söndag 13 augusti 2017 - 22:31

Sista sommarlovsdagen

Sista sommarlovsdagen idag för barnen. Jag vaknade igen tidigt efter nattskiftet, 5 timmar denna gång. Sen efter det har vi myst, ätit, spelat och bakat. Vi hade bestämt oss att röra på oss ikväll, jag sprang och dottern på cykeln, och till sist bastu och hoppa i valfritt vatten. Jag och dottern valde karperöfjärden och sonen och maken valde poolen här hemma. Och så möttes vi alla i varma bastun efteråt. Härligt avslut på den sista sommarlovsdagen. Imorgon börjar skolan igen för barnen. Första klass för sonen och fjärde klass för dottern. Båda barnen får nya läraren så det var lite spända barn som la sig ikväll.

sistasommarlovronjasistasommarlovronja3sistasommarlov2sistasommarlov3sistasommarlov

fredag 11 augusti 2017 - 11:44

Sista semesterdagen

Igår firade jag min sista semesterdag. Kändes inte så vemodigt dock. Har hunnit vila mig och är redo för höstens rutiner och jobb/studier. 

abborrstranden

Först var jag och barnen och undersökte Vasas omgivning och hittade (med makens hjälp) ett obekant ställe för oss, abborrstranden. Och så fint där var!! Barnen var lyriska över nya ställen att klättra och undersöka och jag tyckte det var så vackert där med sol och storm, så vi blev där en god stund. Lite för länge också, för vi hade bestämt tid på stan med en kompis och fick lite väl bråttom att hinna dit.

abborrstranden3

Sen blev det Konstens natt för hela kvällen. Nästan 4 timmar var vi där och barnen orkade och gillade det dom med. Än en gång jätteroligt. Massor med folk, mat och musik hela kvällen lång. Och alla vi behöver lite sambatåg i våra liv. Alla former av kroppar smyckade i färger och paljetter och stolta och modiga att dansa framför hundratals människor. En härlig kväll.

sambataget1sambataget01sambatagetsambataget2sambataget22

fredag 4 augusti 2017 - 16:07

Resan söderut

Eftersom både jag och maken jobbade i juli så åkte barnen ner till Pargas sista veckan. På söndagen när jag jobbat klart så åkte jag också ner efter dem. Det var nämligen startskottet för min 9 dar långa semester!

Vi började i Pargas med att fira dottern för andra gången. Eftersom vi jobbat så blev det inget större kalas för hela släkten utan vi tog fler mindre kalas istället. Vi spenderade några dygn hos min mamma och pappa och på deras villa. Hade tur med vädret som visade sig, för det mesta, på sin bästa sida.

pargaspargas2pargas3pargas4pargas5pargas6pargas7

Sen ville jag och barnen göra en kort vända till Nagu. Som sen, när vi hittade den perfekta stranden och det heta sommarvädret, blev flera timmar lång. Vi hade det underbart skönt och jag fick in den rätta semesterfiilisen. Och sonen kom över sin rädsla att åka färja (för tänk om den sjunker!) och tyckte det var riktigt kul.

nagunagu2nagu3nagu4

Sen kom en regndag och vi startade mot Helsingfors och Kyrkslätt. Vi landade hos min syster precis mitt på dagen och bestämde oss för att köra in och shoppa lite. Det var vi inte ensamma om att tänka i regnvädret... När vi kommit hem igen gassade solen och det var varmt och skönt. Vi åt mat och under den tiden bestämde vi oss för att besöka Borgbacken denna dag istället för nästa dag. Så barnen och jag packade en väska och så körde jag in till stan. Eftersom vi anlände dit strax före kl 19, så fick vi dessutom kvällsarmbanden som var en peng billigare. Sen åkte vi mest trä-bergochdalbanan och vattenbanan och var lyriska av allting. Vi hade så kul och det var varmt och solen lyste hela kvällen. Kl 22 var vi klara och körde hem igen. När vi kom till syrran igen vid 22.30 fick vi uppleva rena rama viltsafarit med hjortar och bambin som hoppa och skutta både framför och bredvid bilen. De blev inte ens rädda när vi vevade ner vindrutorna på bilen och fotograferade dem. Syrran berättade att de äter upp alla hennes blomrabatter helt lugnt fastän deras hund står och skäller på dem bredvid. När vi hade sovit och startade mot Vasa så stod hjortarna bredvid vägrenen igen och önskade oss trevlig resa hem.

