måndag 8 maj 2017 - 18:44

Billiga träningsredskap

Här kommer lite DIY-tips på träningsredskap:

utetraningsredskapAll credit åt maken som pysslade ihop detta plötsligt en måndag efter jobbet. Nu ska vi hoppas på sol och varmt så man får lust att träna utomhus också. Eller visst tränar jag utomhus i form av löpning, och däckvältning, men rena styrketräningspass utomhus får nog ännu vänta.

Väntar så på att gjuta garagegolvet så vi får flytta vårt gym dit istället under de varmare månaderna. Har ändå aldrig nån av bilarna där. Vintertid håller vi inomhusgymmet kvar ännu.

söndag 7 maj 2017 - 13:24

Oops...

Så detta hände just...

sidecutsbortMaken och jag blev lite rastlösa och bestämde att han skulle raka sidecuts åt mig igen. Inte så länge sen jag var nöjd att förra sidecuts-håret äntligen växt lika långt som resten... Men är man i behov av lite förnyelse så är man. Och allt är väl bättre att göra än det man borde koncentrera sig på, nämligen tentläsning och annat...

Efteråt var jag supernöjd och kände mig så lätt och fräsch att jag till söndagens ära satte på mig lite läppstift också och drog av några bilder för att visa upp nya frisyren!

sidecutsjagflereÖnskar er en fortsatt trevlig söndag! Nån annan som gjort nåt radikalt under våren (eller tja, räknar nu inte mina sidecuts som nåt radikalt direkt)? Nytt jobb, ny frisyr, nya kläder eller ny bostad kanske? Berätta gärna, så får jag välkomnande pauser i tentläsningen!

söndag 7 maj 2017 - 08:04

Godmorgon

Härliga solskenssöndag! Godmorgon på er! Jag ska börja ställa in mig till ny praktikplats men samtidigt också sista praktikveckan. Efter detta har vi direkt en tent i psykisk ohälsa så den måste jag också ta tag i och börja läsa på allvar nu. Har försökt komma igång med den under veckorna som gått men praktiken har tagit all energi. Har också en hel del praktikuppgifter att göra. Så söndag, nu kör vi!

finastefrassenfinastefrassen2

lördag 6 maj 2017 - 19:45

Dagens känslor

Fan va arg jag var imorse och under hela dagen. Frustrerad. Ville SÅ springa wolfracet (hinderbaneloppet) som gick av stapeln i Närpes på vargberget imorse. Sprang det förra året och det var så roligt men vrickade vristen så rejält (hördes ett högt knax i vristen som även de andra lagmedlemmarna hörde i skogsspåret) att jag var ur spel i flera veckor. Detta år for maken dit utan mig men med resten av teamet. Dottern var i Botniahallen på skolmusik och jag och sonen stannade ensamma hemma. Riktigt skönt det också men hellre skulle jag nog ha sprungit hinderlopp än jagat Pokemons i stan.

Har dock insett att terränglöpning inte funkar för mig (fast jag så skulle vilja det...). Min vrist har vrickats så många gånger att minsta lilla snedsteg på ojämn terräng gör att min vrist svullnar upp till dubbel storlek. Körde en testrunda med maken för några veckor sen i ett skogsspår under ett löppass och kände direkt att det inte gick. Saker man kan göra för att stärka vristen: träna och stärka musklerna runt och linda den när det behövs. Tyvärr är mina vrister helt slut av evigt vrickande så det finns inte riktigt nånting toppen att göra för dem längre. 

Så i min frustration drog jag ut på ett löparpass ikväll. Jag sa tack och hej åt resten av familjen och att jag kanske kommer tillbaka nångång, senast inatt. Hade planer på ett långpass men hade ingen aning om jag skulle klara av det.

Det började inte bra. Direkt jag kom utanför vår gård möttes jag av en mäktig motvind. Vad det blåste!! Och kallt! Efter ca 2 km i motvind dog min telefon (jävla antiköld-iPhone). Nå, tänkte att det oavsett är bättre att fortsätta köra på. Att energin att vara arg kommer att dö ut snart med tröttheten från springandet. Efter detta fick jag medvind och solen lyste jättevarm. Prövade lägga på telefonen igen efter 2 km ungefär och den startade upp igen. Jeiii! Musik fick jag tillbaka i öronen. Sprang på och hade sånt flyt under fötterna. Kunde knappt tro mig själv. När jag kom hem till gården hade jag samlat prick 10 km! Underbar känsla!

majlopning

 

måndag 1 maj 2017 - 18:22

1:a maj

Man kan fortfarande inte tro att det är sant. Gårdagen alltså. Så mycket snö som vräkte ner igår och snölandskapet som infann sig. Idag är allt som bortblåst och solen lyser och värmer. 1:a maj bjuder på en glimt av våren och sommar. Precis som det ska vara.

