en gång var ledig.

Solen gassade på under dagen men vi fick lite skugga också bland trädtopparna mellan varven. Det var en perfekt dag och barnen va så modiga! Vi klättrade direkt upp i de högre banorna och barnen kom modigt efter. Mannen gick först och sonen efter. Sen kom dottern och till sist jag. Det var nog det bästa alternativet för oss. Ett tag tog rädslan över för sonen när det var en bana som är lättare ju längre ben och armar man har. Högt upp var det också och det man skulle stå på hängde och svängde i luften. Men mannen grabbade snabbt tag i hans sele och drog med honom efter sig själv, hängande i selen och sonens rädsla gick över lika snabbt som den kom.

Mannen klättrade också själv upp till en röd bana och han sa att det var mycket hemskare när man var ensam och inte hade barnen att hjälpa. Han fick riktigt höjdskräck ett tag och helt slut i armar och ben blev han. Jag hann dock inte köra igenom den banan, men tror jag skulle ha bangat ur även om det skulle ha funnits tid.

Kul hade vi allihopa!

flowparkflowpark2bilderflowpark3bilderflowpark3bilder2flowpark6flowpark11flowpark12

söndag 7 maj 2017 - 08:04

Godmorgon

Härliga solskenssöndag! Godmorgon på er! Jag ska börja ställa in mig till ny praktikplats men samtidigt också sista praktikveckan. Efter detta har vi direkt en tent i psykisk ohälsa så den måste jag också ta tag i och börja läsa på allvar nu. Har försökt komma igång med den under veckorna som gått men praktiken har tagit all energi. Har också en hel del praktikuppgifter att göra. Så söndag, nu kör vi!

finastefrassenfinastefrassen2

fredag 28 april 2017 - 17:06

Konsten att ta en träningsbild

Det är inte lätt att vara bloggare... Att både träna OCH ta bra bilder... Haha. Vappenhelgen till ära bjuder jag på några misslyckade bilder. 

Igår la jag upp på instagram ett fotoförsök på pistolsquat under kvällslöpturen. Kan säga att det inte lyckades...

pistol

10 sekunder har man på sig. Att knäppa på telefonkameran, springa dit man ska, se till att man befinner sig i skärmen, balansera (i detta fallet) och sedan köra det man har tänkt göra. Och göra det snyggt också... I det här fallet räckte inte 10 sekunder för mig. Körde ett par omgångar innan jag insåg att det här inte kommer att lyckas. Fick se mig besegrad och springa vidare.

Hittade också ett par andra bilder i telefonen, som jag ännu inte hunnit slänga, där jag efter en annan löptur försökte mig på att klänga fast i dörröppningen. Fick inse mig besegrad där också och la aldrig upp denna bild på instagram. Haha. Jag fattar inte vad jag försöker (så är det tyvärr i de flesta fallen...). I alla fall ingen bra ide att försöka sig på detta med strumpor, utan strumpor skulle jag kanske ha lyckats... Och det där med att stänga munnen... Omöjligt... Ser ju galen ut... *skrattarsåjaggråter

jessicarolig2

Trevlig fredag på er gott folk!