fredag 23 juni 2017 - 09:55

Glad midsommar!

bilfonster

Besökte ett kallt Kalajoki häromdagen. Har hört mycket om stället och speciellt till midsommar hör man om "Kalajoki midsummerparty" eller nåt liknande. Vi fick tråkigt att bara vara hemma och bestämde oss för en biltur dit och kolla in stället. Och Wow, vilket ställe! Sanddyner och sand så långt ögat kan nå! Vi kunde vada långt ut i Bottenviken och vad många stugor och stugbyar det fanns runt omkring. Och alla hotell och reatauranger och pubar längs havet... Detta ställe ska vi definitivt besöka igen, men nästa gång tar vi solen och värmen med oss!

kalajoki5

kalajoki6Kalajokikalajoki2kalajoki4

Önskar er en trevlig midsommarhelg! Vad ni än gör! Ifall ni firar den med familj eller vänner, ensam eller på jobb? Ta ingen stress. Ännu en högtid där många kan känna sig ensamma. Man måste inte fira helgen med pompa och ståt. Man kan äta gott, se en film, gå och bada ifall man känner för det. Alla har heller inte sommarstuga/villa vid vattnet. Vissa sitter mitt inne i skogen eller i en stad. Man ska göra det man gillar bäst, inte vad som förväntas av en från omgivningen! Ta hand om er!

söndag 18 juni 2017 - 21:48

38

Det magiska talet 38. Har haft en underbar födelsedag. Har dock lidit förskräckligt av rygg- och magont hela dagen men solskenet och smärtstillande har tagit bort det onda och jag har ändå kunnat njuta av dagen. Har sett på barnen när de badat i poolen (min present till mig själv) hela dagen i tusen omgångar och bjudit på födelsedagskaffe åt föräldrarna och svärföräldrarna. En riktigt fin dag med andra ord.kalasrester2liljekonvaljer2mammaochjag2nyapoolen2nyapoolen3

tisdag 13 juni 2017 - 23:49

Ett riktigt sommarminne

Tänk att en tur till Jakobstad och Esse blev till ett riktigt sommarminne värt att minnas länge. Trots att det visade sig vara 14 grader i Jakobstad, och blåsigt, blev fikastunden i Esse riktigt varm där vi satt ute i lä och barnen tog ett dopp i ån. Underbar dag!! Man blir ju så lyrisk hur fina junidagar är trots att det inte är sommargrader än. Hur kan man bara inte gilla detta? Sommar när det är som bäst!

Essejuniessejuni2essejuni5essejuni4essijuni3

tisdag 13 juni 2017 - 21:33

Konsten att ta familjefoto

Konsten att ta bra familjefoto är att addera lite stormbyar till! Besökte ett väldigt blåsigt Fäboda (i Jakobstad), eller Lillsand, idag och vi försökte ta en groupie. För det första såg vi inte vad vi tog. Vi hade solen i ögonen och för det andra gjorde vinden att våra hår blåste alla vägar. Så vi klickade, eller min man, snabbt av en del foton och sprang vidare. Först i bilen kunde jag se hur underbara de blev!

Först tog vi några här:

familjefotolillsandisfamiljefotolillsandis2familjefotolillsandis3

Tänkte att dom blev ju inget då vi inget såg och så flyttade vi oss lite och tog dessa:

familjefotoLillsand2familjefotolillsand4familjefotolillsand5

Jag tycker alla blev så ljuvliga! De visar precis så roligt som vi har det tillsammans. Nästan varje dag. Lycklig som har en så fin familj! <3

måndag 8 maj 2017 - 18:44

Billiga träningsredskap

Här kommer lite DIY-tips på träningsredskap:

utetraningsredskapAll credit åt maken som pysslade ihop detta plötsligt en måndag efter jobbet. Nu ska vi hoppas på sol och varmt så man får lust att träna utomhus också. Eller visst tränar jag utomhus i form av löpning, och däckvältning, men rena styrketräningspass utomhus får nog ännu vänta.

Väntar så på att gjuta garagegolvet så vi får flytta vårt gym dit istället under de varmare månaderna. Har ändå aldrig nån av bilarna där. Vintertid håller vi inomhusgymmet kvar ännu.

söndag 7 maj 2017 - 13:24

Oops...

Så detta hände just...

sidecutsbortMaken och jag blev lite rastlösa och bestämde att han skulle raka sidecuts åt mig igen. Inte så länge sen jag var nöjd att förra sidecuts-håret äntligen växt lika långt som resten... Men är man i behov av lite förnyelse så är man. Och allt är väl bättre att göra än det man borde koncentrera sig på, nämligen tentläsning och annat...