Det blev en lugn vappen för oss. Bästaste föräldrarna på besök hela helgen. Barnen varit överlyckliga. Vi har ätit god mat, spelat och umgåtts. Efter att dom åkt iväg, körde vi till Esse och på kaffe till svärföräldrarna. Vi tog även en tur till skrattlas-skogen för att kolla in deras skogsstuga och grillade korv där. Ett litet äventyr. Barnen var rädda att vi skulle stöta på björn eftersom deras faffa har fångat björnen i hans viltkamera alldeles utanför stugan för flera år sedan. Vi vuxna hade hoppats stöta på vildrenarna som lär finnas däromkring, men endast spår av typ räv eller liknande såg vi i snön runt stugan.

skrattlas2skrattlaspar

fredag 28 april 2017 - 19:21

Veckomaten

Kosten har varit ett intressant ämne i bloggvärlden under denna vecka. Linn är nyfiken på hur allas  matvecka ser ut. Tänkte försöka mig på att lista matveckan jag också. Måste dock kolla med maken för jag själv kommer knappt ihåg vad jag åt ens igår...

Måndag: Lunch: spenatköttbullar med fetost i, potatismos, ångkokta grönsaker,

Middag: Burger King

Tisdag: Lunch: samma som gårdagslunchen,

Middag: alla åt vad de ville, knäckebröd, kokta ägg.

Onsdag: Lunch: köpt sallad (Fresh, med kyckling),

middag: lax med ris och sparris, sallad

Torsdag: Lunch: gårdagens middag utan salladen,

middag: Kyckling med ris och sallad.

Idag: Glömde ta med lunch, åt en kvarg med bananskivor på jobbet till lunch.

Tacos/tortilla (vi har alltid både och) till middag (guacamole längst under ser man inte):

tortillaVi kan konstatera en helt okej matvecka. Och jag har skött mig med tanke på att jag försökt få mer sallad och grönsaker i mig.

Nötkött tre dar, lax två dar, kyckling två dar, helt okej salladsmängd. Lite mer grönsaker skulle önskas. Burger King-måltiden kunde ju tas bort förstås men ibland är det nog roligt att ta sig en tur dit. Händer inte ofta. Tisdagsmiddagen kunde ju också förbättras men ibland har man inget hemma och heller ingen som helst ork att skrapa ihop nåt från skåpen heller... Nötkött kunde vi nog också kanske minska lite på. Men överlag bra tycker jag. En rätt vanlig vecka hos oss. Och Linn, här har vi faktiskt kört med potatismos för ovanlighetens skull!

lördag 22 april 2017 - 20:02

Stolt

aprilfamiljelopning

Idag sprang jag 7,8 km. Woop woop! Utan att gå. Slog mitt eget rekord detta år igen. Så stolt över mig själv nu! Och det gick rätt smärtfritt. Mycket på grund av att jag hade hela familjen med. Skulle inte ha orkat nöta på springandes själv. Behöver folk med mig nuförtiden för att springa lite längre sträckor, annars går jag. Och med folk menar jag främst min man. Som vet att jag inte vill prata under rutten. Bara springa och nöta på och flåsa bäst jag vill, men ändå ha sällskap för att orka ta mig framåt, vidare. Och så blir det lite lekfullt mellan varven när man har barnen med. Är inte bara stolt över mig utan även stolt över barnen. Stolt över dottern som cyklade samma rutt imorse med mig. Det var vi som hittade rutten imorse och ville visa den även för de andra. Så dottern har idag cyklat 2 x 7, 8 km. Och när vi var klara frågade hon direkt om någon kommer igen med henne... Och sonen som orkade hela rutten, med en lite för liten cykel dessutom, och trampor som han bara halkade ur hela tiden pga hala skor... Men de grejade det! Aldrig sinande energi på de där barnen. 

aprilfamiljelopning2

fredag 21 april 2017 - 22:19

Om att gå i sömnen

Vi fortsätter lite på barntemat här. Och går även in på sömntema. Nämligen att gå i sömnen.