Borgbackenborgbacken2kyrkslattkyrkslatt3

söndag 2 juli 2017 - 15:10

Flowpark

Igår va vi till Flowpark i Ähtäri. För ett par år sedan (tja, kanske rentav 5 år sen redan...) var jag och mannen till Flowpark i Åbo. Vi pratade länge och väl att det stället ska vi definitivt besöka igen. Nå, så brukar det ju sägas och så har 5 år gått i ett huj.

Första gången var ju barnen så små så vi var utan dem. Denna gång kom barnen med eftersom de länge velat besöka en klätterpark. Vi har också en här i Vasa, Zip-adventurepark, men vi ville besöka en lite större park där det finns fler banor att klättra i. Det kostar ju ändå cirka 20 € per person, både i Ähtäri och Vasa, vare sig man är barn eller vuxen, så det är inte så billigt nöje. Vi ville samtidigt köra iväg på en liten roadtrip när jag nu en gång var ledig.

Solen gassade på under dagen men vi fick lite skugga också bland trädtopparna mellan varven. Det var en perfekt dag och barnen va så modiga! Vi klättrade direkt upp i de högre banorna och barnen kom modigt efter. Mannen gick först och sonen efter. Sen kom dottern och till sist jag. Det var nog det bästa alternativet för oss. Ett tag tog rädslan över för sonen när det var en bana som är lättare ju längre ben och armar man har. Högt upp var det också och det man skulle stå på hängde och svängde i luften. Men mannen grabbade snabbt tag i hans sele och drog med honom efter sig själv, hängande i selen och sonens rädsla gick över lika snabbt som den kom.

Mannen klättrade också själv upp till en röd bana och han sa att det var mycket hemskare när man var ensam och inte hade barnen att hjälpa. Han fick riktigt höjdskräck ett tag och helt slut i armar och ben blev han. Jag hann dock inte köra igenom den banan, men tror jag skulle ha bangat ur även om det skulle ha funnits tid.

Kul hade vi allihopa!

flowparkflowpark2bilderflowpark3bilderflowpark3bilder2flowpark6flowpark11flowpark12

fredag 23 juni 2017 - 09:55

Glad midsommar!

bilfonster

Besökte ett kallt Kalajoki häromdagen. Har hört mycket om stället och speciellt till midsommar hör man om "Kalajoki midsummerparty" eller nåt liknande. Vi fick tråkigt att bara vara hemma och bestämde oss för en biltur dit och kolla in stället. Och Wow, vilket ställe! Sanddyner och sand så långt ögat kan nå! Vi kunde vada långt ut i Bottenviken och vad många stugor och stugbyar det fanns runt omkring. Och alla hotell och reatauranger och pubar längs havet... Detta ställe ska vi definitivt besöka igen, men nästa gång tar vi solen och värmen med oss!

kalajoki5

kalajoki6Kalajokikalajoki2kalajoki4

Önskar er en trevlig midsommarhelg! Vad ni än gör! Ifall ni firar den med familj eller vänner, ensam eller på jobb? Ta ingen stress. Ännu en högtid där många kan känna sig ensamma. Man måste inte fira helgen med pompa och ståt. Man kan äta gott, se en film, gå och bada ifall man känner för det. Alla har heller inte sommarstuga/villa vid vattnet. Vissa sitter mitt inne i skogen eller i en stad. Man ska göra det man gillar bäst, inte vad som förväntas av en från omgivningen! Ta hand om er!