Efteråt var jag supernöjd och kände mig så lätt och fräsch att jag till söndagens ära satte på mig lite läppstift också och drog av några bilder för att visa upp nya frisyren!

sidecutsjagflereÖnskar er en fortsatt trevlig söndag! Nån annan som gjort nåt radikalt under våren (eller tja, räknar nu inte mina sidecuts som nåt radikalt direkt)? Nytt jobb, ny frisyr, nya kläder eller ny bostad kanske? Berätta gärna, så får jag välkomnande pauser i tentläsningen!

söndag 7 maj 2017 - 08:04

Godmorgon

Härliga solskenssöndag! Godmorgon på er! Jag ska börja ställa in mig till ny praktikplats men samtidigt också sista praktikveckan. Efter detta har vi direkt en tent i psykisk ohälsa så den måste jag också ta tag i och börja läsa på allvar nu. Har försökt komma igång med den under veckorna som gått men praktiken har tagit all energi. Har också en hel del praktikuppgifter att göra. Så söndag, nu kör vi!

finastefrassenfinastefrassen2

lördag 6 maj 2017 - 19:45

Dagens känslor

Fan va arg jag var imorse och under hela dagen. Frustrerad. Ville SÅ springa wolfracet (hinderbaneloppet) som gick av stapeln i Närpes på vargberget imorse. Sprang det förra året och det var så roligt men vrickade vristen så rejält (hördes ett högt knax i vristen som även de andra lagmedlemmarna hörde i skogsspåret) att jag var ur spel i flera veckor. Detta år for maken dit utan mig men med resten av teamet. Dottern var i Botniahallen på skolmusik och jag och sonen stannade ensamma hemma. Riktigt skönt det också men hellre skulle jag nog ha sprungit hinderlopp än jagat Pokemons i stan.

Har dock insett att terränglöpning inte funkar för mig (fast jag så skulle vilja det...). Min vrist har vrickats så många gånger att minsta lilla snedsteg på ojämn terräng gör att min vrist svullnar upp till dubbel storlek. Körde en testrunda med maken för några veckor sen i ett skogsspår under ett löppass och kände direkt att det inte gick. Saker man kan göra för att stärka vristen: träna och stärka musklerna runt och linda den när det behövs. Tyvärr är mina vrister helt slut av evigt vrickande så det finns inte riktigt nånting toppen att göra för dem längre. 

Så i min frustration drog jag ut på ett löparpass ikväll. Jag sa tack och hej åt resten av familjen och att jag kanske kommer tillbaka nångång, senast inatt. Hade planer på ett långpass men hade ingen aning om jag skulle klara av det.

Det började inte bra. Direkt jag kom utanför vår gård möttes jag av en mäktig motvind. Vad det blåste!! Och kallt! Efter ca 2 km i motvind dog min telefon (jävla antiköld-iPhone). Nå, tänkte att det oavsett är bättre att fortsätta köra på. Att energin att vara arg kommer att dö ut snart med tröttheten från springandet. Efter detta fick jag medvind och solen lyste jättevarm. Prövade lägga på telefonen igen efter 2 km ungefär och den startade upp igen. Jeiii! Musik fick jag tillbaka i öronen. Sprang på och hade sånt flyt under fötterna. Kunde knappt tro mig själv. När jag kom hem till gården hade jag samlat prick 10 km! Underbar känsla!

majlopning

 

måndag 1 maj 2017 - 18:22

1:a maj

Man kan fortfarande inte tro att det är sant. Gårdagen alltså. Så mycket snö som vräkte ner igår och snölandskapet som infann sig. Idag är allt som bortblåst och solen lyser och värmer. 1:a maj bjuder på en glimt av våren och sommar. Precis som det ska vara.

Det blev en lugn vappen för oss. Bästaste föräldrarna på besök hela helgen. Barnen varit överlyckliga. Vi har ätit god mat, spelat och umgåtts. Efter att dom åkt iväg, körde vi till Esse och på kaffe till svärföräldrarna. Vi tog även en tur till skrattlas-skogen för att kolla in deras skogsstuga och grillade korv där. Ett litet äventyr. Barnen var rädda att vi skulle stöta på björn eftersom deras faffa har fångat björnen i hans viltkamera alldeles utanför stugan för flera år sedan. Vi vuxna hade hoppats stöta på vildrenarna som lär finnas däromkring, men endast spår av typ räv eller liknande såg vi i snön runt stugan.

skrattlas2skrattlaspar

fredag 28 april 2017 - 19:21

Veckomaten

Kosten har varit ett intressant ämne i bloggvärlden under denna vecka. Linn är nyfiken på hur allas  matvecka ser ut. Tänkte försöka mig på att lista matveckan jag också. Måste dock kolla med maken för jag själv kommer knappt ihåg vad jag åt ens igår...

Måndag: Lunch: spenatköttbullar med fetost i, potatismos, ångkokta grönsaker,

Middag: Burger King

Tisdag: Lunch: samma som gårdagslunchen,

Middag: alla åt vad de ville, knäckebröd, kokta ägg.

Onsdag: Lunch: köpt sallad (Fresh, med kyckling),

middag: lax med ris och sparris, sallad

Torsdag: Lunch: gårdagens middag utan salladen,

middag: Kyckling med ris och sallad.

Idag: Glömde ta med lunch, åt en kvarg med bananskivor på jobbet till lunch.

Tacos/tortilla (vi har alltid både och) till middag (guacamole längst under ser man inte):

tortillaVi kan konstatera en helt okej matvecka. Och jag har skött mig med tanke på att jag försökt få mer sallad och grönsaker i mig.

Nötkött tre dar, lax två dar, kyckling två dar, helt okej salladsmängd. Lite mer grönsaker skulle önskas. Burger King-måltiden kunde ju tas bort förstås men ibland är det nog roligt att ta sig en tur dit. Händer inte ofta. Tisdagsmiddagen kunde ju också förbättras men ibland har man inget hemma och heller ingen som helst ork att skrapa ihop nåt från skåpen heller... Nötkött kunde vi nog också kanske minska lite på. Men överlag bra tycker jag. En rätt vanlig vecka hos oss. Och Linn, här har vi faktiskt kört med potatismos för ovanlighetens skull!