Dottern kom just upp, mitt i bästa Lets dance-sändning när Anja dansade sin rumba. Dottern är som en klocka. Alltid vid den här tiden vaknar hon och går på toaletten. Och 80% av gångerna är hon totalt vilse och som en sömngångare. Hon är inte nåbar och gör såna lustiga saker att jag och mannen har lite svårt att hålla oss för skratt när hon kommer upp. Endera tar hon upp spegeldörrarna och är på väg in i garderoben, eller så går hon runt, runt i sitt rum utan att hitta ut ur rummet. Idag sprang hon raka vägen till köket och tog ut ett smörpaket ur kylskåpet och så stod hon stilla med det i handen och undrade vad hon skulle göra med det... Så sött och så komiskt. Vår lilla sömngångare. Det är bara att ta henne i handen och leda henne till toaletten, där vet hon vad hon ska göra men när hon är klar hittar hon inte ut ur toaletten så då är det bara att igen ta henne i handen och leda henne till sängen. På morgonen kommer hon aldrig ihåg att hon varit upp under kvällen och vi berättar och alla skrattar gott åt vad hon gjort.

carpellaaugusti4

Detta har hon säkert fått av sin pappa som kan vara lika bortkommen han också under nätterna. Har ett par gånger vaknat av att han sitter i sängen och funderar var han är och hur han ska hitta ut ur rummet. Eller andra småtokiga saker.

Mina syskon var riktiga sömngångarproffs när de var små. Har hört otaliga berättelser av mamma från allt de gjort när de var små. Som att kissa i askkoppen på natten och trodde det var pottan eller springa ut barfota i smällkalla vintern med bara pyjamasen för att springa till busshållsplatsen. Min pappa som hörde dörren smälla igen och rusade efter, han också i pyjamas...

Jag kommer ihåg en natt när jag var liten och var uppe på toaletten. När jag skulle gå tillbaka till rummet ser jag syrran komma upp för trapporna i mörkret bärandes på alla sina täcken från sängen. Trodde först det var ett spöke men insåg rätt snart att det var hon. Försökte tala med henne men fick inget svar. Hon gick förbi mig, la täckena på kökssoffan och gick ner tillbaka. Jag skakade på axlarna och gick och la mig igen. På morgonen var hon förbannad och undrade vem som tagit hennes täcken... Då förstod jag att hon hade gått i sömnen.

Det är tydligen vanligare med barn som sömngångare än vuxna. Här kan ni tex läsa mer om fenomenet. Där står också om fenomenet nattskräck som dottern led av i småbarnsåren. Jag skriver "led" för det var riktigt otäckt, både för henne och oss stackars föräldrar som inte riktigt visste hur vi kunde hjälpa henne, men varade som tur endast i ett par år och har inte dykt upp alls sen hon var 5-6 år.

Har ni gått i sömnen och någon som sett det? Eller upplevt andra som gått i sömnen? 

söndag 16 april 2017 - 19:43

Sköna söndag

Skön söndag (fast det ju egentligen är som lördag idag) har det varit. Började med att sitta utomhus på gården en stund i solen. Ah, vad den värmde! Sen satt vi inomhus en stund och alla spelade i var sin vrå. Skönt det också. Sen lunchade vi och efter lite vila igen så körde vi mot Malax och besökte de nyfödda lammen och fick mata dem. Åh, va söta de var! Och så blev vi bjudna på fika.

Väl hemma ville vi göra nån lätt, god middag. Så vi rotade i kylskåpet och kom fram till följande:

ugnsbaktpotatisDet blev ugnsbakt potatis. Röra på avokado, laxrester, vitlök och lime. Samt en röra på turkisk youghurt, riven gurka, vitlök, basilika och lime (tzatsiki). Samt en räkblandning som inte syns på min tallrik. Mums! Önskar man kunde komma på att göra sådant oftare.

Och så träning före detta förstås.

tranarjagapril17Hoppas ni haft lika skön helg!

 

lördag 15 april 2017 - 11:03

PåskSNÖdag

SNÖ!

paskvadret17

Fullt med snö när vi tittade ut genom fönstret imorse. De yngre familjemedlemmarna var inte glada av den åsynen. Men ganska mysigt började vi sedan tänka. Och när barnen väl var påklädda och ute på gården i väntan på kompisarna, så tyckte vi det var så fint och ganska varmt ändå. Mycket bättre än att traska i slask och grått väder. Men vädret kan inte riktigt bestämma sig, det har snöat och solen lyst om vartannat hela tiden...

paskhaxorbarnenGlad påsk!