söndag 18 juni 2017 - 21:48

38

Det magiska talet 38. Har haft en underbar födelsedag. Har dock lidit förskräckligt av rygg- och magont hela dagen men solskenet och smärtstillande har tagit bort det onda och jag har ändå kunnat njuta av dagen. Har sett på barnen när de badat i poolen (min present till mig själv) hela dagen i tusen omgångar och bjudit på födelsedagskaffe åt föräldrarna och svärföräldrarna. En riktigt fin dag med andra ord.kalasrester2liljekonvaljer2mammaochjag2nyapoolen2nyapoolen3

tisdag 13 juni 2017 - 23:49

Ett riktigt sommarminne

Tänk att en tur till Jakobstad och Esse blev till ett riktigt sommarminne värt att minnas länge. Trots att det visade sig vara 14 grader i Jakobstad, och blåsigt, blev fikastunden i Esse riktigt varm där vi satt ute i lä och barnen tog ett dopp i ån. Underbar dag!! Man blir ju så lyrisk hur fina junidagar är trots att det inte är sommargrader än. Hur kan man bara inte gilla detta? Sommar när det är som bäst!

Essejuniessejuni2essejuni5essejuni4essijuni3

tisdag 13 juni 2017 - 21:33

Konsten att ta familjefoto

Konsten att ta bra familjefoto är att addera lite stormbyar till! Besökte ett väldigt blåsigt Fäboda (i Jakobstad), eller Lillsand, idag och vi försökte ta en groupie. För det första såg vi inte vad vi tog. Vi hade solen i ögonen och för det andra gjorde vinden att våra hår blåste alla vägar. Så vi klickade, eller min man, snabbt av en del foton och sprang vidare. Först i bilen kunde jag se hur underbara de blev!

Först tog vi några här:

familjefotolillsandisfamiljefotolillsandis2familjefotolillsandis3

Tänkte att dom blev ju inget då vi inget såg och så flyttade vi oss lite och tog dessa:

familjefotoLillsand2familjefotolillsand4familjefotolillsand5

Jag tycker alla blev så ljuvliga! De visar precis så roligt som vi har det tillsammans. Nästan varje dag. Lycklig som har en så fin familj! <3

måndag 8 maj 2017 - 18:44

Billiga träningsredskap

Här kommer lite DIY-tips på träningsredskap:

utetraningsredskapAll credit åt maken som pysslade ihop detta plötsligt en måndag efter jobbet. Nu ska vi hoppas på sol och varmt så man får lust att träna utomhus också. Eller visst tränar jag utomhus i form av löpning, och däckvältning, men rena styrketräningspass utomhus får nog ännu vänta.

Väntar så på att gjuta garagegolvet så vi får flytta vårt gym dit istället under de varmare månaderna. Har ändå aldrig nån av bilarna där. Vintertid håller vi inomhusgymmet kvar ännu.

söndag 7 maj 2017 - 13:24

Oops...

Så detta hände just...

sidecutsbortMaken och jag blev lite rastlösa och bestämde att han skulle raka sidecuts åt mig igen. Inte så länge sen jag var nöjd att förra sidecuts-håret äntligen växt lika långt som resten... Men är man i behov av lite förnyelse så är man. Och allt är väl bättre att göra än det man borde koncentrera sig på, nämligen tentläsning och annat...

Efteråt var jag supernöjd och kände mig så lätt och fräsch att jag till söndagens ära satte på mig lite läppstift också och drog av några bilder för att visa upp nya frisyren!

sidecutsjagflereÖnskar er en fortsatt trevlig söndag! Nån annan som gjort nåt radikalt under våren (eller tja, räknar nu inte mina sidecuts som nåt radikalt direkt)? Nytt jobb, ny frisyr, nya kläder eller ny bostad kanske? Berätta gärna, så får jag välkomnande pauser i tentläsningen!